Şimdi Ara

Fırat Üniversitesi(Elazığ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
2
Favori
43.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu üniversitede okuyan var mı forumda?eğitimi nasıldır?insanları nasıldır?

• Bende Fırat'ı kazandım.Okuyanlar varsa yorumlarını alalım :)
  • Allah tamamına erdirsin kardeşim ne güzel
  • Eğitimi konusunda fikrim yok fakat;
    Okul şehrin ortasında. O yüzden herhangi bir yere ulaşım konusunda sıkıntı yok. Kapıdan sürekli dolmuşlar geçiyor. Çarşıya veya başka mahallelere gidebilirsiniz. Çarşıya yürüyerek 15-20 dakikada gidersiniz. Üniversitesi güzel, yeşili bol, ağacı fazla. Şehir pahalı değil, Abdullahpaşada 300-350 ye çok rahat güzel bir ev tutabilirsiniz. Alışveriş için heryerde misaş'lar vardır ucuzdur. Migros var, gene Mis Holding in MisLand ı var, Akgün'ü var en önemlisi Harput'u var.Elazığa gittiğinizde öğrenirsiniz zaten..
    Sosyal imkan olarak fakir değil ama çok fazlada değil.
    İnsanları iyidir, krosuda vardır, kralıda ama genel manada Elazığ'ın adamı iyidir, öğrenciyi sever.
    Merak ettiğiniz birşeyler varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim Elazığ ile ilgili.
  • teşekkür ederim eyvallah Elazığlı mısınız?
  • Cvplar için saol Numan
    Hadi hayırlısı pişman olmayız umarım...
  • Elazığlıyım ama sadece lise için Elazığa gittim, 4 sene yaşadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırıkkale Üniversitesi
    9 yıl önce açıldı
    Kırıkkale üniversitesi
    2 yıl önce açıldı
    Kırıkkale Üniversitesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende elazığda okuyorum.3.sınıftayım makine müh. deyim.Bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olurum :D
  • yardım çağrınız için teşekkür ederim. ortam nasıldır orada?kendi açınızdan bakış açınızı yazmanızı isterim hani
  • retrogamer

Metalurji ve malzeme müh. hakkında ne tür bilgilere sahipsin bunları paylaşırsan çok memnun olurum?Makinaya geçiyim mi ? Geçmek zor mu ????? cvplarsan çoOOoK memnun olurum...
  • Özellikle mühendislik fakültesi baya iyi.Özellikle okuduğum makine ve diğer bölümler olarak inşaat,elektrik elektronik ve malzeme müh. akademik kadrosu ve labaratuar şartları bakımından çok iyi.Aslında daha ön sıralarda olması gerekirken bulunduğu konum itibariyle hiç haketmediği bir puan skalasında görünüyor.Gerçi öyle olmasaydı kayıt yaptıramazdım :D

Üniversite 2 ayrı kampüsten oluşuyor.Rektörlük kampüsü ve Mühendislik kampüsü olmak üzere.Ama birbirine yakın kampüsler bunlar.Mühendislik kampüsünde her bölümde kantinler ve ortak bir de mühendislik kafeteryası var.Ayrıca mühendislik fakültesinden çıkınca yürüyerek ulaşılaibilecek bir sinema ve alışveriş merkezi mevcut.Sosyal imkanlar olarak kısıtlı olduğunu itiraf etmeliyim.Ama iyi bir arkadaş grubunuz olursa fazla da sıkılacağınızı zannetmiyorum.Ama dediğim gibi sosyal imkanlar olarak bir ankara istanbul üniversiteleri kadar veya batıdaki üniversiteler kadar yoğun bir sosyal ortam yok.

Üniversitenin en iyi bölümleri arasında veteriner fakültesi (araştırma bakımından türkiyede 2.sırada ),tıp fakültesi (doğu anadolunun en saygın tıp fakültesidir),ve mühendislik bölümleri önde geliyor.Mühendislik fakülteleri üniversitenin kuruluş tarihinden önce bir geçmişe sahip olduğundan birikimi fazla.Örneğin makine mühendisliği bölümümüz yani benim okuduğum bölüm uluslarası buluş yarışmasında 2.olmuştur.(http://web.firat.edu.tr/makinemuh/duyurular/uluslar_arasi_bulus.html)Aynı şekilde tıp fakültesinde bir çok büyük üniverside olmayan elektron tarama mikroskopu bulunmaktadır.

Ayrıca bu sene organize sanayi bölgesi ile anlaşmalı olarak fırat teknokent açılmış bulunmakta.Bildiğiniz gibi Türkiyedeki üniversitelerin içinde bir ilk olarak sayılabilir.Üniversitelerimizdeki teknokent sayısının sınırlı olduğu da göz önüne alındığında teknoloji geliştirmedeki önemi anlaşılabilir (http://www.firatteknokent.com/info23/)

Üniversite şehrin içinde ve ana caddelere ulaşım kısa sürüyor.20 dakikalık bir yürüyüşün sonunda da çarşıya ulaşabilirsiniz.Dolmuş veya belediye otobüslerine binmek isterseniz öğrenci bileti fiyatı 50 kuruş.Bu açıdan da ulaşım ucuz ve kolay.

Devlet yurdu (ki bende yurtta kalıyorum ) yemekleri ve kantini haricinde iyi sayılabilecek bir seviyede :D Gerçi biliyorsunuzdur bu devlet yurtlarının tümünde aynı sorun var.Odalar 6 kişidir fakat bir süre sonra yurttan ayrılıp özel yurtlara yerleşenler ve eve çıkanlardan sonra 3-4 kişi arası odalar olur.

Yurttan mühendislik bölümlerine ulaşım 2-3 dakika yürüyerek , fen edebiyat fakültesi,iletişim,konservatuar,ilahiyat gibi fakültelere ise yürüyerek yaklaşık 15-25 dakika arası mesafede.

Büyük şehirlerden gelenler için (ben ankaradan geliyorum mesela ) elazığ başlarda sıkıcı ve bunaltıcı bir şehir oluyor.Fakat dediğim gibi kendi arkadaş çevrenizi oluşturmanız ve ortama uyum sağlamanız bu sorunu da aşacaktır.

Son olarak da üniversitenin türkiyedeki üniversiteler içindeki akademik başarı skalasını görürseniz öss puanlarının eğitimin kalitesi hakkında belirleyici olmadığını anlarsınız.Aşağıda göreceğiniz gibi bir çok iyi denilen üniversiteden üst sıralarda yer almakta üniversite ve ilk 20 içersinde her zaman bulunmakta.

Fırat Üniversitesi(Elazığ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrogamer -- 14 Ağustos 2009; 0:42:04 >

• eyvallah.

şimdi 31 ağustosta kayıtlar başlıyor.kayıt için ne yapmak gerekir?Marmara da ikamet ediyor ağabeyim.mesafe epey uzak.ne önerirsiniz?yurtta kalmak mı ev tutmak mı?
  • Bir Elazığlı olarak şunu söyleyebilirim ki Fırat Üniversitesi,puanı kendisinden yüksek çoğu üniversiteden daha kaliteli eğitim verir.Sadece doğuda olmasından dolayı puanı düşük,halbuki Elazığ o kadar da kötü bir şehir değil.Hatta Doğu'ya göre bayağı iyi.

İzmir'de olsaydı var ya,Fırat Üniversitesinin puanı uçardı,uçar.

@Numan

Güya Elazığlıyım;ama yıllardır gitmiyorum.Misland için "mükemmel,süper ötesi" şeklinde yorumlar görüyorum,doğru mu gerçekten?
  • Ben öncelikle yurta yerleşmesini ve orada biraz kalmasını öneririm.Daha sonra şartlar oluştukça ister okuduğu bölümden arkadaşlarıyla isterse de yurttan arkadaşları ile anlaşıp ev tutabilirler.Kayıt için de firat.edu.tr de duyurular kısmında yer alan kayıt bilgileri kısmındaki belgeleri hazırladıktan sonra üniversite evi'ne gitmeniz yeterli.Marmara da ikamet ediyorsanız pegasus istanbul-Elazığ seferleri yapıyor.Biletleri önceden temin etmeniz durumunda 49 TL'den uçakla rahatça ulaşabilrisiniz.Ankara'dan ulaşanlar ise ki bende devamlı bu şekilde ulaşımı sağlıyorum 1 ay önceden uçak bileti aldıklarında 59 TL ye 1 saatte elazığa rahatça uçabilirler.
  • sayın retrogamer çok teşekkür ederim.

