Şimdi Ara

Fiesta chip tuning

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar chip tuning faydalıdır, zararlıdır mevzusuna girmeden hiç, fiesta ya yazılım attıran var mı aranızda?

1.5 tdci 75 lik araç var elimde, yürümüyor. Firmalar ile görüştüğümde 500-600 lira fiyat ile 90 a çekeceklerini söylüyorlar, fiyat çok makul. Yapılır mı, yaptıran var mı, verim alınır mı, yakıt ne kadar değişir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.6 asagisi dizel motorlar zaten cok sikistirildigi icin chip veya yazilim risklidir. Bende 1.4 tdci vardi intercooler yoktu yaptirsam muhtemelen motoru elime alirdim. Dizeller yazilimsiz bile sorun cikarmaya meyilli motorlar (enjektor, dpf, turbo vs) bir de yazilim olursa ugrasilmaz bence. Kaldi ki chip yaptirsan da araba 140 bg olmaycak +15 beygir icin bu risk alinmaz. Guclu istiyorsan sat baska bisey al derim.

Seçim sonuna kadar borç harç yapmam hocam şu süreçte, dolayısıyla elimde patladı bu

Yazılım atan firmalar öve öve bitiremiyorlar, ben de az buçuk mühendis sayılırım, tolerans içinde yapıldığının farkındayım mevzunun. Ama fikir almak istedim, özellikle yaptıran fiesta kullanıcısı varsa onlardan fikir almak istedim.

https://www.racechip.com.tr/shop/chiptuning/4780/ford/fiesta-09-12-ja8-jr8-2008-2017-15-tdci-75-hp-55-kw.html
    2020 1.5 Audi A3 Sport

• 0-100 ü 15-16 saniye olan 1.4 tdci fiesta ile 1.5 dci 90 hp clio'nun içinden geçen bi fiesta kullanıcısı vardı, ona sorun özel formülünü anlatsın, gerek yok chipe falan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

uzman değilim ama 1.5 tdci 75'lik ünite sıkıştırma oranları vs. olarak rahat bir motor diye biliyorum. kısaca stage1 sıkıntı olmaz.

Chip Tuning Bilgisi
    8 yıl önce açıldı
    Chip tuning nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 sene-55 bin km tsi araci yazilimli kullandim.Kullanmayi bilirseniz birsey olmaz.Bilindik firmalardan birine yaptirin yeter.Yakit degismez basarsaniz artar.

Orijinalden alıntı: lojistisyen

0-100 ü 15-16 saniye olan 1.4 tdci fiesta ile 1.5 dci 90 hp clio'nun içinden geçen bi fiesta kullanıcısı vardı, ona sorun özel formülünü anlatsın, gerek yok chipe falan
    Hocam vardır öyleleri mutlaka da ben gerçekçi adamım. 1.5tdci makineyi 90 çeksek de kardır diye düşünüyorum. Fazlasında gözüm yok, hani var da fiestanın üretim amacı belli

O motor bence anahtar vurulmadan 1 milyon km yapsın diye yapılmış:) diğer firmalar 1.5 motordan 130 bg çıkarıyor. Toyota'nın 2.0 d4d 110 veya 120 bg motoru vardı bu da onun gibi galiba. O motorun toleransı bayağı vardır diye düşünüyorum. Şimdi baktım stage 1 yazılım ile 95 bg oluyor. Eğer yaptıracaksanız remaps Ankara ümiti tavsiye ederim. İstanbul'dan Ankara'ya gidenleri biliyorum. Ben zamanında kendisine 1.4 HDI motoru yaptırdım ve sorun yaşamadım. bende İstanbul dan gitmiştim...

2022 Honda Civic Eco Executive
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

O motor bence anahtar vurulmadan 1 milyon km yapsın diye yapılmış:) diğer firmalar 1.5 motordan 130 bg çıkarıyor. Toyota'nın 2.0 d4d 110 veya 120 bg motoru vardı bu da onun gibi galiba. O motorun toleransı bayağı vardır diye düşünüyorum. Şimdi baktım stage 1 yazılım ile 95 bg oluyor. Eğer yaptıracaksanız remaps Ankara ümiti tavsiye ederim. İstanbul'dan Ankara'ya gidenleri biliyorum. Ben zamanında kendisine 1.4 HDI motoru yaptırdım ve sorun yaşamadım. bende İstanbul dan gitmiştim...
    Hocam motorun toleransı olduğuna ben de eminim. İş o ki, cici bir araç bulmuştum, ben alana kadar satılmış, buna kaldık.

Ankara remaps ümit aklımda. Ama o kadar gideceğimi sanmıyorum, altı üstü fiesta. İstanbul remapsları bir dürterim.

• O motorlarda bildiğim kadarıyla intercooler yok. Zaten turbo yüksek basınçta ve hava emiş sıcaklığı 120 dereceleri görüyor. Öyle sadece yazılımla artıracağınız güç motora cidden zarar verecektir. Intercooler olmadan olmaz sizin işiniz.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • Aracı zorlamayacak şekilde soft bir yazılım yapılabilir sınırlar içinde kullanıldığı taktirde de bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.
    Hyundai Starex 2.5 crdi araca 4 yıl önce soft bir yazılım yaptırmıştık, hiçbir sorun çıkarmadan şuan aktif bir şekilde kullanılıyor.
    Yani yazılımın kararında yapılması gerekiyor.

Yazılım kontrol ettirilip daha yumuşak bir yazılım atıp devam edilebilirmi sorular sorular.

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Naptın hocam duyan da sanacak 62mm turboyla 3 bar basacaklar

Arkadaşı yazılım + dpf iptali kurtarır.

Yok ben masraf yapacağım derse ki değmez intercooler, downpipe, straight pipe, flywheel, oil cooler komple girişmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 29 Ağustos 2019; 21:51:51 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.