Şimdi Ara

Final Fantasy XIV : Online

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Final Fantasy XIV : Online
    Öncelikle belirtmeliyim ki 14 name tag'i sizi yanıltmasın,bu oyun diğer Final Fantasy oyunlarında da olduğu gibi bağımsız bir evren olan Hydaelyn'de geçiyor.Sadece bestiary'i Final Fantasy Mitolojisi ile paylaşıyor.Yani bu oyunu daha önce hiçbir Final Fantasy oyununu oynamadan gönül rahatlığıyla anlayıp-oynayabilirsiniz.Önceki oyunları oynamış olmanız size sadece aşinalık katacaktır.

    Final Fantasy XIV'nin ilk çıkışı 30 Eylül 2010'a dayanmakta fakat oyun o kadar kötüydü ki,Square Enix alışılagelmişin dışında bir hamle yaparak oyunun serverlarını Ekim 2012'de kapatarak oyuncularına reboot sözü verdi.Oyun o kadar kötüydü ki kendimi hardcore Final Fantasy hayranı olarak sayarım,ben bile en fazla 2 saat dayanabilmiştim.

    Oyunun lead designer,producer ve director rollerinde olan Nobuaki Komoto ve Hiromichi Tanaka değişti ve bu rollerin hepsi Naoki Yoshida'ya yüklendi.Oyun serverları 27 Ağustos 2013'te tekrar açıldı ve oyuncularının önüne yeni bir kimlikle sunuldu; Final Fantasy XIV:A Real Reborn. Gerçekten adı üstünde oyun yeniden doğdu.Oyunun grafik ve fizik motorları değişti,hikaye değişti,oyunun UI sistemi değişti,yapay zeka düzeltildi.Oyun o kadar iyi geri döndü ki IGN,Metacritic,Polygon gibi reviewerlar puanlarını 5/10 dan 9/10'a çıkardı ve hatta oyunun başarısı Forbes'da makale oldu.Bu başarıdan sonra Naoki Yoshida'yı bir Hideo Kojima seviyesinde görmemek elden gelmiyor.

    Oyuna 23 Temmuz'da 3.0 patch'i ya da nağm-ı diğer Heavensward geldi ve oyunun name tag'i artık eskiden olduğu gibi Final Fantasy XIV:Online oldu.

    Oyun 2.0'la birlikte PS3 ve PC crossplatform olarak tekrar gün yüzüne çıktı ve 14 Nisan 2014'te de PS4 desteği kazandı.Hatta PSVita'nız ve iyi bir internet bağlantınız varsa remote play bile yapabiliyorsunuz.Şu an piyasada crossplatform olan tek MMORPG ve Windows 10'unda gelişiyle beraber XBox One'a da çıkarılacağı konuşuluyor.

    Reboot'u oyunun akışı bozulmasın diye ana hikayeye işlediler,FFXIV'nin 1.23b patch'ine kadar olan her şey Final Fantasy serilerinin vazgeçilmezi,en güçlü summonu Bahamut ya da oyundaki adıyla Dalamud tarafından yok edildi.Olayın ismine de "The Calamity" denildi.Spoiler vermemek adına daha fazla detaya girmiyorum.

    Oyunun 1.23 patchindeki User Interface'i:
     Final Fantasy XIV : Online
    Oyunun 2.0'dan sonraki User Interface'i
     Final Fantasy XIV : Online

    OYUN PARALI MI?

    Yeni oyuncuların ya da oyuna yeni başlayacak olanların en çok sorduğu soru.Oyun subscription sistemine dayalı yani oynamak için önce oyunun key'ini satın almalı ve daha sonrasında 30 günlük aralarla belirli bir miktar para ödemeniz gerekmekte.Oyuna 18 ayda bir expansion geleceği tahmin ediliyor ve expansion'a da ödeyeceğiniz miktar genelde 2 aya denk gelecek şekilde oluyor.Buna ek olarak da her ay yeni bir patch ve her 3 ayda bir Grand Patch geliyor ve bunlar tamamen ücretsiz.Aylık patchlerde genel olarak oyunun sistemiyle alakalı iyileştirmeler ya da orta çapta yenilikler geliyorken Grand Patchlerde oyunun hikayesine eklentiler,yeni dungeonlar,yeni görevler,yeni bölgeler ve bazen yeni classlar gelebiliyor.Grand patchlerde ayrıca oyunu sürümü degişiyor ve 2.1,2.2 vs oluyor.(Heavensward öncesinde oyun 2.55'e kadar geldi).Expansionlarda ise Yoshida'nın tabiriyle oyun 2 ye katlıyor ki gerçekten de 2.0 ve 3.0 arasında böyle bir fark var. Yeni haritalar,yeni ırk,yeni joblar,yeni city stateler ve daha sayamadığım birçoğu.Ücretlendirmeye gelince de;

    24.99$ Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (Baz Oyun)
    29.99$ Final Fantasy XIV:Heavensward (Expansion)
    14.99$ Standart Üyelik (Server başına 8 karakter)
    12.99$ Entry Üyelik (Server başına sadece 1 Karakter)

    Bana sorarsanız tek bir karakterde her class'ı oynayabildiğiniz için entry seviyesi yetecektir.Tabi ki bu fiyatları G2A,Kinguin gibi sitelerden key alarak aşağıya çekmek de mümkün.Oyunda Steam,PS Store ve Mog Station desteği var.Ayrıca Veteran Rewards adı altında oyuna yaptığınız subscription gününe bağlı olarak oyun içi vanity gear,mobilya ve binek alabilirsiniz.

