Şimdi Ara

Flutter vs Android.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cahilligimden dolayi boyle bir baslik acmis olabilirim ama anlatmak istedigim sey ayni kalacak. Neyse konuya gecelim. Google'in Fllutter adinda bir projesi var ve diyorki single code base'den Android, IOS, Linux, Windows ve MacOS icin uygulamalar gelistirme secenegi sunuyor. Bunu duyunca soyle dusundum: "Neden Flutter varken android programlama ogreneyim ?" "Sonucta yalnis bilmiyorsam yaptigim application sadece android platformunda calisacak. onun yerine Flutter ogrenirim tum platformlar icin uygulama gelistiririm."

    Futter bence coklu platformlar icin iyi bir sey fakat coklu platfromlari desteklemesinin illaki bir bedeli olacaktir. Bedeli su :yaptigin uygulamalar cok fonksiyonlu/ozellikli olamaz. Cunku uygulama nekadar genellestirilirse okadar daha sig bir uygulama olur.



  • Flutter'da ne kadar derine inersen o kadar native kod yazman gerekecek. Flutter, react-native(ölüyor) gibi geliştirme kitleri orta ve büyük çaplı işletmelerde tercih edilmez. Küçük işletmeler ve startuplar için uygun olabilir. Native yazmak her zaman daha iyidir.
  • axlrose. kullanıcısına yanıt
    Hocam bazi uygulamalarin hem IOS da hem de Android de oldugunu goruyorum. Bu uygulamalar tek bir code base'den mi yapiliyor yoksa IOS icin IOS framework'u Android icin Android frameworku mu kullaniliyor ? Yani ortada single code base yok mu? Veya da Android uygulamasini IOS da yayinlamanin bir yolunu mu bulmuslar? Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 5 Mayıs 2020; 1:29:37 >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 24 Mayıs 2020; 23:42:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz gayet aydinlatici oldu, tesekkur ederim. Peki bu cross platform mobil uygulamalari (hem Android de hem de IOS da calisan) nasil calisiyor ? Nasil yaziliyor ?
  • Onlar web tabanlı uygulamalar.(Html/JavaScript) Tarayıcı üzerinden çalışıyorlar. Android'de "Android web view" var, varsayılan olarak seçilince web dosyalarını kuruluymuş gibi çalıştırıyor. Kendin de Wndows'ta veya Linux'ta Notepad ile yazarsın ve hem Android'de hem İos'ta hem Masaüstü'nde çalışır. Ama kurulum dosyası olmadığı için el ile çalıştırırsın. Ve tabii çok uğraşırsın. Eğer evdeki Tost makinesinin bir web tarayıcısı varsa, onda bile çalışır.
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 24 Mayıs 2020; 23:42:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu hortlatmış gibi olacak ama, ilk uygulamalarımı android native yaptım, daha sonra sadece kotlin yaptığımda oldu, son uygulamalarımı flutter ile yaptım tavsiye ederim, uygulamanın arayüzünü daha güzel yapabiliyorsun (özünde material design olduğu için) , ilk başlangıç olarak tavsiye ederimki iosa düşünüyorsan özellikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.