Şimdi Ara

flash desteği nedir ne işe yarar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
32.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eşime iphone4s alıcaz. iphoneda (jailbreak düşünmüyorum) flash desteği yok deniyor. aradım taradım bulamadım.

-nedir bu flash desteği? hangi sitelerde vardır.

-ne biliyim youtube, facebook videoları falan flash mı ister. (çevrede gördüğüm iphonelar youtube olsun facebook olsun videoları oynatıyor)

-mesela samsung s2 iphone 4s kıyaslaması yapıldığında flash isteyen siterde haliyle samsung daha yavaş açıyor(flash yüklediği için). bu yüklediği flash nedir neyi açar. aynısını iphone açmaz mı?

• up
  • yok mu flashın ne olduğunu bilen
  • usta flash player sanırım. video izleyip izlemeyedigini bilmiyorum ama büyük ihtimal izleymiyor ve nette flashli telefonlarin actigi bircok uygulamalari açamıyor. arkadasimda iphone3g var bnm telefon neo v ben faceden oyunlari oynuyorum o oyniyamiyor bunun gibi şeyler vs...
  • Arkadasim flash sudur.Mesela bir siteye girdigin vakit hareketli reklamlar oluyor ya.Onlar flash iste.Flash icerigi olmadigi zaman telefonda o site cok zor acilir.Telefonu zorlar baya.
  • PEKİ WAWE 2 DE FLASH VAR MI?
  • hocam flash sadece video değildir. o flash playerdir. bir de activex komut olayı var. bu nedemek?
    flash player aynı zamandaki internet ortamındaki .swf dosyalarının açılmasını ve bu dosyalara bizim ve o dosyaları oluşturan kişilerin aynı anda kumanda edebilmelerini sağlayan bir programdır. yani buna face içindeki viddeolardan tut da chatroulette deki rastgele video görüşmeleri ya da facedeki farmwille dir okeydir oyunların çalışmasını sağlar. yararları dediğim gibi internet üzerindden oyun oynamanızı sağlar ve bir de java eklentisi ile isterseniz alttan sohbet ederken bir yandan da iskambil oynamanızı sağlar.
    sakıncaları ne? flash bir komut dizimidir. yani sizden izin alarak bilgisayarınızdaki donanımı kullanır. yani adam sizin bilgisayara siz bilmeden virüs bulaştırabilir özellikle face uygulamalarında bu çok yaşanır en temiz face uygulamaları bile bilgisayarını bu neenle yavaşlatmaya başlar. hiç zarar vermese bile flash ın yoğun oldğu siteler bilgisayarı zorlar apple nin flasha destek vermemesinin nedeni ise ilerde flash ın yok olacağından değil maclerin internetteki inanılmaz hızlarının flash gelirse kaybolacağını bilmeleridir. söz gelimi benim android cihazım facebook un eski uygulamasında çok raht çalışıyordu ve hiç sorun çıkarmıyodu ancak yeni face uygulamaları flash destekli ve hem bnim telefonumu hem de öbür androidleri manyak kasıyo. kasmayanlarda ise mesaj ve bildirimlerin çok geç gelmesi sorunu ortaya çıkıyor. yani flash pc için olmazsa olmazdır ancak mobil platformda cidden hayal kırıklığı oluşturuyor. bu yüzdden html5 çıktığı zaman büyük ihtimalle flash ve java kaybolaak ya da sadece pc ye çıkacak zaten android için bile flash 11 den sonra güncelleme yapılmayacak. html5 ne iye sorarsanız. yeni internet tabanı diyebiliriz. bu taban sayesinde ekstra eklenti yüklemek olayı azalacak çünkü sayfaların içinde gerekli codecler yüklü gelecek. internet hızının artması da bu olayı hızlandıracak. wavede flash lite var yani belirli sitelerin açılması için codec var ama bütün flaslar açılmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAID Card nedir, ne işe yarar!
    17 yıl önce açıldı
    bu pandora box ne işe yarıyor ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler zombi7406.

açıklayıcı oldu bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilkerk

teşekkürler zombi7406.

açıklayıcı oldu bu

hocam sizi ios la android arasında kararsız buldum :D ?
  • kısacası flash kenardaki saçma reklamlardır ve gereği yoktur 4s e devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hykr0

quote:

teşekkürler zombi7406.

açıklayıcı oldu bu

yok hiç işim olmaz ios la

bi aksilik olmassa hanımla yurtdışına gidicez.ona iphone kendime de samsung galaxy( s2 veya note) alıcam da. iki gün sonra vay ben iphone da şunu açamadım sen bana kötüsünü almışsın demesin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hykr0

quote:

teşekkürler zombi7406.

açıklayıcı oldu bu

yok hiç işim olmaz ios la

bi aksilik olmassa hanımla yurtdışına gidicez.ona iphone kendime de samsung galaxy( s2 veya note) alıcam da. iki gün sonra vay ben iphone da şunu açamadım sen bana kötüsünü almışsın demesin

haaha onu siz dersiniz ama hanımınız asla

• flash desteği sadece web sayfalarında mı geçerli? app ler içinde de var mı bir olayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cofactor

flash desteği sadece web sayfalarında mı geçerli? app ler içinde de var mı bir olayı?

app leriçin sanıyorum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: cofactor

flash desteği sadece web sayfalarında mı geçerli? app ler içinde de var mı bir olayı?

Hayır, appler için gereken adobe air var onuda kullanan program henüz görmedim.
  • One_Shot kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Teşekkür ederim
  • 4s html5 desteğiyle pek çok siteyi açar. Zaten internet dünyası da flash dan html5 e doğru gidiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_0017

4s html5 desteğiyle pek çok siteyi açar. Zaten internet dünyası da flash dan html5 e doğru gidiyor

vay anasını sayın seyirciler. adam olayı çözdü.
    arkadaşım bu dediğini ben u8230´a sahippken duyuyordum kaldı ki o telefon geçen sene şubattan beri yok.
    zaten 5 yıla yakın süredir microsoft flash playeri yok etmenin yolunu arıyor. ama hala çözemedi. htm5 istenen sonucu vermedi. kasıyor, hata üstüne hata yapıyor. işlemci yemekten başka işe yaramadı. youtube ilk kullanayım dedi. tekrar flash playere döndü. öyle kolay hmtl5 e geçiş yok.
    applenin flash playere destek vermemesinin nedeni mac os ya da ios´un flash playerle uyuşamamasıdır. biz 1.6 şilemcili netbooklarda win7 ile flash playeri kullanırken i7 li macler bile flash playerde kasılıp duruyor. bu yüzden iphonede flash player yok. buna da ileride olmayacak diye milleti kandıran applenin göz boyamasını görüyoruz. ne yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

Orijinalden alıntı: ali_0017

4s html5 desteğiyle pek çok siteyi açar. Zaten internet dünyası da flash dan html5 e doğru gidiyor

vay anasını sayın seyirciler. adam olayı çözdü.
    arkadaşım bu dediğini ben u8230´a sahippken duyuyordum kaldı ki o telefon geçen sene şubattan beri yok.
    zaten 5 yıla yakın süredir microsoft flash playeri yok etmenin yolunu arıyor. ama hala çözemedi. htm5 istenen sonucu vermedi. kasıyor, hata üstüne hata yapıyor. işlemci yemekten başka işe yaramadı. youtube ilk kullanayım dedi. tekrar flash playere döndü. öyle kolay hmtl5 e geçiş yok.
    applenin flash playere destek vermemesinin nedeni mac os ya da ios´un flash playerle uyuşamamasıdır. biz 1.6 şilemcili netbooklarda win7 ile flash playeri kullanırken i7 li macler bile flash playerde kasılıp duruyor. bu yüzden iphonede flash player yok. buna da ileride olmayacak diye milleti kandıran applenin göz boyamasını görüyoruz. ne yani?

Zaten puffin web browser ile iOS'ta flash sorunu kalmıyor rahat rahat alın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.