    Oyunuda bedava denemek istiyorsanız 20 günlük deneme sürümü için linki aşağıda bulabilirsiniz.
    http://www.ffxiv-freetrial.com/en/

    Gelelim oyunun yapısına,

    Oyunda 2.5 Saniyelik Global CoolDown mevcut.Bu ilk bakşta çok fazla gibi görülebilir fakat bize şu an bu az bile geliyor.Evet ilk safhalarda oyun çok yavaş,bayıcı bir halde fakat 50'den sonra 2.5 GCD size yetmiyor.Her hareketinizin 2 adım ötesini düşünmek zorundasınız ve bir çok classta bulunan Off-GCD skiller yani instant skiller bu açığı fazlasıyla kapatıyor.

    Final Fantasy XIV,Luminous motorunun sınırlarını sonuna kadar zorlayarak mükemmel bir atmosfer sunuyor size.Oyunun fiziklerindeki akıcılık,grafik motorunun sorunsuz çalışması ve bir o kadar da mükemmel yapılmış texturing sayesinde gerçekten başka bir MMORPG'de bulamayacağınız bir atmosfer sunuyor FFXIV. Masayoshi Soken ve Nobuo Uematsu imzalı oyun müzikleri ise sizi adeta başka bir dünyaya götürüyor ustaca yazılmış senaryosuyla da sizi içine çekiyor.
    Oyundaki muhteşem müziklere bir örnek olarak;
    http://mfi.re/listen/odl63paicmlztyd/Pharos_Sirius_%28Anniversary%29****

    OYUNDAKİ IRKLARIN BİR FARKI VAR MI?

    Irklar; Hyur(İnsan),Elezen(Elfler),Roegadyn(Devler),Lalafell(Açmayın bundan),Miqo'te(Kedigiller) ve 3.0'ın gelişiyle birlikte Au'Ra(Ejdarha İnsan) olmak üzere 6'ya ayrılıyor.Fakat bunlar tamamen görünüşe dayalı,hiçbir ırkın birbirinden üstün tarafı olmamakla beraber herhangi bir ırk bütün classları oynayabiliyor. Karakter yaratma ekranında kabilesinden tutun da burcuna kadar her şeyi değiştirebiliyorsunuz. Benim karakterimi yapmam 2.5 saat almıştı. Fakat ileride olur da beğenmezseniz karakterinizi ya da 2.5 saat daha uğraşmak istiyorum derseniz, 7,00€'ya Mog Station üzerinden Fantasia satılıyor.Bu potion'ı satın alarak karakterin adı hariç her şeyi değiştirebilirsiniz.
     Final Fantasy XIV : Online

    OYUNUN İŞLEYİŞİ NASIL?

    Oyun genel olarak PvE'ye dayalı bir oynayış sunuyor,hatta tamamen PvE diyebiliriz çünkü oyunda PvP yapan insanların sayısı oldukça az.
    FAKAT
    PvE içeriği olarak tartışmasız bir şekilde şu anki EN İYİ MMORPG,Raid mekanikleri,hikaye işleyişi/içeriği piyasanın en iyisi konumunda.
    Oyunda Hero of Light olarak tanınıyorsunuz ve mevcut olan bütün classları 10 levelda "Armory" bonusunu aldıktan sonra tek bir karakterde toplayabiliyorsunuz ve benim görüşüm toplamalısınız da.Bu classlar 30. leveldan sonra adeta evrim geçirerek Joblara dönüşüyor ve asıl oyun oradan sonra başlıyor diyebiliriz.Class ve Joblara baktığımız zaman;
     Final Fantasy XIV : Online

    Tank;

    Gladiator->Paladin
     Final Fantasy XIV : Online
    Gladiator olarak başlıyorsunuz ve 30 leveldan sonra, 15 level conjurer'la birleşerek Paladin oluyorsunuz. Kılıç-kalkan kullanır ve genel olarak fiziksel savunmada çok iyidir. Defansif cooldownlarla birlikte çok fazla hasara karşı koyabilirler. Çok çok iyi oynandığı takdirde bir o kadar da fazla hasar verir.Tank olarak başlamak istiyorsanız ve oyunu öğrenmek istiyorsanız en iyi seçeneğiniz.Genelde main tank olarak oynanır.

    Marauder->Warrior
     Final Fantasy XIV : Online
    30 level Marauder ve 15 level Pugilist'in birleşiminden oluşuyor ve çok yüksek hasar kapasitesi var.Hatta şu an birçok DPS'i geride bırakıyor.Balta kullanır.Öğrenmesi kolay fakat ustalaşması zordur.HP'leri diğer 2 tanktan oldukça yukarıdadır fakat Defansif Cooldownları azdır.Genelde off-tank olarak tercih edilir.

    Dark Knight(3.0)
     Final Fantasy XIV : Online
    2.55'in Ana hikayeyi görevini bitirdikten sonra açılıyor.Direk 30 leveldan Dark Knight olarak başlıyorsunuz. Hasar kapasitesi ve dayanıklılığı çok yüksek fakat bir o kadar da ustalık gerektirir.Kötü bir Dark Knight çekilmez,iyi bir Dark Knight Hint Kumaşı gibidir.Magic defense olarak çok iyidir ve çok büyük bir kılıç kullanır.

    Tankların hepsini raidlerde efektif bir şeklde kullanabilirken hepsinin farklı güçlü ve zayıf yönleri var.

    Healer;

    Arcanist->Scholar
     Final Fantasy XIV : Online
    Arcanist 30'dan sonra 2 dala ayrılıyor ve Scholar olmadan önce 15 level Conjurer'ınız olması gerekiyor. Diğer dalı bir DPS Job olduğu için Scholar'ın skill setinde güçlü ofansif skiller var.Eos (Heal odaklı) ve Selene (Buff odaklı) olmak üzere 2 peti var.Hasar kabiliyeti ve Heal kabiliyeti çok üst düzeyde olmasına karşın çok kolay öğrenilir fakat ustalaşması zordur.Oyunun yapısı gereği Healer classlarının da zaman zaman DPS yapması gerektiğinden end-game zorluğu en üst düzeyde olan job.

    Conjurer->White Mage
     Final Fantasy XIV : Online
    15 level Arcanistle birlikte 30 levelda White Mage olursunuz. Oyundaki en güçlü healer class.Öğrenmesi ve oynaması çok kolaydır.

    Astrologian (3.0)
     Final Fantasy XIV : Online
    Tıpkı Dark Knight gibi bu class'ta 30 leveldan direk Astrologian olarak başlar.Buff üzerine dayalı bir class fakat healing kabiliyeti diger 2 classtan aşağı değil.Skillerinn bazıları kart sistemine bağlı olduğu için bu class'ı oynarken biraz şanslı olmanız ya da RNGsus a dua etmeniz gerekiyor

    Tıpkı tanlarda olduğu gibi end-game'de hepsinin farklı güçlü ve zayıf yanları vardır.

    DPS

    Lancer->Dragoon
     Final Fantasy XIV : Online
    15 Level Marauder+30 Level Lancer = LOLDRG
    Mızrak kullanır.Oyunda en kötü nama sahip olan classtır fakat şu anki patchle birlikte DPS ceiling'i en yüksek olan classtır. Çok uzun,çok tuşlu combolara dayanır.Oynaması kolay ve zevklidir.

    Archer->Bard
     Final Fantasy XIV : Online
    15 level Pugilist ve 30 level Archer'ın birleşiminden oluşuyor.Ok ve yay kullanıyor.Oynaması kolay,öğrenmesi kolay,uygulaması kolaydır fakat end-game'de en zor en çok ustalık gerektiren Jobdur.Genel görevi şarkılarla partiye destek sağlamakken yüksek hasar verebilmektir."Oynaması" kolay, oynaması zordur. Şarkıları açarken skillere şarkı makrolamak standarttır.

    Thamaturge-> Black Mage
     Final Fantasy XIV : Online
    15 level Archer ve 30 level Thamaturge'un birleşimi.Oyundaki 2 caster classtan biridir.Öğrenmesi ve oynaması kolaydır fakat iyi DPS yapabilmeniz için biraz şanslı olmanız gerekmekte çünkü bir çok skill'i şansa dayalı olarak başka skillerini tetikliyor.Rotasyonları kolaydır ve BÜYÜK PATLAMALAR ÇOK ZEVKLİ

    Arcanist-> Summoner
     Final Fantasy XIV : Online
    15 Level Archer ve 30 Level Arcanist'in birleşimi.Arcanist'in diğer dalı.AOE DPS,Buff DPS ve Tank özellikleri olan 3 farklı pet kullanır. DoTlara dayalı bir classtır.Ustalaşması oldukça zordur ve en zor 3 job arasındadır.End-Game için stresli fakat bir o kadar da zevkli bir classtır. Tuşlara basarken gerçekten bossla olduğu kadar kendinizle de mücadele edersiniz.Oyundaki en hızlı classlardan biridir. DoTları kaçırmamaya çalışırken 2.5 saniyelik Global CoolDown'u az bile bulacaksınız.

    Pugilist->Monk
     Final Fantasy XIV : Online
    15 level Lancer+30 Level Pugilist = MAX DPS MONK
    Muştayla canavar dövme keyfi.Çok hızlı,çok güçlü.Oyunda genel olarak en güçlü dps olarak adlandırılır fakat 3.0'la bunu Dragoonlara kaptırmış gibi görünüyorlar.Positional skilleri vardır.Çok fazla memorizing gerektirir ve bu yüzden öğrenmesi ve oynaması zordur.Tamamıyla öğrendikten sonra sanat bile yapabilirsiniz.

    Rogue->Ninja
     Final Fantasy XIV : Online
    15 level Pugilist + 30 Level Rogue : KAGE BUNSHIN NO JUTSU
    Oyunun melee support class'ıdır.Orta seviye zorluktadır fakat NINJA COK ZEVKLI BE ABI. Her skilinize narutodan bir jutsu ismi vermenize kadar gider.

