araç hem heybetli,hem de donanım olarak tatminkar ![]() fiyat olarak en dolusu Amerika'da 38,100 usd yani 266,000 tl. , Amerika'da asgari ücret ortalama 1,500 usd yani 10,500 tl Türkiye'de sarı sitede 2019 modelleri 850,000 tl civarında , asgari ücret 3,000 tl ![]() Türkiye Ford bu orta sınıf aracı artık getirmiyor, sebep 2,0 tdci motorun vergisi ile alınabilir olmaktan çıkmış olması. Türk insanı ; düşük donanımlı, güvenliksiz, zayıf motorlu en alt segment araçlara layık görüldüğü için, Amerikanın dar gelirlisinin aracı bize çok lüks kaçıyor. sonra eyyyy amerika sen kimsin ya! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 19 Şubat 2021; 17:9:14 > |
FORD EDGE TÜRKİYE'DE ARTIK SATILMIYOR

-
-
Bu araç en çok Antalya'da mı satılmış bilmem? Antalya'da en az 3, 4 tane farklı Ford Edge gördüm, birisi makyajlı kasa.
Araç gerçekten çok heybetli duruyor.
2.0 motorla TR'ye gelmiş olması bile mucizeydi zaten. Piyasadan çekilmesi çok normal.
-
1.5 180 hp gibi motor iyi giderdi bu arabaya..
-
Olay birileri layik gormediginden ziyade halk kendine layik gormedigi icin.
Acik acik siz de Fiata binin canim ne olacak dendiginde cikip da ama sen Mercedes ebiniyorsun demek yerine itibardan tasarruf olmaz diyen bir halk kendi kendine bunu layik gormustur.
Ha bu arada son 10-15 yilda Dunya ekonomisi dort nala kosarken. Bizde her yerde kentsel donusum, AVM, yollar, havalanlari aldi basini gitti. Bizi kiskanan Amerika napti? Iphone yapti bize satti, Google yapti butun datanizi satip para kazandi, ulkemizde gosterilen reklam uzerinden para kazandi. youtube kurdu yine senin evinde cektigin videodan bile para kazandi, hem de sana hic bir sey satmadan, uretmeden. Uber kurdu, Amazon kurdu, Ebay kurdu. Tum dunyadan yeni internet duzeninde paranin ulkeye akmasini sagladi.
Bizim yaptigimiz betonlar yetmedi. Ustune icerdeki Yemeksepeti, gitti gidiyor vs. gibi her sey yurtdisina satildi, Milli piyango, tekel, telekom milli piyango yurtdisina satildi. Ve ne oldu para yurtdisina akmaya basladi.
Simdi tum Dunyadan kendine para akan bir Amerika var ve kendi tasarlayip kendi urettigi bir Edge var, onun karsisinda Tum Dunyaya para akitan ve Amerikadan Edge almaya calisan bir Turkiye var.
Artik son yorumu da yapmiim anladin sen.
-
Amerikada yaşadım.
Ford SUV tasarımları hep güzel oluyor, özellikle Edge tasarimina hastaydim.
Ama Amerikada Edge araba degil
Alt-Orta gelir aile arabası, ev haniminin çocukları okula götürmek icin kullandığı araç.
Baba da Ford F-150 var , arkada karavan var , yer Texas.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hasanmerto
Amerikada yaşadım.
Alt-Orta gelir aile arabası, ev haniminin çocukları okula götürmek icin kullandığı araç.
Baba da Ford F-150 var , arkada karavan var , yer Texas.Ev hanimi cocuklari okula Edgele goturuyor diye niye ezikledin ki simdi hocam:)
Teksas da cocuklari okula Escaladele ya da Suburbanla goturen bir cok ev hanimi da var dikkatini cekerim
Ha Edge`in tipi guzel ama zaten Amerika'dan baska yerde is yapabilcek bir arac degil. Turkiyede vergi dusuk olsa da satmazdi zaten o baska konu.
-
Güzel bir aracın türkiyedeki hazin sonu
Tek tek tükenecek bunlar
Elimizde basit sıradan baz donanımlı 1 direksiyon 4 tekeri olan araçlar kalacak bu gidişle
Firmalar türkiye'de araç satmak için kıstıkça kısıyorlar. Geriye ne kalacak biz ne alacağız bilmiyorum.
Gitttikçe fakirleşiyoruz, gittikçe tükeniyoruz. -
Sıkma canını :) Nasıl olsa metal yorgunu, teneke arabalara binenler seve seve oy veriyorlar.
-
Nasıl olsa birşey değişmiyor, boşuna kendimizi üzüyoruz Di mi. -
Sırada kuqa var. Şöyle kur biraz hareketlensin görün cümbüşü. Zaten mondeo olmayacak. Focus desen uber fiyat çekiyorlar. Bence koç taunusu yenileyip satsın. Rekor kırar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: hasanmerto
Amerikada yaşadım.
Baba da Ford F-150 var , arkada karavan var , yer Texas.amerikada ben de yaşadım yıllarca. edge araba değil de ne? alt-orta gelir seviyesinde yaşayan milyonlar var.. herkes üst gelir grubunda nerede yaşıyor? hangi dünya orası?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 20 Şubat 2021; 1:10:48 > -
Fiesta bile alınamıyor siz gelmişsiniz edge diyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1 sene önce bayide görüp içine falan binmiştim cidden Farklı bir araçtı. Premium segment araçlara da bindim ama edge Amerikan sürüş pozisyonuna sahipti ön konsol baya uzundu ayrıca ilginç bir koltuğu var oturunca sanki damarlarındaki kan gevşiyor değişik bir hissiyat veriyor
bu arabalar yurtdışında gerçekten alınabilir seviyelerde
arada bir yolda görüyorum
son kasası baya şık duruyor
-
güzel açıklamışsınız, üretmeyen bir ülkeden beklentilerimizi fazla tutuyoruz.
