Şimdi Ara

FOCUS TDCİ VS ASTRA J CDTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.El olarak Az km'li İki araç arasında Tam olarak karar verememekteyiz.Sizce Bunlardan hangisi neden?
    İkisinin birbirine olan üstünlükleri en az 6-7 sene binilmesi planlanmaktadır.
    (astra j sport 1.6 cdti 136'lık---Focus makyajsız 1,6 tdci 115'lik titanyum veya artı smart paketli olması planlanmakta..)

misal ; opel

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-efe-den-2014-astra-sport-136hp-0-ayarinda-ilk-el-cok-temiz-198039939/detay

misal; focus

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-0-ayarinda-focus-titanium-208522723/detay

Temsili resimler.

FOCUS TDCİ  VS   ASTRA J CDTİ FOCUS TDCİ  VS   ASTRA J CDTİ

• ben 4 ay önce kisinin de benzinlisini kıyaslayıp astra yönünde karar kılmıştım.
  • 0-100 e bakıp araba karşılaştırmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor gücü yönünden fort konfor opel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Aralarında 20hp fark var, buna rağmen Focus daha atak gidiyor ve 0-100 hızlanması daha iyi.

Opel o kötü aktarmasıyla 50 yaş üstüne hitap eder ancak.

Opel'in 115 veya 120hp bir markaya rakip olması için sanırım 180-190hp araç üretmesi gerekir ki, aktarmasıyla eşit olabilsin. Bu kadar kötü ve kısa aktarma kullanan bir firma görmedim ben.

0-200 verisi paylasir misin?

• quote:

Aralarında 20hp fark var, buna rağmen Focus daha atak gidiyor ve 0-100 hızlanması daha iyi.

Opel'in 115 veya 120hp bir markaya rakip olması için sanırım 180-190hp araç üretmesi gerekir ki, aktarmasıyla eşit olabilsin. Bu kadar kötü ve kısa aktarma kullanan bir firma görmedim ben.

İki markanında aktarmada fazla iyi olduğunu söyleyemem, Opel'in aktarması konusunda da kesinlikle haklısınız fakat, Opel'in 0-100'ü 10.1 saniye iken, Ford'unki 10.9 saniye, nasıl oluyorda hızlanması daha iyi oluyor ve daha atak gidiyor? Kaynak gösterirseniz sevinecem

• ford için bir bilgim yok ama opel için söylüyorum mutlaka sıfır km için fiyat
    alın. 1 ay önce 2014 model 136 lık astra hem de cosmo için 71.250tl fiyat aldım.
    ama 2. el 20-30 bin km ilanlar 72-73 ler civarı idi. mutlaka birkaç bayiden
    fiyat alıp pazarlık yapın. sonra pişman olmayın çok saçma fiyatlar var ilanlarda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel Astra j 1.4t tekleme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Astra gönlümde ki ford aklımda ki :)

• Focus makyajlı olsaydı daha iyi olurdu, bu şekilde seçimim Astra olurdu.
  • quote:

enteresan bir bakış açısı
    benim yaşım 31 , 50 değil
    şu an kiralık astra j var 136 lık , sport donanım
    araba benim olmadığı için umurumda değil langur lungur sallayabilirim
    3 yıllık kiralanacağı için iki araç da baktıklarımdandı
    kararım astradan yana oldu

bir kere 0-100 e bakmadım bile , arabada sabit 80-90 kg da malzeme var
    daha bugün tem de 180 e çok rahat çıktı müsait değildi devam etmedim
    ara hızlanmaları da gayet iyi , aracın içi de tatminkar ve kaliteli

focusu hem kullandım hem bindim , mesela fren dozlaması konusun da astra dan iyi
    direksiyon tepkileri ve yol tutuş konusunda da bir adım önde kabul
    iyi de bunlar tek başına neden mi ?
    arabanın içi kazulet gibi , rahatlık konusun da astra ile kıyaslanmaz bence
    yolcu tarafın da ön göğüse öyle güzel bir açı vermişler ki yolcunun kucağında gidiyor göğüs

focusun üstün olduğu yönler var , ama astranın üstünlükleri benim açımdan daha mühim
    banane ağırsa , banane 0-100 ü kötüyse
    bundan önce c3 bindim araba 1230kg dı ve neredeyse 1.5 tonluk astra kadar tüketiyordu
    ve araba gitmiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 14 Nisan 2015; 22:04:29 >

• Tip olarak focus güzel ancak tercihim opel olurdu. çok dha akullanışlı ve kalite hissi yüksek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

İki markanında aktarmada fazla iyi olduğunu söyleyemem, Opel'in aktarması konusunda da kesinlikle haklısınız fakat, Opel'in 0-100'ü 10.1 saniye iken, Ford'unki 10.9 saniye, nasıl oluyorda hızlanması daha iyi oluyor ve daha atak gidiyor? Kaynak gösterirseniz sevinecem

Opel'in 10.1 saniyede 100km hıza çıktığını mı sanıyorsunuz veya fabrika verilerini tutturduğunu mu sanıyorsunuz?

