Bildirim
Flac formatını çalabilen oto teybi tavsiyesi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Ben onu ancak, 3.5mm AUX girişi sayesinde yapabiliyorum. _____________________________ -
Flac dosyasının hakkını verecek bir hoparlör sistemin olduğunu varsayarak şuraya göz atabilirsiniz;
http://www.caraudio.com/forums/head-units/439689-flac-support-headunits-3.html
quote:
Orijinalden alıntı: vipmail123
Ben onu ancak, 3.5mm AUX girişi sayesinde yapabiliyorum.
3.5 jack ile kayıpların ne boyutlarda olabileceğini tahmin edebiliyormusun?
Ayrıca merak ettim, çalmak için flac dosyalarını nereden ediniyorsunuz?
Sakın cd den yada tor. den demeyin._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: k2fg9
Flac dosyasının hakkını verecek bir hoparlör sistemin olduğunu varsayarak şuraya göz atabilirsiniz;
http://www.caraudio.com/forums/head-units/439689-flac-support-headunits-3.html
quote:
Ben onu ancak, 3.5mm AUX girişi sayesinde yapabiliyorum.
3.5 jack ile kayıpların ne boyutlarda olabileceğini tahmin edebiliyormusun?
Ayrıca merak ettim, çalmak için flac dosyalarını nereden ediniyorsunuz?
Sakın cd den yada tor. den demeyin.
Torrenti hiç kullanmam. Çoğunu CD'lerimden kendim ripledim. 3.5mm ile çok kayıp olmuyor, sonuçta müzik stereo bir ses. Bir de illa flac olacak diye çok uğraşmıyorum. 320kbit mp3 ile arasında kayda değer bir fark yok. Aracın orjinal müzik sistemi ile yetindiğimden de olabilir. Ama Koss Porta Pro kulaklığımda da çok fark olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 17 Nisan 2012; 16:43:55 >_____________________________
-
Dışardan bağlanan mp3 player ipod tarzı müzik çalarlardan ziyade kendisi çalabilen bir oto teybi yokmu piyasada ? sd card ya da usb belleğe flac dosyaları atıp dinlemek istiyorum _____________________________ -
aac wma waw calani duydum da, daha flac calani gormek nasip olmadi -
quote:
Torrenti hiç kullanmam. Çoğunu CD'lerimden kendim ripledim. 3.5mm ile çok kayıp olmuyor, sonuçta müzik stereo bir ses. Bir de illa flac olacak diye çok uğraşmıyorum. 320kbit mp3 ile arasında kayda değer bir fark yok. Aracın orjinal müzik sistemi ile yetindiğimden de olabilir. Ama Koss Porta Pro kulaklığımda da çok fark olmuyor.
İlk olarak CD den flac a çevirmek saçma çünkü flac ın ses çözünürlüğü cd den yüksektir. Yani audio cd den flac a çevirmeniz elinizde flac dosya olduğu anlamına gelmez.
İkinci olarak bırak 3.5 jack ile kaybı insanlar altın kablo kullanıyorlar kayıpları önlemek için.
Üçüncü olarak audio cd den riplenmiş flac ile 320kbit mp3 farkını hissetmemen ilk bahsettiğim sebepten dolayı.
Bunları tartışma çıkartmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın. Konuya bakışınızı değiştirmek ve eğer gerçekten flac satın alabileceğimiz bir yer varmı öğrenmek için yazdım.
Flaclar ya orjinal olarak "flac" çözünürlüğünde kayıt alınarak üretilir yada bundan biraz daha düşük kalitede olacak şekilde "dvd" yada "plak" lardan riplenir._____________________________
-
quote:
quote:
İlk olarak CD den flac a çevirmek saçma çünkü flac ın ses çözünürlüğü cd den yüksektir. Yani audio cd den flac a çevirmeniz elinizde flac dosya olduğu anlamına gelmez.
İkinci olarak bırak 3.5 jack ile kaybı insanlar altın kablo kullanıyorlar kayıpları önlemek için.
Üçüncü olarak audio cd den riplenmiş flac ile 320kbit mp3 farkını hissetmemen ilk bahsettiğim sebepten dolayı.
