Şimdi Ara

Filbox akşamları sinyal yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Dün Filbox CI modül aldım. Yani dün elime geçti. Akşam saat 5 gibi aktivasyon yaptırdım. Saat 6.30 civarlarına kadar sorunsuz izledim. Daha sonra sinyal bozulmaya başladı. Yavaş yavaş gitti. Saat 9 gibi artık sadece Discovery Channel'de cızırtılı görüntü vardı. Diğerlerinde hiç sinyal yokdu. Neden acaba şimdi sabah oldu yine sıkıntısız izliyorum. Acaba Türksat Uydusu akşam saat 6.30 dan sonra ufak bi yörünge mi değiştiriyor. Beyler yardım edin eğer böyle olacaksa iade talebinde bulunacağım.



  • Hadi beyler yok mu yardımcı olan
  • Lnb değiştirip antene ince ayar yapın düzelir, modül ile alakası yok...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkürler. Yani sabah ve öğlen izleyebiliyorsam ayar yapınca kesin full düzleri değil mi. LNB değiştirmeden antene ayr yapmak yeterli olur mu size. Uydu sinyallerine baktım. Intelsat uydusunun sinyali Türksattan fazla. Heralde tam Türksat'a bakmıyor
  • Yani işin garibi gündüz var akşam yok.
  • Çanak çapın ufaksa hiç uğraşma,hava her kapalı olduğunda gidiyor zaten.Türksatın en zayıf frekanslarından yayın yapıyor.
  • Tekrar teşekkür ederim. 80 cm çanak, Tokat Erbaa. Amcamlarla birlikte oturuyoruz, amcam çanağın türksattan biraz farklı bi yörüngeye baktığını söylüyor. Ve son olarak ben bugün bi uyducu çağırcam, dün aldım Filbox Modül'ü. Bugün beceremezsek yarın iade edebilir miyim Modül'ü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black.Viking.60

    Tekrar teşekkür ederim. 80 cm çanak, Tokat Erbaa. Amcamlarla birlikte oturuyoruz, amcam çanağın türksattan biraz farklı bi yörüngeye baktığını söylüyor. Ve son olarak ben bugün bi uyducu çağırcam, dün aldım Filbox Modül'ü. Bugün beceremezsek yarın iade edebilir miyim Modül'ü.
    65 cm ile gündüz gece hava kapanıp yağmur yağmadığı zaman izliyorum kırılma olmuyor.
    80 cm küçük değil getirdiğiniz uydu ayarcıya 11775 v 27500 11802 v 17500 yani filbox frekanslarına göre ayar yaptırın.Onlar ezbere gelir herkesi yaptığı kanallardan yapar ancak yine iyi olmaz.Kesinlikle bu frekanslardan yaptırın.
  • Tamamdır teşekkürler uyducu ayarı yapınca son durumu yazarım. İade hakkında ne biliyorsunuz. Yani ilk seçenek iade değil tabi ki, ama olmazsa yapacak bişey yok
  • Evet Filbox'un saçmalıklarına bir yenisi daha eklendi. Şimdide 11775 frekansı tamamen gitti. Diğer frekansın sinyal kalitesi %90'ın altına inmiyor. Abi artık kanalların yarısı hiç açılmıyor, diğer yarısı çok iyi açılıyor. Hocam yine bi yardımcı olur musunuz? Uydu ayarı değiştirmeden oluyo bu olaylar. Müşteri hizmetleri de sinyal sorunları bizi ilgilendirmez, o tamamen çanak kurulumu ile alakalı diyor
  • Black.Viking.60 B kullanıcısına yanıt
    hocam antene ulaşabiliyorsanız anten ayarı değil belki ancak lnb yi yavaşca çevirerek ayarlayamayı deneyebilirsiniz.Bazen lnb nin bakış açısı bile etki edebiliyor.Ekonomik nedenlerden filbox türksatın en zayıf frekanslarını kullanıyor zayıf anten ayarları böyle sorunlara neden olabiliyor.Benim merkezi sistemde de sorun olmuştu iyi bir antenci buldum anteni bile söküp çelik dübelle sağlamladı 1 yıldır sorun yok maşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğiniz doğru da. Benim anlamadığım nokta, sinyal bazen %95 bazen %40 oluyor. Yani anten ayarlı olmasa sinyal hep düşük olur. Bi uyducu tanıdık geldi baktı(Yani işinin en iyisi olduğu söylenemez, sadece tanış diye çağırdık). Ama yine böyle. Hocam yani iyi birini getirip baktırırsak izlenir demi. Yoksa zaman geçmeden iade edeceğim. Teşekkürler şimdiden
  • Evet LNB bakışı ile biraz kendimde oynadım
  • İade ettim. Sağolsunlar hiç sıkıntı çıkarmadılar.
    Faturasız Digiturk almayı düşünüyorum. Size de tavsiye ederim. Next Hero HD uydu alıcısı alana veriyorlar. Bi araştırın aylık
    5 TL'ye Nat GEO,Discovery,History HD,BJK TV vs izleyebilirsiniz. Ayrıca yatırdığınız paralar bu dediğim kanalları açtırmak için vermiyorsunuz. 3 Ayda bir 15 tl yatırıyorsunuz ve 3 ay boyunca bu kanalları izliyorsunuz. Sonra 15 TL'ler birikince Sinema kanallarını açtırın, ya da Spor kanalları. Bence efsane.
  • Lnb kaç senelik markasí nedir lnb nin eski lnbler bu tarz sorunlar çíkarabílíyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lnb kablosunda sorun yok. çanağa bağlı lnb değişti. 90 TL!! çanak yönü ayarlandı. maalesef.
    bende Disney Channel sinyal bozuktu ama düzeldi. Filbox hala sıkıntılıydı. yani sinyal kesiliyordu. ve sinyal 90 olsa bile bazen video donuyordu(bu bence benim tv'den kaynaklanan bi sorun ve pek de önemli değildi). ama sinyal kesilince kötü.

    Ayrıca Filbox alacaklara dikkat:
    Discovery,Discovery Science çamur gibiydi sinyal varken de.Sinema kanalları çok iyi görüntü kalitesi. Özellikle Disovery kanallarında hareketli görüntü olunca berbat.


    Disney channel HD frekansı bilen varsa yazabilir mi. baktım hepsi aynı SD. varsa hd yazın lütfen
  • Evet hocam bende de zaman zaman oluyor. Mesela Viasat Nature'nin bitip Viasat History'nin başladığı saatlerde sinyal gidiyo.
  • yaşadığınız sorunlar çok ilginç ben 60 cm lik digiturk çanağı + linx lbn ile filbox u humax receiveri ile sorunsuz izliyorum ne yağmur ne rüzgar hiç bi sıkıntı olmadı 8 aydır sorunsuz izliyorum.

    bu arada çanak ayarlarken sd uydu alıcıları ile ayarlama yapılması lazım hd uydu alıcıların tunerleri yanlış değer gösteriyor.

    ben çanağı next 2000 fta usb ile ayarladım kanal d sd açııken sinyal seviyesi %72 kalitede %100 olunca sıktım tüm vidaları tamamdır göstermeyen kanal yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 2 Eylül 2018; 11:29:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keskintv evet uyducuya Kanal D SD ile ayarlamasını söyledim. Bir yerden duymuştum. Çanağı ayarlarken Filbox müşteri hizmetlerini aradım. Frekansları söyledi ve bu frekanslara göre özel ayar çekin dediler. Yine yaptık.
    Neyse iade ettim artık. Bi sıkıntı çıkmadı. digi faturasız ya da DFix alacam. Dfix biraz pahalı. Konu açtım bi tane. Yani sizde 150-160 tl'ye bişey bulabilirseniz yazın.
    Saygılar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.