Şimdi Ara

Final Fantasy XIV : Online (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak Türkiye'de yaşıyorum sayılmaz,maalesef bu kavramları anlamayan bir insanın bu oyunda başarılı olma ya da tutunma şansı yok denecek kadar az ayrıca Veyahut* gibi kelimeler de bana yabancı. Kayda değer MMORPG yok demişsiniz fakat WoW'un dönemindeki tek contenderı ve Türkiye'de neredeyse hiç bilinmeyen FF XI'dan ve ayrıca Phantasy Star Online'dan haberiniz yok diye tahmin eiyorum. Seslendirmeler gerektiği yerde zaten fazlasıyla var ve dediğim gibi her queste koymaya kalkmış olsalardı şu an Türkiye'de oyunu indirmek neredeyse imkansız olurdu ya da Story kesinlikle daha sığ ve kısa olurdu.Ayrıca oyun gayet open world, küçük kısıtlamalar haricinde her yere inip çıkabiliyorsunuz hatta bir çok jumping puzzle mevcut oyunda sadece çözmeniz gerekli :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmonster25 -- 4 Eylül 2015; 15:39:08 >
  • Bilmemmi phantasy star da oynamıştım zamanında :) ancak bir wow değildi tabikiside dungeon tabanlı oyunlar hiç uygun değil bana göre özgür olacaksın Yok dostum hiç değil bana göre open world krallıklar arası geçiş olmamalı bana göre :D Hani open world dediğin oyun tam anlamıyla ne biliyormusun tam anlamıyla Elder Scrolls: Skyrim hatta WoW da tam anlamıyla open world in çık zıpla istediğin yere yok uçarak git orgrimmardan ulduma istediğini yap gel falan yani tam anlamıyla "Açık Dünya" tam anlamıyla budur. Yeni oyunlardan örnek vermek gerekirse Witcher 3 dür açık dünya yada eskilerden ise Obliviondur açık dünya. Bu kavram kesinlikle ama kesinlikle Final Fantasy' de yok bi krallık sekiz parçaya ayrılıyo yok limsa lominsa upper deck yok lower dek you east shroud you west shroud anladınmı yok yani olmuyo bu oyun Open World :D Büyük olasılıkla japonların bu tarzı sevmeleri( BKZ: Dragon Quest Serisi, Monster Hunter Serisi) sonucunda bu böyle olmuştur. Ama şükürki sıra tabanlı değil diğer final fantasy serileri gibi :D Ama bu aynı zamanda demek olmuyorki oyunu kötülüyorum aksine oyun harika bir yapıt. Birkere müthiş sürükleyici bir hikayesi var story questleri yaparken kendinizden geçiyorsunuz özellikle 20 levelden sonra. Çok geniş sınıf rahatlığı var yani warrior açtım warrior kalıcam diye bi olay yok abi gidersin bildiğim kadarıyla istediğin her classın guildine kaydolup ordan başlayabilirsin. Daha sonra grafikler arkadaşın dediği gibi archeage ve elder scrolls online gibi yepyeni bir grafik yapısı barındırıyor hatta archeage cry engine 3 mü onu silin atın kafanızdan o yeni değil bu oyun japon oyunu birincisi ve adamlar sıfırdan yazmaya meraklı bu oyunda sıfırdan yazılmış kendine ait bir oyun motoru içeriyor ve son derece yumuşak grafikli, gerçekçi bir yapı ortaya çıkıyor GRAFİKLER EFSANE YANİ. Sonrasında hiçbir oyunda görmediğim kadar gerçekçi roleplay unsurları var hani ifadeleri yaparkenki karakterin gerçekten orda yazan ifadeyi yapması(Gülme Ağlama vs) daha sonra questlerde bile roleplay öğelerini kullanıyosun yani deneyin derim cidden. PVE si müthiş sarıyor ve mekanikleride ona göre müthiş. Deneyin yani hatta gidin bugün alın boşverin trialide o bir halta yaramıyor.
    Eksiklikler: Oyunu anlamanız için tam anlamıyla yaşamanız için arkadaşın gibi jöntürk olmanız yada ingilizceyle haşır neşir olmanız şart
    Bu oyunda aaa karşı ırkı keseyim onla kapışayım open worldde milleti taciz edip trolleyip level kasmasını engelleyim fırlamalığına diyorsanız hiç bulaşmayın. PVP=0
    Diğer bir eksiklik dediğim gibi oyun GERÇEK ANLAMDA OPEN WORLD KESİNLİKLE DEĞİL
    Oyunda kan hiç ama hiç ama HİİİİÇ yok yani vuruyosunuz adama kanamıyor(GORE LEVEL=-99999999999999999999999999999)
    Global cooldown başta canınızı sıkabilir(bi skilli atıp bi kaç saniye bekleyip ondan sonra diğer skilli atma sorunsalı) ki bu benim çok canımı sıkmaya başladı herkes aynı anda skill atıyor gibi geliyor robot misali.
    Chibi veya sevimlilik sevmiyorsanız tam anlamıyla nefret besliyeceğiniz bir ırk oyunda mevcut.(Lalafell olması lazım diyaloglardaki el hareketleri sayesinde inanın gördüğüm yerde boğazına elimdeki hançeri saplayasım hatta bizim mahallede birinden dikiş tutmaz alıp öyle bıçaklayasım ve süründüresim geliyor)
    Neyse oyun böyle ama denemezseniz ve hala saçma sapan memura bağlayan WOW oynamaya devam ederseniz inanın çok şey kaçırıyorsunuz.(Since BC) Bir deneyin derim kesinlikle gelin odinde açın yardımcıda olalım hatta(Ingame Nick:Breeze Khendir)




