Şimdi Ara

FINAL FANTASY VII REMAKE | PS4 ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
9
Favori
21.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni başlayanlar için spoiler butonu içerisine ilk partın hikayesini ekliyorum. Gerçi spoiler sayılmaz da işte ne bileyim


    Reaktörler, Lifestream'i dünyadan zorla çıkarmak ve Mako enerjisine işlemek için üretilmiş makinelerdir . Mako enerjisi o sırada kullanılan diğer yakıtlara kıyasla verimli olduğu için ( kömür ve petrol olduğu ima ediliyor ) Mako Reaktörleri hemen hemen her yere inşa edilebilir, Mako Shinra'nın elektrik üretimi ve neredeyse dünyayı yönetiyor. ( Oyunun dünyası )

    Mako Reaktör 1 sekiz taneden birisi. Mako Reaktörlerin Shinra'nın Elektrik Güç Şirketi tarafından inşaata uygun bulunan Midgar şehri Sektör 1 de, Mako Reactor 1, Midgar'daki en kuzeydeki reaktördür ve hatta " Kuzey Reaktörü " olarak adlandırılır .

    Hikaye

    Eko-terör grubu Avalanche , Gezegeni Shinra'nın yozlaşmış yollarından kurtarmak için reaktöre saldırır. Biggs , Wedge , Jessie ve yakın zamanda işe alınan paralı asker Cloud Strife'nin eşlik ettiği Barret Wallace tarafından yönetilen bir grup . Takım, bir tren yakalar ve Shinra muhafızları tarafından savunulan reaktör topraklarına girmek için kullanır.
    Takım ana jeneratörün içine doğru inmeye başlar ve savaşır.

    Patlama, bilinmeyen sayıda sivil kayıpla büyük yıkıma neden oluyor. Cloud ve Avalanche, Sektör 7 de bulunan gecekondu mahallelerine giden trende yeniden toplanır. Reaktör kapalı kalır ve Shinra Sister Ray topunu Midgar'ın içine yerleştirdiğinde, yedi reaktör patlamasını şarj eder.

    Midgar mağdurları tarafından Edge şehrinin kalıntılarına yakın inşa etmek için kullanılan reaktörlerde küçük Mako parçaları kalır . (Cerberus -Final Fantasy VII ), Reeve ve Dünya Regenesis Örgütü önlemek için reaktörleri yok etme olayı anlatılıyor . ( Bu olay Final Fantasy 7 Dirge Of Cerberus da anlatılıyor )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 10 Nisan 2020; 19:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Final Fantasy VII Remake | Launch Message for Fan | PS4

  • Yine de oyunu begendim aksiyon guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zevkle oynuyorum oynarken duygulanıyorum ne olursa olsun üzerinde cidden bu sefer uğraşarak güzel bir FF oyunu sunmuşlar, bunun FF7 olması ayrı mutluluk verici keşke part halinde değil bütün çıksaydı ama onuda tek bir bluray sığdırmaları imkansız.
  • Beyler oyunu alıp oynayanlara bir kaç sorum var. Benim normalde Final Fantasy serileriyle hiç alakam yoktu ama Final Fantasy 15i alıp oynamıştım ve beni aşırı derecede şaşırtmıştı. Gerek hack and slashe kayan combat sistemi gerek, gerek muhteşem atmosfer, hikaye ve açık dünyasıyla çok beğenmiştim. Final Fantasy 7 Remake'i de çok merak ediyorum fakat sanki FF15ten aldığım hazzı alamıyacakmışım gibi geliyor. FF7nin orjinal versiyonunu hiç bilmeyen ben Remakeden de zevk alırmıyım endişeliyim. Demoyu oynadım beğendim ama kafamda soru işareti çok. Sorularımı tek tek soracağım sadece oyunu alıp oynamış olanlar cevaplarsa sevinirim.

    1-Bu oyun açık dünya mı değil mi, yada yarı açık dünya mı? Vidyolardan gördüğüm kadarıyla FF15teki büyük dünyadan ziyade koridor tabanlı bir yapısı var gibi geldi doğru mu bu?

    2-Oyun çok kısa diyorlar doğru mu ve tüm yan görevler ve etkinliklerle beraber ne kadar sürer?

    3-Final Fantasy 15ten başka hiç bir FF'i oynamamış ve FF15teki açık dünya ve oynanış mekaniklerini arayan bir insan olarak bu oyunu severmiyim sizce?




  • Oyun part halinde sunulacak çünkü hem konu bazlı çok uzun, hemde oyunun dünyası çok geniş bu çıkan part 1 geçtiği mekan yüzünden kapalı alanlarda geçmekte konu bakımından ise %10 bile zor eder açık dünya ise part 2 ve sonrası için geçerli olacak.

    Diğer bir soruna göre konuşur isem oyun kısa mı ? hayır yan görevler dahil 40 saat sürdüğü söyleniyor, ben şuan 10 saat devirdim ve tahmini oyunun %20'sini dahi zor görmüşümdür çünkü FF7 hayranı olarak zevkle sindire sindire yavaş oynuyorum her detaya bakıyorum.

    FF15 ile bu seriye adım atmış isen bu oyun seni sıkar mı? sanmam combat sistemi benim açımdan FF15 oyununun çok daha ötesinde ve eğlenceli. Tek sıkıntın FF7'nin sana vermek istediği konu bazlı deneyimi alamazsın çünkü part halinde parça parça bitmemiş bir oyun var karşımızda tek kötü yanı bu..




