Şimdi Ara

FİZİK F KUVVETLİ,YAYLI SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR ÖSYM KİTAPÇIĞINDAKİ ŞIKLARA GÖRE CEVAP 1 VE 3 MÜ YALNIZ 2 Mİ?

• Su artar. Toplam artar. Yay degismez.

onculler bunlardi cevap 2-3 dersanede cozdugumuz bir ornege cok benziyor. eminim yani.

su ustunde gazin etkisi olmaz su basinci aynen iletir alttan ustten basinc ayni oranda degisir batma vs. artisi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A5068A7A -- 21 Haziran 2014; 23:21:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şöyle düşünüdüm

bu gaz bizim cismi iter

bu yüzdne yay sikisir..

cismi itttigmiz icin de su taşar yani yükselir.

yanlıs mı düşündüm yav nasıl olcaktı ya varyaa sınavdaki güzel sorulardan biriydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sokollu Mehmed Paşa

Su artar. Toplam artar. Yay degismez.

onculler bunlardi cevap 2-3 dersanede cozdugumuz bir ornege cok benziyor. eminim yani.

su ustunde gazin etkisi olmaz su basinci aynen iletir alttan ustten basinc ayni oranda degisir batma vs. artisi olmaz

bende 2-3 yaptım ama millet başka cevaplar söyledikçe kafam karışıyor.

• yahu ben de 2 3 yaptım neden mi bakın anlatayım.
    sıvılar basıncı aynen iletir hava basıncı aşağı itecek sıvıya uygulanan hava basıncı da cismi aynı kuvvetler kaldıracak h değişmeyecek gerilme değişmeyecek toplam basınç da artacak işte :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Planck_

quote:

bende 2-3 yaptım ama millet başka cevaplar söyledikçe kafam karışıyor.

Aynen ben de h değişmez dedim. Direk iletir sıvı dedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olrayt

yahu ben de 2 3 yaptım neden mi bakın anlatayım.
    sıvılar basıncı aynen iletir hava basıncı aşağı itecek sıvıya uygulanan hava basıncı da cismi aynı kuvvetler kaldıracak h değişmeyecek gerilme değişmeyecek toplam basınç da artacak işte :(

h degismez
    cisim uzerindeki sivi kaldirma vs bisey degismez
    yay degismez
    gaz basinci artar

boyle 2-3 mu oluyordu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞIRI ZOR TRİGONOMETRİ SORUSU
    8 yıl önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle öyle,su değişmez,hep çözdük bunlardan.yay değişmez,toplam artar olacak.forumfaki diğer arkadaşlara saygım sonsuz ama herkes bunu diyince yanlış saydım ben de ama emin gibiydim.

• Sıvının buhar basıncını atlıyorsunuz gençler. Tepeden bastırılınca su yüksekliği artar çünkü havadaki su buharı suya geçer su yükselir. Dolayısıyla yay gerginliği de artar.

• quote:

Aynen

• quote:

Orijinalden alıntı: -satürn

quote:

h degismez
    yay degismez
    gaz basinci artar

boyle 2-3 mu oluyordu?

h değişmez
    yaydaki gerilme değişmez
    tabandaki toplam basınç artar
    böyle yapınca 2 ve 3 oluyordu
  • beyler pek anlamam ama cismi ne kadar itiyorsa suyuda o kadar iter yani bu şekilde düşünün derim
  • quote:

quote:

quote:

h degismez
    yay degismez
    gaz basinci artar

boyle 2-3 mu oluyordu?

h değişmez
    yaydaki gerilme değişmez

sagol böyle yaptim da ben de nedense aklimda 1 3 kalmis herhalde yanlis hatırladım isaretledigimi. bunlari yaptim o zaman doğru tesekkur ederim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

h degismez
    yay degismez
    gaz basinci artar

boyle 2-3 mu oluyordu?

h değişmez
    yaydaki gerilme değişmez

sagol böyle yaptim da ben de nedense aklimda 1 3 kalmis herhalde yanlis hatırladım isaretledigimi. bunlari yaptim o zaman doğru tesekkur ederim :)

hocam ben de sınavdan çıkana kadar yaptığımdan emindim ama burada herkes 1 3 deyince benim de kafam karıştı nerede yanlış yaptım diye

• Arkadaşlar gaz sıkıştığı için gazın kütle sabit hacim azalır m/V den gazın kaldırma kuvveti artar ama aynı oranda yukarı çıkacağı için sıvının kaldırma kuvveti dengeler; yani F yay değişmez, basınç artar Sıvının yüksekliği azalır bence!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahrenayt -- 22 Haziran 2014; 0:06:27 >
  • arkadaş gazın kaldırma kuvvetinide ilk defa burda duydum. ya siz acayip uyduruyorsunuz ya ben acayip cahilim

• Kardeşim bende bunun dışında sınav yayınlarını çözerken gördüm onun dışında görmedim ama soruda ihmal edilir demio zaten diğer arkadaşların dediği gibi olsa benimle aynı kapıya çıkıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahrenayt

Arkadaşlar gaz sıkıştığı için gazın kütle sabit hacim azalır m/V den gazın kaldırma kuvveti artar ama aynı oranda yukarı çıkacağı için sıvının kaldırma kuvveti dengeler; yani F yay değişmez, basınç artar Sıvının yüksekliği azalır bence!

kardeş aynen bnde öyIe yaptım yaInız 2 oIuo ama miIIet ne yapmış öIe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

Sıvının buhar basıncını atlıyorsunuz gençler. Tepeden bastırılınca su yüksekliği artar çünkü havadaki su buharı suya geçer su yükselir. Dolayısıyla yay gerginliği de artar.

Pistonun sürtünmesini, su buharının ideallikten sapma miktarını da hesaba katalım o zaman

• kapalı kaplarda gazlar kaldırma kuvveti uygulamaz !

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.