Şimdi Ara

^^^^ 'Fibo' Benchmark Programı , Türkçe , (Beta) ^^^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • OCTeamTurkiye ekibi olarak bu kez yazılımsal bir çalışma yaptık ve yeni bir işlemci-ram ağırlıklı benchmark programı yazdık . Amacımız sistem performansına mümkün mertebe paralel düzeyde sonuç verebilen yeni bir benchmark programı yazmaktı . "Fibo" adını verdiğimiz program , ünlü fibonacci sayılarını 1000 ila 200000 basamağa kadar hesaplamaktadır .

Biz 50k testini günümüz sistemleri için referans testi olarak düşündük , fakat ilerleyen ve hızlanan sistemler ile birlikte daha yüksek basamaklara ulaşarak sistem performansını minimum zaman olarak ölçmeye devam edebilecek bir benchmark programı "Fibo" .

Bu beta Fibo nun beta versiyonu , yardımlarınız ve katılımlarınız ile istek ve karşılaştığınız bug lar konusunda bizi bilgilendirirseniz seviniriz . Bakalım kim ne kadar Fibo yapacak :D

Peki nasıl kullanıyoruz ??

Önemli Not : XP kullanıyor iseniz Netframework 2.0 ın bilgisayarınız da yüklü olması gerekmektedir . Vistada böyle bir gereksinim yoktur denediğimiz üzere .

Öncelikle http://www.octeamturkiye.com/Fibo.zip adresinden indirdiğimiz Fibo.exe ye çif tıklayıp programı çalıştırıyoruz .

Kutudan kaç basamağa kadar hesaplamak istediğinizi seçin .

Başlat a tıklayıp hesaplamayı başlatıyoruz . Sağ üstte hesaplama süresi , sağ altta ise sonuç kontrol kodu bulunmaktadır .

Ne kadar kısa süre alabiliyorsa sisteminiz o kadar performanslıdır . Biz kısa bir test yaptık sistemin lineerliğini kontrol etmek için .

System :

Intel Core 2 duo x6800

Gigabyte dq6 965p

2*1gb Kingston HyperX 8000

Msi 8800GTX

160GB Sata2 hdd

Everest 620W Psu

Sistem clok detayları :

x6800 @ 2000mhz , 10x200mhz @ 333@4-4-4-8 -> 1.deneme : 75.46 sn 2. deneme : 75.62 sn

x6800 @ 2400mhz , 10x240mhz @ 400@4-4-4-8 -> 1.deneme : 62.437 sn 2. deneme : 62.421 sn

x6800 @ 2600mhz , 10x260mhz @ 433@4-4-4-8 -> 1.deneme : 58.31 sn 2. deneme : 57.671 sn

x6800 @ 2800mhz , 10x280mhz @ 420@4-4-4-8 -> 1.deneme : 53.609 sn 2. deneme : 53.546 sn

x6800 @ 3000mhz , 10x300mhz @ 450@4-4-4-8 -> 1.deneme : 50.62 sn 2. deneme : 50.125 sn

.

.

x6800 @ 3500mhz , 10x350mhz @ 525@4-4-4-8 -> 1.deneme : 43.312 sn 2. deneme : 42.906 sn

x6800 @ 3600mhz , 10x360mhz @ 540@4-4-4-8 -> 1.deneme : 41.640 sn 2. deneme : 41.671 sn

x6800 @ 3700mhz , 11x337mhz @ 505@4-4-4-8 -> 1.deneme : 41.15 sn

Test Tablo :

Evet simdiye kadar yaptığımız istatistiksel analizler oldukça tatmin ediciydi programı yazarken ve test ederken ; fakat elbette yapabileceğimizin en iyisine ancak daha çok test ile ulaşabiliriz.

Hadi bakalım kim ne kadar Fibo yapacak ?

Not: En yakın zamanda skorların doğruluğunu sizlerinde kontrol edebileceği Sonuç Kontrol kısmını da aktif hale getireceğiz.

