Şimdi Ara

Fizik öğrenmek insanı delirtiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fizik bölümünden mezun kimle karşılaşsam (fizik hocası olabilir ya da başka biri de olabilir) gerçekten normal insanlardan farklı davrandıklarını gözlemliyorum. Duygu bozukluğu, kişilik bozukluğu oluyor. Neden acaba? Evrenin ve doğanın çalışma mekanizmasını kavramak insanlarda neden psikolojik farklılıklara yol açabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi bir insan -- 23 Eylül 2012; 3:28:27 >

• bu daha cok teorik fizikcilerde oluyor . Surekli evreni dusunmek ve beyninin icinde her an yeni bir teori kurup o teoriyi curutmek insanlari biraz degistiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi bir insan

Fizik bölümünden mezun kimle karşılaşsam (fizik hocası olabilir ya da başka biri de olabilir) gerçekten normal insanlardan farklı davrandıklarını gözlemliyorum. Duygu bozukluğu, kişilik bozukluğu oluyor. Neden acaba? Evrenin ve doğanın çalışma mekanizmasını kavramak insanlarda neden psikolojik farklılıklara yol açabilir?

Hocam olayı vahim bir durum haline getirmeye gerek yok ki Bölümde Bahtiyar hoca var yüz yüzede görüşmüşüzdür. Kesinlikle öyle kafayı yer bir hali yok. Bende Fizik kitapları okurum ama benimde kafam yeirnde.

Belki okunması zor bir bölüm olduğundan. Ancak aklını zorlayan insan kafayı yemez diye düşünüyorum

• Delirmek isteyen kişinin fizik okumasına gerek yok. Adam delirmek istiyorsa ne okuduğunun önemi de yok. Okudukları şeyler insanın kişiliğinden daha ağır bastığı, okuduğunu hazmedemeyen, kafasında örtüştüremeyen, bir çıkar yol bulamayan her durumda bunu görmek mümkün...
  • Adamların bütün hayatları boyunca yanında bulunmadın ne de olsa. Hep böyle olmuşta olabilirler. Ve böyle oldukları için zevk alabilecekleri tek alan olan "fizik" bölümünü seçmişlerdir.
    Duygu bozukluğu sosyopati, psikopati veya asperger gibi olaylarda adamların ilgilerini çeken tek şey oluyor zaten.
    Misal Bobby Fischer asperger sendromuna sahipti ve söylediği söz şuydu; "Hayatım boyunca yapmak istediğim tek şey satranç oynamak"
    Bana göre adamlar delirmiyorlar, zaten deliler.
  • Lisedeki fizik hocam odtü fiziği bitirmişti ve gerçekten garipti.Kaşı gözü ayrı oynuyordu, ama gayet de eğlenceli bir adamdı.
  • Psikolojik farklılıklar hakkında yorum yapamam ama diğer insanlardan farklı olduklarını söyleyebilirim. Sebebi ise amaçlarının doğayı anlamak olduğudur, birçok kişinin yalnızca kabullendiği ve sorgulamadığı birçok şeyin çıkış noktasını mantığını anlayabilmek onları belkide normal kabul ettiğimiz ama aslında normal olmayan insanlardan ayırır.
    Bilim eğitimi alan birçok kişinin düşünce yapısı birbirine benzer ve daha analitik daha sorgulayıcı daha ayrıntıya dikkat eder. Yani en azından ben öyle olduğunu düşünüyorum. Belkide fizik eğitimi delirtiyordur :D bilemiyorum
    Bahtiyar hoca ya selam olsun , fizikçi ama herhangi bir tutarsızlık olduğunu düşünmüyorum :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon Snow Targaryen

Lisedeki fizik hocam odtü fiziği bitirmişti ve gerçekten garipti.Kaşı gözü ayrı oynuyordu, ama gayet de eğlenceli bir adamdı.

Yoksa aynı hoca mııı
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am the Danger

quote:

Lisedeki fizik hocam odtü fiziği bitirmişti ve gerçekten garipti.Kaşı gözü ayrı oynuyordu, ama gayet de eğlenceli bir adamdı.

Yoksa aynı hoca mııı

Odtülülerin hepsi aynı...

• Sınıfın ortasında duran su şişesine aniden bir tekme attıktan sonra şaşırmış ve merakla bakan gözlere karşılık lise hocamın söylemiş olduğu söz : " Ne bakıyorsun ? Bilmiyor musun biz fizikçiler biraz manyak oluruz. "

Hala hatırlar ve gülerim. Kendisine buradan selam olsun.
  • quote:

Antalyalı mısınız acaba bizde de var ondan bir tane
  • fizik ile ilgilenen insanların olaylara bakış açılarının diğer insanlardan farklı olması çok normal.
    şahsen çoğu zaman başkalarının konuştukları konular bana çok boş geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mulsanne

quote:

Hayır elazığlıyım. Odtülü ise zaten geneli aynı oluyor.Hatırlarım da fizik lab.dan dışarı çıkmazdı.Öğretmenler odasında bulamayacağınız adamlar vardı; kimya ve fizik hocalarımız. İkiside odtülü, ikisi de kafayı bilimle bozmuş hoş insanlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mulsanne

quote:

Hayır elazığlıyım. Odtülü ise zaten geneli aynı oluyor.Hatırlarım da fizik lab.dan dışarı çıkmazdı.Öğretmenler odasında bulamayacağınız adamlar vardı; kimya ve fizik hocalarımız. İkiside odtülü, ikisi de kafayı bilimle bozmuş hoş insanlar.

Bizim de fizik ve matematik hocamiz odtulu.Ikisinin de ilginc davranislari var.Matematikci odtuyu yanilmiyorsam 3 yada 3.5 senede bitirmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aaah ahh şimdi ki aklım olsaydı da Fizik okusaydım. Okusaydım da gerekirse delirseydim
  • Benimde lisedeki fizik hocam enteresandı .
  • Öğrenmek değil de kendini kaptırdığında enteresanlaşabilirsin
  • eğer bir alanda çok uzmanlaşmışsan, sanat dalları ve bilim dallarından bahsediyorum istemedende olsa delirmeye başlarsın çünkü bu tür aktiviteler beyni inanılmaz geliştiriyor, daha çok sorgulamaya başlıyorsun sorguladıkçada deliriyorsun çünkü siyah kapalı bir kutunun içindesin ve dışına çıkamıyorsun tek yapabildiğin şey mantığını çözmek, işleyişini çözmek ama asla dışına çıkamamak.
  • Sadece fizik değil, farklı alanlarda da uzman kişilerin "diğer insanlar"dan farklı düşünmesi/davranması normaldir bence.

Ancak herkesin söyleyip de bıkmadığı "fizikçiler 60 yaşından sonra deliriyo ehehehe" tarzı şeyler zırvadır.
  • farklı olmak patalojik olmak demek değildir.böyle düşünen varsa bence asıl o delidir.

şu da var, zor şartlara bazı bünyeler dayanamıyor. böyle tipler görmedim değil,mesela yürürken elini sallamayan bir fizikçiden kaçın:) her meslektede olabilir böyle tipler,fizikte sadece frekansı biraz yüksek o kadar.

bu arada hatrı sayılır bir üniversitede bir süre okudum,ona binaen yazıyorum.lisedeki hocamı,kuzenimin bilmemnesini referans almadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.