    Machinist (3.0)
     Final Fantasy XIV : Online
    Direkt olarak 30 leveldan itibaren *pew* *pew* sesleriyle birlkite Heavensward içeriğini açtıktan sonra oynayabilirsiniz.En önemli görevi support olamkla beraber yerleştirdiği turretlar sayesinde yüksek hasar kapasitesi vardır.Öğrenmesi zor fakat oynaması kolaydır.

    3.0'la birlikte gelen Joblar(Dark knight,Astrologian,Machinist) maalesef oyunda 2.55 görevlerini bitirdikten ve 50 levela ulaştıktan sonra açılıyor.

    Bunlara ek olarak diğer oyunlarda tanınan meslek sistemi ise burada Disciples of Hand ve Disciples of Land adı altında iki grupta.Yine Battle-Classlarda olduğu gibi bunlar da tek bir karakter altında toplanabiliyor.Ee ne de olsa Hero of Light'sınız, her şeyi yapabilmeniz lazım

    Disciples of Hand genel olarak vanity gear ya da hardcore gear yapımı için önemli fakat bir o kadar da zevkli. Her ne kadar raidlerde düzgün rotation yapmanız gerekiyorsa bu classlarda crafting yaparken de önemli. DoH'ta toplam 8 class var ve bunların 3'ünü 60 level yaparak specialist olabiliyorsunuz. Classlar; Carpenter,Blacksmith,Armorer,Goldsmith,Leatherworker,Weaver,Alchemist ve Culinarian

    Disciples of Land ise toplayıcılık üstünedir.Para yapmak için en iyi classlardır.Zaman öldürmek için birebirdir.Miner ve Botanist'le bir anda kendinizi adeta beyin ölümünüz gerçekleşmiş gibi materyal toplarken bulabilirsiniz ya da Fisher'la şarkılar eşliğinde balık tutabilirsiniz.

    Levelling ilk başlarda biraz sıkıcı ve yavaş olsa da 20-25 leveldan sonra oyunu öğrendikçe hızlanıyor. Level kasmak için 4 seçeneğiniz var.İlk olarak dungeonlar,15 Level'da ana hikaye görevinden sonra açılıyor ve ta ki 60 level a kadar devam ediyor.İkinci seçeneğiniz FATE'ler,yani "Full Active Time Event" gerçek zamanlı olarak belli aralıklarla belirlenmiş bölgelerde çıkan,bir nevi quest değeri taşıyan kolay ve kısa eventler.Üçüncü seçeneğiniz yan-hikaye görevleri fakat buradan kazanılacak experience çok iyi değil.Dördüncü seçeneğiniz ise Levequestler,yani tekrar edebileceğiniz her 6 satte bir 3 taneyle capli olan yan-görevler.İnsanlar genelde battle-classlarla dungeon ve FATE yapmayı tercih ederken,Disciples of Hand ve Disciples of Land için levequest ve side story questleri tercih ediyorlar.

    Oyunda 2.x sürümlerde level cap 50'ydi fakat yeni gelen Heavensward ile bu cap her class için 60'a çıkartıldı.

    OYUNDAKİ RAİDLER KAÇ KİŞİ VE NE KADAR ZOR?

    Oyunda Raidler,Casual Raiding ve Hardcore Raiding altında ikiye ayrılıyor. Casual Raiding 8 ve 24 kişiden oluşabilirken, Hardcore sadece ve sadece 8 kişiden oluşuyor.Dungeonlar ise 50 level 2 tane dungeon dışında 4 kişiden oluşmakta.(Petler dahil değil). Casual raidlere ve Dungeonlara Duty Finder yoluyla erişilebilirken, hardcore raidlere sadece önceden kurulmuş 8 kişilik ekiplerle girilmesi zorunludur.Burada da Party Finder devreye giriyor.

    Duty Finder;
    Otomatik olarak sizi Data Center havuzundaki kişilerle yetenek seviyesine bakılmaksızın eşleştirir ve sizi parti kurma zahmetinden kurtarır.
    Party Finder;
    Oyundaki ilan panosu gibi kullanılan,Hardcore raidlere ya da herhangi bir içeriğe faceroll yapmaksızın girmek istiyorsanız tercihiniz burası olmalıdır.

    Casual Raiding'i mercek altına aldığımızda,oyunun kitlesi genel olarak iş,meslek sahibi ve yaşça büyük insanlar olduğundan raidlere zaman ayıramayan insanlara hem story bakımından hem de gear bakımından küçük ödüller vermek adına yapılmış gibi.8 kişilik casual raidler'e EX Primaller ve Alexander Story Mode'u sayabiliriz.24 Kişilik için ise Crystal Tower Ark'ını sayabiliriz. Raid ismi sizi korkutmasın,kolaydırlar.Kolay olduklarından dolayı ne EX Primaller ne de 24-Menler nerf yememişlerdir fakat hala casual content yapıp Hardocre FC'yiz diye geçinen FC'ler bulabilirsiniz

