Yakında ekinler biçiler tarlada kalan ekin firezlerini yakmam benim en büyük tutkum , her sene büyük bir zevkle yakarım. Yanarken böyle çatır çatır çutur çıtır diye yanar. Etrafa bir duman duman çıkar böyle böyle ondan kerli dumandan güneşın ışığı kesilir ortalık dumandan gölgeden simsiyah olur. Bir keresinde hösün abinin traktörü frezin içindeyken yakmıştım. Görsün abi sen malmısın dedim dairesi ateşe verdiğimi görmüyon mu traktörü orta yerde bırakıyon dedim. Adamcaz ayak yalın ateşlerin içinde traktörü kurtarmak için koştu, ayakları yanıp kömür gibi siyah oldu, avradı eşe akşam eve almadı yorganı mervesimi kirletirsin git ayağını yıka dedidiydi. Ondan önce ki yılda firez içine bağlanmış inek kalmıştı ateşe virip yaktık firezi inekcez can havlıyle möleyip duruyodu neyseki hayvanın ipi yandı da kaçıp kurtuldu, kaçarken ipin ucu daha da yanıyordu hatvan ahıra doğru koşerkene arkasında yanan ipin ucu vardı hayvan ipin ucundaki alevi gördükçe koşuyordu koşulca ateş te peşinden geliyordu. Firez yakması çok eylenceli hem külleri gübre oluyor hemde tarlada fare böcek köstebek ne varsa hepsi yanıp tertemiz oluyor arada traktör bir kaç inek koyun da yanmıyor değil ha , o kadar da olur artık, < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim