Merhabalar forumdaşlar , şuan Düzce'de bilgisayar mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bu sene açılan bölüme ingilizce eğitim verilecek diye girdim ( Mühendislik eğitimini ingilizce olarak almanın + ları sebebiyle ) . Fakat Düzce'de 4.5 sene nasıl geçer harbiden bilmiyorum. Acaba şehir olarak daha güzel olan türkçe bölüme geçiş mi yapsam diye düşünüyorum ( İstte ayvansaray ve atlas , izmirde de izbü) kafam baya karışık. Ayrıca 1. Sınıf sonunda ortalama ile geçiş yapmak istediğimde ortalamam dışında yks sıralamamın yüzde olarak etkinliği varmı ? Yani 1. sınıfta çok kasarak iyi bir üniversiteye ortalama ile geçiş yapabilme ihtimalim var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim. Tesekkürler |
Bilgisayar Mühendisliğine Yatay Geçiş
Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş, başka bir bölümden bilgisayar mühendisliği programına geçiş yapmanıza olanak tanır. Yatay geçiş için uygun olabilmek için belirli şartları karşılamanız gerekir.
Bilgisayar Mühendisliği Yatay Geçiş Şartları:
- En az 30 kredilik akademik geçmişe sahip olmak,
- Genel not ortalamanızın en az 2,00 (4 üzerinden) olması,
- Mühendislik veya bilgisayar bilimi alanlarında temel kursları tamamlamış olmak (örneğin, matematik, fizik, programlama).
Yatay geçiş şartları üniversitelere göre değişebilir. Başvurmadan önce ilgili kurumun gereksinimlerini kontrol etmeniz önerilir.
Bilgisayar Mühendisliğine Yatay Geçiş Yapan Bölümler:
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği
- Makine Mühendisliği
- Yazılım Mühendisliği
- Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Mühendisliği Yatay Geçiş Ortalamaları:
Yatay geçiş ortalamaları da üniversitelere göre değişir. Ancak, genellikle 3,00 (4 üzerinden) veya daha yüksek bir ortalama gerekir.
Bilgisayar Mühendisliği Yatay Geçiş Bölümleri:
Yatay geçiş yoluyla bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabileceğiniz bölümlerin sayısı sınırlı olabilir. Bu nedenle, başvurmadan önce araştırma yapmak ve uygun bölümleri belirlemek önemlidir.
Yatay geçiş, kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ancak, şartları karşıladığınızdan ve gerekli akademik geçmişe sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Başvurmadan önce üniversitelerin gereksinimlerini kontrol etmeniz ve sorularınız varsa iletişime geçmeniz önerilir.