    Hardcore Raidlere bakınca gerçekten zor ve komplex mekanikler içeren,dünya/server birincilikleri için yarış verilen içerikler görüyoruz.Buna 2.x'in raid tier'ı Binding Coil of Bahamut ve 3.x'in raid tier'ı Alexander(SAVAGE)'ı dahil edebiliriz.Fakat zamanla gelen nerflerle 2.x tier'ı artık casualdan sayılmalıdır.Özellikle nerflerden önceki 2.x'in raiding tier'ında olan zorluk nedeniyle bir çok insan hikayeyi zamanında ya da yerinde göremediğinden yakındığı için 3.0'la birlikte Alexander için iki mod getirerek çözüm ürettiler

    PvP'ye bakıcak olursak şu an 4 farklı şekilde oynanabiliyor. Wolves Den (4v4),Frontlines,Seal Rock(Seize) (8v8v8)/(16v16v16)(24v24v24). Aslında oldukça zevkli olmakla beraber insanlar sadece vanity gear ve binekler için oynuyor.Genel mekanikleri bayrak kapmacaya benziyor.Özellikle 24v24v24 tamamen bir Zerg Fest'e dönüşüyor

    HANGİ SERVERDA OYNAMALIYIM

    Hangi serverda oynarsanız oynayın serverlar Kanada'da bulunduğu için latency fark etmeyecektir. Sadece NA ve JP serverlarında Türkiye saatlerine göre insan bulmak zordur.Sargatanas(NA)'de oynarken gecenin 4'ünde raid yapmaya kalktığımı bilirim.Ama değmişti T9'da Dünya 6.sı olduk.

    Ayrıca şöyle bir kanı var,Bu server çok başarılı buradaki LS'ler çok başarılı.Bu tamamen YANLIŞ bir tutumdur.Server sizi asla başarılı kılmaz,sizi oynadığınız 8 kişilik community'niz başarılı kılar ya da oynadığınız LS başarılı kılar.Server'da World First v.b LS ler ya da gruplar olsa bile siz o LS'in ya da grubun parçası olmadığınız sürece başarılı SAYILMAZSINIZ.Ayrıca bir serverın kalabalık olması size bir getiri sağlamaz.
    Bu yüzden Türklerle ve oyun hakkında bilgili insanlarla oynamak istiyorsanız sizin Lich(EU) da başlamanızı tavsiye ediyoruz.

    Bu oyunda maalesef Türk yoğunluğu az ve serverlara serpiştirilmiş durumda. LICH(EU) server'ı harici diğer serverlarda oynayan Türklerin sayısı bir elin parmağını geçmez vaziyette.Şu an Lich'te 20-25 kişilik aktif bir community kurduk ve yeni oyuncuları olduğu kadar diğer serverlardaki mevcut oyuncuları aramızda görmeyi çok isteriz.Diğer arkadaşlarım da oyun hakkında en az benim kadar bilgilidir ve hiçbir sorunuz cevapsız kalmaz.

    OYUNDAKİ COMMUNİTY NASIL?

    Oyun içi community gerçekten çok yardımsever,aklı başında ve düzgün bir kitle./shout yoluyla sorduğunuz hiçbir soru cevapsız kalmaz.Hatta öyle ki eğer bir class'ın nasıl oynanacağını bilmiyor ve yardım istiyorsanız insanlar size bıkmadan,zamanını harcayıp nasıl doğru oynanması gerektiğini güzel ve eğlenceli yollarla anlatıyor.Ayrıca oyunda role-playing yapan kitle de azımsanacak gibi değil.İnsanlar gerçekten bambaşka bir kimliğe bürünüyor ve hatta sürekli 3.şahıstan konuşan insanlar bulabilirsiniz.
    Oyundaki social communityler 2'ye ayrılıyor,Linkshell ve Free Companyler

    Linkshell;
    İnsanların genelde Hunting,Raiding,Crafting ya da Genel Sohbet amacı altında kurdukları chat grupları. Maximum 128 kişidir.

    Free Company:
    Nağm-ı Diğer Guild.Bu oyunda Free Company adı altında.Üyesi olduğunuz takdirde çeşitli bonuslar(%10 EXP+ gibi) sağlayan communitylerdir. Maximum 512 kişidir.

    OYUN NE KADAR DOLU?

    Oyun sadece 2 yıl gibi bir zaman dilimi içerisinde 200.000 kayıtlı kullanıcıdan tam 5.000.000(5 Milyon) kayıtlı kullanıcıya ulaştı.Geleceği tamamen parlak ve bu yapımcı ekibiyle de oldukça potansiyele sahip bir MMORPG

    Son Söz;

    Eğer uzun süreli,eğlenceli ve bir o kadar da zor,A++,muhteşem grafikli,muhteşem hikayeli,muhteşem müzikli,güncellenen,komik bir MMORPG arıyorsanız,tek seçeneğiniz olmalıdır. Piyasada her yönüyle olmuş bu oyun dediğim tek MMORPG diyebilirim. Ya da World of Warcraft'tan sıkılmışsanız size birebir ilaç gibi gelecektir.
    Eğer olur da başlamaya ya da server transfer etmeye karar verirseniz buradan bir PM atmanız ya da oyun içi Lich(EU) da Supa'hot Fire a /tell atmanız yeterli olacaktır.
    Oyunda yaklaşık olarak 186 günlük Play Time'ım ve T9'da Dünya 6.lığım var
    Bu da ara ara FFXIV yayını yaptığım Twitch kanalım.Gelip A3S-A4S progressionlarimizi izleyebilirsiniz.
    http://www.twitch.tv/tcmonster25

