Şimdi Ara

Ford C-Max alacağım kararsızım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Ford bayisine Ford Focus 1.0 Ecoboost 125 PS Style modelini görmek için gittim, test aracı olmadığından deneme yapamadım, ama aracı çalıştırdım, motor ses, oldukça iyi. Bu araca 46.000 TL istiyorlar, dizeli 54.000 TL.

Aynı zamanda C-Max 1.6 Duratec 125 PS Trend modelini de inceledim. Focus'un Style donanımından eksikleri sadece yağmur ve far sensörü. Bu araç için de 44.000 TL istediler, Dizeli 51.500 TL.

Şuanda 2008 model Hyundai Getz LPG'li aracım var. Değiştirme nedenim bebeğimiz olması nedeniyle aracın küçük ve güvensiz olması, yeni alacağım aracı en az 5 sene kullanmak istiyorum.

Hangisini tercih etmeliyim?

Yakıt tüketimi ile ilgili yıllık sehir içi 4.700 km. şehir dışı ise 6.000 km yapmayı planlıyorum.

Focus 1.0 Ecoboost yerine dizel almak istersem tüketim anlamında neredeyse 16 yıl sonra kendisini amorti edecek :)

C-Max için de benzinli yerine dizel almak istersem 5 yıl sonra kendisini amorti ediyor.

Çok kararsızım, tavsiyeni nedir?

Tşk.

Ford C-Max alacağım kararsızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: C-Max 2012

gayet güzel kriterler belirtmişsin.
    Focusun dizelini bir kere geç,kendin söylemişsin mantıksız olduğunu.
    C-max'e gelince,eğer mpv tarzı bir aile aracı arıyorsan iyi bir adrestir,güzel bir otomobildir.
    Dizeline indirim alabilirsen 50 bin civarı gayet makul olur.
    Focusun 125lik motoru hem az tüketen hem de turbo sayesinde seri bir ünite.
    Önemli olan burada beklentilerin biraz,hangisini beğendiysen onu tercih et.
    İkisi de üzmez.
  • Dizel C-Max

Bebekten sonra yaptığınız km gitgide yükselecektir, başlarda hep evde kalınır fakat sonra çocuğu gezdirelim diye her hafta sonu bir yerlere gidersiniz, dizel alın kafanız rahat etsin, C-Max alın bagaj derdiniz olmasın, malum bebeğin arabası, eşyaları vs. derken normal bir bagaj yeterli olmayacaktır.

Bu arada Allah analı-babalı büyütsün.
  • Şu anki focus fiyatlarına bakınca cmax tam bir fiyat/performans aracı.
    Zaten çocuk da var demişsiniz, focusun bagajı yetersiz gelebilir.
    Bu şeçenekler arasından dizel cmax diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

Dizel C-Max

Bebekten sonra yaptığınız km gitgide yükselecektir, başlarda hep evde kalınır fakat sonra çocuğu gezdirelim diye her hafta sonu bir yerlere gidersiniz, dizel alın kafanız rahat etsin, C-Max alın bagaj derdiniz olmasın, malum bebeğin arabası, eşyaları vs. derken normal bir bagaj yeterli olmayacaktır.

+1 arabayı almadan önce yıllık 10 bin falan yaparız diyorduk 2 ayda 2800 km yaptık iyi ki dizel almışız dedik tabi 1 litrelik ecoboost yeni motor 2.elde millet uzak durur dizel almak daha mantıklı
  • kesinlikle dizel c-max almalısınız 5 yılda amorti ediyor diyorsunuz bebek olunca arkadaşın dediği gibi hastanesi gezdirmesi en az 2 kat daha fazla yol yapacağınızı düşünüyorum, unutmayın ki ucuz aldığınız mazot karınız ve aracınızı satarken dizel olduğu için hem daha pahalıya ve daha çabuk satabileceksiniz yerinizde olsam benzinlisini hiç düşünmem bile
  • Dizel cmax mantikli bence de.

Hayirli olsun simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Dizel C-Max kesinlikle mantıklı fakat bu aracı alabilmek için imkanlarımı fazlası ile zorlayacağım. 2 yıllık 24.000 TL olarak çekmek istediğim krediyi 30.000 olarak üç yıl çekeceğim, bu nedenle en az 2.500 daha fazla faiz ödeyeceğim, kasko fiyatı da artacak, dizelden elde ettiğim karı buraya harcayacağım.

Ama bir konuda haklısınız, bebek olduğu için beklentimden daha fazla km yapacağım, daha sonra aylık olarak ödediğim benzin masrafı artınca arabaya binmekten korkacağım.

Hala kararsızım :(
  • 270 Nm Torku olanı tercih ederdim
  • biz de cocuk olunca bagaj yetmediginden arabayi degistirmeye karar verdik. nisan ayinda ikinci el dizel titanium c max aldim. 8000 km deydi. simdi 22000 de. ben de yilda anca 10000 km yaparim diyordum. ama kullanmaya baslayincaisin rengi degisti. sifir alma takintiniz yoksa ikinci el dusuk km oneririm. trend sifir fiyatina titanium bir yasinda bulabilirsiniz.

• Ford'dan alacağım tek araç c-max tır. Çok fonksiyonel ve kullanışlı bir araç. Sizi pişman etmez göründüğünden daha çevik ve ekonomik bir araç.