sayın deserthawk eyvallah
  • Teknik eğitim fakültesi 1992 de kurulmuş ve Türkiyenin ilk teknik eğitim fakülteleri arasında. Eğitimi de kaliteli olarak biliyorum.(TEF için)
  • numanın okul arkadaşı olaraktan ve doğduğumdan beri elazığda olduğumdan ve son 7-8 yıldır üniversiteden çıkadığımdan bahsedeyim kendi tecrübelerimi. öncelikle bende bu yıl kazandım. sadece sosyal çevre olarak bahsetmek istiyorum. benim çocukluğumdan beri hep ıssız bi üniversite olarak gördüm. gerçekten böyle bi öğrenci topluluğuna bi üni. içinde trafiğe falan filan rastlamadım. açıkçası öğrencileri nerede bilmiyorum. biz arkadaşlar genelde üniversite içerisinde dolanırdık gezerdik muhabbet ederdik. yani gezilip oturulup muhabbet edilecek çoook yeri var. çimlikler falan fazladır oralarda. yalnız üni. de sosyal imkan kısıtlıdır. basketbol sahaları var. ben çok nadir üni öğrencilerinin kullandığını gördüm. en bilineni işleği yurdun önündeki sahalar. sessiz sakin efendi bi okuldur. okuyanlar rahat okur ders dışındaki yönler olarak. ders durumunu bilmem imkansız. yurtlar falan konusuna gelince elazığda çok fazla özel yurt yok. olanda zaten cemaat falan. tavsiyem kesinlikle ev tutun.hem ucuz şehirdir elazığ. 400 tl ye çoook kral bi ev tutabilirsiniz abdullahpaşa civarlarında. bi minübüsle okula gidersiniz. öğrenci 75 kuruş abdullahpaşada:D bahçelievlerde tutarsanız 400 e pek kral olmasada bi öğrenci için iyi bi ev tutabilirsiniz. bahçelide öğrenci 60 kuruş :Ş ama 1 tl verirseniz para üstü 35 kuruş veriyolar. o yüzden 10 kuruş depolayın 1 tl + 10 kuruş verin :D herşeyden önce gecenin 2 sinde 3 ünde çıkın dolaşın gezin. zaten kimi yerler vardır tehlikeli oralara işinizin düşeceğini hiç sanmıyorum.merkezi yerlerde istediğiniz kadar dolaşabilirsiniz. numan arkadaşıma pek katılmıyorum sosyal yönden fakirdir.hele batıdan gelen bir kişi bunalıma uğrayabilir. akgün dediği atıyorum cevahirin 50 de 1 idir mesela. bu arada kimse bahsetmemiş elazığlılardan. köfteciler sokağı. başlı başına bir ekol. kendinizi orada tıka basa doyurursunuz en fazla vereceğiniz hesap 5 tl dir. tabi bu sizin hayvanlığınıza bağlı şöyleki fiyatlar yarım bildiğimiz somun ekmeği sandviç ekmeği falan değil basbayı somun ekmeği köfte 1.25 tl ekmeği fazla(tamla yarım arasıdır)2 tl tam 2.5 tl. tabi bu standarttır. tamı 1.75 e satanda var. pek tercih edilmezler.o yüzden yemek konusunda içiniz rahat olsun. hele köftecilere 2-3 gün geldiğinizde salçası yansın boydan yansın yağlı olsun falan terimlerini öğrendinizmi falan artık elazığlısınızdır:D insanları iyidir. diğer doğu illerine benzemez. teröre prim veren bi memleket değildir.batılılaşmaya çalışan bir memlekettir. her yerinde park bahçe mevcuttur. harputu güzeldir. misalnd biraz bomba bi mekan. güzeldir hoştur da biraz saçma geliyor bana. çok tercih etmezsiniz sanırım orda takılmayı.dışardan bakınca hakkaten harika bi mekan gibi. içide güzelde biraz farklı bişey. ferrariye benzeyen bi fiat arabası var ya onun gibi. havalı görünürde aslında fıstır. tabi kendi görüşüm bu.şehirle üniversitedeki yerlerle ilgili falan soracağınız bişe varsa yanıtlayabilirm.

• batıdan geliyosanız her doğu şehri gibi oraya alışmanız zor olabilir
  • sayın chelick; sağolun
    sayın sicknessss ;çok iyi oldu bunları yazmanız.soru olursa ben size dönerim
    sayın cucucucu;sağolun.
  • Elazığ güzel bir şehir. Küçük bir şehirde değil büyük şehirde değil, orta büyüklükte bir şehir diyebiliriz aslında. Nufus sıralamasında şehir merkezi olarak türkiyenin 28. büyük şehri idi sanırım.
    Elazığda gidebileceğiniz keban, sivrice gölü(bölgenin yazlık ve tatil merkezidir), korçkale ve harput gibi yerleri vardır. Şehir arkadaşalrında dediği gibi öğrencilere karşı iyidir insanıda iyidir. Şehir terore karşıdır.
    Fırat üniversitesi gelince eğitim kalitesi olarak iyi bir üniversite. Ama şehir dogu anadoluda olduğu için fazla staj imkanı bulamayabilirsiniz yaz tatillerinde stajınızı ankara istanbuldaki şirketlerde yapamnızı öneririm.
    Sosyalleşmenin birazda size bağlı olduğunu düşünüyorum. Kendi hobinizle ilgili bir kulüp kurarak hem ünv hemde kendinize sosyal açıdan imkanlar sağlayabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.