P

Yüzbaşı
20 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 39 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar şöyle bir sorunum var:

Tüm bilgilerim, fotoğraflarım uzun zamandır icloud üzerinden senkronize. Her akşam whatsapp ve icloud yedekleniyor otomatik. 1 ay önce XS cihazımı sattım sattığım gün son yedeklememi de yaptım. Sonrasında elimin altındaki 6S'e bu yedeklemeyi kurdum; sorunsuz whatsapp içeriği dahil herşey yüklendi. Sonra bir iphone 11 satın aldım ve son güncel icloud backup ı olan 6S backup'ını kurdum fakat Whatsapp yazışmaları geldi içindeki fotoğraf ve videolar yedeklemede gelmedi. Hepsi aslında fotoğrafların içinde fakat whatsapp yazışmalarının içindeki akışta görünmüyor bunlar. Çok eski yazışmalarım var ve yazışmalara bağlı görseller var. Tek kaybım aslında bir şekilde elimin altında olan whatsapp yazışmalarının içindeki fotoğraf ve videoları uygulamanın içinde görememek.

Şimdi 1 hafta öncenin full backupı var. Oraya geri dönsem IP11 kullandığım süredeki kişi, foto ve 1 haftalık Whatsapp içeriği de gidecek. Bildiğim kadarıyla iki backup ı birleştirmenin resmi bir yolu yok.

icloud içinde 1 ay öncenin XS ve 1 hafta öncenin 6S yedeklemeleri mevcut.

Var mı fikir verebilecek kimse?
Herkese merhaba,

Hafta sonu yeni iphone'a geçiş yaptım. Tüm yedeklemelerimi icloud üzerinden yapıyorum ve tek başına yaklaşık 7GB lik whatsapp yedeğim var. Normalde yeni bir cihaza geçip whatsapp'ı etkinleştirdiğinizde whatsapp'ı kullanabilmeniz için yedeklemenin küçük bir kısmını yükleyip kalanını gün içerisinde yüklüyordu (whatsapp sohbet listesinin en üstünden de yükleme durumu takip ediliyordu) fakat bu sefer bende bu kısım çıkmadı. Eski yazışmaları görüyorum fakat yazışmaların içindeki hiçbir medyaya ulaşamıyorum. Şu an yedek almak istesem whatsapp 150mb lik bir yedekleme veriyor. Telefonu sıfırlamadan, eski cihazdaki son whatsapp yedeklemesine geri dönmek istiyorum.

Daha önce başına böyle bir durum gelmiş biri var mı? Yazışmalar var ama eski fotoğraf ve videolara da ulaşmam gerek.
Teşekkürler.
İş için şirketteki bilgisayarları yenilemeye karar verdik. Tüm bilgisayarlarda java ve silverlight altyapılı 2 program, yoğun şekilde browser (chrome) ve basit office dökümanları açık oluyor. Görüntü almak dışında grafik işleyen, grafik kartları gerektiren bir kullanımımız da yok. Aradığımız tek şey cihazların hızlı olması.

Şu ana kadar iki pc topladım.

AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
MSI B450M PRO-VDH PLUS AMD Ryzen 3466 Mhz DDR4 AM4 Soket mATX Anakart
High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S)
TX K9 2xUSB3.0 ATX Siyah Kasa (TXCHK9)
MSI NVIDIA GeForce GT 710 1GD3H LP 1GB 64 bit DDR3 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GT 710 1GD3H LP)
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram
Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD

Diğer sistem ise i5 9400f ve MSI B365M PRO-VH Intel B365 2133MHz DDR4 Socket 1151 mATX Anakart versiyonu. Diğer parçalar aynı.

Tüm cihazları Samsung LS24F350FHMXUF 23.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD FreeSync PLS Monitör ile kullanıyoruz. Sormak istediğim bu kullanım tipi için performans kaybı yaşamadan işlemci + anakart maliyetlerini biraz daha düşürmek mümkün mü? Grafik kartsız APU sistem kurmak mı mantıklı, bu sistemler mi yoksa AMD Ryzen 3 1200 veya Ryzen 5 1600 işlemcili sistemler mi? İleriye dönük yatırım olarak gördüğümüzden anakartı ve güç kaynağı gibi ürünlerde yükseltme yapılabilecek ürünler seçtim.

Görüşlerinizi bekliyorum.
Toplama PC lerden çok fazla anlayan birisi değilim. Bir konu için desteğinize ihtiyacım var.

