Şimdi Ara

tek çekirdekte en hızlı işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kullandığım program 4 çekirdekli amd phenom işlemcimin sadece tek çekirdeğini kullanabiliyor.Bu nedenle istediğim performansı alamıyorum.
    Programımın en hızlı biçimde çalışmasını istediğimden durumuma uygun olacak en hızlı işlemciyi tavsiye edebilir misiniz?

• Hocam o nasıl Bi İştir İlginç. Kullandığınız Program nedir ? Nasıl kullanamaz anlamsız
  • INTEL E6500 2.93 GHz Socket 775 2MB, 1066 MHz, 45nm( 129,52 TL)
  • kullandığın programları güncelle en son versiyonlarını kullan
  • Arkadaşım zaten 4 çekirdekli bir işlemcinin %25'i kullanması demek tek çekirdeğin %100 kullanması demektir. Yani tek çekirdekli bir işlemcinin %100 kullanmasından bir farkı yok ve Phenom2'nin mimarisi en iyi tek çekirdekli işlemcinin 5 katı filandır. Yani tek çekirdekli bir işlemciye geçsen programda x5 performans kaybedersin.

Çok saçma bir düşünce ve yanlıs biliyorsun, kısaca öyle birşey yok...
  • O işlemcinin tek çekirdeği de yeter. Dört çekirdeğin toplam performansı tek çekirdekte veren bir işlemci bulamazsın. Elindekine hızaşırtma yap ya da programda çok çekirdek desteği getirebilen güncellemeler varsa onları yükle.
  • INTEL CORE i5 680 3.60GHz

hem intelin en yeni mimarisine sahip hemde frekans yüksek.. 32nm olduğu için hızaşırtmaya da müsait..
    http://www.ereyon.com.tr/urun/intel-core-i5-680-3-60ghz-4mb-lga-1156-islemci.aspx

not: işlemci tek çekirdek değil 2 çekirdek..
    zaten tek çekirdek almak değil çekirdek başına en yüksek performansı verecek işlemci tercih edilmelidir ki onu önerdim bende..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 1 Temmuz 2010; 23:33:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 tek çekirdek gözüküyor?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • varmı öyle tek çekirdek bir işlemci. prescot p4 2.8 var benim bildiğim 3.0 larda ht var. ben çok mu cahilim hiç kimse öyle bir işlemci yok dememiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

varmı öyle tek çekirdek bir işlemci. prescot p4 2.8 var benim bildiğim 3.0 larda ht var. ben çok mu cahilim hiç kimse öyle bir işlemci yok dememiş

bazı programlar var işlemcinin sadece tek çekirdeğini kullanabiliyor..
    ama iş icabı kullanılan programlar oldukları için ve çok çekirdek destekleyen versiyonları olmadığı için
    güçlü işlemci gerekiyor.. sırf çekirdek başına performans ı iyi olduğu için INTEL CORE i7 EXTREME 975 işlemci kullananlar duydum..
    tek çekirdeği çalışıyor diğer 3 çekirdek yatıyor
    arkadaşın anlatmak istediği de böyle bişey sanırım..

yani tek çekirdekli işlemci değil çekirdek başına performans..

yukarıda önerdiğim i5 işlemci 2 çekirdek (+2 de sanal)
    alıcak arkadaş biostan HT yi kapatıp sanal çekirdekleri devre dışı bırakacak..
    2 çekirdekten biri çalışıp diğeri yatacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

quote:

varmı öyle tek çekirdek bir işlemci. prescot p4 2.8 var benim bildiğim 3.0 larda ht var. ben çok mu cahilim hiç kimse öyle bir işlemci yok dememiş

ama iş icabı kullanılan programlar oldukları için ve çok çekirdek destekleyen versiyonları olmadığı için
    güçlü işlemci gerekiyor.. sırf çekirdek başına performans ı iyi olduğu için INTEL CORE i7 EXTREME 975 işlemci kullananlar duydum..

pardon dostum başlığı yanlış okumuşum. yani en makul çözüm seninki gibi duruyor.

