Şimdi Ara

Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
425
Cevap
15
Favori
18.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234...10...22
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU]

Resmi Site
    https://uk.finalfantasyxvi.com/

PSN Store Sayfası
    store.playstation.com
    FINAL FANTASY XVI
    https://store.playstation.com/tr-tr/concept/10002100

Diyarın kaderini kudretli Eikon'ların ve onları kontrol eden Dominant'ların belirlediği destansı, karanlık fantastik bir dünya.
    Bu hikâye, "First Shield of Rosaria" unvanına layık görülmüş biri olan Clive Rosfield'ı anlatıyor. O, Phoenix'in Dominant'ı olan kardeşi Joshua'yı korumaya yemin etmiş bir savaşçı. Çok geçmeden Clive, kendini büyük bir trajedinin içinde bulacak ve gittiği her yere felaketler götüren gizemli varlık Dark Eikon Ifrit'i yenmek için intikam yemini edecek.

Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU] Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU] Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU]

Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU] Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU] Final Fantasy XVI (2023) [PS5 ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 10 Haziran 2024; 16:42:40 >

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗

• FF 16'yı 70 saat sonunda, Action Focus zorluğunda, tüm yan görevleri ve 2 DLC'siyle birlikte bitirdim. Daha önce bu seride 15 ve 7 Remake'i bitirip buraya incelemelerini de yazmıştım. FF16 şu ana kadar seride oynadığım en iyi yapımdı diyebilirim. Hiç uzatmadan direkt artılarına eksilerine geçeyim çünkü oyunun hem çok iyi yaptığı hem de zayıf kaldığı bir sürü şey var :

++ Hikayesini, lore'unu, yazılan karakterleri ve yaşadıkları tüm yolculuğu deneyim etmeyi son derece sevdim. Ayrıca diğer FF'lerin aksine tonu oldukça ciddi ve karamsar. Japon oyunlarındaki o komik ve tuhaf görevler, cringe diyebileceğimiz sahneler FF16'da yok. Kan, vahşet, cinsellik gibi unsurlar çok daha göz önünde. Zaten bunu yapımcılar kendisi de söylemişti, Game of Thrones'tan çok fazla ilham alınmış ve bu sayede senaryosu da genel olarak sürükleyici bir evren yaratmayı başarmışlar. Sinematik sunumlar da yine gayet kaliteli

++ Lore demişken oyunda Active Time Lore diye bir sistem var ki bayıldım. İster sinematiklerde ister aktif oynanış esnasında tek tuşla o andaki olaylarla, kişilerle ve mekanlarla ilgili istediğiniz bilgileri kısa ve net biçimde öğrenebiliyorsunuz. Bu sistemi kesinlikle daha fazla oyunda görmek isterim

++ Genel gameplay mekaniklerine bayıldım. Tabii ki şöyle olsaydı daha iyi olurdu dediğim yanları var, onları olumsuz taraflarda belirtirim ama temel mekanikler, skill sistemi ve özel güçleri combo'larla birleştirmek acayip eğlenceli. Envaiçeşit yeteneğe sahibiz ve birçoğu hem görsel açıdan hem de efektif olması bakımından tatmin edici. Zaten combat director son DMC'lerdeki abiymiş, kendisinden daha azı da beklenmezdi :) Ayrıca diğer FF'lerin aksine kılıç resmen ete vurduğunu hissettiriyor

++ FF 15'te büyü kullanımının pratik ve keyifli olmaktan ne kadar uzak olduğundan bahsetmiştim. Bunda tek tuşla istediğiniz gibi rahatça kullanabiliyorsunuz

++ Oyunun sanat tasarımını, haritaların farklı ambiyanslarını ve görsel sunumunu sevdim

++ Boss savaşları tek kelimeyle MUAZZAM. Hani normal boss savaşları da zaten enfes ama eski oyunlarda Summon, FF16 literatüründe Eikon olarak geçen tanrısal varlıkların savaşları resmen ''epik nedir''in cevabı gibiydi. Hayatımda oynadığım en iyi boss savaşlarının bazıları tek başına FF16'ya aitti desem yalan olmaz herhalde. Şöyle diyeyim : hem eskiler hem yeniler olsun God of War'a bayılırım ama hani FF16'daki en sıradan Eikon savaşı bile bence vuruculuk açısından Baldur ve Thor boss fight'ları seviyesinde, iyi olanlarını siz düşünün artık. Çıta GOW 3 seviyesinde hatta yer yer onu bile aşıyor

++ Müzikler 7 Remake ve 15'te de olduğu gibi mükemmel. Serinin herhalde her oyununda hiç çizgisini bozmadan harika iş çıkardığı en temel unsur olabilir

++ Ses aktör ve aktrisleri genel olarak yine iyi iş çıkarmış

++ Yan görevlerin çok kötü olduğu ve yapmaya değer olmadığıyla alakalı çok yazı okumuştum. Bir yerde haklılar çünkü oyunun ilk yarısındaki görevler 'fetch quest' dediğimiz boş yapıdaki getir-götürlerden ibaret ve insanların bunları görüp yan görevleri atlaması doğal ancak ikinci yarıdaki (ilk yarıyı bir zaman atlaması kapatıyor bu arada) yan görevler bence yapmaya değer. Bu ikinci yarıdaki görevlerde hem sunum kalitesi artıyor, hem görevlerin sonunda çok faydalı item'lar ve geliştirmeler gelmeye başlıyor, hem de lore'u besleme, karakterleri derinleştirme ve yeni bilgiler sunma konusunda önemli katkılar sağlıyor. Evet temel oynanış olarak çoğu yine bir şeyleri öldürmek veya bir eşyayı bir yerden alıp birine götürmekten ibaret ama içleri güzel doldurulmuş ve oyuncuya amaç verme motivasyonunu sağlamayı başarmış

++ Respec yani skill'leri sıfırlayıp en baştan dağıtabilme olayı aşırı rahat, direkt yetenek menüsünden hiçbir gereksinim olmadan yapabiliyorsunuz

++ DLC'leri sevdim. Echoes of The Fallen 2-3 saatlik, tek bir zindanda geçen kısa bir macera sunuyor ama boss savaşlarıyla olsun, oynanışı çeşitlendirip geliştiren yeni eşyalarla olsun, evrenine ait bazı durumları daha detaylı açıklamasıyla olsun bence oynanmaya değer. İkinci DLC olan The Rising Tide ise oynanış sürenize ve ek içeriklere girmenize göre 5-10 saat arası süren, ilkine göre daha kapsamlı bir ek paket. Ayrıca yeni Eikon skill'leri ve yeni bir Eikon boss fight sağlıyor ki bu iki unsur da son derece keyifli. Yine evrene ait birkaç cevapsız soruya da bu ek pakette cevap buluyorsunuz. Tabii bir CDPR ek paketleri seviyesinde değiller kesinlikle ama bence ikisi de özellikle ana oyunu seven herkesin deneyimlemesi gereken içerikler olmuş

Gelelim şimdi de oyunun zayıf taraflarına ki maalesef bunlar da az sayıda değiller:

-- Hikaye ve oynanış temposu çok dengesiz. Bunu zaten neredeyse oyunu inceleyen herkes söylemişti ama ben biraz abarttıklarını düşünmüştüm, maalesef haklılarmış. Destansı denilecek anlardan sonra o kadar saçma sapan, filler denilecek, oyun süresini yapay yollarla uzatmaktan başka hiçbir işlevi olmayan gereksiz şeyler yapıyorsunuz ki anlatamam. Bazı sekanslar resmen Amelelik Simulator kıvamında olmuş. Tamam her sahne aşırı epik olsun demiyorum, arada tempo yavaşlatmak iyidir ama yavaşlatacağız diye yerin dibine sokmuşlar ne yazık ki

-- Oyun RPG klasmanında gösteriliyor, hatta Game Awards'ta da bu dalda aday oldu ama bu türe ait neredeyse hiçbir unsura sahip değil. Önceki oyunlarda olup FF16'da olmayan şeyleri sayayım: Takım yönetme yok, sadece tek bir ana karakteri oynuyorsunuz. Farklı faydaları ve etkileri olan silah-zırh çeşitliliği yok, hepsi sadece sayısal değerlerden ibaret. Düşman zayıflığı tamamen kaldırılmış, hani o kadar element de yönetiyoruz ama hiçbir düşmanın, yaratığın belli element veya saldırılara karşı zayıflığı veya direnci yok. Yani kabaca oyunda, serinin önceki oyunlarında önemli yer tutan taktiksellik namına hiçbir şey kalmamış