• 1.0 focusu test etme imkanım oldu.

Güzel ve kutu gibi bir araç. Tabiri caiz ise şirin bir araç fakat bebek için uygun olmayacaktır.

Sırf puset bile yeterli Focus'u doldurmak için. O yüzden C-max tek şık olmalı.
  • kesinlikle cmax. bende evli ve çocuklu olsam cmax alırım
  • Ford COnnect alabilrisiniz çok geniş ve ferah bir araçtır, tam bir aile arabasıdır, oldukça güvenlidir bütün güvenlik donanımları abs esp mevcuttur ve konforludur, yol tutuşu da çok iyidir ticariye göre. 20 bin lria karınız olur ne tarafından bakarsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Jong Un -- 9 Aralık 2012; 14:27:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: migokce

biz de cocuk olunca bagaj yetmediginden arabayi degistirmeye karar verdik. nisan ayinda ikinci el dizel titanium c max aldim. 8000 km deydi. simdi 22000 de. ben de yilda anca 10000 km yaparim diyordum. ama kullanmaya baslayincaisin rengi degisti. sifir alma takintiniz yoksa ikinci el dusuk km oneririm. trend sifir fiyatina titanium bir yasinda bulabilirsiniz.

Aslında Ford'a gitme nedenim 1.0 ecoboost focus'u görmekti, 46.000 TL'yi kabul ettim.

Ama çıkarken C-Max'i inceledim, daha önce 2-3 kez kiralamıştım, konforunu iyi biliyorum, benzinlisinin 44.000 TL olduğunu öğrendim, Focus'a göre daha mantıklı geldi.

Şimdi neredeyse herkes dizel diyor, o nedenle şuan için dizel C-Max'e doğru gidiyorum.

İkinci elleri hep inceliyorum, Titanium için Trend'e göre beni cezbeden çok fazla birşey yok. Yağmur ve far sensörü olmasa da olur, sadece kendiliğinden kararan iç dikiz ayna olmaması üzücü, şuan için ikinci el almaktansa sıfır almak daha mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-Max 2012 -- 9 Aralık 2012; 16:36:43 >

• C-max en mantıklı seçim olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

Dizel C-Max

bence de...

Allah analı babalı büyütsün.
  • Evlenirken gelin arabamızdı eşimle arkada gelnlikle otururken gelinlik neredeyse bozulmadı :) içi kocaman, c max 3 ay önce van ford bayisi bana 61 bin diyordu titanyum için ucuzlamış en güzel AİLE ARABASI C MAXXXX....
  • hemen hemen durumumuz aynı sizinle, 2011 model peugeot 206+ dizel aracım vardı ama oğlum dünyaya gelince biraz sıkıntı yaşamaya başladık.Bagaja bebek arabasını koyunca üzerine bir iki çanta anca koyuyorduk hatta arabaya başka kimse binmesin diye neredeyse dua ediyorduk.Çünkü bebek koltuğu arkanının neredeyse yarısını kaplıyordu.Her neyse 22000 de ki aracımı sattım ve dizel c max aldım.İnanılmaz memnunum, yakıt,güvenlik,sürüş,hızlanma,kalite vs vs.Eğer benim gibi sakin kullanan biriyseniz ve 0-100 e şu kadar saniyede çıkması umurunuzda değilse kesinlikle alın derim.(Ama dizelini)

aracım daha 650 km de olmasına rağmen neredeyse bağımlılık yaptı sizi de uyarıyorum bu mpv denen arabalara özellikle c max e8kullandığım için söylüyorum) binince başka arabalara binmekte zorluk yaşarsınız.

şimdiden hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EFENDİ7

hemen hemen durumumuz aynı sizinle, 2011 model peugeot 206+ dizel aracım vardı ama oğlum dünyaya gelince biraz sıkıntı yaşamaya başladık.Bagaja bebek arabasını koyunca üzerine bir iki çanta anca koyuyorduk hatta arabaya başka kimse binmesin diye neredeyse dua ediyorduk.Çünkü bebek koltuğu arkanının neredeyse yarısını kaplıyordu.Her neyse 22000 de ki aracımı sattım ve dizel c max aldım.İnanılmaz memnunum, yakıt,güvenlik,sürüş,hızlanma,kalite vs vs.Eğer benim gibi sakin kullanan biriyseniz ve 0-100 e şu kadar saniyede çıkması umurunuzda değilse kesinlikle alın derim.(Ama dizelini)

aracım daha 650 km de olmasına rağmen neredeyse bağımlılık yaptı sizi de uyarıyorum bu mpv denen arabalara özellikle c max e8kullandığım için söylüyorum) binince başka arabalara binmekte zorluk yaşarsınız.

şimdiden hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim

Hepinize teşekkür ederim, sonunda kararımı verdim.

Ford C-Max 1.6 TDCI Trend alıyorum.

Vakıfbank 0,88 den araç kredisi veriyor, üstelik dosya masrafı ve rehin kaldırma yazı ücreti toplam 315 lira :)

Kendi aracımı da internet üzerinden satışa çıkardım, İzmir'den ilgilenenler olursa birşeyler yaparız.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2008-zavoli-lpg-li-kazasiz-boyasiz-108027921/detay/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.