  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    Sizin open world yorumunuz biraz farklı anladığım kadarıyla loading screen,uçma kısıtlaması,yüzme v.s istemiyorsunuz. Eğer bu oyunda bölümleşme olmasaydı şu anki motorla herhalde SLI Titan X bile zor yeterdi diye tahmin ediyorum. Çünkü haritalar çok büyük ve detaylı.GPU dayanmaz ona :D Dediğiniz gibi maalesef oyunda loading screen var ve size göre de "open world" değil ama bence level designing o kadar iyi ki o loading screenleri huntlar dışında hissetmiyorsunuz bile.Uçma kısmına gelince de Naoki Yoshida Live Letter'ların birinde bu konuya değinmişti. "Eğer 2.x Haritalarında uçacak olsaydınız,bu haritaların hiç bir zorluğu ya da büyüsü kalmazdı şu an için.İlerideki eklenti paketlerinde bu bölgelere uçmayı eklemeyi düşünüyoruz"

    Yazıda da bahsettiğim gibi oyun Square Enx'in kendi codeladığı Luminous Engine kullanıyor ve bu engine şu an rakiplerine göre 1 hatta 2 gömlek üstünde diyebiliriz.Grafikler ve fizik inanılmaz derecede oyunda.Tech Demosunu linkte görebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=ZXSUHD8R6po

    İngilizce de maalesef gerekli bana göre çünkü oyunda Türk çok az sayıda, end-game'de başarılı olan Türklerin sayısı elin parmaklarını geçmez ayrıca hikaye için çok ama çok gerekli

    Bizim oluşturmaya çalıştığımız, yeni başlayan arkadaşların ya da hala devam edip oyunla sorun yaşayan insanları toplayarak,Oynamak için İngilizceye bel bağlamayan yardımlaşmaya dayalı Türk dostu bir ortam sunmak.End-game ağırlıklı content için de her türlü yardım edebileceğimizi düşünüyorum çünkü FFXIV'nin en deneyimli oyuncuları bu community'de toplandı. Şu ana kadar da yardım isteyen hiç kimseyi çevirmedik.Eğer server transfer düşünürseniz de biz sizi Lich(EU) serverında her zaman kapımız açık bir şekilde bekliyor olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmonster25 -- 4 Eylül 2015; 16:37:38 >




  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    Oyundaki çoğu kısıtlamaların sebebi ps3 yüzünden.Sadece PC'ye çıkmış bir oyun olsaydı, muhtemelen oyunun ilk versiyonu gibi loading screensiz olurdu.
  • Vallahi şuandaki guildimden memnunum zaten oyun sürem bitiyor belli bir vakit alamıcam bazı önemli işlerim varda aralıktan sonra adam akıllı başlarsam açarım arkadaşla lichde zaten olması lazım bir tane Black Wizard adayım oda 18 falandı :) Yazımdada dediğim gibi oyuna geçmiş deneyimlerinden(Cidden bu konuda kendime güveniyorumki oldukça oyun konusunda -rpg mmorpg hack'n'slash her tarz- olaraktan hatrı sayılır miktarda deneyimim vardır) yararlanarak geniş çerçevede baktım. Büyük olasılıkla bir vidyo incelemede yayınlarım ilerde. Oyun cidden içine alıyor insanı tek söylüceğim bu Puanım 9.5/10
  • Oyun güzel ama ingiliççe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler oyunun PvE ve PvP içeri nasıldır ? WoW un en boş döndmlerindeyiz malum bu sırada bi şans vermek istiyorum FF e . Oynayan aktif olan arkadaşlar burdalarmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Hardcore Raidlere bakınca gerçekten zor ve komplex mekanikler içeren,dünya/server birincilikleri için yarış verilen içerikler görüyoruz.Buna 2.x'in raid tier'ı Binding Coil of Bahamut ve 3.x'in raid tier'ı Alexander(SAVAGE)'ı dahil edebiliriz.Fakat zamanla gelen nerflerle 2.x tier'ı artık casualdan sayılmalıdır.Özellikle nerflerden önceki 2.x'in raiding tier'ında olan zorluk nedeniyle bir çok insan hikayeyi zamanında ya da yerinde göremediğinden yakındığı için 3.0'la birlikte Alexander için iki mod getirerek çözüm ürettiler

    PvP'ye bakıcak olursak şu an 4 farklı şekilde oynanabiliyor. Wolves Den (4v4),Frontlines,Seal Rock(Seize) (8v8v8)/(16v16v16)(24v24v24). Aslında oldukça zevkli olmakla beraber insanlar sadece vanity gear ve binekler için oynuyor.Genel mekanikleri bayrak kapmacaya benziyor.Özellikle 24v24v24 tamamen bir Zerg Fest'e dönüşüyor


    Direk konudan alıntıladım hocam.İçerik bu şekilde.




  • 24.99$ Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (Baz Oyun)
    29.99$ Final Fantasy XIV:Heavensward (Expansion)
    14.99$ Standart Üyelik (Server başına 8 karakter)
    12.99$ Entry Üyelik (Server başına sadece 1 Karakter)

    Bu fiyatları nereden buldunuz? Ben aradım ancak bulamadım. Sanırım değişmiş fiyatlar.
    https://store.eu.square-enix.com/emea_europe/games/pc-windows-download/mmorpg/1/ buradaki 9.99€ olan paketi aldığımızda 30 günlük oynama süremiz olacak mı? Birde sadece 60 gün oyun süresi satmaları saçma geldi.
  • Fiyatları yazarken indirimsiz fiyatları yazdım. Şu an ARR paketi baya ucuzlamış durumda ve aldığınızda size 30 günlük süre veriyor. Diğer fiyatlar ise subscription fiyatları,bu fiyatlar mogstationdan aldığınız sürece sabit. Bence 60-Day Game Time Card bu oyunun başına gelmiş en güzel ve ucuz şeylerden biri :)
  • Oyuna başlamayı düşünüyorum ancak, her skill sonrasında diğer skill için çok fazla bekletiyor. Bu sıkıcı değilmi ? ayrıca avrupa serveri ne zaman gelir ? netim 0.83 mbit olduğundan amerikaya bağlanmam sıkıntı yaratır.
  • Blackbull42 B kullanıcısına yanıt
    İlk levellarda evet biraz sıkıcı ancak sonraki levellarla birlikte Off-GCD dedigimiz skiller açılıyor.Önümüzdeki aylarda geleceğinden bahsedilmişti ama net bir tarih yok.
  • FF14 Trial sürümünü denemek istiyorum. Sizce Steamdan mı indireyim, yoksa Square Enix sitesinden mi? Birkaç yazı okudum, nereden indirirsek oradan game time ve oyunu almamız gerekiyormuş sanırım.

    Birde oyunun EU serveri varsa onu nasıl indirebilirim?

    Son olarak, oyun kaç gigabyte? Trial'in 2 gününü indirmek ile geçirmek istemem. :)
  • Cryphoenix C kullanıcısına yanıt
    Steamden indirmenize hiç gerek yok triali.Oyunu indirdikten sonra istediğiniz serverı seçebilirsiniz.EU-NA-JP clientleri aynı.Ek paketle 20 gb civari.Ek paket olmadan 10 gb falandır diye düşünüyorum.
  • Teşekkürler, oyunun yarısı indi sayılır. Ancak şimdi aklıma geldi, benim enpara kartım var. Steamdan yapılan ödemelerde %50 sini geri gönderiyorlar. Yani oyun çok ucuza geliyor, böylelikle heavensward eklentisinide alabilirim.

    Oyunu almak istersem steamdan alacağım bu yüzden. Oyunu tekrar indirmem gerekecek mi? Yoksa indirdiğim dosyayı steam klasörüne falan atarak bundan kurtulabilir miyim? Birde Heavensward paketini aldığımızda 30 gün süre veriyor mu? Yani ilk ARR alsam 30 gün süre verilecek, daha sonra Heavensward eklentisini alsam bir 30 gün daha veriyor mu?
  • Cryphoenix C kullanıcısına yanıt
    Valla hocam tekrar indirme olayına bir şey diyemem, olabilirde olmayabilirde.Hayır, HW aldığınızda ek süre vermiyor.
  • Oyunu sadece enpara için steamden aldıysan yani steam üzerinden açıp kart filan düşürme işin yoksa(bu oyunda var mı öyle şeyler bilmiyorum) oyunu steam üzerinden açmak zorunda değilsin. Steamden alman sadece hesabın türünü değiştiriyor. Enpara ile oyun zamanı almak için steam walleta para yatırman gerekiyor. Walleta para yatırdıktan sonra mogstation(oyunun account sayfası) üzerinden ödeme yapmaya gittiğinde ödeme seçeneklerinde steam wallet ile öde seçeneğini göreceksin. Oradan ödemeni steam hesabına giriş yapıp ödeyebilirsin. Böylece ödeme hariç steam ile uğraşmana gerek kalmıyor. Yalnız steam ile alırsan diğer dlcleri/expansionları da steam üzerinden almak zorundasın. Dışardan daha ucuza bulduğunda ek paketi başka yerden alamıyorsun.
  • macabrex kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Oyunu daha almadım, önce 14 günlük deneme sürümünü oynayacağım. Oyunu beğenirsem, %50 den daha fazla indirim olmadıktan sonra steam dışından alamayacağım.
    Şuan için tek merak ettiğim, indirdiğim clienti, oyunu almaya karar verirsem steam'a tanıtmak. Onu da 14 gün içinde bir şekilde hallederim artık. :)
  • dostum sistem dediğin gibi değiştiyse benim karakterim vardı oynuyodum sarmadı sonra sıktı oyun çok ağır kaldı gözümde düzeldiyse gelelim geri
  • Ps3 için aylık ödeme nasıl yapılıyo herhangi bi bilgisi olan varmı ? Square enix sitesine girdiğimde aylık ödeme yapmak istediğimde sadece Ps4 ve Windows seçenekleri var Ps3 seçeneği yok??
    Ps3'den kalkma gibi bi ihtimali olduğunu sanmıyorum, ama diyelimki oldu öyle bişey, hala Ps3 store'da oyunun setup satışı devam ediyo nasıl iş anlamadım ?

    Bide aklıma şöyle bi ihtimal geldi, Ps3 stordan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Setup'ını satın aldığımızda otomatik olarak aylık ücretidemi almış oluyo yoksa ?
    Ama oyunun setup'ıda storda sadece 60 lira gibi bi fiyatta ???
    Eğer oyunu ilk satın aldığımızda aylık ücreti ödemiş oluyosak , sonraki aylarda ödemeyi nasıl yapıcaz ?
    Oyunu almak istiyorum ama bi türlü ödeme işlemini felan çözemedim, birisi bu konuda beni aydınlatırsa çok çok minnettar kalıcam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violetta34 -- 26 Ekim 2015; 18:11:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.