Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 TDCİ - Renault Megane2 1.5 DCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Arkadaşlar Bir Sorum Olacak ;

Şuanda Şirket Aracı Olarak Magane 2 Kullanıyorum Araç Yakıt Konusunca Çok Cimri , Yakın Zamanda Araç Alacağım Aklımda Magane 2 ve 2011 Ford Fiesta 1.4 TDCI Var.

Yakıt Olarak Kesinlikle Dizel Düşünüyorum 30Bin TL Bütçem Var Şuanda.

Yakıt Konusunda Hangi Araç Daha Cimridir ve Siz Olsanız Hangisini Alırdınız.

Megane 2 : 2008 Model Düşünüyorum , Fiesta 2011 Model Düşünüyorum.

• ben olsam megane alırdım yakıt olarak hemen hemen aynı ama megane daha üst bir araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

ben olsam megane alırdım yakıt olarak hemen hemen aynı ama megane daha üst bir araba

Hocam yakıt olarak gerçekten magane2 çok cimri genel anlamda güzel fakat fiestada kafamı çeliyor , yorum için teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

quote:

ben olsam megane alırdım yakıt olarak hemen hemen aynı ama megane daha üst bir araba

Hocam yakıt olarak gerçekten magane2 çok cimri genel anlamda güzel fakat fiestada kafamı çeliyor , yorum için teşekkür ettim.

megane kaç litre yakıyordu
  • Kalabalık aile değilseniz ve şehir içi , kısa mesafe , yoğun trafik ağırlıklı kullanacaksanız Fiesta mantıklı olur.Onun dışında aile ile birlikte karışık kullanıma Megane II daha uygun olur. Araçları kıyaslamaya zaten gerek yok .Biri stüdyo daire , diğerini 3+1 daire gibi.
  • fottili kullanıcısına yanıt
    +1

Kullanım alanınıza göre tercihiniz şekillenmeli. Şunu da unutmamak lazım Fiesta 3-4 yaş genç olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Megane 2 konfor, güvenlik, yakıt alanlarının hepsinde daha üstün bir araç.

Tercih senin ya guzeli seçeceksin, ya genci...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_57 -- 3 Temmuz 2014; 10:32:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

quote:

megane kaç litre yakıyordu

Hocam ben seri kullanmayı seviyorum , yüksek devirlerde kullanıyorum.Ona Rağmen Şehir İçi 6.1 LT Yakıyor Araç.

quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Kalabalık aile değilseniz ve şehir içi , kısa mesafe , yoğun trafik ağırlıklı kullanacaksanız Fiesta mantıklı olur.Onun dışında aile ile birlikte karışık kullanıma Megane II daha uygun olur. Araçları kıyaslamaya zaten gerek yok .Biri stüdyo daire , diğerini 3+1 daire gibi.

Hocam şimdi şöyle söyleyim alacağımız arabayı ben ve kardeşim kullanacak.Ama Kardeşim ünv. öğrencisi asıl ona alacağız ünv. geliş gidiş 25KM yani günlük 25KM yol yapacak.Ne kadar az yakarsa bizim için o kadar iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

+1

Kullanım alanınıza göre tercihiniz şekillenmeli. Şunu da unutmamak lazım Fiesta 3-4 yaş genç olacak.

Hocam herşeyden önce az yakması ve yol tutuşu vs. olsun iyi olması önemli.

quote:

Orijinalden alıntı: serkan_57

Arkadaşım Megane 2 konfor, güvenlik, yakıt alanlarının hepsinde daha üstün bir araç.

Tercih senin ya guzeli seçeceksin, ya genci...

Hocam megane 2 yol tutuşu vs. olarak orta karar bir araç , fiestayı uzun vadeli kullanma şansım olmadı o yüzden yorum yapamıyorum.Teşekkür ettim yorum için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKLER -- 3 Temmuz 2014; 10:40:28 >

• 2008 megane satıyorum şu an, sorunuz olursa cevaplayabilirim, ilanını da pm ile gönderdim.

Alırken ben de aynı ikilemde kalmıştım, 2011 yılında sıfır ayarında fiesta, corsa, yaris... ya da megane şeklinde ancak iç hacim farkından dolayı megane daha makul geldi. Yol tutuşu ve işçilik kalitesi olarak fransız üretimi hb kasalara yönelmenizi öneririm, kalite farkı belli oluyor.
  • Genişlik ve performans hariç fiesta bariz çok daha iyi bir araç. Eğer 1.6Tdci tercih ederseniz performans da yeterli olacaktır.

• Bence acil değilse biraz bekleyin birazda birikim yapıp.

Makyajsız son kasa Megane SPortourere alırsınız.

Bence Megane2 ama şu var dizel vs. olsa yine 30.000TL hak etmiyor.

Bu arada 2008 değil 2009 makyajlı kasa alın bazı kronik sorunlar çözülmüştü sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

Genişlik ve performans hariç fiesta bariz çok daha iyi bir araç. Eğer 1.6Tdci tercih ederseniz performans da yeterli olacaktır.

muhahahahha = )
  • Yok artık

Megane alınır benzinliğin yeri unutulur

Bagajına Fiesta yı koyar gezersin

• 2010 megane 2 dci exception alabilirsiniz 30 bin tlye. Fiesta benzinli kullandım ufak,yol tutuş iyi ama çok dar. Megane geniş yol tutuş yeterli ve az yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Genişlik ve performans hariç fiesta bariz çok daha iyi bir araç. Eğer 1.6Tdci tercih ederseniz performans da yeterli olacaktır.

muhahahahha = )

Bindiğiniz arabadan bunu ayırt edememenizi çok rahatlıkla anlıyorum,kütük gibi arabaya binmek demekki böyle bir beyin sarsıntısı yaratıyor insanda.
  • Şu forumda hayatında araba almamış ergenlerin yorum yapmasına çok gülüyorum.

Anti paranantez iki aracıda kullanan biri olarak nacizane yorumlarım;

Renault araçlar genelde koltuk seviyesi yukarıda olduğu için güven vermez. Koltuk üzerinde ani direksiyon hamlelerinizde sağa sola gidersiniz zannedersinizki araba yol tutmuyor ama alakası yok. Fiestada popon yere daha yakındır sende iyi yol tutuyor dersin.

Motora gelirsek 68 hp zannedersem fiesta 1.5dci 65hp kadar sağır bir motoru var. Megane 1.5dci 85 likle dahi kıyaslamam. Aynı motoru kullanan citroen c3 bile ondan daha atak bir araç. Tabi ben megane ile kıyaslıyorum genel anlamda 1.4 tdci kötü bir motor değil.

Yakıt konusunda fiesta daha az yakıyor. Bunun iddaasına bile girmeyin derim. Yakın arkadaşımda var titanium x paket sıfır aldı2010 dan beri kullanıyor memnunda.

Fiestanın lastikleri çabuk balon yapıyor ince yanaktan dolayı. Altı yere yakın olduğu için altını çokça vurur bizim arkadaş.

Arkası felaket dar yani 2 +2 oturursun arkaya 3 kişi oturamaz. B segmentinde bundan daha dar bir arabaya binmedim yada üretilmemişte olabilir.

Megane 2 yi kıyaslamıyorum daha doğrusu kıyaslayamıyorum. B segmentindeki araçlarda c segmenti konforu olmaz. Ayrıca konfor olarak megane 2 kendini kanıtlamış bir araç.

Kesinlikle makyajlı kasa megane 2 öneririm. Unutmadan dizel araç devirli kullanılmaz ve heryerden dizel araca yakıt alınmaz. Ha kullanırım derseniz o motor 200bin bile görmez.

• Yakıt 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Megane alırım çünkü daha konforlu

• 1 yıl 2007 1.4 TDCİ Fiesta kullanıp peşinden sıfır kilometre Clio aldık 1.5 dCi 90 beygirlik olandan. Fiesta bariz daha az yakıyordu ondan
  • quote:

Yakıt olarak nedersiniz hocam ?

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Bence acil değilse biraz bekleyin birazda birikim yapıp.

Makyajsız son kasa Megane SPortourere alırsınız.

Bence Megane2 ama şu var dizel vs. olsa yine 30.000TL hak etmiyor.

