Şimdi Ara

Fizik - Momentum - SORU (Lise3) [Kazık Soru] [YARDIMMM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru resimde bu tür soruları bitürlü çözemiyorum. Çözebilen varsa bi yardım edebilir mi?

https://store.donanimhaber.com/b8/ed/08/b8ed0893a71a1a5661343b6c37b74a20.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BTen69 -- 27 Aralık 2010; 23:02:15 >

• kök3 değişmiştir çizimimi upload edemicem,

ışığın düzlem aynadan yansıması gibi düşün, ilk çarptığında 60 ile gelip 60 ile gider sağ alt köşe 90 derece

sağ alt 90 derece olduğundan ikinci çarptığı yere 30 ile gelir 30 ile gider sağ üst 90 derece

sağ üst 90 derece olduğundan 3. yere 60la gelir 60la gider, son gidiyoki durumda başlangıçla aralarında 60 derecelik açı var bu da kök3 oluyo heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 27 Aralık 2010; 23:07:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

kök3 değişmiştir çizimimi upload edemicem,

ışığın düzlem aynamadan yansıması gibi düşün, ilk çarptığında 60 ile gelip 60 ile gider sağ alt köşe 90 derece

sağ alt 90 derece olduğundan ikinci çarptığı yere 30 ile gelir 30 ile gider sağ üst 90 derece

sağ üst 90 derece olduğundan 3. yere 60la gelir 60la gider, son gidiyoki durumda başlangıçla aralarında 60 derecelik açı var bu da kök3 oluyo heralde

cevabı bilmesek kanıcaz Yine de tşk ama cevap kök 3 değil. Seninle aynı yoldan gittim ama fos

• quote:

Orijinalden alıntı: BTen69

quote:

ışığın düzlem aynamadan yansıması gibi düşün, ilk çarptığında 60 ile gelip 60 ile gider sağ alt köşe 90 derece

cevabı bilmesek kanıcaz Yine de tşk ama cevap kök 3 değil. Seninle aynı yoldan gittim ama fos

Alıntıları Göster
    2 mi lae?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    cevabı yanlış diyemem, yanlış cevap anahtarına bakıyosundur derim bida kontrol et

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Oldfield

2 mi lae?

momentum bilmesen 2 demezsin be hayır olamaz da cevap 2 de değil. Lütfen sallamayın yaa bilen çıkar diye koyduk millet sallamaya giriyo :D
  • quote:

cevabı yanlış diyemem, yanlış cevap anahtarına bakıyosundur derim bida kontrol et

Cevap hemen altında zaten 10 defa kontrol ettim
  • quote:

quote:

2 mi lae?

momentum bilmesen 2 demezsin be hayır olamaz da cevap 2 de değil. Lütfen sallamayın yaa bilen çıkar diye koyduk millet sallamaya giriyo :D

son momentum 2mv olsun o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cortland Andrus -- 27 Aralık 2010; 23:13:50 >

• quote:

quote:

2 mi lae?

Alıntıları Göster
    bu ülkede bilardocular böyle yetişiyor. (fizik mezunlarının çoğu işsiz kaldığından ötürü bilardo salonlarında kendini geliştirir)

• quote:

quote:

2 mi lae?

Alıntıları Göster
    Cevap kesinlikle 1.

• quote:

quote:

quote:

2 mi lae?

son momentum 2mv olsun o zaman.

son momentum doğru 2mV de o nerden çıkıyo o lazım bana

quote:

Orijinalden alıntı: West

bu ülkede bilardocular böyle yetişiyor. (fizik mezunlarının çoğu işsiz kaldığından ötürü bilardo salonlarında kendini geliştirir)

semih saygıner

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Cevap kesinlikle 1.

Alıntıları Göster
    Ben 1 buldum.En son 60-60-60 üçgeni çıkıyor ordan da yer değiştirmesi kendisi kadar oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Cevap kesinlikle 1.

Nasıl buldun??

quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Ben 1 buldum.En son 60-60-60 üçgeni çıkıyor ordan da yer değiştirmesi kendisi kadar oluyor.

farkını soruyo yalnız sana ordan 0 çıkar
  • quote:

Alıntıları Göster
    Sol alttaki deliğe girer. SORU YANLIŞ!
  • quote:

Alıntıları Göster
    soruya baktımda biraz,cidden 1 değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beetle Juice

Alıntıları Göster
    kardeşim formuller şu şekildeydi Pilk=Pson F.(delta)t=m.(delta)V bu konuyu daha yeni gördüm ama soru çözümüne geçmedim bu formulden gidebilirsin topun her vuruşunda aynı açı ile gitmesi demek ilk 2 çarpmayı hesapla ordan onu 3.yle birleştir diyicem şimdi işlemlerle uğraştırma yanlışta çıkaiblir sen yapıver :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-51EB48607

kardeşim formuller şu şekildeydi Pilk=Pson F.(delta)t=m.(delta)V bu konuyu daha yeni gördüm ama soru çözümüne geçmedim bu formulden gidebilirsin topun her vuruşunda aynı açı ile gitmesi demek ilk 2 çarpmayı hesapla ordan onu 3.yle birleştir diyicem şimdi işlemlerle uğraştırma yanlışta çıkaiblir sen yapıver :D

Alıntıları Göster
    evet CEVAP 1 Ama nasıl buldunuz bi söyleyiverseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Calm Down

Sol alttaki deliğe girer. SORU YANLIŞ!

bence direk sağ üst
  • Cevap 1

ilk önce o carpismalari ciz ve 3. çarpmadan sonra bileşenlerine ayır hızı sola v/2 aşağı doğru v/kok3 olur.Zaten ilk durumda da saga v/2,aşağı v/kol3 var.Momentum veltorel oldugu için ters çevirir toplarsin.
  • quote:

evet CEVAP 1 Ama nasıl buldunuz bi söyleyiverseniz

Alıntıları Göster
    pson-pilk.vektörel işlem yapabilirsen kolay bir soru.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.