bu ayın 16-21i arası Konyadan, Aksaray-Ankara-Bolu ve tam tersine yolculuk yapmak amaçlı 2012 model 20 binde lpgli fluence kiraladık, günlüğü 95 liradan 5 günlüğüne 475 liraya anlaştık, fiyat uygun mu?
Birde bu lpgli fluence ne yakar, yaklaşık 1500 km yapacağız?
rahat olması, yeni olması sebebiyle bu aracı seçtik, yoksa 60 liraya fabia, roomster, 70de dizel era, ibiza 75e linea filanda vardı, umarım pişman olmayız..
Birde bolu yöresini bilen arkadaşlar, abant dışında gezilecek-görülecek yer tavsiye ederlerse sevinirim... oek bilmiyoruz o tarafları..
bi 475 daha verseydiniz 1 aylık kiralardınız
Umarım merdiven altı gibi rent a car lardan kiralamamışsınızdır. Aracın başına birşey gelirse başınız ağrıyabilir. Fiyat olarak normal gibi.
Evet bir o kadar daha verip aylık kiralasaydınız keşke.
Nereden kiraladınız?
forumda yazılanları takip ediyorum. Başına iş gelen çok arkadaş var, bende bunları düşünerek kiralayacağım yere çok dikkat ettim, çok kurumsal şubeleri olan bir yer değil fakat 40 aracı var, araçlarında eksik yok, bakımları, ticarilerin k belgeleri, rent kaskoları filan tam.
sohbeti tatlı bir amca, 2 gün gelip giderken birçok diğer insanla, müşteriyle, iş arayan elemanla vs.. diyaloğunu gördüm. Güvenilir buldum, kanım ısındı. bizden kaynaklanan bir sorun olmadıkça sıkıntı yaşanmaz inşallah.
bir 474 liraya daha aylık vermez ki? günlüğü 31-32 liraya gelir; ben geçen çarşamba gittim ilk, cuma tekrar gittim, kontratı imzaladık, parayı verdim. çarşamba lk gittiğimde bu aracı telefonda görüştüğü kişiye gene 5 günlüğüne, günlüğü 125e kiralıyordu.
birkaç ortak noktamız ve güzel bir sohbet olunca sağ olsun bize böyle bir fiyat verdi. hatta yanımda arayanlar oldu 2007 albeaya 75 lira fiyat çekti, o an gülüştük inceden, ben ucuza kiraladık diye düşünüyordum, sizler normal dediniz, pahalı demediniz ya olsun :)
birde abant bolu tarafı hakkında şuraya gidin, şöyle yapın diyecek arkadaşlar varsa, tavsiyeleri yerini bulacaktır o çevreyi pek bilmiyoruz, bilen arkadaşların önerilerine ihtiyacımız var..
uzun yolda sınıfına göre rahat bir yolculuk imkanı sağlar fluence. zaten yakıta dikkat ediyorsunuz sakin bir kullanımda diğr yazdığınız araçlara göre daha az yakacaktır...
teşekkürler cevabınız için, birde gazı nereden almalı, sıralı olduğu için benzinde koymamız lazım sanırım, ne kadarlık benzin koysak yeter?
koca forumda fluence gibi her köşe başında biten bir arabanın ne yazdığını bilen de yoksa..
bilen de yazmasın istemez. biner bakarız..
tribe soktun beni donanım haber
quote:
Orijinalden alıntı: ozas_91
koca forumda fluence gibi her köşe başında biten bir arabanın ne yazdığını bilen de yoksa..
panik yok relax gece gece uzun yol tüpte 5-6 litre / 100km yakarsın
bir an çok kızdım kayhan
forum bizim için var kardeşim, soru sorduk mu en fazla yarım saate cevap gelecek
te o kadar
şaka bir yana teşekkür ederim ilgine..
Ehliyeti ağustos'ta alayımda bende bi araya torpil koyarak araç kiralamayı düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: kayhan1923
quote:
yanlisin var, 5-6 litre imkansiz 9-10 lt'nin altinda pek yakmaz, ustelik araba dolu. lpg'li Fluence kullanmadim ama 1.6 benzinli bir arac 8-9 lt nin altinda yakmaz lpg oluncada bunun yaklasik %20 daha fazlasini yakar lpg olarak.
benzinde 20 liralik atsaniz yeter, araba sicakken sadece kontaga basinca benzin harcar. sogukkende 3-4 km benzinde gider o kadar. yetmezse tekrar alirsiniz. LPG'de aygaz iyidir. Temiz, buyuk islek yerlerden alirsanizda diger markalardada sorun olacigini sanmam.