Bunları tartışma çıkartmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın. Konuya bakışınızı değiştirmek ve eğer gerçekten flac satın alabileceğimiz bir yer varmı öğrenmek için yazdım.
Flaclar ya orjinal olarak "flac" çözünürlüğünde kayıt alınarak üretilir yada bundan biraz daha düşük kalitede olacak şekilde "dvd" yada "plak" lardan riplenir.
Tartışma çıkaracak bir durum yok.Zaten bu konuda hiçbir şeyin kesinliğini iddia etmedim. Sadece kendi izlenimlerimi yansıtmaya çalıştım. Sayenizde birkaç şey daha öğrenmek fena olmaz.
iPod desteği olan bi unite alabilirsiniz. Daha sonra iPod'u Rockbox firmware (www.rockbox.org) ile flashlayabilir ve FLAC çalabilir hale getirebilirsiniz.
iPod'dan direkt lineout alındığı için sesde bozulma veya iki defa anfilenme durmu olmaz ancak 2 kötü yanı var;
1- Eğer yok ise eski bi iPod Video bulmanız gerekiyor Rockbox için (Yeni nesil iPodlar Rockbox uyumlu olmuyor)
2- Unite'den iPod kontrolu olmayacaktır bu yüzden kontrol için iPod'u kullanmanız gerekiyor
En güzel çözüm bütün CDlerinizi ALAC formatına ripleyebilirsiniz iTunes'u kullanarak ve daha sonra iPod desteği olan bir unite ile yine kayıpsız olarak dinleyebilirsiniz.
Kötü yani bütün arşivi baştan riplemek sabır ister kanımca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Downer1040 -- 17 Nisan 2012; 17:14:37 >_____________________________
-
flactan .wawa kayipsiz cevrilebilir _____________________________ -
quote:
quote:
Flaclar ya orjinal olarak "flac" çözünürlüğünde kayıt alınarak üretilir yada bundan biraz daha düşük kalitede olacak şekilde "dvd" yada "plak" lardan riplenir.
Arkadaşım sen iyimisin ?? saçma sapan şeyler yazmışsın , Flac dosyalar tabiki cd'den riplenir neyden riplenecek ? Flac'ın çözünürlüğü cd den iyi demişsin iyice batmışsın , Audio Cd ile Flac birebir aynıdır en ufak fark yoktur , ikiside 16bit 44100hz 'dir , mp3 deki gibi ses kalitesine etki edecek sıkıştırma yapılmaz dvd'den flac filan riplenmez dvd'de stereo ses yoktur çok kanallı dolby digital veya dts sesler vardır hiçbirşeyden anlamadığın belli , bir soru sordum cahilliğinle konunun içine ettin git araştır biraz konu silinebilir ben kendim araştırırım ..._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
Arkadaşım sen iyimisin ?? saçma sapan şeyler yazmışsın , Flac dosyalar tabiki cd'den riplenir neyden riplenecek ? Flac'ın çözünürlüğü cd den iyi demişsin iyice batmışsın , Audio Cd ile Flac birebir aynıdır en ufak fark yoktur , ikiside 16bit 44100hz 'dir , mp3 deki gibi ses kalitesine etki edecek sıkıştırma yapılmaz dvd'den flac filan riplenmez dvd'de stereo ses yoktur çok kanallı dolby digital veya dts sesler vardır hiçbirşeyden anlamadığın belli , bir soru sordum cahilliğinle konunun içine ettin git araştır biraz konu silinebilir ben kendim araştırırım ...
Tamam şampiyon öyledir evet. Zaten hala plak dinleyen (dinleyebilmek için lazer plak okuyucuya araba parası veren), flac dosya satın almak için site araştıran insanlar mal bir sen akıllısın..._____________________________
-
http://www.linnrecords.com/linn-formats.aspx
Studio Master FLAC
CD Quality FLAC
Cd kalitesi istiyosan zaten cd deki trackleri at %30 fark olmaz bile dosya büyüklüğünde...
