Şimdi Ara

FİXNET Mİ DATA TELEKOM MU (İNTERNET) ALAYIM? (SİZ KARAR VERİN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone net in son zamanlarda yaşadığım eziyetten sonra bir daha almam dedim ve haziran da taahhüt doluyor. TTKOM alacaktım şiddetli gelen şikayetler sonucu vazgeçtim SOL kullanıyordu bir arkadaşım illalah demiş bir daha alırsam______ anladınız siz :D uzun araştırma yaptım. GRİD TELEKOM VE FİXNET - DATA TELEKOM adlı şirketlere rastladım. fixnet i internet kafeler kullanıyormuş. kararsız kaldım bir siz yardımcı olsanız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo48 -- 28 Mart 2017; 19:12:42 >



  • Forumda yorum yapan cok kisi var. isterseniz forumda aratin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahsettiğiniz türk telekom, vodafone ve turkcell çok büyük üç şirket

    milyonlarca müşterisi var ve şikayet sitelerine bakarak ya da çevredeki insanların yorumlarına göre durum değerlendirmesi yapmak da yanlış olabilir

    turk telekom turkcell vodafone bu üç şirketin sabit internette pazar payının toplamı %90 nın üzerindedir belki

    grid telekom ile fixnet iki şirketin pazar payı belki yüzde bir bile değildir.

    bence şirketlere değil de tarifelere bakın

    hangi tarife, hangi paket size uygunsa onu seçin

    eğer benim için en önemli olan kalite diyorsanız

    turkcell superonline fiber ya da turksat kablonet e bakın

    onlar yoksa en mantıklısı turk telekom dur, alt yapı sahibi her zaman daha iyi hizmet verir.