Türkiye 2020 yılında Dünya Bankasının hazırladığı ülkelerin kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 74. sırada yer almış. Sıralamadan bazı ülkeler;
25 Andorra 40,886
31 Güney Kore 31,762 (1950 yılında asker yardımı göndermiştik)
42 Saint Kitts ve Nevis 19,897
43 Yunanistan 19,583
48 Antigua ve Barbuda 17,790
54 Palau15,859
65 Mauritius 11,204
66 Grenada 10,966
73 Nauru 9,397
74 Türkiye 9,043
74.sıradan sonra genelde döküntü ülkeler geriye kalıyor. Demek ki biz bazılarının dediği kadar uçmuyor muşuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 21 Şubat 2021; 10:27:12 > -
Ne Ford'u yakında sadece Fiat, Renault, Tata, Dacia ve de bol bol gelecek çin otomobillerini öpüp başımıza koyacağız
Harbi bu ülke adam olmaz. Muhalefetten kimin ötv yi kaldıracağım vaadi var? Kim bunu söylüyor? Akp gitti geldi x partisi ekmeleddin ince vs gelseydi sanki ötv 0 mı olacağını sanıyorsunuz?
Bu ülkede araba ne zaman ucuz oldu? Şahin broadway vs kaç maaşa denk geliyordu? Tam tersine opel vw fiyatına bu ülkede şahin satılıyordu.
Yerli otomobil desteklenseydi devrim vs hayata geçseydi belki kendi markalarımız olsaydı ucuz olabilirdi.
Benim baldız abd de 10 yıl taksitle Türkiyede satılmayan 3.0 motor arabayı çok komik paraya aldı. Burada o araç 1 milyon olur diye gelmiyor abd ye özel. Sırf kredibiletisi yükselsin diye. 350 bine 3 katlı ev aldılar. Kredisi çıkmadı diye eşinin babası adına aldılar onu üzerine alacak.
Abd ile türkiye kıyaslamayın anlamı yok. Bir doktora gitmek 500 dolar bir ilacı 300 dolar. Bir ilacı 800 dolarmış buradan alıp yolladık kargo sırf kargo 80 90 dolar neredeyse 3 te bir fiyatına geldi. Asgari ücret yok. 1700 liseyi bitiren oğlu çalışıyor. Vergi sigorta yol parası yemek vs yok bunları düşeceksin.
Evet araba elektronik vs ucuz ama her şey bedava değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mantikli yani.
Range Rover Evoque'un bile 1.6'dan kucuk motorla satildigi ulkede kim otv'sini veripte 2.0 motor ford alir.
Olay birileri layik gormediginden ziyade halk kendine layik gormedigi icin. Acik acik siz de Fiata binin canim ne olacak dendiginde cikip da ama sen Mercedes ebiniyorsun demek yerine itibardan tasarruf olmaz diyen bir halk kendi kendine bunu layik gormustur. Ha bu arada son 10-15 yilda Dunya ekonomisi dort nala kosarken. Bizde her yerde kentsel donusum, AVM, yollar, havalanlari aldi basini gitti. Bizi kiskanan Amerika napti? Iphone yapti bize satti, Google yapti butun datanizi satip para kazandi, ulkemizde gosterilen reklam uzerinden para kazandi. youtube kurdu yine senin evinde cektigin videodan bile para kazandi, hem de sana hic bir sey satmadan, uretmeden. Uber kurdu, Amazon kurdu, Ebay kurdu. Tum dunyadan yeni internet duzeninde paranin ulkeye akmasini sagladi. Bizim yaptigimiz betonlar yetmedi. Ustune icerdeki Yemeksepeti, gitti gidiyor vs. gibi her sey yurtdisina satildi, Milli piyango, tekel, telekom milli piyango yurtdisina satildi. Ve ne oldu para yurtdisina akmaya basladi. Simdi tum Dunyadan kendine para akan bir Amerika var ve kendi tasarlayip kendi urettigi bir Edge var, onun karsisinda Tum Dunyaya para akitan ve Amerikadan Edge almaya calisan bir Turkiye var. Artik son yorumu da yapmiim anladin sen. |
Fiesta bile alınamıyor siz gelmişsiniz edge diyorsunuz
![]() |

hasanmerto demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
amerikada ben de yaşadım yıllarca. edge araba değil de ne? alt-orta gelir seviyesinde yaşayan milyonlar var.. herkes üst gelir grubunda nerede yaşıyor? hangi dünya orası? |
Sıkma canını :) Nasıl olsa metal yorgunu, teneke arabalara binenler seve seve oy veriyorlar. |
1.5 180 hp gibi motor iyi giderdi bu arabaya.. |
Güzel bir aracın türkiyedeki hazin sonu
Tek tek tükenecek bunlar Elimizde basit sıradan baz donanımlı 1 direksiyon 4 tekeri olan araçlar kalacak bu gidişle Firmalar türkiye'de araç satmak için kıstıkça kısıyorlar. Geriye ne kalacak biz ne alacağız bilmiyorum. Gitttikçe fakirleşiyoruz, gittikçe tükeniyoruz. |
Benzer içerikler
- en iyi motor yağı
- rötuş boyası ekspertizde çıkar mı
- seat ateca yorum
- 15 40 motor yağı hangi araçlarda kullanılır
- peugeot 508 yorum
- golf 7.5 hangi yıllar
- yamaha elektrikli bisiklet
- omada 5 fiyat
- tüvtürk kime satıldı
- tesla model y
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X