Aldığınız testlerin ekran görüntülerini lütfen koyalım. Ekran görüntülerimizde anakartımızı, bellek zamanlarımızı ve işlemci hızımızı cpu-z programını kullanarak gösterelim. Bu şekilde çok verimli bir database oluşturabiliriz.

BETA SIRALAMALAR

INTEL

50K Basamak

1) asefik - Core2Duo E6420@3920 ( 8 x 490 ) - 1224MHZ@5-5-5-5 - Asus P5K Deluxe - 39.187sn LINK
    2) asefik - Core2Duo E6550@3640 ( 7 x 520 ) - 1248MHZ@5-5-5-5 - Asus P5K Deluxe 40.484sn LINK
    3) signomis - Core2Duo E6600@3596 ( 9 x 399 ) - 800MHZ@5-5-5-18 2T - DFI ICFX3200-T2R - 45.106sn LINK
    4) murat204 - Core2Duo E6420@3360 ( 8 x 420 ) - 840MHZ@4-4-4-12 - Gigabyte DS3P - 46.296sn LINK
    5) wenigma - Core2Duo E6600@3200 - 800MHz@4-4-3-4 2T - Asus Comando - 47.200sn LINK
    6) LoST_PaTRoL® - Core2Duo 6320@3052 - 872@4-4-4-12 2T - Asus P5B - 48.671sn LINK
    7) combata - Pentium D820 @ 4186MHZ ( 14x299 ) - 996MHZ @ 5-5-5-5 2T - Anakart Modeli belirtilmemiş - 68.843sn LINK
    8) AbsoluteZero - Core2Duo T7400 @ 2160MHZ ( Default ) - 666MHZ @ 5-4-4-8 2T - i945PM - 70.460sn LINK
    9) Kensei ® - Core2Duo E6420 @ 2130MHZ ( Default ) - 800MHZ @ 5-5-5-18 - Asus P5B - 71.609sn LINK
    10) powersystemultimated - Pentium 4 2.0 @ 2911 ( 20x145 ) - 388MHZ @ 2.5-4-4-8 DDR - Gigabyte 865G - 96.687sn LINK
    11) kamikazeden - PentiumD 945 @ 3400 ( Default ) - 400MHZ @ 2.5-3-3-6 DDR - Asus P5VD1-X - 97.265sn LINK
    12) zzakall - Pentium D935 @ 3200 ( Default ) - 533MHZ @ 4-4-4-12 2T - Asus P5B - 104.562sn LINK

AMD

50K Basamak

1) zzakall - AMD X2 6000+ @ Default - 667MHZ 5-5-5-15 2T - Sapphire RD580 - 69.500sn LINK
    2) Diabelica - AMD 4800+ @ 2700 ( 300x9 ) - 900MHZ 4-4-4-12 - Asus M2N SLI - 70.265sn LINK
    3) CoolnQuiet - AMD 3000+ @ Default - Bellek zamanlamaları verilmemiş - Anakart Modeli belirtilmemiş - 116.953sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCTeamTurkiye -- 3 Temmuz 2007; 0:32:45 >

• Çok sevindirici kendi programımızın yazılmış olması.. Umarım daha geniş kitlelere ulaşarak daha iyi noktalara gelecektir, birazdan bir test gerçekleştireceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

Çok sevindirici kendi programımızın yazılmış olması.. Umarım daha geniş kitlelere ulaşarak daha iyi noktalara gelecektir, birazdan bir test gerçekleştireceğim

, umarım elimizden geldikçe herkesin yardımı ile hataları ayıklayıp eksikleri düzeltip güzel birşey çıkar ortaya

unutmadan eklemeliyim , test için xp kullanıyor iseniz Netframework 2.0 ın bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir. Vista da bu gereksinim yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 1 Temmuz 2007; 0:02:01 >