Bu arada flaclar 8 kanala kadar desteklerler.
http://tr.wikipedia.org/wiki/FLAC_____________________________ -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
Arkadaşım sen iyimisin ?? saçma sapan şeyler yazmışsın , Flac dosyalar tabiki cd'den riplenir neyden riplenecek ? Flac'ın çözünürlüğü cd den iyi demişsin iyice batmışsın , Audio Cd ile Flac birebir aynıdır en ufak fark yoktur , ikiside 16bit 44100hz 'dir , mp3 deki gibi ses kalitesine etki edecek sıkıştırma yapılmaz dvd'den flac filan riplenmez dvd'de stereo ses yoktur çok kanallı dolby digital veya dts sesler vardır hiçbirşeyden anlamadığın belli , bir soru sordum cahilliğinle konunun içine ettin git araştır biraz konu silinebilir ben kendim araştırırım ...
Tamam şampiyon öyledir evet. Zaten hala plak dinleyen (dinleyebilmek için lazer plak okuyucuya araba parası veren), flac dosya satın almak için site araştıran insanlar mal bir sen akıllısın...
Sizin demek istediğiniz, bazı durumlarda DVD Audio/Super Audio CD/HDCD'leriden ve plaklardan veya kayıtların masterlarından 88.2 kHz/24 bit veya 96 kHz/24 bit olarak riplenen Flac dosyaları.
Bu Flac dosyalarının aynı kayıdın 44 kHz/16 bit olan düz Audio CD'sinden daha iyi ses sunulduğuna inanılmaktadır... Çünkü normal bir Audio CD player 16 bit output playback sağlarken eğer iyi bir DAC'a sahipseniz bilgisayar üzerinden Flac ile 24 bit playback yapma şansınız vardır.
Birde yeni türemiş olan 32-bit 384 khz Super Audio kayıtlar var ancak onların FLAC veya ALAC gibi formatlara aktarılması şu aşamada mümkün değil direk WAV'a riplenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Downer1040 -- 17 Nisan 2012; 18:28:27 >_____________________________
-
30-40 mb'lik flac dinleyenler flac dinlediklerini düşünedursunlar en az 300-500 mb flac'a flac derimki oda gerçekten studio master olan flaclardır.iyi birde ses sistemi varsa eğer hayata küstürebilir insanı.
_____________________________ -
Bütün mesajları okudum neler diyosunuz hiçbişey anlamadım saygı duydum _____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
@Downer1040
@yaLinkiLic
Bunu anlatmaya çalışıyorum. Flac dinlenecekse cd kalitesinde olduktan sonra direk cd den dinlerim zaten mb bazında büyük zararım olmaz. Flac deyince dvd ripten başlar. Olması gereken ise stüdyo kaydından elde edilmiş flaclardır. Zamanında 2 siteden bu şekildeki flacları satın alabiliyordunuz ama sanırım kimsenin haberi, ilgisi olmadığından artık böyle bir şansımız yok.
Tabi en güzeli analog olduğu için plaklar. Ama hem maliyeti, hem de eskidikçe ses kalitelerinin düşmesi ve hassas olmaları (toz vb) audiophile arkadaşlar dışındakiler için eziyet._____________________________ -
_____________________________ CORE2DUO E8400 3.0 CPU. GİGABYTE GA-EP35C-DS3R ANAKART, 2X2 2 GB DDR3 DUAL DDR RAM 1333 MHZ, 2X LG DVDRW,ASUS HD7790 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB EKRAN KARTI, 2X1 TB SATA2 SEAGATE HDD, CREATİVE AUDİGY 7 1 SES KARTI, ASUS XONAR DX2 SES KARTI, GEM KASA, SEASONİC X760 80 PLUS GOLD PSU. -
Hortingen.
Arkadaşlar birisi de çıkıp öneri sunmamış, konu başka yönlere dağılmış.
Şimdi ben de en az 2 RCA çıkışı olan, Flaş bellek ile FLAC çalabilecek bir oto teyp arıyorum ve konuyu hortlatıyorum.
Öncelik /////Alpine tabii ki.
Bu başlığı birilerinin canlandırması lazım._____________________________ tavşan da olsa insan insandır.
Benzer içerikler
- balata değişimi garantiyi bozar mı
- kaç tane hafif kusur muayeneden geçer
- 800.000 tl alınacak en iyi araba
- motor yapılmış araç alınır mı
- tip 1 diyabet engelli araç indirimi
- volvo ex30 türkiye fiyatı
- yeni peugeot 308
- mg7 fiyatı
- togg dijital anahtar
- byd u7 fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X