Şimdi Ara

Fırınlama yöntemi ile ekran kartımı kurtardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu bir öneri değil son çarenizde değil uzman birinden yardım alamazsanız yada yeni bir ekran kartı alazsanız yada aldıysanız ve kaybedecek bir şeyiniz yoksa deniye bilirsiniz.Başarı oranı %70 arası Benim ekran kartımda çizgilenme ısınma sorunu baş

    gösterdi.Sonra youtube da araştırıken böyle bir videoya rasgeldim kaybedecek bir şeyim olmadığı için denemeye karar verdim.

    termal macun olarak


    çin yapımı herkesin alabileciği 12 13 liraya satılan termal macunlarından kullandım fırınlama bitince ekran kartı sıcaklığım 70-78derece idi.Sonra resimdeki ni kullandıgımda 48-60 arası bir sıcaklığa indiğine şahit oldum.Yaptığım işin videosunu atıyorum.Umarım bu duruma düşmezsiniz hiç bir zaman düşerseniz İNŞALLAH yardımcı olur unutmayın bu bir öneri değil yapıp yapmamak size kalmış iyi forumlar...

    Fırınlama yöntemi ile ekran kartımı kurtardım









  • 1 ila 3 ay işini görür sonra yine başa dönersin.

    en garanti çözüm reballing ama oda pahalı bir işlem her karta değmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 22 Aralık 2020; 20:32:50 >
  • Hocam fırınlama yaparken grafik işlemcisi hariç diğer yerleri alüminyum folyo ile sarsan iyi olur. Ben de zamanında HD7850 kartımı fırınladım. İlk fırınlamada 2 ay çalıştı sonra 1 ay. Sonra 2 hafta. Derken her fırınlama 3-4 gün götürmeye başladı.

  • Firinlama sikintili bi islem.isitma islemi yapilacaksa bilincli sekilde yapilirsa daha iyi olacaktir.reballing yapmadan bilincli sekilde isitma yapilirsa gayette olabilir.Kursunlu lehimler 227 de erir. Selilozik tiner ile on temizlik yapilir.Kademe kademe ve direk chip e mudahale etmeden,once chipin cevresini olacak sekilde max 230 derece kadar (olmasi gereken sınır budur ,aksi takdirde bazi chipler patlat) konturollu olarak yani karttaki ısıyı biyandan takip ederek isitilmalidir.Recinali kaliteli flux kullanilmalidir bu sekilde olmasi gereken yere lehim eridiginde miknatis gibi yapisir,lehimler birbirine karismaz.selilozik tiner ile recina kalintilari temizlenir.chip uzerine isitirken buyuk kup seklinde alüminyum parca koyulursa ve chip etrafini alüminyum folya ile kapatilirsa hatta daha guzel olur.

    Ben peçete tavsiye etmiyorum,kompanenleri koparabiliyor bu yontem.onlarca kart duzelttim bu sekilde hicbirinde problem cikmadi ve cikcaginida zannetmiyorum.senelerdir bu sekilde duzeltilip kullanilan kartlar var hic biri tekrar bozulmadi herhangi bi sikayet almadim.

    Fırınlama ve bilincsizce yapilan isitma islemlerine bende karsiyim.

    Elinde alet edevat olmayan bana mailden ulasabilir ucretsiz yapabilirim.
    cuneytergul41@gmail.com




  • https://forum.donanimhaber.com/kanserleme-yapmayin-firinlama-yapin-ekran-karti-firinlama-ve-insan-sagligi--138534738

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.