Şimdi Ara

FOKUS tan, MOBİL HARİCİ EKRAN KARTI ALINABİLİYORMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de üst uç taşınabilir bilgisayar üreten, deyim yerindeyse Türk Alienware si diyebileceğim Monster serisini uzun süredir takip ediyorum. Sormak istediğim bir soru var;

Acer Aspire 8920G modeli Laptop'um var, özellikleri EKRAN KARTI HARİCİNDE gayet başarılı ve tatmin edici. Üzerindeki 9500M GS Harici Ekran kartını değiştirmek istiyorum, ACER müşteri hizmetlerine 2-3 defa mail attım fakat bir cevap gelmedi, artık bende bu işi kendi başıma çözmek istiyorum..

Yurt dışında olduğumdan telefon açamadım fokus'a ama buradan takip ettiklerini bildiğim için soruyorum;

PM965 Chipsetli Laptopum için alabileceğim en iyi ekran kartını almak istiyorum, bu Fokus aracılığı ile mümkün müdür?? Laptopumuz Monster olamadı bari kalbi Monster olsun :)

• Bildiğim kadarıyla satıyorlar, fakat ilhan beyle görüşmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

Türkiye'de üst uç taşınabilir bilgisayar üreten, deyim yerindeyse Türk Alienware si diyebileceğim Monster serisini uzun süredir takip ediyorum. Sormak istediğim bir soru var;

Acer Aspire 8920G modeli Laptop'um var, özellikleri EKRAN KARTI HARİCİNDE gayet başarılı ve tatmin edici. Üzerindeki 9500M GS Harici Ekran kartını değiştirmek istiyorum, ACER müşteri hizmetlerine 2-3 defa mail attım fakat bir cevap gelmedi, artık bende bu işi kendi başıma çözmek istiyorum..

Yurt dışında olduğumdan telefon açamadım fokus'a ama buradan takip ettiklerini bildiğim için soruyorum;

PM965 Chipsetli Laptopum için alabileceğim en iyi ekran kartını almak istiyorum, bu Fokus aracılığı ile mümkün müdür?? Laptopumuz Monster olamadı bari kalbi Monster olsun :)

Üzerinde 965PM yonga setimi var?

• evet 965PM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 2 Ekim 2009; 7:28:32 >
  • 16. maddeye aykırılık var firma ismi kullanılmıs yönetici uyuyor mu acaba?
  • quote:

evet 965PM.

Alabileceğin en iyi ekran kartı bu makinaya uygun 6930'larda olan HD4650
    Ama onuda zor bulursun Ebay'a düşmedi kartlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemcem58

16. maddeye aykırılık var firma ismi kullanılmıs yönetici uyuyor mu acaba?

16.maddeyi nasıl okuyorsanız artık???

Aykırı bir durum yok, iyi forumlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FOkus ile iletişime geçtim istanbul'a gelince uğrayın halledelim dediler ama ne yazık ki uğrayamadım, çunku istanbulda duramadım.

@burc ATI değil de NVIDA nın bu yeni GT 240 250 vs(tam bilemiyorum kodları) üst uç ekran kartlarından takılmıyor mu bu bilgsayara? bilgin varmı bu konuda?

ben hala değiştiremedim ekran kartımı ve bi an önce değiştirmek istiyorum. Türkiye'ye gelemediğim için, direk ekran kartını alıp kendim de montajını yapabilirim.
  • quote:

FOkus ile iletişime geçtim istanbul'a gelince uğrayın halledelim dediler ama ne yazık ki uğrayamadım, çunku istanbulda duramadım.

@burc ATI değil de NVIDA nın bu yeni GT 240 250 vs(tam bilemiyorum kodları) üst uç ekran kartlarından takılmıyor mu bu bilgsayara? bilgin varmı bu konuda?

ben hala değiştiremedim ekran kartımı ve bi an önce değiştirmek istiyorum. Türkiye'ye gelemediğim için, direk ekran kartını alıp kendim de montajını yapabilirim.

Maalesef o şekilde olmuyor. Yeni makinalarda MXM formatı değişti. Bu makinalarda MXM 2.1 formatında kartlar takılı. Onunda 4 boyu var. Senin makinanda 9500M GS olduğuna göre MXM-II boyunda. Zaten bildiğim kadarıyla 5920-6920 ve 8920 aynı anakarta sahip ve bu makinalarda standart olarak gelen en güçlü kart 8600M GT veya onun türevi 9500M GS. Daha güçlü olan kartlar MXM-III veya MXM-IV boyunda oluyorki onlarıda takabilme imkanın yok çünkü boyları büyük ve yerleşimleri farklı olduğu içinde montaj yuvaları ve kartın soğutucusu oturmaz ki aynı formatta kart alınca bile sorun olabiliyor. Acer ve pekçok firma acer için söylüyorum 5935 serisinden itibaren MXM 3 sınıfına geçti ve onda 2 tip kart var ve eski makinalar ile tamamen uyumsuz. Ben elimdeki 5720G'nin 8400M GS'sini 8600M Gt ile değiştirdim. 9600m GT çıkınca pekçok kişi atladı ama ama maalesef vbios'dan kısıtlama olduğu için kimse çalıştıramadı yanı makina açılınca siyah ekran geliyordu. Senin istediğin kartlar GT240 vb benzeri kartlar MXM3 modeli. Eldeki tek seçenek 6930'larda kullanılan DDR2 ramli HD4650. Çünkü onu 5920G ler ile çalıştıranlar var onun vbiosunda kısıtlama yok. Samsung ve HP'de DDR3 ramli 4650 var ama hem piyasada yok hemde deneyen yok. MSI'ın 4670'inide çalıştıranlar var tabi bulabilirsen onda 5920 ler ile 8000 puan vuran var.
    Yani maalesef dizüstüler masaüstü gibi güncellenemiyorlar.
    Bu arada sanırım yurtdışındasın. Neredesin?

• Detaylı açıklaman için teşekkürler Burç. Durumu gayet iyi anlamış bulunmaktayım. en yakın ihtimal bir HD4650 bulmak olacak, ki o da zor görünüyor... peki bu 9500GS M ile HD 4650 arasıdaki performans farkı gözle görülür bir şekiklde olur mu yoksa uğraştığımıza değmezmi? hay allah ya... yani böyle güzel bir laptop yapıp böyle dandik bir ekan kart koyan zihniyeti kınıyorum cidden...

Bu arada ben Turkmenistan'da yım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 13 Nisan 2010; 11:59:05 >
  • Ya o makinaların üretildiği dönemlerde kullanılan ekran kartları o şekildeydi. Şimdi çok daha güçlü ekran kartları koyuyorlar. 8600M GT (kendisi 9500m GS ile tıpatıp aynıdır) 2.0 Ghz işlemci ile 3D Markta 4000 civarı skor yaparken 4650 ekran kartı 5400 civarı puan almaktadır. (1280*768 çözünürlükte). 4650 gitti-gidiyorda bir adam 350 TL'ye satıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.