evet ne yaziktir ki milenyum dedigimiz yeni cagda, yaklasik 1 milyon kisinin yasadigi Mardin kentimizde 1 sinema bile yok! her gun binlerce film konustugumuz, gordugumuz ve izleyebildigimiz bu rahat ortamda bu konuyu da bilmenizi istedim.
iki yildir sinema festivali duzenleyen ancak sinema salonu olmayan ken sonunda sinamasina kavusacak! mardin'e hayirli olsun
1980 li yıllarda TRT 1 de yayınlanan "Mardin Münih Hattı" adlı yapımla televizyona çıkmış olan bu şehirde bir sinema bile yokmuydu şaşırdım doğrusu.
quote:
Orjinalden alıntı: kzengin
1980 li yıllarda TRT 1 de yayınlanan "Mardin Münih Hattı" adlı yapımla televizyona çıkmış olan bu şehirde bir sinema bile yokmuydu şaşırdım doğrusu.
1970’li yıllarda 4 sinema salonu varmis. 2000 yilinda 1 tane, son 2 yildir ise sinema salonu yokmus =/
quote:
Orjinalden alıntı: Somebodysomeone
quote:
1970’li yıllarda 4 sinema salonu varmis. 2000 yilinda 1 tane, son 2 yildir ise sinema salonu yokmus =/
Tamam şimdi oldu. Kardeş böyle deseydin ya. Gelişen teknoloji ile beraber sinema salonlarına olan ilgi azalıyor bu diğer anadolu şehirlerindede hemen hemen aynı. Ayrıca sinemaların amacı değişti. Eskiden film seyretmeye gidilirdi sinemalara. Belki güzel bir benzetme olmayacak ama bazı sinema salonları varki ben onları beyoğlundaki amacı konaklama olmayan bazı otellere benzetiyorum.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Somebodysomeone
quote:
1970�li yıllarda 4 sinema salonu varmis. 2000 yilinda 1 tane, son 2 yildir ise sinema salonu yokmus =/
Tamam şimdi oldu. Kardeş böyle deseydin ya. Gelişen teknoloji ile beraber sinema salonlarına olan ilgi azalıyor bu diğer anadolu şehirlerindede hemen hemen aynı. Ayrıca sinemaların amacı değişti. Eskiden film seyretmeye gidilirdi sinemalara. Belki güzel bir benzetme olmayacak ama bazı sinema salonları varki ben onları beyoğlundaki amacı konaklama olmayan bazı otellere benzetiyorum.
bu insanlardan her yerde, her sektorde var. dusunsenize okullarda, isyerlerinde, yollarda... her zaman da oalcaklar.
ben ilk sinemaya gittigim gunu hatirliyorum, baska bir dunyaya girmis gibiydim. velhasil, 1 milyon insan beyaz perdeden, o dunyadan mahrum kalmamali.
eğer eskiden olup şimdi yoksa, ilgi görmediğinden kapanmıştır
Vizontelede kütüphanesi olmayan yere kütüphane müdür atanması gibi olmuş : )
Yalnız şehir muhteşem gözüküyor.
mardin doğudaki benim en beğendiğim 2-3 şehirden birisi.bende orda bi ara sormuştum sinema falan varmıdır diye.yok dediler.açıkcası üzülmüştüm bu duruma.zamanında doğuda sinemalar varmış sanırım ama ilgisizlik ve pahalılıktan dolayı kapanmış.
Açılması güzel birşey inşallah ilgi çeker.
İlgisizlik olursa bir daha kapanır ve tekrar açılması çok zor olur.
quote:
Orjinalden alıntı: Celtic
eğer eskiden olup şimdi yoksa, ilgi görmediğinden kapanmıştır
bence bu bir neden degil. tesvik edilmeli. yani insanlar sinemaya bir sekilde ozendirilmeli.
quote:
Orjinalden alıntı: s£stavina
Vizontelede kütüphanesi olmayan yere kütüphane müdür atanması gibi olmuş : )
Yalnız şehir muhteşem gözüküyor.
ben gormedim mardini, evet bu fotografta manuple edilmis olsa da mukemmel olsa gerek :) fotografi bir de ben cekmek isterdim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme