Şimdi Ara

Fluence Satıp LAGUNA Almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bizim 2013 extreme fluence yi satıp 2008 civarı laguna alsak nasıl olur? Hangi motor ve donanımı önerirsiniz ve ne gibi artılar olur?

Aracımız 2013 30.000km de, toplam 3 bin küsür tl hasar kaydı var 1.5 sene önce sıkı bir pazarlıkla 30.000 tl ye aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NamSalanAdam -- 16 Haziran 2015; 11:19:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pazarlik baya sıkıymış

• Fluence'in motorunu yazmamışsınız ama, sanırım benzinli. Laguna her yönden mantıklı. Daha güvenli, daha teknolojik, daha geniş, daha sessiz, daha dolu... Feragat edeceğiniz şeyse bakım/kasko/parça maliyetidir. Motor olarak 1.5 dCi hem ekonomiktir, hem piyasası canlıdır. Ama bana kalırsa, D sınıfı dizel bir aracın hakkı her zaman 2.0 dizeldir.
  • 2013 ten 2008 e düşmek

• Laguna 3se alınır.

• Laguna 3 1.5 dci dynamiq hatta privilege oldumu tadından yenmez
  • Aracımız dizel ve laguna nın d segmenti olması, daha fazla konfor, yol tutuşu, donanım için 2008 e düşmeye değmez mi yani?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Laguna 3se alınır.

Laguna 3 hangi yıldan itibaren olanlar?

• NamSalanAdam N kullanıcısına yanıt
    Sonunda benim kafada biri çıktı nihayet
    Ben aynen sizin gibi 2012 dizel otomatik Extreme Fluence yi satıp imzamdaki Laguna yı aldım. Ben eski aracımı 42 ye sattım, Laguna yı 35 aldım ve aküsü, yağı, filtreleri, rot ayarları, carbon clean, detaylı temizlik, turbo bakımı falan derken yaklaşık 1500 TL de bir masrafım oldu alınca. Donanım olarak Privilege veya Dynamique tercih edilebilir. Ben fiyatı biraz daha uygun olduğu için Expression tercih ettim. İlave paketli olduğu için hız sabitleme ve otomatik kararan ayna dışında diğer özelliklerin hepsi var. Motor 1.5 DCI 110 aracı rahatlıkla götürüyor. 2000 d/d 110 km/h, 2500 d/d 130 km/h ve 3000 d/d 150 km/h ye rahatlıkla çıkıyor. Tüketim olarak da bu hızlarda yol bilgisayarı ortalama 4.5 - 5 gibi değerler gösteriyor, gayet makul. Zaten dizel otomatik Fluence ile hemen hemen aynı. Ancak Laguna ile Fluence sanki başka markaların araçları. O kadar büyük fark var aralarında. Özellikle yol tutuşu, yüksek donanımı ve kaliteli kabini sebebiyle tercih etmiştim. Bu beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Ancak yine de eksileri yok değil. Mesela direksiyon dar alanlardaki manevralarda çok sert. Bazı yerlerinden ufak tefek tıkırtılar geliyor. Bakım maliyetleri açısından özellikle büyük şehirde iseniz çok da sizi üzeceğini sanmıyorum. Hatta ihtiyacınız olursa İstanbul Maslak Oto Sanayi de tanıdığım bir usta arkadaşıma sizi yönlendiririm. Benim Laguna nın bakımını yaptıktan sonra Laguna ya taktı kafayı, 2.0 dizel otomatik alıcam diyor şimdi. Belki biraz daha maddi durumum iyi olsa bende düşünürdüm ama 1.5 DCI da aile kullanımı için gayet başarılı. Evdeki bilgisayarımda 2008 Laguna 3 e ait pdf katalog vardı, akşama gönderirim isterseniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: NamSalanAdam

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Laguna 3se alınır.

Laguna 3 hangi yıldan itibaren olanlar?

2008in ikinci yarısı çıktı. Sanırım 2011e kadar olması lazım.

• Laguna alınır güncellerdende Latitude alınır onun harcindeki Renoult'lar gözüme gözükmesin.
  • 2008 yılı diyorsunuz ilk yarısında laguna 2'ler ikinci yarısında laguna 3'ler üretildi.

laguna 3'se tabiki gözü kapalı alınır.modele takılmayın o sadece rakamdan ibaret kabin sesi yol tutuş ve konfor bakımından fluence'den mutlaka daha iyidir.

bende 2008 laguna 2 var, privilege donanımlı konfor ve prestij paketleride mevcut bu haliyle bile bana büyük keyif veriyor.
    2 seneye satıp laguna 3 almayı planlıyorum. laguna 3 eminim daha keyifli arabadır kuşkusuz.
  • Örnek olması açısından birkaç tane örnek ilan buldum.

ilan 205319362

ilan 214316647

ilan 213253423

ilan 213989857

Özellikle bu 2.0 Dci olan çok hoşuma gitmişti.

ilan 210134400

• Laguna Reno nun ürettiği tek doğru düzgün araba. Latitude mesela o ayarda değil daha yeni model olmasına rağmen. Reno Lagunayı biraz daha gösterişli hale getirip satsa baya iyi satar.
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun tam da istediğim bilgiler. Ayrıca fluence i satıp laguna alırsam bir miktar para kalıyor. O 2.0 lığa ben de resmen aşık oldum iç mekan rengi vs. şahane fakat bizimkiler takmış 2.0 motora. Vergi falan gözümüzü korkutuyor. Ben laguna 3 lere bakmaya devam ediyorum kataloğu da yollarsanız çok iyi olur.

• D Sınıfı demek 2.0 motor demek bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NamSalanAdam N kullanıcısına yanıt
    2008 Laguna nın broşürünü Google drive a atmaya çalıştım. Donanım tablosu broşürün en altında var.
    Google drive linki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.