Bildirim
fizik yapamadigim sorular bakarmisniz

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
edit:
1)1. kütle ML arasında BHH yapar.Yani ilk kez L hizasına T/2 sürede ulaşır.
2.kütle KN arası yapar.Yani 2. kez O hizasından 3T/4 sürede geçer bu ikisini birbirine eşitlediğin zaman3/2 çıkıyor.
2)İvme denkleminden OP=PL buldum.Hız denklemini yerine yazarsak w.kök rkare - xkare. 1/kök2 geliyor.
3)Bu sorudada w.kök rkare - xkare formülünü kullandım.Ortalama hızı buldum K noktasında hızı 0 M noktasında V=w geliyor.2 saniyede kök2 - 1 kadar yol almış.Yani V/2(ortalama hız) çarpı 2(zaman)= kök2 - 1.Denge noktasında hız kök2V geliyor bunlarında ortalamasını aldım.(Yani kök2 V + V)/2.t = 1(yol) dedim.Önceki denklemden V=kök2 - 1 bulmuştuk.Bu formülde yerine yazdığımızda 1/2 çarpı t = 1 geliyor.t=2.geri kalan kısmıda 2 sn'de almıştı yani KO arası 4 sn.Bir periyod içinde bunun 4 katı kadar yol gideceği için 16sn.Çok karışık oldu ama umarım anlarsın
@alituna111
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell076 -- 19 Mayıs 2015; 17:46:42 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X