-- Yeteneklerimizin kullanım süreleri var ve bu sürelerin dolumu esnasında genelde en temel atakları gerçekleştiriyoruz. Bu en temel atakların son GOW'lardaki gibi biraz daha çeşitlendirilmiş olmasını isterdim

-- Baş kötümüz Ultima çok generic ve silik. Serideki Sephiroth, Ardyn gibi adamlardan sonra çok zayıf geldi

-- Ek paketlerle birlikte herhalde 40'tan fazla skill'e sahip oluyoruz ama oyun bunların sadece ama sadece 6 tanesini aynı anda kullanmamıza izin veriyor. 5 farklı set oluşturabiliyoruz ama bunları menüye girmeden değiştiremediğimiz gibi savaştaysak menüde bile değiştirilmiyor. Şunu keşke Hogwarts Legacy'deki büyü sistemi gibi setler arasında tek tuşla geçiş yapabileceğimiz şekilde yapsalardı

-- Grafikler bazı anlarda güzel ve etkileyici iken bazı anlarda da baya 2010'lar seviyesinde. Texture'lar zaten sanki ekrana birisi vazelin sürmüş gibi görünüyordu ve renkler aşırı soluk ve cansızdı. Neyse ki ReShade'le bunları toparladım ama sonuçta ana oyunda olan bir eksik olduğundan yazma gereği duydum

-- Optimizasyona rezalet diyemem ama çok da iyi değil. Hani müzikler için ''serinin herhalde her oyununda hiç çizgisini bozmadan harika iş çıkardığı en temel unsur'' demiştim ya, herhalde optimizasyon için de her oyunda hiç çizgisini bozmadan batırdıkları unsur diyebilirim

-- Yarı açık dünya sistemini normalde severim ama FF16'da kötü uygulanmış, ayrıca keşif unsuru da neredeyse hiç yok

-- Bazı ana hikaye görevlerinde Max Payne 3 oynayanların aşina olacağı, oynanışın sürekli sinematik tarafından bölünmesi olayı var. Hani bazen o kadar gereksiz yerlerde sinematik giriyor ki...

-- Büyü kullanımına pratik dedim iyi güzel ama bu sefer de güçlerini ve etkilerini aşırı kısıtlamışlar

-- Chocobo kullanımı da FF15'e göre kötü olmuş. 15'te hayvanların hem bir ağırlığı vardı, hem de hızını hissettiriyordu. 16 ikisinden de yoksun olmuş

-- Gri karakter pek yok, çoğu karakter resmen ya melek ya şeytan. Bu gerçi FF oyunlarında hep olan bir şey ama 16'da ciddi bir ton olduğu için bu durum daha fazla sırıtıyor

-- Oyunda hikaye gereği bir yerden sonra tüm gökyüzünü bulutlar kaplıyor ve bundan ötürü tüm görselliğe resmen vişne çürüğü renginde bir filtre ekleniyor. Hani bunu kim tasarladıysa kendisinin kulaklarını iyi bir çınlattım :)

-- Her önemli düşmanı kestikten veya görevi bitirdikten sonra ''görev tamamlandı, düşman kesildi'' şeklinde bir menü oynanışı bölüyor ve 2 saat kaç EXP aldığımızı, hangi item'ların eklendiğini falan gösteriyor. Normalde oyunlarda bu genelde sağ veya sol altta kısaca belirtilir hani gameplay'i bölmeden. İşte bu da üstte dediğim oyun süresini gereksiz uzatma işlerinden biri olmuş

İşte böyle. FF16 son zamanlarda oynadığım pek çok oyunda olduğu gibi iyi yaptığı şeylerde mükemmel iş çıkarıp zayıf taraflarında da ağır batırmış maalesef. Karakterlerde grilik yok demiştim ama oyunun kendisinde de yok   Sonuç olarak, benim için bir oyundaki en temel ögeler olan senaryo ve sunumu, oynanış, müzikler, yan görevler gibi konularda iyi bir iş çıkardığı ve yıllar geçse bile unutamayacağım boss savaşları barındırdığı için oyundan son derece memnun ayrıldım ve herkese tavsiye ederim 87/100