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
quote:
quote:
yanlisin var, 5-6 litre imkansiz 9-10 lt'nin altinda pek yakmaz, ustelik araba dolu. lpg'li Fluence kullanmadim ama 1.6 benzinli bir arac 8-9 lt nin altinda yakmaz lpg oluncada bunun yaklasik %20 daha fazlasini yakar lpg olarak.
benzinde 20 liralik atsaniz yeter, araba sicakken sadece kontaga basinca benzin harcar. sogukkende 3-4 km benzinde gider o kadar. yetmezse tekrar alirsiniz. LPG'de aygaz iyidir. Temiz, buyuk islek yerlerden alirsanizda diger markalardada sorun olacigini sanmam.
bu değerler uzun yolda geçerli değerler (5.viteste stabil uzun yolda fabrika verisi 4.5 ltdir) ŞEHİR İÇİNDE dediğinize katılıyorum özellikle 1.6 lar 8-9 litre BENZİN içer yada yaklaşık 9-10litre GAZDA gider
c sınıfı benzinli araç, uzun yol sakin kullanım 6-7lt arasında benzin yakacaktır. +2lt hesabına göre, sakin sürüş ile lpg de kabaca 8-8,5lt gibi yapar.
2010-11 model abea için, antalya da telaffuz edilen fiyat 50TL(lpg'siz)
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
c sınıfı benzinli araç, uzun yol sakin kullanım 6-7lt arasında benzin yakacaktır. +2lt hesabına göre, sakin sürüş ile lpg de kabaca 8-8,5lt gibi yapar.
2010-11 model abea için, antalya da telaffuz edilen fiyat 50TL(lpg'siz)
şimdi 8-10 litre gaz diyelim, 19-23 krş arası yakacak anlaşılan, kiraladığım yer, 18-19 krşu geçmez demişti neyse, kocaman araba yakar galiba.
rent fiyatları çok değişken 2012 5bin kmdeki benzinli fabiayı 50ye teklif etmişti fluencei kiraladığım yer, 2007 dizel fiestaya 80 isteyen vardı,
2010 tüplü dusterada 80 demişlerdi..
boluya yapacağımız gezi hakkında önerisi olan var mı?
Fiyat muthis uygunmus. Benzinli symbol 60 tl istiyorlar.
kaç kişi olacak araçta ne kadar bagaj olacak gecemi gündüzmü gideceksin 90la mı gidersin 150 ilemi. detaylıca yaz ben kaç kuruş yakacağını söyleyeyim sana.
gündüz gidersen full klima açarsın direkt %15 artar yakıtın en basitinden, 5 kişi birde bagaj olursa bi %15 de öyle artar birde 150ile gidersen %30da öyle artar. 6 lt gaz yakacak araca 12-13lt yaktırırsın.lastik bile %5 etkiler.6-12 lt arası yakar .
quote:
Orijinalden alıntı: kaiser şoze
kaç kişi olacak araçta ne kadar bagaj olacak gecemi gündüzmü gideceksin 90la mı gidersin 150 ilemi. detaylıca yaz ben kaç kuruş yakacağını söyleyeyim sana.
gündüz gidersen full klima açarsın direkt %15 artar yakıtın en basitinden, 5 kişi birde bagaj olursa bi %15 de öyle artar birde 150ile gidersen %30da öyle artar. 6 lt gaz yakacak araca 12-13lt yaktırırsın.lastik bile %5 etkiler.6-12 lt arası yakar .
4 kişi, toplam 60-70 kg bagaj, klima kullanmamaya çalışarak, yolun çoğunluğunu 90-110 arası hzla gideceğiz.
siz sorunca aklıma geldi, lastiğin ölçülerini bilmiyorum ama üstünde gelenlastiktir muhtemelen, lastik basıncını kaça ayarlamalıyız? bu ayarı yaparken araç bış mu dolumu olmalı?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bachree
quote:
quote:
bu değerler uzun yolda geçerli değerler (5.viteste stabil uzun yolda fabrika verisi 4.5 ltdir) ŞEHİR İÇİNDE dediğinize katılıyorum özellikle 1.6 lar 8-9 litre BENZİN içer yada yaklaşık 9-10litre GAZDA gider
ortalama 8 litreyi geçmesse çok güzel olur. gideceğimiz yolun %80i şehirler arası sonuçta