    Eorzea'da görüşmek dileğiyle

    Supa'hot Fire



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmonster25 -- 4 Eylül 2015; 16:00:28 >







  • vallahi odin yada lichde oynuyordum zamanında ancak pugilisti 15 levelde rogue guildine sokunca ve tekrardan 1 levelden başlayınca içimi sıktı oyun :( 11 gün daha playtime ım var ama girmiyorum bile :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanoman

    vallahi odin yada lichde oynuyordum zamanında ancak pugilisti 15 levelde rogue guildine sokunca ve tekrardan 1 levelden başlayınca içimi sıktı oyun :( 11 gün daha playtime ım var ama girmiyorum bile :(
    Çok başlamak istediğim ama gözümü korkutan oyun. İngilizcem iyi seviyede fakat levelingi zor olan oyunlar gözümü korkutuyor. Nerede ne yapacağımı bilmek, görmek, nereden gideceğimi bilmek istiyorum. Bundan 2 sene önce WoW'a başlarken gözüm çok korkuyordu mesela o kadar şeyi nasıl öğreneceğim diye. Arkadaşlarım olduğu için kısa zamanda kolayca öğrendim. Bir de leveling için zygor gibi güzel addonların olması işimi kolaylaştırmıştı. Kısa sürede neredeyse herşeyini öğrenmiştim. Ama bunda nasıl olur ne yaparım bilmiyorum. WoW mesela arkadaşlarım ve zygor olmasa tek başına öğrenilmesi bana göre en zor oyunlardan biri. Karışık ve kullanıcıya kolaylık sağlayan bir oyun değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9CDDF4778

    Çok başlamak istediğim ama gözümü korkutan oyun. İngilizcem iyi seviyede fakat levelingi zor olan oyunlar gözümü korkutuyor. Nerede ne yapacağımı bilmek, görmek, nereden gideceğimi bilmek istiyorum. Bundan 2 sene önce WoW'a başlarken gözüm çok korkuyordu mesela o kadar şeyi nasıl öğreneceğim diye. Arkadaşlarım olduğu için kısa zamanda kolayca öğrendim. Bir de leveling için zygor gibi güzel addonların olması işimi kolaylaştırmıştı. Kısa sürede neredeyse herşeyini öğrenmiştim. Ama bunda nasıl olur ne yaparım bilmiyorum. WoW mesela arkadaşlarım ve zygor olmasa tek başına öğrenilmesi bana göre en zor oyunlardan biri. Karışık ve kullanıcıya kolaylık sağlayan bir oyun değil.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Hatta PSP'niz ve iyi bir internet bağlantınız varsa remote play bile yapabiliyorsunuz.


    ps vitadan bahsettin heralde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voidian

    quote:

    Hatta PSP'niz ve iyi bir internet bağlantınız varsa remote play bile yapabiliyorsunuz.


    ps vitadan bahsettin heralde

    Alıntıları Göster
    Levelingi wow gibi hatta daha eğlenceli levequest fate ve ana hikaye(Story Quest) yaparak üstüne sınıfınızın class questlerini yaparak alabilirsiniz level.
  • Levelling'i belki bir nebze olsun zor o da sadece grinding fazla olduğu için fakat oyun tamamen yeni başlayanlar için friendly bir sisteme sahip.Sizin nereye gitmeniz ve ne yapmanız gerektiğini açıkça anlatıyor main story questler.50'ye kadar olan bütün instance'lar oyunun tutorial'i gibi ve 40 level'e kadar da class'ınızla ne yapmanız gerektiğini öğreten Guildhestler var. Fakat 50'den sonra iş biraz değişiyor,questlerin yerleri biraz tenhalaşıyor,bulmak zorlaşıyor ve 50'den sonraki fightlara tıpkı wow gibi birazcık girmeden önce bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Eğer başlamayı düşünürseniz Lich'te ben ve arkadaşlarım size sonuna kadar yardımcı oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmonster25 -- 1 Eylül 2015; 13:32:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcmonster25

    Levelling'i belki bir nebze olsun zor o da sadece grinding fazla olduğu için fakat oyun tamamen yeni başlayanlar için friendly bir sisteme sahip.Sizin nereye gitmeniz ve ne yapmanız gerektiğini açıkça anlatıyor main story questler.50'ye kadar olan bütün instance'lar oyunun tutorial'i gibi ve 40 level'e kadar da class'ınızla ne yapmanız gerektiğini öğreten Guildhestler var. Fakat 50'den sonra iş biraz değişiyor,questlerin yerleri biraz tenhalaşıyor,bulmak zorlaşıyor ve 50'den sonraki fightlara tıpkı wow gibi birazcık girmeden önce bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Eğer başlamayı düşünürseniz Lich'te ben ve arkadaşlarım size sonuna kadar yardımcı oluruz.
    Bende düşünüyorum p2p olması iyice oynanabilir kılıyor bence bakalım pvede severim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GumusVuvuzela

    Levelling'i belki bir nebze olsun zor o da sadece grinding fazla olduğu için fakat oyun tamamen yeni başlayanlar için friendly bir sisteme sahip.Sizin nereye gitmeniz ve ne yapmanız gerektiğini açıkça anlatıyor main story questler.50'ye kadar olan bütün instance'lar oyunun tutorial'i gibi ve 40 level'e kadar da class'ınızla ne yapmanız gerektiğini öğreten Guildhestler var. Fakat 50'den sonra iş biraz değişiyor,questlerin yerleri biraz tenhalaşıyor,bulmak zorlaşıyor ve 50'den sonraki fightlara tıpkı wow gibi birazcık girmeden önce bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Eğer başlamayı düşünürseniz Lich'te ben ve arkadaşlarım size sonuna kadar yardımcı oluruz.

    Bu gece indireyim trial sürüm ile bir başlayayım o zaman ben bakalım. Benim için önemli olan yardımcı olması, ilerleyişi gösteren bir şeyler olması. Saatlerce internette arama yapmak istemiyorum çünkü. Grinding sorun değil :)




  • Oyunda 50ye kadar olan ana görevler bir nevi tutorial.Görevleri sakın okumamazlık yapmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ashina

    Oyunda 50ye kadar olan ana görevler bir nevi tutorial.Görevleri sakın okumamazlık yapmayın.

    Tamamdır dikkat edeceğim. Ne kadar sürüyor 50 ve 60'a kasmak acaba?
  • Kesin bir şey söyleyemem maalesef.İlk classınız olacağı için hem ana hem yan görevlerle biraz sürecektir.İlk classınızı 60 yaptıktan sonra diger classları 60 yapmak çok sürmüyor.
  • Harika bi yazı olmuş eline emeğine sağlık.Bende tekrar başlamayı düşünüyorum oyuna,kısmetse tatil dönüşü olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza53

    Harika bi yazı olmuş eline emeğine sağlık.Bende tekrar başlamayı düşünüyorum oyuna,kısmetse tatil dönüşü olabilir.
    Eline Sağlık, başarılı bir yazı olmuş. FFXIV Klasik MMO oynanışını zengin,kaliteli ve farklı içerik ile doldurarak pisayadaki en iyi, en oynanabilir P2P MMOlar birisidir kesinlike. Belki alışkın olmayanlar için oyundaki arayüz vb. deki JRPG tarzı farklı gelebilir ama zamanla alışılacaktır. Birde ufak ama önemli bir tavsiye, ses ayarlarından seslendirmeyi İngilizce yerine Japonca yaparsanız, oyundan alacağınız keyif daha da artacaktır. Yeni başlayacak arkadaşları Lich serverına bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 1 Eylül 2015; 19:39:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Shogun

    Eline Sağlık, başarılı bir yazı olmuş. FFXIV Klasik MMO oynanışını zengin,kaliteli ve farklı içerik ile doldurarak pisayadaki en iyi, en oynanabilir P2P MMOlar birisidir kesinlike. Belki alışkın olmayanlar için oyundaki arayüz vb. deki JRPG tarzı farklı gelebilir ama zamanla alışılacaktır. Birde ufak ama önemli bir tavsiye, ses ayarlarından seslendirmeyi İngilizce yerine Japonca yaparsanız, oyundan alacağınız keyif daha da artacaktır. Yeni başlayacak arkadaşları Lich serverına bekliyoruz.

    Alıntıları Göster
    ben lich serverine wtfast ile baglandım fakat lich canada'da ve ms var :S




  • esqueleto kullanıcısına yanıt
    wtfast'e gerek yok.kanada'da olmasına rağmen o kadar ms olmuyor.yani 1.5 yıldır bende sorun çıkmadı en azından :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ashina

    wtfast'e gerek yok.kanada'da olmasına rağmen o kadar ms olmuyor.yani 1.5 yıldır bende sorun çıkmadı en azından :D
    arastırdım tum eu serverleri canada sanırım :S yapacak birsey yok bu arada bende trial verisyon oynuyorum kimseye pm atamıyorum nikim Capoeira Turkiye suanda oyundayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esqueleto

    arastırdım tum eu serverleri canada sanırım :S yapacak birsey yok bu arada bende trial verisyon oynuyorum kimseye pm atamıyorum nikim Capoeira Turkiye suanda oyundayım

    Alıntıları Göster
    eğer gercekten aktif bir türk guildi varsa oyuna baslamak isterim bundan önce 2 kere basladım bıraktım her seferinde tek basımaydım bu sefer tekrar o hataya dusmek istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esqueleto

    eğer gercekten aktif bir türk guildi varsa oyuna baslamak isterim bundan önce 2 kere basladım bıraktım her seferinde tek basımaydım bu sefer tekrar o hataya dusmek istemiyorum.

