Şimdi Ara

FİLO - ŞİRKET ARACI ALINIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce C4 le ilgili bir konu açmış buradaki yardımlar sayesinde kazıklanmaktan kurtulmuştum. Ama nerde tuhaflık var gelir beni bulur. 2 Sorum olacak lütfen yorumlarınızı esirgemeyin

1. si Aracın plaka başka araçtan alınma. Tramer sorgusuna baktığımda 2004 yılından kalma hasar var ama benim alacağım araç 2011 model. Aradım neden böyle diye başka bir araçtan alınmadır plaka dedi. Şasi ve motor numarasını verdi ama neden böyle birşey yapıldı onu da anlamadım. Bu durumun bana bir sakıncası olur mu ? Şasi den sorguladığımda adamın bahsettiği kaza dışında birşey yok (2013) Sorun plaka yani

2. sorum araç 2011 model ama 85 bin km. Filo aracı değil dedi ama kullanan da Macellan gibi gezmiş mübarek. Banka çalışanı dedi. Yeni aracın bu kadar gezmesinin ne gibi sakıncası olabilir ilerde başıma masraf çıkarır mı yoksa yine uzak mı durmalıyım ?

Bu arada araç galeriden ve motora km ye ve şanzımana garanti veriyor

Yorumlarınızı önemsiyor ve görüşlerinizi merakla bekliyorum :)
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutntm -- 12 Ocak 2014; 18:53:46 >

• Bu arada araç galeriden ve motora km ye ve şanzımana garanti veriyor

Bu bile araçtan vazgeçmeniz için başlı başına bir neden.

Muhtemelen banka personelinin kiralık kullandığı araçtır. Bence bulaşmayın.

Şu anda kullandığım araçtan önce 2009 jetta 1.6 kullandım 2. El aldım araba 100000 km de aldım garanti Bankası filo arabası idi motorunda ve yuruyen aksamında bir sorun yoktu.siz almadan önce arabayı servise goturup baktırın motor ve diger kritik parcalarında bi ariza yoksa fiyatids uygunsa alin.Aracın bakım kağıtlarinida isteyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

cevaplar gelecektir. Ben şimdilik buna güleyim biraz.

Evliya Çelebinin soyundan geliyor olabilir.

2011 ise. 2010 bittiğinde almışsa. 2011-2012-2013 3 yıl 26bin kilometre civarı. Şahsen dizel varken ben de yapardım. Fırsat buldukça Egeye gidip geldiğinizde doluyor bu kilometre zaten.
    Tekrarlıyorum: Ayağınızı denk alın!.. Gafletin yeri, vakti, zamânı değil! Burası muhârebe meydanıdır. [...] Gıybet, arabozuculuk, yalan, iki yüzlülük ve gaflette bulunmayın. Her yerde Hakk’ı seyredin. Hâsılı kimseyi incitmeyin, kimseden incinmeyin. Size dâima nasîhatim budur!.." (Hz. Ken'an Rifâî)
  • Cevap için hepinize teşekkürler. Filo aracından bende korkuyorum ama bu araç C segmenti. (C4 Dizel Otomatik) Söylediğine göre banka müdürü kullanmış B segmenti bir araç olsaydı yemezdim ama bu aracı da her çalışana vermezler heralde. Sizce ne yapmalıyım bu araçtan da mı vazgeçmeliyim :)

VAZGEÇ KARDEŞİM O ARAÇTAN.

• Tecrübelerm ve duyup gördüklerim sonucu bu devirde araba sahibinden alınır bence.(Bu tamamen benim şahsi düşüncem.)
  • Şirket araçlarını nasıl kullandıklarını görünce içim acıyor. Ben tümsekten geçerken yavaslayıp geçerim. Defalarca şahit oldum şirket aracı takır takır yanımdan geçip gitti. Bence hiç bulaşmayın. Sahibinden almak daha mantıklı.

Orijinalden alıntı: umutntm

Cevap için hepinize teşekkürler. Filo aracından bende korkuyorum ama bu araç C segmenti. (C4 Dizel Otomatik) Söylediğine göre banka müdürü kullanmış B segmenti bir araç olsaydı yemezdim ama bu aracı da her çalışana vermezler heralde. Sizce ne yapmalıyım bu araçtan da mı vazgeçmeliyim :)

Bankaların kiraladığı araçlar genelde c sınıfı olur. Kiralarken b sınıfı ile c sınıfı arasında çok fazla fark olmaz.
    Mesela hsbc' de şubelere gönderilen araçlar jetta, focus ve son zamanlarda fluence oldu.
    Ayrıca şubelerde (büyük şube değil ise) genelde 1 araba olur, müdür evine gider gelir. Gün içerisinde kim müşteri ziyareti yapacaksa kullanır.