Bu arada 2008 değil 2009 makyajlı kasa alın bazı kronik sorunlar çözülmüştü sanırım.

hocam bütçe şuanda o kadar birde aracı ben direk kendime almıyorum.İlk kullanım amacı kardeşimin olacak ünv. gidip gelecek , birinci koşul güvenlik ve sonrasında tabiki yakıt olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: newtonmeter

Yok artık

Megane alınır benzinliğin yeri unutulur

Bagajına Fiesta yı koyar gezersin

Yorum için teşekkürler hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

2010 megane 2 dci exception alabilirsiniz 30 bin tlye. Fiesta benzinli kullandım ufak,yol tutuş iyi ama çok dar. Megane geniş yol tutuş yeterli ve az yakıyor.

İki aracı bende kullandım fakat fiestayı uzun süre kullanmadığım için burada konu açtım hocam , teşekkür ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Şu forumda hayatında araba almamış ergenlerin yorum yapmasına çok gülüyorum.

Anti paranantez iki aracıda kullanan biri olarak nacizane yorumlarım;

Renault araçlar genelde koltuk seviyesi yukarıda olduğu için güven vermez. Koltuk üzerinde ani direksiyon hamlelerinizde sağa sola gidersiniz zannedersinizki araba yol tutmuyor ama alakası yok. Fiestada popon yere daha yakındır sende iyi yol tutuyor dersin.

Motora gelirsek 68 hp zannedersem fiesta 1.5dci 65hp kadar sağır bir motoru var. Megane 1.5dci 85 likle dahi kıyaslamam. Aynı motoru kullanan citroen c3 bile ondan daha atak bir araç. Tabi ben megane ile kıyaslıyorum genel anlamda 1.4 tdci kötü bir motor değil.

Yakıt konusunda fiesta daha az yakıyor. Bunun iddaasına bile girmeyin derim. Yakın arkadaşımda var titanium x paket sıfır aldı2010 dan beri kullanıyor memnunda.

Fiestanın lastikleri çabuk balon yapıyor ince yanaktan dolayı. Altı yere yakın olduğu için altını çokça vurur bizim arkadaş.

Arkası felaket dar yani 2 +2 oturursun arkaya 3 kişi oturamaz. B segmentinde bundan daha dar bir arabaya binmedim yada üretilmemişte olabilir.

Megane 2 yi kıyaslamıyorum daha doğrusu kıyaslayamıyorum. B segmentindeki araçlarda c segmenti konforu olmaz. Ayrıca konfor olarak megane 2 kendini kanıtlamış bir araç.

Kesinlikle makyajlı kasa megane 2 öneririm. Unutmadan dizel araç devirli kullanılmaz ve heryerden dizel araca yakıt alınmaz. Ha kullanırım derseniz o motor 200bin bile görmez.

Hocam yorumlarınıza baştan sona katılyorum , bendede şuanda megane 2 var ve şirket daha önce yeni ford araçlarını kullanıyordu fiestayı birkaç kez kullandım fakat uzun yol tecrübem olmadı birde yakıta bakmadık o zaman.Megane konusunda haklısınız direksiyon aşağıda kalıyor ve nedense fransız araçlarında vurunca direk içine girecekmiş hissi var.

Peki hocam bu aralıklarda önereceğiniz başka araç nedir ?

kriterlerimiz : En Fazla 2007 2008 Olması - Kesinlike Dizel Olması ve Az yakması.

Daha Önce Punto vs. düşündüm fakat yakıtı fazlaymış bu yüzden vazgeçtik.

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Yakıt 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Megane alırım çünkü daha konforlu

Teşekkür ederim hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

1 yıl 2007 1.4 TDCİ Fiesta kullanıp peşinden sıfır kilometre Clio aldık 1.5 dCi 90 beygirlik olandan. Fiesta bariz daha az yakıyordu ondan

Yorum için teşekkürler hocam.

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKLER -- 5 Temmuz 2014; 0:01:34 >

• Punto hiç kullanmadım binmedim. Linea ya bindim kullandım ama onunlada pek alakası yoktur bir yorum yapamayacağım.
    Eğer dizel motoru büyük hacim olsaydı toyota önerirdim. Citroen c4 bakabilirsiniz. 2009 C5 kullanıyoruz gram masrafsız bir araç. Megane 2 de alınır yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.