ford focus un en önemli eksisi yol tutuşu çok iyi olduğu için sürücüsüne virajlara hızlı girmek gibi bir alışkanlık kazandırıyor.. focusu olan birisi aynı sınıfta başka bir aracın direksiyonuna geçtiğinde bu alışkanlığından dolayı ilk viraja farkında olmadan hızlı girip kaza tehlikesi atlatabiliyor..
forumda okuduğum kadarıyla bazı tdci focusların turbosu 50.000den sora sorun çıkarabiliyormuş.. focuslar içine hiç motor ve yol sesi almamasına rağmen lastik sesini çok alıyorlar.. Lastik değiştirince bu sorunda biraz azalabiliyor..
Ayrıca forumda focusun kalitesini öven çok oluyor ama nedense focusu çok eleştiriyorlar.. Focus ve megane en çok eleştirilen iki araç ama eleştirenlerde focus kullananlar değil diğer markaları kullananlar oluyor genellikle..
Bu yüzden kendileri komik duruma düşüyorlar hep
Focus I de biraz yol sesi fazla gibi.
II de ise bu durum nasıl aklımda kalmamış ama Focus I deki gibi yeni nesildede ön kapılarda yumuşak arka kapılarda sert plastik kullanılmış olması hoş değil.Birde Focus II ler arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla biraz erken tıkırtı apıyor.
2006 Ghia TDCİ aracımdan son derece memnun olmama rağmen, orta kol dayama kullanışsız ve gözü pek işe yaramıyor, birde yol bilgisayarı ekranı daha güzel olmalıydı. herkese selamlar....
yol bilgisayarı gerçekten çok kötü..ayrıca yol sesi gereğinden çok fazla,ayrıca imzamdaki aracın arka camlarından 140 ve üzeri hızlarda gelen aşırı rüzgar sesini hiç bi şekilde kesemiyorlar..
arkadaşımın focusunda tıkırtılar mevcut..sanıyorum yol tutuş için yapılan sert süspansiyonlardan dolayı...burda var mı böyle bir sorunu olan servise gitmeli mi sizce??
Sürücüler mi giderek hassaslaşıyor yoksa yeni nesil araçlar mı hassas anlamak zor.
Eskiden tıkırtı vs problemleri bu denli problem edilmezdi.
Virtue61;
Bindiğim çoğu "0" km Focus II bariz şekilde tıkırtı yapıyordu,sanırım makyajlı kasada bu sorun çözülmüştür.
İşte size Focus'umun eksileri:
Çift açılı ayna Torpidoda Airbag on-off Mekanizması Park sensörü Yol bilgisayarının boyutları Rüzgar sesi 3-5 Tane uyarı sesi.Örn;El freni çekili halde 50 km yol gittim.
Artılarını yazmama gerek yok heralde ama ufak bi hatırlatma YOL TUTUŞU
quote:
Orjinalden alıntı: erdemdogan24 İşte size Focus'umun eksileri: Çift açılı ayna Torpidoda Airbag on-off Mekanizması Park sensörü Yol bilgisayarının boyutları Rüzgar sesi 3-5 Tane uyarı sesi.Örn;El freni çekili halde 50 km yol gittim.
+1907
kaza resimleri bence aracın - lerini göstermez mesela benim aracımı her yıkamada ön farlar bugulanıyo bu çogu focusda var.birde koltuk kılıflarında toplanma felan oluyo.ama şunuda söyliyim sıfır km arabası olan arkadaşlarım benim imzamdaki araca bindimi çoğu afallıyo..
quote:
Orjinalden alıntı: fordfocus
Bir tane daha
Bu araba bu hale geldiyse başına buyuk iş gelmiş demektir.Peki bunun yerinde bir Megane düşünebiliomusunuz ?
quote:
Orjinalden alıntı: fcs44
kaza resimleri bence aracın - lerini göstermez mesela benim aracımı her yıkamada ön farlar bugulanıyo bu çogu focusda var.birde koltuk kılıflarında toplanma felan oluyo.ama şunuda söyliyim sıfır km arabası olan arkadaşlarım benim imzamdaki araca bindimi çoğu afallıyo..
buğu olayı benim focusta yok... yıkıyorum çıkıyorum
Koltuk kılıflarında toplanma da yok... (ghia-comfort tartışmasında bunun comfortlarda olduğu yazılmıştı ama benimki comfort )
farlarda buğlanma bende de yok koltuk kılıfı toplanması oda yok,ne kadar yüksek hıza cıkarsam cıkayım pencere,kapı,cam rüzgar sesi almada yok bu arada aracım Focus I Ghia HB ben cok cok memnunum
Şans diye buna derim valla.Bence bi yanlışlık olmuş.Aracı servise geri götür gerekenler yapılsın.Ondan sonra sende o güzel büyüleyici rüzgar sesine kapıl