Sistemimde sadece Google Chrome tek sekme ile aktifken aşağıdaki gibi. uTorrent, Norton, sidebar vs. açık olmadığı zaman bile 1gb'ın altına düşmüyor. İnternet tarayıcısı, klasör, Gom Player, MSN vs. açınca haliyle 1,70 e dayanıyor CPU yuda zorlamaya başlıyor. Az önce service pack 1 yükledim ama durum aynı. Boştayken bile 1 gb. 2 gb bellek var sistemimde. Ne yapmam lazım?
Win 7 için normal bir durum. Ama azda olsa ram kullanımını azaltmak istersen. Başlangıçta çalışan gereksiz proramları iptal edebilirsin. Ayrıca ram temizleme programı kullanabilirsin. Örneğin : Cleanmem programını kullanabilirsin.
Hocam nasıl normalbir durum yahu? Milletin ss lerini gördüm boşta kullanım 550 mb a düşmüş filan yazmışlar service pack 1 konusunda. Kimsede bu kadar yüksek değil.
Başlangıçta çalışan gereksiz tüm programları iptal ettim zaten çok önce. Sadece işime yarayan Norton, uTorrent ve sidebar var.
win7 mevcut ram miktarının yarısını kullanır.
win7 yarısını kullanmıyor. Bende 4 gb ram var. Açtığımda 2800 mb boşta gösteriyor. Virüs taraması yaparken ve 2,3 program daha açıkken 2100 mb (boşta kalan) gösteriyor.
Birinci resme bakınca zaten chrome tek başına rami bitirmiş zaten orda bir anormallik var. Bu gerçekten normal bir durum değil öncelikle tuneup utilities adlı optimizasyon programını kullan o işe yaramazsa en garanti yöntem bu sorun ne zaman başladı ise o güne veya daha öncesine sistem geri yükleme yap.
Chrome'un o kadar çok olmasının nedeni eklentiler. Her eklenti farklı bellek kullanıyor tarayıcının asıl bellek miktarına eklenmiyor, ayrı ayrı gözüküyor. TuneUp deniyorum şimdi.
arkadaşlar yeni laptop aldım dell inspiron n5110 b45b45 modeli bilgisayarım hiç bir işlem yapmıyorken cpu kullanımı en fazla yüzde 5 e çıkıyor ama fiziksel bellek kullanımı yüzde 28 altına düşmüyor 4 gb ram var ama 1.2 gb fiziksel bellek sürekli kullanıyor sizce bu normal mi?
Normal
tşkkrler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme