Şimdi Ara

Fiziğe nereden başlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, daha ortaokuldayım bilimle ilgiliyim ve fizik öğrenmeye başlamak için liseyi beklemek istemiyorum. En temelden başlamak istiyorum bu konuda önerebileceğiniz kaynak var mı? Şimdiden teşşekkür ederim.

• sana tavsiyem; (fizik veya başka bir ders de olabilir), bir bilimi temelinden alayarak öğrenme işi ingilizceyi bilmeden olmuyor.
    diğer türlü sadece çevirileri okursun, o da artık neyi çevirdilerse, ne kadar çevirebildilerse.
    standart fizik üzerine çıkamazsın, bu nedenle ingilizce öğren.

yani cevap: fiziğe ingilizceden başlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 5 Eylül 2019; 12:59:18 >
  • Feynman Fizik Dersleri serisine bak. Alfa çevirmişti.
    Tabii sana ağır gelir mi şimdi bilemedim. Tübitak ve Alfa'nın popüler bilim kitaplarına da bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feynman dersleri ile ilgili bir oneri verilmis, onceki arastirmalarima gore Feynman genel olarak Fizik konusunu(Ders verirken) "basitlestirilmis ve orneklendirilmis(?)" hali ile anlatmayi seven ve ogutleyen bir fizikci. Sana tavsiyem olarak(kitap onerisi veremeyecegim icin uzgunum fizikle biraz aram iyi degil ama tarihini bilmeye can atan birisiyim ve suanlik fizik hakkinda(ic konular hakkinda bilgim yok)) genel olarak fizigi tam ogrendikten sonra Kuantum Fizigi alanina yonelmen. Yani Kuantum ciddi anlamda onemli bir seydir fizik acisindan her ne kadar yeni olsa dahi. Bildigim kadariyla fizikciler evreni aciklamaya calisirken Kuantum ile aciklamaya calisiyorlar. Nedenselligi olduren nedensiz sonuc ile hareket eden(Einstein'in ortaya Dolanikligi bozuyordu galiba) atom alti parcaciklari bildigin zaman sasirman elde olmayacak. Bohr'un deyisiyle mesajimi bitirmek isterim izninizle.

"Kuantum fizigini anladigini sanan kisi hicbir sey anlamamis demektir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 26 Eylül 2019; 22:58:24 >

• Popülerden başlayıp akademik olana geçebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.