Ofiste kullanılmak üzere bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Elimde kutusu açılmamış

AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 işlemci
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram
MSI B450M PRO-VDH PLUS AMD Ryzen 3466 Mhz DDR4 AM4 Soket mATX Anakart
Sandisk SSD Plus 240GB
SAMSUNG 24" SF350 FHD 60-72Hz FreeSync HDMI

ürünler mevcut. Normalde ekran kartına ihtiyaç duyacak bir işlem yapılmayacak bilgisayarda fakat Ryzen işlemcilerden görüntü alabilmek için ekran kartı zorunluymuş diye öğrendim. Bu ekipmanların üzerine düşük bütçeli kasa güç kaynağı ve ekran kartı tavsiyesi bekliyorum.
merhaba,

iphone 6 16gb cihazım var ve aylık 20gb icloud planım var. cihazda çekilen fotolar wi-fi bulduğunda icloud'a otomatik olarak yükleniyor fakat ben bu yüklenen fotoğrafların iphone'dan kaldırılmasını istiyorum. çok fazla fotoğraf yığılıyor ve cihaz hafızası doluyor. bunu yapmanın bir yöntemi var mı yoksa sürekli el ile fotoğrafları manuel olarak mı silmek gerekiyor?

teşekkürler
Merhaba,

Mid 2013 13 inç 128gb ssd Macbook air sahibiyim. Son 1 hafta hariç 2 yıldır sorunsuz bir şekilde bilgisayarı kullanıyordum. Son 1 haftadır macbook'un kapağını kapattığımda uyku moduna geçiyor fakat kapağı kaldırdığımda uyku modundan çıkması gerekirken çıkmıyor. Power tuşuna uzun süre basıp cihazı kapattıktan sonra tekrar cihazı açabiliyorum. Ayrıca uyku modundayken pili bitiriyor.

Apple'ın sitesinde smc'yi sıfırlama denen bir yöntem denedim ama işe yaramadı. Burada yardımcı olabilecek birileri vardır diye bu konuyu açıyorum.
Merhaba
2006 model Renault Laguna II 1.9dCi marka aracın orijinal ses sistemini değiştirmek istiyorum. 6 cd changerlı özel Cabasse ses sistemi var. Teyp radyo vs. bagajda. CD changer ve kumanda paneli konsolda. Ben aux ve usb çıkışı olan kaliteli bir teyp taktırmayı düşünüyorum. Ana düzen bagajda olduğu için kafam karıştı açıkçası. Diğer araçlar gibi kolayca monte edilebiliyor mu? Ve teyp olarak ne önerirsiniz?
merhaba

1,5 yıldır macbook 13 128gb ssd model bilgisayar kullanıyorum. iş için windows ürünlerine gerek duyuyorum ve macbook'ta sanal makineler yeterli gelmediği için windows işletim sistemi olan bir laptop almak istiyorum.

8gb ram olmalı
ekran boyutu 13-15 inç arası
çözünürlük çok iyi olmalı film dizi izlemek için.
batarya ömrü ortalamanın üstünde
i5 veya i7
satış sonrası desteği iyi

akıcı bir bilgisayar olmalı, uygulamalar arasında geçiş yaparken takılmalar yaşamak istemiyorum.

bu kriterler içinde modeller önerirseniz sevinirim.
Merhaba,

2013 macbook air cihazimda kullanmak icin wi-fi ozellikli yazici ariyorum. bilgisayarda sanal makine yontemiyle windows da yuklu. dolayisiyla hem os x hem de windows'ta calismali. sirkette kullanacagim. aylik max. 750-1000 arasi cikti aliyorum. tarayici ozelligi olmali, dolum vb. konularda zorluk cikarmayacak bir yazici olmali. 300-400 lira civarinda bir urun bakiyorum. bu konuya hakim olmadigim icin sizlerden tavsiye almak istedim.
merhaba,

ofiste kullanilmak uzere, ortalama 3-4 sene is yapabilecek 3 tane kasa toplamak istiyorum. bilgisayar basina 1000 lira butcem var. agirlikli olarak java ve silverlight uzerinden calisan 2 uygulama kullaniyoruz.
Hakkında
Meslek: Öğrenci
Hakkımda:
32F35FF7A81E4AB4937990361AFCFDE5.jpg
Sistem ve Tercihleri
Notebook
Asus
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 567
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 22.607 (Bu ay: 354)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.