    Alıntıları Göster
    bende devam ediyorum coexistteyim zaten oyun içinde görürsünüz Breeze Khendir benim :) 22 levelim ordan oraya story questlerle kasıyorum :D kan ve aşırı gore içeriği yok her yaştan insan oynasın diye yapmışlar tam open world kavramı yok wowdaki gibi dere tepe gezip yüzemiyosun ve haritadan haritaya geçerken yükleme yapıyosun. Yüzememek canımı sıktı açıkçası o grafiklere o su efektine yüzme olmalıydı :( Onun dışında seslendirmeyi japonca altyazıyı ingilizce yaptım kendimi inanın animede gibi hissediyorum seiyuuları iyi cidden karakterlerin anime severler için çok iyi bir oyun. Birde 17den itibaren başlayan sürekli dungeon yapmanı istemesi canımı sıktı tamam hızlı level alıyosunda ilk level dungeonları çok sıkıcı hani wowda sıkıcı değildi ancak hızlı clearlıyodun ve partidekilerle bir challenge halindeydin dps konusunda ben geççem sen geççen misali burda o olay yok ilerde ne olur ne değişir bilemicem ancak bu sıkıcı bir durum :( neyse eorzeada kasmaya devam :)




  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    Wow'daki grafik gerçekten FFXIV ile boy ölçüşemeyecek düzeyde ve ayrıca artık engineleri baya outdated oldu. Çok küçük patchlerle çok büyük şeyler ekleyebiliyorlar hala oyuna. FFXIV'de ise durum tam tersi,oyun engine'i şu an bile oyun endüstrisinin bir gömlek üstünde ve aşırı derecede demanding oluyor. En küçük eklenti bile bazen bir expansion boyutunda olabiliyor. FFXIV'ye su altı da eklenecek olsaydı herhalde 10-11 GB additional data olurdu ki zaten oyun şu an bile GB stacked durumda.
    Challange durumuna gelince de,O challange her zaman var fakat 3.parti yazilimlarla birlikte yapabiliyorsunuz. Grubunuz aşırı casual ya da yeteneksizlerden oluşmuyorsa bunu party ortamlarında size hissettiriyorlar. Fakat bahsettiğiniz gibi 41 level'a kadar olan bütün dungeonlar yavaş işliyor. 60 leveldan sonra oyuna hardcore raiding dahil olduğu için "DPS Matters" metasıyla karşılaşıcaksınız. Savage tier'ı geçebilmek için herkesin istisnasız rolunü mükemmel oynaması ve yapabildiği kadar dps yapması gerekiyor ve aynı zamanda one-shot heavy mechanicleri doğru yapması gerekiyor. Şahsen hangi instance'a girersem gireyim Tank,Healer,DPS olarak fark etmez genelde hedefim max DPS yapmak olur. Genelde de yerden yere vurulan BRD'la göklere çıkartılan MNK'u ya da DRG'yi outdpsliyorum. Hatta bu bazen PLD'yle bile olabiliyor :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcmonster25

    Wow'daki grafik gerçekten FFXIV ile boy ölçüşemeyecek düzeyde ve ayrıca artık engineleri baya outdated oldu. Çok küçük patchlerle çok büyük şeyler ekleyebiliyorlar hala oyuna. FFXIV'de ise durum tam tersi,oyun engine'i şu an bile oyun endüstrisinin bir gömlek üstünde ve aşırı derecede demanding oluyor. En küçük eklenti bile bazen bir expansion boyutunda olabiliyor. FFXIV'ye su altı da eklenecek olsaydı herhalde 10-11 GB additional data olurdu ki zaten oyun şu an bile GB stacked durumda.
    Challange durumuna gelince de,O challange her zaman var fakat 3.parti yazilimlarla birlikte yapabiliyorsunuz. Grubunuz aşırı casual ya da yeteneksizlerden oluşmuyorsa bunu party ortamlarında size hissettiriyorlar. Fakat bahsettiğiniz gibi 41 level'a kadar olan bütün dungeonlar yavaş işliyor. 60 leveldan sonra oyuna hardcore raiding dahil olduğu için "DPS Matters" metasıyla karşılaşıcaksınız. Savage tier'ı geçebilmek için herkesin istisnasız rolunü mükemmel oynaması ve yapabildiği kadar dps yapması gerekiyor ve aynı zamanda one-shot heavy mechanicleri doğru yapması gerekiyor. Şahsen hangi instance'a girersem gireyim Tank,Healer,DPS olarak fark etmez genelde hedefim max DPS yapmak olur. Genelde de yerden yere vurulan BRD'la göklere çıkartılan MNK'u ya da DRG'yi outdpsliyorum. Hatta bu bazen PLD'yle bile olabiliyor :D
    Dilimizde konuşurken birazcık dikkat edelim sonuçta Türkiye' de yaşıyoruz ve herkes demanding' den vayahut stacked' den anlamaz :) Ama gerçekten güzel oyun level atlaması zor olsada zevkli geldi bana müzikleride on numara ancak Japonlardan daha çok seslendirme beklerdim açıkçası :) Sonuçta ffxiv dışında dünyaya sundukları kaydadeğer bir mmorpgleri yok :) Dediğim open world olayı çok içimi sıktı benim hani her haltın üzerine çıkıp maymun gibi dolanmak istiyorum heryerde ama bu oyunda dediğim olay malesef mümkün değil :(




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.