Şimdi Ara

Fizik serbest cisim diyagramı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ipe bağlı bir jimnastikçinin iple ile aralarındaki etki tepki kuvvetilerinin aşağıdaki şekilde olduğu gibi gösterilmesi gerekmez mi? bir soruda bu kuvvetler tam tersi şekilde gösterilmiş nedeni nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam duvar ipe, ip duvara, adam ipe, ip de adama etki ve tepki kuvvetleri uyguluyor.

İpin duvarla birleştiği yerde (resimdeki 1 numaralı yer) ve adamın ellerinin ipin uçlarıyla yerleştiği yerde (resimdeki 2 numaralı yer) bunlar. Adam elleriyle ipe asılınca ipe adamın ellerinin etki kuvveti uygulanıyor. İpin ucu duvara bağlı olduğu için ip aşağı çekilmeye çalışınca duvar da ipi yukarı çekiyor. İp de duvarı aşağı çekiyor. İpin duvara etkisi aşağı doğru ve duvar hareket etmediğine göre duvarı dengeleyen kuvvetler de var resimde çizmedim ama duvar de denge halinde. İpe duvar tarafından etki eden kuvvet yukarı doğru ve aşağı çeken el kuvvetleriyle dengeleniyor. Adam içinse de adam ipi aşağı çekerken ip de adamı yukarı çekiyor. İpin tepki kuvvetleri adamın ellerini yukarı çekerken adamın ağırlığı da adamı aşağı çekiyor. Bu sayede adam da dengelenmiş oluyor. Unutmayın etki ve tepki kuvvetleri büyüklük olarak aynı ve vektörel olarak zıt yönlüdür ama aynı cisim üzerinde değillerdir. Sizin attığınız resimde de -Fij yani ipin jimnastikçiye uyguladığı kuvvet ip üzerinde değil de adamın üzerinde olmalı. Aşağıda attığım resimde de çizip göstermeye çalıştım hocam

• egehan_45 kullanıcısına yanıt

anladım çok teşekkürler hocam detaylı çözümünüz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crowne C kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam ne demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fizik formülleri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.