• Üzgünüm ama hack and slah falan mı yapmaya çalışıyorlar ff 16 ile. Çok bir bilgi elde edemedik tabi ancak bana öyle geliyor ki combat sistemi o 15 ile gelen ve 7 remake ile muazzamlaşan turn-based ve action karışımı sistem değil de direk aksiyon olmuşa benziyor. Beni açıkçası üzdü. Bir de oyunun geçtiği realm'in eski zamanlara ait olması da hoşuma gitmedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akıbeti 13 projesi gibi olmaz umarım, bir de 15 deki offline mmo mantığını çok sevmiştim, bencilce ama öyle olmasını isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yine aksiyon yapmışlar kekolar. Neyse bu sefer Yoshi-P e emanet etmişler oyunu. 14 ün hikayesi çok iyi diyorlar o yüzden hikaye tarafında güvenmek istiyorum ama Square Enix e güven yok. 2 yıldan önce çıkmaz bu oyun
  • Her ne kadar trailer PC üzerinden gösterilmiş olsa da, oyunun PC'ye çıkma durumu net değilmiş. Square Enix'den biri konuyla alakalı sorulan soruya "oyunun PS5 dışında başka hangi platformlara çıkacağına dair bilgimiz yok." demiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım port olmazda pc'ye güzelce gelir.

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı
  • Vallaha ben şuan deli gibi bekliyorum bu oyunu. PlayStation 5 alma sebebim benim için bu oyun oldu bir anda. Medieval zamanlar, fantastik hikaye, anime etkileri tam istediğim beklediğim oyun.
  • oyun çok sağlam duruyor. oynamak için sabırsızlanıyorum.
    Bu seriyi hiç oynamamış biri olarak, oyun çıkana kadat bir tanesini denemek istiyorum. hangisini önerirsiniz?

1-6 arası çok eski, birçoğu mobilde dahi var, 16 bit zamanlarından oyunlar ve günümüz şartlarında tatmin etmeyebilir.

11 ve 14 mmorpg, ki bence 14 enfes bir mmo, onu da ekleyeyim.

Orijinal 7, 10, 12, 13, yine en iyi deneyimlerden birini sunar. Remake 7, part part çıktığı için hikayenin bütünlüğünü bozuyor, tüm partlar çıkana kadar şahsen önermiyorum. 13-2 ve Lightning Returns oyunlarını bence es geç, hatta yan oyunların tamamını es geçebilirsin.

15 ise kötü bir hikaye, kötü bir sunuma sahip ama bu zamana kadar hiç yapılmamış, çok keyifli de bir açık dünyası var. Offline mmorpg kafasında, müthiş keyif almıştım.

10 ve öncesi sıra tabanlı dövüş mekaniğinin varyasyonlarına sahip, 12 ile beraber sıra tabanlı ve gerçek zamanlı mekaniğinin birleştirildiği çeşitli mekanikler var. Hatta 12, yeni nesil FF'lerin temelinin atıldığı oyundur, o oyunda bugünlere kadar yansıyan çok farklı şeyler denemişlerdi.

• Ps5 pro çıkışına yakın gelir bu oyun. Sırf bu oyun için ps5 almayın. Prosunu bekleyin

• Final Fantasy XVI Sandığımızdan Daha Erken Gelebilir
    www.bolumsonucanavari.com
    Final Fantasy XVI Sandığımızdan Daha Erken Gelebilir
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Final_Fantasy_XVI_Sandigimizdan_Daha_Erken_Gelebilir-105050.htm

• En özensiz ff olcak gibi duruyor. Singleplayerı öldürüp mmo’ya mu yöneltmeye çalışıyorlar napıyorlar anlamak mümkün değil . Ff15 türünün en iyisi olacaklen bir ucube oldu şimdi de custom mode ff yapıyorlar herşeyden arak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

https://www.rpgsite.net/feature/10355-who-is-final-fantasy-xvi-director-hiroshi-takai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 11 Ekim 2020; 3:18:47 >
  • Single olursa ilk gün çıkar alırım , yoksa oynamam

Rog claymore,G502 PROTEUS SPECTRUM,Sony PlayStation Platinum Headset

ViewSonic VX2776 4K&amp; HP 24 ea

PS5 PHYSICAL EDITION //XBOX SERIES S &amp;XBOX Wireless Controller Shock Blue(9th Gen) // FUTURE IS HERE/Gamepass Ultimate User (24/11/2023)

Crossland X
  • Ff7 remake part 2 nerede abi

Xbox Live: Neco6791

Nintendo Switch: SW-3086-2929-8299
  • Aceleye getirmezlerse hakkını verecekler bence

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.