Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.0i Ecoboost 100.000km masrafı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yuzbin.net sitesi Fiesta 1.0i Ecoboost için 100.000km minimum kullanım masrafını 48.406 TL olarak hesaplamış.

Detaylı kırılımı şöyle:
    100.000 km yakıt masrafı: 30.375 TL
    Zorunlu vergi masrafları: 4.291 TL
    Bakım masrafları: 3.740 TL
    Kasko masrafı: 10.000 TL

http://yuzbin.net/ford-fiesta-1-0i-ecoboost/

• itibar edilmemesi gereken bir hesaplama. yakıt tüketiminin bu kadar fazla olacağını sanmıyorum. ayrıca 4000 tl bakım masrafı da çok fazla. aracın şu anki vergisi 517 tl yıllık. yaklaşık 5 yıl için hesaplamışlar bu da 2500 hadi 3000 tl olsun..
  • 100.000 km de 30000 tl yakıt masrafını rahatlıkla aşar en azından istanbul şartlarında
    normal bir vatandaş için benzinli araçlar yıllık 10.000 km civarı kullanım olur ki hadi 10 sene değil 7-8 sene olsa yine vergi masrafı bunu geçer
    eğer yetkili servislere giderse bakım masrafları bunu rahatlıkla aşar
    kasko masrafı ise tahminen trafik sigortası da dahil olarak hesaplanmıştır ki malum trafik sigortası zorunlu ve son düzenlemeler ve zamlarla kasko+trafik sigortası da bu miktarı aşar

neye göre itibar edilmemesi gerekiyor anlamadım ama gayet minimuma göre yapılmış bir hesaplama
  • Yakıt masrafını fabrika verisine göre hesapladığımda 30.000 TL'den az çıkıyor, sanırım o tarafta biraz daha güncel kullanımı baz almışlar. Kasko fiyatı da pazarlığa ve şehre göre çok değişiyor. Ama dediğiniz gibi bence de oldukça minimum bir hesap, keza tüm bu hesaplar tam tutsa bile muhakkak araçların ekstra masrafları çıkıyor. Her model için aynı metodolojiyi kullanmışlarsa model kıyaslamak için mantıklı olabilir.
  • yılda 10.000 den 10 yıl binerseniz bu değerler tutar. 100 kmde 6 litre yakarsanız..
    bende focus 1.0 var..aracım 1300 kg 6 litre yakıyorum. fiesta 6 litre yakmaz yaksada ankara istanbulda yakar.
  • Bu araca sahip olanlar var mi? 100km yakit tuketimi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar masrafını bilmem ama arkadaşın var bu arbadan ve 15 bakımına 600 lira para verdi nedeni de ince bir yağ kullanılıyormuş bu arabada ve 360 liraymış sadece yağ :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yağ için bastırın ve max 300 tl ödeyin. almanya fiyatı 130 tl. ford bizi öpüyor, ford a mail atın ben attım. cart curt. neti aratırsanız çok sayıda üretici 5-20 yağ çıkarmaya başladı, zamanla ucuzlar ama 2-3 sene kazıklanacağız gibi
    6 yıl veya 90.000 km de triger seti değişiyor, en büyük bakım masrafı bu. gerisini kullanıcı belirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 19 Nisan 2014; 19:21:37 >
  • 1,4 titanium aracıma 380 lira dediler bakıma... Kavga ederek :) 330 liraya düşürdüm 15.000 bakımını
  • Fabrika verileri az yaniltiyor. 100km sehirler arasi duz yolda 100km sabit hizla normal bir mevsimde gitsek :) acaba kac tl yakar. Ben ford focus 2012 otomatik lppg li ile 25 kuruş yakiyordum.arabayi saattim. 1.0 ecoboost alayim diyorum. Ayni sekilde 100km sehir icinde dur kalk ile bu arac ne kadar yakar. Birde ecoboost fabrika verisine bakinca tamam diger arabalar gibi sehirler arasiyakit düşük görünüyor ama verim almak için arabaya basinca bu sefer yakit tüketimi de katlaniyor sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.