C sınıfı kiralık şirket aracı bankalarda her çalışana verilebilir. E sınıfı bir araç olsaydı, genel müdürlükte kullanılmış diyebilirdiniz. Ama c sınıfı bir araç özel bankalarda her şubede herkesin altındadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Galiba bu aracı almaktan da vazgeçtim yorumlar için teşekkürler. Ne zor işmiş sınırlı bütçeyle araç almak
  • Arkadaşlar Citroen servisiyle konuştum araç hor kullanılmışsa bile mekanik ekspertizde sorunlar ortaya çıkabiliyor dedi. Ekspertiz sonuçlarına güvenebilir miyiz ? Bu arada şasi numarasından araştırdı sağolsun aracın baskı balatası daha yeni değişmiş (4 bin TL )
    bide yetkili serviste yaptırın expertizi fakat 2 farklı servise gidin mesela bıri yakın bırı uzak olsun tanıdık olma ihtimaline karsı
    Yetkili servisle konuştum baskı balata yeni değişmiş 4 bin tl ödenmiş dedi. Yani baskı balata dışında da birşeyler değişmiştir mutlaka. Bana bunun iyi bir haber olduğunu söyledi. Normalde bu para benim cebimden yakın zamanda çıkacaktı. Şasi no karşılaştırmasını aracı ekspertize götürmeye karar verirsek mutlaka karşılaştırıcam.

"gentleman_ " 30 bin yüksek ama bizi asıl korkutan şirket aracı olması. Yani hor kullanılmış olabilir ekspertizde ortaya çıkarsa ne ala. Servis elemanı ortaya çıkar dedi biraz da burayı merak ediyorum. Sonra sürpriz çıkar mı ? Araç galeriden ama ben KM sine falan hepsine zaten baktırırım. Yani galerinin söylediği yalan olsa bile ekspertizde ortaya çıkar heralde

• 10 yıldır ilaç sektöründe çalışan biri, olarak birçok markanın farklı modellerini uzun dönem filo kiralama yöntemi ile kullanmış biri olarak firmam tarafından verilen her aracımı kendi aracım gibi özenli ve itinalı bir şekilde kullanmaya çalıştım.Açıkça kullandığım, bütün araçların içinde sigara kullanan biri olmadığım için bir kere bile sigara içilmemiş ve yoldaki kasis, çukur veya hız kesicilerden herzaman yavaşlayarak geçmeye, mümkün olduğunca kazaya sebebiyet vermeden iç ve dış temizliğine dikkat ederek süre sonunda aracımı aynı şekilde teslim etmeye gayret ettim.Filo aracı kullanan şahısların, hepsini aynı kefeye koymayın lütfen ,içimizde o kadar titiz ve özenli kullanan arkadaşlar var ki şaşırırsınız ama işte trafikte birkaç arkadaşın sergilediği davranışlar hemen bu yönde bir fikir oluşturuyor.Bakın şuan Citroen C elysee atraction tekno paket versiyonlu modelini kullanan biri olarak gerek rutin bakımlarını , trafikte sürüş konusunda olsun aracın temizliği olsun adeta üzerine titriyorum nedeni, uzun dönem kiralama olduğu için bi bakıma benim kendi aracım şeklinde düşünmem gerekiyor.Bende bu aracı 1 yıl dolmadan dağılmasını çok kolay bir şekilde yaparım,ama sonrası kalan aylarda yine siz bu şekilde kullanacaksınız o yüzden ne gerek var hor kullanmaya arkadaşlar eğer güvenilir firma ve kullanıcıları olduğu sürece içiniz rahat olsun alırken.
    Arsen Lüpen (Arsène Lupin), Fransız roman karakteridir. Yazarı Maurice Leblanc, bu karakteri oluştururken ünlü Fransız anarşist ve akıllı bir hırsız olan Marius Jacob'dan esinlenmiştir. Onun için, hırsızların piri denilebilinir. Her zaman esprili ve kibardır. Kandan nefret eder, olabildiğince silah kullanmaz, Jiu Jitsu bilir, iyi rol yapar, iyi nişancıdır. Her zaman istediğini elde eder. Kadınları kendine âşık etmekte üzerine yoktur fakat her zaman onları bir şekilde kaybeder.

• Filo aracı kullanan biri olarak bir iki şey bende yazmak isterim.

Araç büyük çoğunlukta trafikte olduğundan periyodik bakımlarına, bizi yolda bırakacak sorunlara yer vermemek adına harfi harfine uyuyoruz.

Müşterilerle birebir temasta olduğumuzdan temizliğine özen gösteriyoruz.

Bazen işlere yetişebilmek için devirli kullanma,kasislerden hızlı geçişler oluyor fakat araba parçalanacak kadar bir hırpalanma söz konusu değil.

Benim gözlemlediğim, öncesinde çok fazla araç kullanmamış araba delisi olarak tabir edeceğimiz işe yeni başlayan insanların altına verilen filo araçları insanların gözünü döndürdüğünden vuracam kırbacı vuracam kırbacı mantığıyla hareket ediliyor. Bunuda aracı karşınıza alıp şöyle etrafına bakınca anlayabiliyorsunuz.

ben kiralık araçları eşek niyetine kullanıyorum çoğu kişi de öyle yapıyor.

• Şimdiye kadar çevremdeki üç kişiye filo aracı aldık. Ikisi çok memnun ama bir araç motor masrafı çıkardı hemde beş bin tl nin üzerinde. Alırken iyi baktırmak lazım. Bir de bu tar araçları galeriden değilde toplu satan yerlerden almak lazım. Ihale yoluyla alıp satışa çıkarıyor galericiler. Çekmeköy taraflarında bir yer vardı. floryada mar oto var. birde halkalıda ihale usulü satış yapan bir yer vardı. bu tarz yerlerden galeriden üç-dört bin lira daha ucuza alırsınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.