Şimdi Ara

Fonksiyon sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben a buldum cevap d diyor şimdiden Allah razı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fonksiyon olabilmesi icin, fonksiyonun grafigine dusey dogrular cizince tek noktada kesmesi lazim.

ikinci bagintida fonksiyonun grafigini iki noktada kestigi icin fonksiyon belirtmez.

Fonksiyon sorum

edit: ustteki grafikte y=x yerine y=1-x yazmaliydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D650631E4 -- 27 Mart 2018; 18:42:16 >
  • Yaptığınız çözümü anladım ama benim çözümde niye böyle oldu hocam bi fikriniz varmı bu arada sağolasın

• hocam cok pardon aceleyle cizdim. ikinci grafik yanlis olmus skjsjhjsjshhs :(

dogrusu boyle.

sizin cozume bakicam simdi 1 dk

Fonksiyon sorum

• hocam fonksiyon ynin 1den buyuk oldugu yerde tanimli degil ama yinede dogru cunku tum sayilarda tanimli olmasi koşul degil.

• florasanhasan kullanıcısına yanıt
    hocam kb cozumunuzu pek anlamadim ama ikincide

x=1-lyl de

y yerine 2 koydugumuzda x=-1

y yerine -2 koydugumuzda yine x= -1 gelir. ayni elemana gidemezler. tanim ve deger kumelerini ve fonksiyon olma sartini dusunun. grafigi tek noktada kesmesi lazimdi.

• Hocam x e 3 verip mutlak değer y yi negatif buldum böyle bişey olamıyacağı için 2 yi eledim. 3 içinde aynısını yaptım benim çözüm şeklim buydu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • imthewalrus kullanıcısına yanıt
    Hocam söylemek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın. Reel diyince ben herşey için geçerli diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum

ben deger vererek yapmiyorum genelde grafik cizmeye calisiyorum. deger verilerek de yapilir ama pek saglikli degil.

soruda dikkat ederseniz x tanim kumesi, y deger kumesi. yani x'e degerler vermeye calisacaksiniz. ben yukarida y'ye deger verdim mutlak deger icinde oldugu icin ayni x degerine geldigini gostermeye calistim. deger kumesini dusun x=-1 oldugunda y hem -2 hem de 2 degerini aliyo. dolayisiyla tanim kumesindeki bi eleman deger kumesinde iki farkli elemana gidemez. fonksiyonun tersi icin de bu durum gecerli.
    xkareli fonksiyonda da x'e hangi degeri verirseniz verin karesi alinip 1'den cikarildigi icin ayni y degerleri ciksa da hep farkli x degerleri ayni y degerine gidecek. x'e ...,-1,-2,0,1,2,... degerlerini fonksiyonda yerine koy. x degerleri hep sadece bir tane y degerlerine gittigi icin fonksiyondur ama bir tane bile bu sarti saglamayan deger cikarsa fonksiyon belirtmez. yani deger kumesinde hem bosta eleman kalmamali hem de tanim kumesindeki bir eleman deger kumesindeki yalnizca 1 tane elemana gitmeli.

hocam umarim anlatabilmisimdir ve en onemlisi kafani karistirmamisimdir :D

eger anlamadiysan dediklerimi unut. baska arkadaslar da soruya baksa iyi olur. belki onlardan ogrenirsiniz.

bu arada benim size teşekkür etmem lazim. hem tekrar yaptim sayenizde hem de fonksiyon tekrari yapmam gerektigini gosterdiniz bana.

yani o kadar anlatamamisim o kadar anlatamamisim ki surekli editlemek zorunda kaliyorum aşffggjskskjs :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D650631E4 -- 27 Mart 2018; 21:06:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam benim anlayamadığım kısım x tanım y değer kümesi dediniz soruya göre bunu nasıl anlıyoruz benim kafama takılan şey bu aslında. Tekrar etmiş oluyorum diyosun ama uğraştırdım baya seni hocam

Parantez içinde en başta x,y demiş ya x ten y ye tanımlı demek o. Bu yüzden x e değerler vererek y ler bulman lazım. Y ye vererek değil. Bu durumda gerçel sayılarda tanımlı demek tanım kümesinin R değer kümesinin de R olduğunu gösterir. Tanım kümesinde arkadaş grafiğini çizmiş boşta eleman kalmıyor. Değer kümesinde ise kalabilir. Bu fonksiyon olmasını etkilemez. 3 olur yani.

• denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam sağolasın

• denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    florasanhasan kullanıcısına yanıt
    benim anlatmaya calistigimi sade haliyle anlatmissiniz. tesekkur ediyorum :D

bu arada onemli degil hocam ugrastirmadiniz beni pek :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.