Arkadaşlar merhaba. Ben de schafer'ın öğütücülü filtre kahve makinası var fakat tam olarak ölçüyü tutturamıyorum. Makina bu. Öncelikle haznesi küçük ve en fazla 2 fincan (kupa) kahve yapabiliyorsunuz. Şimdi ben klasik bi kupada 1 bardak kahve içmek için yaklaşık 14 gram kahve çekirdeği mi koymam gerekiyor? 7 gram tek kişilik ölçü yazıyor fakat daha küçük bardaklar için gerçerli zannedersem. Ayrıca koyacağım suda kafamı karıştırıyor. Haznede 1'den 4'e kadar rakam var be bir kupa suyu hazneye koyduğumda 2 ye denk geliyor. Biraz deneme yanılma yöntemi yaptım fakat pek işin içinden çıkamadım. 2 kupa kahve için 28 gram kahve ve tepeleme su mu koymam gerekli? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaraziVKayra -- 17 Eylül 2021; 21:48:32 > |
Filtre Kahve Ölçüsü

-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tavsiyem youtube videolarından öğrenebilirsin,donanım haberciler french presstir...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Selam. Suyu ve kahveyi oranlarken biraz da kendi damak zevkini dikkate alacaksın. Örneğin yoğun kahve tadı olsun istiyorsan suyu biraz az tutacaksın çünkü her su geçişinde, kahve demi biraz daha seyreltik olacaktır. Bu da, su arttıkça, daha açık kahve gibi düşünebilirsin, tıpkı çaydaki gibi. Kahve ise yine damak zevkine göre bir bardak için 7-8gr yeterli, daha az olursa pek kahve tadı vermez diye düşünüyorum. Makineyi iyi günlerde kullan, her kullanımdan sonra uygun temizliğini yapmanı tavsiye ederim, afiyet olsun.
Ben 300ml su için (büyük su bardakları boyutu) 1.5 ölçü kaşığı kahve koyuyorum. İlk ayar tutturmaya çalışırken ölçmüştüm 8gr civarı bir şey olabilir ama hiç hatırlamıyorum bile desem yeridir. Kendi damak tadımı bu ölçüde optimum olarak buldum. Ama bu da çekirdekten çekirdeğe değişiyor. Bazen farklı çekirdek deniyorum, yoğunluğu hafif ya da daha sert gelebiliyor. Onu da yarım ölçü az ya da fazla yaparak dengeliyorum. Olay direkt deneme yanılma aslında, kimsenin damak tadı tutmuyor. Eğer her şekilde tadı güzel gelmiyorsa çekirdeği değiştirmeni tavsiye ederim.
-
İste hocam mesela bi bardak icin 7-8 gram kahve dediniz ya, bunu standart bi kulplu kupa olarak hesap edersek eger 1 bardak icin mi 7-8 gram kahve koymam gerekli? Kupa yaklasik 250-300 ml arasi diye tahmin ediyorum. Yani ben orta sertlikte bir kahve icin 2 kupa kahve icmek istiyorum. (zaten makinanin fanusu ancak 2 bardaklik demliyor) Bunun icin de toplam 14 gram mi yoksa 28 gram mi kahve koymam gerekli? İnternette genel olarak tek kisi icin 125-180 ml su ve 7 gram kahve koyuluyor. Ancak bu ölçü kupa icin degil zannedersem?
Ortalama 28 gram iyidir. Kendi zevkine göre biraz daha artırabilirsin. 2 kupa kahve için 2 kupa sudan biraz daha fazla su koyman gerek çünkü suyun bir kısmı kahvede kalacaktır. Ayrıca hassas terazin yoksa terazi alman gerek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Booker DeWittOrtalama 28 gram iyidir. Kendi zevkine göre biraz daha artırabilirsin. 2 kupa kahve için 2 kupa sudan biraz daha fazla su koyman gerek çünkü suyun bir kısmı kahvede kalacaktır. Ayrıca hassas terazin yoksa terazi alman gerek.
Cok tesekkurler hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X