• quote:

INTEL CORE i5 680 3.60GHz

hem intelin en yeni mimarisine sahip hemde frekans yüksek.. 32nm olduğu için hızaşırtmaya da müsait..
    http://www.ereyon.com.tr/urun/intel-core-i5-680-3-60ghz-4mb-lga-1156-islemci.aspx

zaten tek çekirdek almak değil çekirdek başına en yüksek performansı verecek işlemci tercih edilmelidir ki onu önerdim bende..

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Beni gayet iyi anlamışsınız...
    Daha iyi ve uygun bir seçeneğim olmaz ise bir kaç güne kadar linkini vermiş olduğunuz işlemciyi alıp dediğiniz gibi sanal işlemcileri de kapatmak suretiyle kullanmayı düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler...

• PHENOM II X2 555 Black Edition DUAL CORE 3.2 GHZ alırsanız sistemi değiştirmeye gerek kalmadan sadece işlemci değişikliği yapmış olursunuz, ayrıca daha hesaplı bir işlemci
    ve bu işlemciyi oc yaparak 4.0 ghz de stabil olarak kullanabilmeniz mümkün olabilir.
  • Sempron 140 var.. tek cekirdek... DDr3 destekli..

250fsb x 14clock ratio = 3,5ghz
    250fsb x 8ht ratio =2000
    ramlerin carpanini 1066mhz olarak calisacak sekilde ayarlarsan, 250fsb'de 1333mhz calistirmis olursun...

iyi bir sogutucuya da cok gerek yok.. ama tercihen iyi bir sogutucu alarak da uzun sure problemsiz calisabilirsin...
  • quote:

quote:

Değişikmiş yav neler duyyuyoruz O zaman en mantıklısı bir extreme almak hakkatten

• quote:

Orijinalden alıntı: derebeyi

quote:

INTEL CORE i5 680 3.60GHz

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Beni gayet iyi anlamışsınız...
    Daha iyi ve uygun bir seçeneğim olmaz ise bir kaç güne kadar linkini vermiş olduğunuz işlemciyi alıp dediğiniz gibi sanal işlemcileri de kapatmak suretiyle kullanmayı düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler...

Yanlış yaparsın. Hem işlemci hem anakart belki ramleri bile değiştirmen gerekecek. Çevresel bileşenlerle de uyumsuzluk olabilir. Üstelik göre(meye)ceğin fark seni tatmin etmeyecektir. Onun yerine anakartının desteklediği en son mimarili işlemciyi al. Zannettiğin gibi çekirdek sayısı az olan işlemci daha hızlı olmaz.

• anakartın destekliyorsa işlemcinin 3 çekirdeğini kapat ve tek çekirdek olarak çalıştır. overclockun gözüne gözüne vur sonra
  • x4 kullanan 3-5 programı geçmez..

Tek çekirdeklilerin mimarileri çok eski o cpu lar ile iş yapabileceğini hiç sanmıyorum.
    cpu da etken sadece mhz değildir o işlemcinin mimariside hızına etki eder tek çekirdek p4 olucak oda 65 nm ve çok eski bir teknoloji olduğu için bu sefer makine yavaş kalıcak.
  • Bence işlemci almak mantıksız boşyere para vermeyin işlemciniz BE ise rahatlıkla overclock yapıp performansı arttırabilirsiniz.Overclockla uğraşmıyorum derseniz o zaman x6 1055T yada 1090T alırsınız turbo core teknolojisi sayesinde kaç çekirdek kullanılıyorsa üç çekirdeğe kadar otomatik olarak saat hızları arttırılabiliyor.Ayrıca kullandığınız programın önceliğini yükseltmek için mz cpu accelerator isimli programı öneririm bu program seçtiğiniz uygulamaya ekstra işlemci gücü sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.