    tarife olarak bakarsanız da en iyi tarife turk.net de

    bir de bu bahsettiğiniz firmalar ev telefonu hizmetini zorunlu kılıyor. Yalın internet paketleri yok diye biliyorum. En uygun ev telefonu paketi de 25-30 liradan başlıyor.
  • Memnuniyet altyapı ile alakalı. Altyapınız iyiyse, geçeceğiniz diğer firmalardan da mumnun kalırsınız.(ttnet,sol,vadafone,d-smart-turknet vs...) Önemli olan arıza yaşandığı zaman, muhatap bulabilmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 30 Mart 2017; 13:20:50 >
  • Fixnet kullandım bir hafta içinde bağlantı sağlanıp internet gelmişti fakat altyapı durumumuz iyiydi 32 lik pakette 30un altına düşmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende turk telekomdan fixnete geçtim. 32 lik akksiz kullanmaktayım. bahsedildiği gibi indirme olayında 32 ye yakın değerlerde indirmekte sürekli. kullanmakta olduğum 3 aydır problem yok. yalnız turk telekomda iken fixnet ve vodefone dan hız sorgulamada 71 çıkmıştı. turk telekom ise o dönem 200akk vermemek için bana 50 lik paket altında secenekler sundu ve birde 16 lık hızımı 8 e düşürmüştü sebepsiz yere. kısaca akksiz kullandığım fixnet performans olarak iyi. fixnet akkli olarak kullansaydım turk telekom alt yapısı olduğu için benzer turk telekom benzer sorunlar çıkarırmıydı bilmiyorum. bu sebeple 16 mb akksiz kullanmadım. bahse konu firmaları akk li kullananların internet performansları nasıl bende öğrenmek isterim açıkcası.
  • Bende fixnet 32lik paketi 5-6 ay kadar kullandım. hattım 40 mbit destekliyordu 32de hiç sorunsuz kullandım indirmelerde 3,6-3,7/sn mbaytı görüyordum. özellikle müşteri hizmetlerinden çalışanlar (bay az kişi çalışıyor 5-6 kişi filandır tahminimce) şimdiye kadar ki görüştüğüm en bilgili kişilerdi bir iss de çalışanlar arasında. öyle yoldan geçen denyoları almamışlar gerçekten adamlar olayı biliyor zaten konuşmaya başlayınca fark ediyorsunuz bunu cok rahat.
  • fixnetin 24 mbit adsl+ paketi uygun geldi bana fiyatı v.s 75 gb akk mevcut aynı özelliği pahalıya satıyor diğer firimalar. sol-ttkom da çok kişi var çalışan ama beyinleri boş resmen insanları çıldırtmak için var.
  • müşteri hizmetleri kısmını bahsetmemiştim. müşteri hizmetleri konusunda fixnet gördüğüm en iyisi. tahminim ayrıca müsteri hizmetlerine bakan görevliler sayısı az olduğu için konuyla ilgili baya bir bilgisi olan kişiler ve direk detaylı teknik bilgi verebilecek kişiler. bana en azından denk gelenler bu şekilde.
    türk telekom 16mb hızı 8 düşürmesini, daha düşük akkli paket sunmak için hattımın desteklediği hızı 30 kusur mb demeleri (bir yıl öncede 88mb demişlerdi) konusunda müşteri hizmetleri sorduğumda cevap verememişti. iptal sürecinde yazılı müracaat sonrası beni arayan teklif sunan iptal kısmına bakan görevli ve iptal süreci sonrası sürekli telefonla anket için rahatsız etmelerinden dolayı oluşturduğum elektronik posta olarak cevaplanmasını istediğim şikayet dilekçesinde bu durumu tekrar belirttim. cevap vermediler. örnek vererek anlattım çünkü türk telekom bu tarz basit sorunları bile işine gelmezse cevap vermemeye çalışan bir kurum. müşteri hizmetlerini belli bir konuyla ilgili bir kaç defa aradığınız her aradığınızda birbirinden farklı birbirini tutmayan bilgiler almanız olası. türk telekomun müşteri hizmetlerinden teknik bilgi almanız çok düşük ihtimal düşüncesindeyim. en azından bende bu şekilde oldu. turk telekom yalnız teknik ekip ihtiyacı olacak konuda hızlı yardımcı olur. o konuda başarılıydı benim açımdan.
    vodafone müşteri hizmetleri türk telekomdan daha kötü. nasıl diyeyim zoraki yapıyorlarmış gibi çalışan bir firma. yine örnekle anlatacak olursak, akksiz internet başvurum oldu telefonla. başvuruyu aldılar kurye ile forum gönderdiler. formu gönderdim sonrasında başvurunuz iptal edildi diye mesaj geldi. müşteri hizmetlerini aradım sordum sebebini bilmediğini :) felan dedi. elektronik posta ile kuruma şikayetimi belirttim.sonrasında beni arayan görevli hattımın fiber olmadığı için iptal başvurusu iptal edildiğini söyledi. halbuki fiber olmasını gerektirecek bir durum yoktu ve başvuruda hız sorgulaması sonrası yapıldı. detay sorunca yüzüme telefonu kapattı. kısacası müşteri hizmetleri hem bilgisiz hemde yalan söyleme durumları var. 3 haftam boşu boşuna gitti. forumda vodafone nun ilk internet bağlantısında problem çıkarması ve akk yi hızla tüketmesi konusunda baya şikayette okumuştum.
    süperonline konusunda bilgim yok.
  • Fixnetin sahibi kisi bir host saticisi. haliyle networkden anlar yani türktelekomdaki gibi bilgisiz adamla konusmamis olursunuz eger derdinizi anlatabilirseniz hä sunu da diyelim. fixnet türktelekom portlarini kullaniyor. ping konusunda pek bir degisim olmaz
  • Fixnet kullanmiyorum. bir ilgim alakamda yok sadece bildigimi söyledim. Ayriyetten telefon dogrulamasi yapamiyorum cünkü yurtdisinda yasiyorum. özelden yazamadim üzgünüm. @asderwet11
  • Siteye 1 aydır üyelikle giriş yapamadim. Konu ile ilgili bilgi isteme durumu olmuş. Halen fixnet 32 mb akk siz kullanmaktayım. Hız hep 30-31mb düzeyinde. Süreç içerisinde modem ayarlarında problem olunca firmayı modeme tekrar şifre bilgisini öğrenmek için aradım sadece. Hız, bağlantı gibi konularda sorun hiç yaşamadığım için aramadim. Ping e dikkat edecek bir kullanım gereksinimim olmadığı için o konuda bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bireysel paket kullaniyorum. @asderwet11

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaanDE34

    Fixnetin sahibi kisi bir host saticisi. haliyle networkden anlar yani türktelekomdaki gibi bilgisiz adamla konusmamis olursunuz eger derdinizi anlatabilirseniz hä sunu da diyelim. fixnet türktelekom portlarini kullaniyor. ping konusunda pek bir degisim olmaz
    Sanırım sistemhost.com firması idi değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.