Şimdi Ara

FM MODEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fm modem yapmayı düşünüyorum.yani rf sinyali ile mikroişlemciler arası iletişim için.Edindiğim devrelerde hep hazır modüller kullanmışlar(HT vy benzerleri).Daha uzak mesafelere hükmetmek için ne yapmalıyım.mesela 10w bir verici nasıl elde ederim.şimdilik kendim tasarlıyamıyorum ve bu konuda(RF) çok yeniyim.AM-FM alıcı vericiyi mikroişlemciye bağlasam verim elde edebilir miyim? Sinyalin bozulmasını önlemek amacıyla ne yapmalıyım?İlgilenen arkadaşlara çok teşşekkür ederim.Saygılarımla

• kaç km mesafeli ve ne kadar hıza sahip bir cihaz düşünüyorsunuz ? Çünkü 10W çok ciddi bir güç... hele ki wireless sistemlerde kullanılan 2.4GHz için !!!
    Fm düşünüyorsanız frekans etrafı bloke etmemeli... AM olursa zaten çok genişband olacağından frekans çok önemli olacaktır...
    Saygılar.
  • bildiğim kadarıyla 5W'ın üstü yasak. Yanlış mı biliyorum?
  • MSN ADRESİNİ VER ANLATIYIM YADA MERAK EDEN ARKADAŞLAR VARSA YAZSINLAR BURAYA UZUN UZUN YAZAYIM.
  • 10 watt lık 15 km yi kapsar arkadaş ve sanırım 1,5 watt a kadar yasal ondan sonrasını yapamazsın ancak balkonuna 2-3 büyük saksı bitkisi koyup onların aralarına saklıca vericileri yerleştirirsen yapabilirsin
  • bildiğim kadarıyla 5W'ın üstü yasak. Yanlış mı biliyorum?

quote:

Orjinalden alıntı: Usta_AsH

10 watt lık 15 km yi kapsar arkadaş ve sanırım 1,5 watt a kadar yasal ondan sonrasını yapamazsın ancak balkonuna 2-3 büyük saksı bitkisi koyup onların aralarına saklıca vericileri yerleştirirsen yapabilirsin

doğru ya 1.5 Watt'tı yasal sınır. Haklısın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mesafe konusunu örnek vermek için söyledim ama çok da gözardı ettiğim söylenemez.amacım nasıl olacağını anlamaktı.1-2 km olmasını isterdim.msn adresim erdalaltinbas@hotmail.com ilgilenenlere çok teşekkür ederim
  • 8051 ile iletişimi denemek istiyorum ama daha güçlü mikroişlemcilere geçince onlarla yapmak istediğimden mesafe biraz önemli oluyor.robotik uygulamalar için kullanacağım.daha güçlü mikroişlemcilere geçince daha karmaşık uygulamalar yapmak istiyorum.mantığını anlamak için böyle birşey yapmak istedim.birde yüksek hızdaki işlemcilerde yapacagım fm modemde rf katındaki yarı iletken elemanlar bunu hızına karşılık verebilecekmi?(transistörler vb..)cavaplarsanız cok teşekkür ederim.
  • Frekans Modülasyonlu ( FM ) ve yeterli band genişliğiniz versa hız çok da sorun olmayacaktır. Mesela modülatörde varikap diyoda 1MHz lik bir data bindiriyorsanız , band genişliğiniz +-1 = 2MHz olacaktır...
    Saygılar.
  • msn adresimi versim kimse bana yardımcı olmayacakm mı erdalaltinbas@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.