  • orijinal oyun 28 saat ama her şeyini yaparak bitirdim 300 saat sürmüştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda platinum kupa süresini powerpyx 65-70 saat yazmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FF 7 hiç oynamadım ama çok duydum O kadar geniş bir oyunu bu halde vermek zor. Büyük ihtimal 3 part halinde çıkaracaklar her 1,5 senede çıkarmayı düşünüyor gibiler. Ama ilk indirimde alabilirim, keşke türkçe olsaydı ☹️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 15'de bulunan iğrenç ve kaotik dövüş sisteminden sonra bu oyunun barındırdığı sistem o kadar iyi geldi ki anlatamam. Part mantığını etik olarak doğru bulmasam da sahip olduğu grafikleri, animasyonları ve muhteşem oynanışıyla harika bir işe imza atmışlar. Özellikle ışıklandırma ve çözünürlük kalitesi görülmeye değer. 6 yıllık PlayStation'da bile bu grafikleri görüyorsak yeni nesil kim bilir nasıl olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 10 Nisan 2020; 20:41:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocobongo555 kullanıcısına yanıt
    FF15 bir istisna, hiçbir FF oyunu açık dünya değil öyle bir beklentiye girme. FF15'in hikayesindeki çizgisel oynanışa sahip kısımları sevdiysen ya da sıkılmadıysan FF7 remake'yi de sevme ihtimalin var, fakat FF7 remake part 1'de orijinal yapımın sadece ilk 5 saati mevcut, geri kalan kısımlar doldurma. Ayrıca part 1, FF15 kadar uzun bir oyun da değil.

    Eğer FF15'e yakın bir FF oynamak istiyorsan, şahsi tavsiyem bu çeyrek yapıma 300tl vereceğine, daha ucuza FF12 al, çok daha tatmin olursun. Sırf ana hikayesi 70 saatlik bir oyun, toplamda 150 saatten fazla içerik barındırıyor.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    PS2 zamanı sanırım ff12 yi 3 defa bitirmiştim çok fena sarmıştı o dönemler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    FF12 efsane oyun, 8 ve 10 ile beraber favorim. En hakkı yenmiş FF bence, dövüş mekaniğinden harita tasarımına kadar çok yenilikçiydi.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    hironobu sakaguchi den sonraki devrim niteliğinde bir oyundu çok dinamik bir dövüş sistemi yapmışlardı mükemmele yakın bir ff oynadım o dönemler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Part kısmı haricinde ben cok begendim oyunu combat sistemi cok guzel tam benlik olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meta 87. User score 80. Hype etkisi de var yeni olduğu için. Muhtemelen azalacak puanlar.

    Ben şaşkınım. Serinin fanı hiç olmadım ama ff7 o kadar övülüyordu ki remake i denemek istemiştim. En nihayetinde skorlar hangi oyunu oynayıp oynamayacağımızı belirlemiyor ama çok şey bekleniyordu ff7 remake'den. Ben 10 lar 9.5 lar havada uçuşur sanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 11 Nisan 2020; 10:36:22 >
  • Nomura ve Kitase yeni bir şeyler deniyor. Umarım ellerinde patlamaz.

    Oyun aşırı güzel olmakla beraber part mantığını araştırınca pekte burada yazılanlar gibi olmadığını gördüm.

    İçinde oyunun hikayesine dair spoiler olmakla beraber part olayını açıklamaya çalıştım:


    Evet FF7Remake asıl oyunun %15'i felan ediyor ama şöyle ki oyunu bitirenler görecektir bu orjinal FF7 dan çok farklı. Oyuna eklenen Watchmen of Fate ve zaman yolculuğu/paralel evrenler olayı -ki paralel evrenler olayı da bir teori- oyunun hikayesini orjinalinden ayırmış. Oyunun sonunda gördük ki Zack Fair kurtulmuş saldırı dan ve Sephiroth ise Cloud'a bazı şeylerin daha gerçekleşmediğini söylemişti. Bu da oyunun hikayesini orjinal FF7 den alıp başka bir yere götürmüş. Üstelik bahsedilen part olayının mantıklı olma olayı da şu an ki hikayenin Square Enix'in birden fazla oyuna taşıyacak olması. Ben ilk başta episodic tıpkı Hitman ya da Telltale oyunları gibi sanmıştım ama adamların daha en başından planı oyunu bir seri yapacak olmaları. Ki bence hikayeyi getirdikleri ve bitirdikleri nokta da gayet güzel. Üstelik sonra ki oyunları bence orjinal FF7 oyularına göre beklemeyin çünkü çok başka bir hikaye ile gelecekler ki bunu sonda ki "The Unknown Journey Will Continue..." yazmasından da çıkarıyorum ben.


    Ayrıca süreli exclusive olması ise apayrı güzellik. Square Enix'in PC den vazgeçmiyor oluşu hala mutlu ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 11 Nisan 2020; 14:13:8 >




  • Oyunu Türkiye'de kutulu olarak bulabilen oldu mu arkadaşlar?
  • remake eşit değildir remastered ...

    jenerasyon başından bu yana konuşulan kavramlar... birebir aynı ff7 yi yeni grafiklerle yapmış olsalardı ff7 "remastered" olurdu oyunun ismi remake denmesinin sebebi orijinal ff7 de anlatılmamış olaylar yan görevler vs olacak tabiki ve tek oyunla kalmayacak seri halinde ana hikaye de orijinal ff7 ye bağlı devam edecek vs vs...
  • Oyuna ilgi baya dusuk forumda, ilginc...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.