Focus'un tutturduğunu sanıyorsun ama

Sabah gazetesi ve Atv senin kadar yanlı yorumlarda bulunmuyordur.

Birisi bağımsız olarak yayınlanan 0-100 ve 0-180 testi paylaşırsa görürüz.

• Trollere kanmayın Astra daha iyi bir araç.

• Zotacing yine fanboylugunu konusturmus da bunu da firsat bilen Opel fanlari paso taarruza gecmis

Zotacing aktarma demissin.Evet,Opel aktarmasinin sorunlu oldugunu bilmeyen yok ancak 136 hp motor var.Bu yuzden az cok dengelemis birbirini.

Arada 0.8 Astra lehine

Araclara gelirsek ikiside guzel.

İkiside bence sportif.Makyajsiz Focus hatta nedense bana makyajliya nazaran daha agresif gelmekte.

Yol tutustada ikiside iyi.Focus daha onde ama acik ara bir fark yok

Simdi bu dusundugun iki aracin da garantisi devam ediyor olacak.Bu da dogal olarak yetkili servise gitmen demek

Opel lerin servisleri rezalet durumda,bilmeyen yoktur sanirim.Forumda da cok kez yazildi,cizildi

Ford da ise hem fiyatlar hemde is iyi duzeyde.

Belki bu duruma dikkat etmen gerekir.İkiside garanti dahilinde araclar.

Fordlarda garanti 3 yil(Verdigin link 2013 diyor),Opelde(2014) 2 yil oldugu icin durum boyle(Uzatma vs degil)

Bunun disinda icine sineni al derim.İkiside performansi yerinde araclar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuda sorulan iki aracına kullandım performans olarak astra focus tan kesinlikle daha iyi. Ses yalıtımı daha iyi iç genişliği daha iyi bagazı daha iyi yakıt tüketim leri aşağı yukarı aynı. Focusun yol tutuşu daha iyi. Başka bir konuda da size yazmıştım durum bu en iyisi siz gidip test edin ve kendiniz görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Konuda sorulan iki aracına kullandım performans olarak astra focus tan kesinlikle daha iyi. Ses yalıtımı daha iyi iç genişliği daha iyi bagazı daha iyi yakıt tüketim leri aşağı yukarı aynı. Focusun yol tutuşu daha iyi. Başka bir konuda da size yazmıştım durum bu en iyisi siz gidip test edin ve kendiniz görün.

Hocam zaten bir zahmet 136 hp motorlada 115 likten performansli olsun

Diger ses yalitimi,ic genislik olarak cidden cok yakinlar.Su daha iyi,bu daha kotu demek yanlis olur

Tabi bence de en iyisi test etmesi

• bende 2014 model astra sport var 136 lık trollere kanmayın araç çok seridir artılarını ve eksilerini sayıcak olursam motor sesi ve titreme neredeyse yok yüksek suratlar dahil, yakıt durumu çok iyi 1700 km yolu 310 tl gibi bir deger ile gittim yol tutuşa ve konfora söz yok
    eksilere gelince 120 130 dan sonra içeri rüzgar sesi alması ve deposunda dalga kıran olmaması depo full iken ani hızlanmada yada frende ses geliyor bunun dışında başka birşey dikkatimi çekmedi
    Ford a gelince 2014 model 1.6 tdci titanium sedan var babam kullanıyor arada bende alıyorum
    yol tutuş iyi fakat astra kadar bence sürüş dinamiği yok direksiyona geçtiğimde koltkları ve gövde astra gibi sarmıyor sürat a gelince aralarında fazla bir güç farkı yok ama her açıdan ford dan daha atik ve hızlı bizzat test ettim
    onun dışında
    2013 1.6 dizel golf ve 2012 1.6 polo dizel abt arkadaşlarımda olan araçlar açıkcası yanıma dahi yanaşamadılar test yolu istanbul park yolu

• makyajsız focus ses yalıtım konusunda berbat hatta tüm ford araçları kendi sınıflarında en kötülere oynar ama sevis yaygınlıgı ve işcilik olarak opelden iyidir. yeni makyajlı kasa focuslarda ses olayı eskisine göre çok daha başarılı ama o torpidoyu bi düzeltmediler
  • yenilenen focus 3,5 u tercih ederdim ikisine de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

makyajsız focus ses yalıtım konusunda berbat hatta tüm ford araçları kendi sınıflarında en kötülere oynar ama sevis yaygınlıgı ve işcilik olarak opelden iyidir. yeni makyajlı kasa focuslarda ses olayı eskisine göre çok daha başarılı ama o torpidoyu bi düzeltmediler

Dostum saka yaptigini varsayiyorum.

Makyajsiz F3 ve makyajli F3 yalitim konusunda iyi araclardir.Gurultulu olanlar Focus 2 serisidir.

Focusun butun kasalarini kullandim.İskembeden sallamiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.