• 50K testi 116.953s verdi. İşlemcim AMD 3000+ (1.6 GHz'de çalışıyor) (Kod Name: Paris) Sonuç Kontrol: 2LLQTPN7-A (ikinci deneme)
    İşletim Sistemi: Win XP 32 bit

Program hakkında görüş bildirmem gerekirse; fibonacci sayıları malum olduğu üzere bir önceki iki sayının toplamıdır yani herhangi bir fibonacci sayısını sadece toplama yaparak bulabilirsiniz, bu bench programıda aslında sadece toplama yapıyor, diğer matematiksel işlemleri yapmıyor, lineer sonuç vermesinin nedenide bu olabilir, biraz işi garantiye almaya çalışılarak hazırlandığı belli oluyor. Ama önemli olan performansı yansıtması basit olmuş karmaşık olmuş bir önemi yok ve anlaşıldığı kadarıylada yansıtıyo baksanıza X6800'e nazaran çok kötü bir skor aldı benim CPU zaten öyle olmasıda lazımdı.

Programın ismine gelirsek, kimse alınmasın ama bana köpek ismi gibi geldi yahu, şöyle daha karizmatik daha güzel bir isim bulamadınız mı, birde fibonacciye yazıktır adam gelmiş geçmiş en saygın matematikçilerden biridir (bu arada gelmiş geçmiş en büyük matematikçi Gauss'tur, bilenler bilir.), sanki onu bir kankayı çağırır gibi ismini kısaltarak çağırır gibi birşey olmuş. Bu benim yorumum tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 1 Temmuz 2007; 0:14:18 >

• AMD X2 6000+ (Default)

Ram: Twinmos 667mhz 2x1Gb (5-5-5-18)

Anakart: Sapphire RD580

Sogutma : Zalman 9700Led

69.5 Sn

Kod: 2QTPKK7-A (ne ise yaradigini anlamadim ama neyse)

Edit: Resim eklendi

Edit2: Bilgiler ve resim eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzakall -- 1 Temmuz 2007; 3:38:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

50K testi 116.953s verdi. İşlemcim AMD 3000+ (1.6 GHz'de çalışıyor) (Kod Name: Paris) Sonuç Kontrol: 2LLQTPN7-A (ikinci deneme)

Program hakkında görüş bildirmem gerekirse; fibonacci sayıları malum olduğu üzere bir önceki iki sayının toplamıdır yani herhangi bir fibonacci sayısını sadece toplama yaparak bulabilirsiniz, bu bench programıda aslında sadece toplama yapıyor, diğer matematiksel işlemleri yapmıyor, lineer sonuç vermesinin nedenide bu olabilir, biraz işi garantiye almaya çalışılarak hazırlandığı belli oluyor. Ama önemli olan performansı yansıtması basit olmuş karmaşık olmuş bir önemi yok ve anlaşıldığı kadarıylada yansıtıyo baksanıza X6800'e nazaran çok kötü bir skor aldı benim CPU zaten öyle olmasıda lazımdı.

Programın ismine gelirsek, kimse alınmasın ama bana köpek ismi gibi geldi yahu, şöyle daha karizmatik daha güzel bir isim bulamadınız mı, birde fibonacciye yazıktır adam gelmiş geçmiş en saygın matematikçilerden biridir (bu arada gelmiş geçmiş en büyük matematikçi Gauss'tur, bilenler bilir.), sanki onu bir kankayı çağırır gibi ismini kısaltarak çağırır gibi birşey olmuş. Bu benim yorumum tabii.

Evet Fibonacci sayılarının mantığı çok basittir, kendinden önceki 2 sayının toplamı şeklinde gider ; senin de belirttiğin gibi zaten burada esas olan perfomans ölçmek , yoğun bir matematik yapma gibi bir derdimiz yok , ismine gelirsek biz kulağa hoş gelsin sempatik dursun tarzı düşündük ve kısaca "Fibo" dedik , yoksa bu büyük matematikçinin adıyla falan bi derdimiz yoktur , saygılar bizden

Yorumların için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 1 Temmuz 2007; 0:20:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zzakall

AMD X2 6000+ (Default)

69.5 Sn

Kod: 2QTPKK7-A (ne ise yaradigini anlamadim ama neyse)

Nasıl superpi de check sum var ise , alınan skorun doğru olup olmadığını kontrol edebildiğin kod , işte biz de böyle birşey yaptık , yani herhangi bir hile,photoshop vs. mümkün olduğunca engellemek amaçlı , en kısa sürede kodunuzu kontrol edebileceğiniz sistemi de oluşturacağız

Birşey daha var arkadaşlar , arayüzü de mümkün olduğunca ünlü superpi testine benzer tutmaya çalıştık ki kullanılması daha kolay ve alışık görünsün diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 1 Temmuz 2007; 0:24:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

quote:

50K testi 116.953s verdi. İşlemcim AMD 3000+ (1.6 GHz'de çalışıyor) (Kod Name: Paris) Sonuç Kontrol: 2LLQTPN7-A (ikinci deneme)

Evet Fibonacci sayılarının mantığı çok basittir, kendinden önceki 2 sayının toplamı şeklinde gider ; senin de belirttiğin gibi zaten burada esas olan perfomans ölçmek , yoğun bir matematik yapma gibi bir derdimiz yok , ismine gelirsek biz kulağa hoş gelsin sempatik dursun tarzı düşündük ve kısaca "Fibo" dedik , yoksa bu büyük matematikçinin adıyla falan bi derdimiz yoktur , saygılar bizden

Yorumların için teşekkürler

Hocam bu testte Ramlarin durumuda sonucu etkileyebiliyor mu yoksa salt islemciye dayali bir test mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzakall -- 1 Temmuz 2007; 0:24:11 >

• Birinci dereceden ağırlıklı işlemci olmak kaydıyla ram de sonucu etkiliyor, fakat sınırlı zamanımızdan ötürü uzun uzun testler yapamadık ne kadar fazla etkileyebildiğini zamanla yapılan testler çok daha iyi gösterecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

Birinci dereceden ağırlıklı işlemci olmak kaydıyla ram de sonucu etkiliyor, fakat sınırlı zamanımızdan ötürü uzun uzun testler yapamadık ne kadar fazla etkileyebildiğini zamanla yapılan testler çok daha iyi gösterecektir

Valla benim hosuma gitti, Elinize saglik hocam

Validation tarzi birde veritabani olusturursaniz (yani program üzerinden bir link ile veritabaniniza sonucu kopyalama gibi) bence bu test Spi yi tarihin tozlu sayfalari arasina gönderir . Ayrica fake sonuclarin önüne daha rahat gecersiniz

• quote:

Programlama dillerindeki en uzun variable ( tanımlanan değer ) 320 basamak civarında veri tutabiliyor. Bu program ise belleğiniz ve sanal belleğiniz yettiği kadar basamağı hesaplayabilecek güçte. Bunuda programlada array kullanarak yapmadık. Bunun için bellekte aynı anda muazzam bir alan allocate edilip deallocate ediliyor sürekli. Sonuçta pi hesabı daha önceden yapılmış birşey, ve pi'de yapılanda çarpma-bölme-toplama .. çarpma ve çıkarma zaten toplama ile yapılıyor. Net Frameworku seçmemizin sebebi ise, her platformda farklı exe dosyaları indirmeden çalışabilecek bir program yapmaktı. Linux için open source bir Framework çalışması mevcut. Diğer işletim sistemleri için bahsetmeme bile gerek yok sanırım. Yani kendi kullandığınız işletim sistemi için Net Framework 2.0 yüklediğiniz anda o işletim sisteminde çalışabilmektedir.

Programın ismi içinse, inan hiç düşünmedik, hatta program adı bile düşünmedik. Sadece fibonacci benchmarkın ilk 4 harfini aldık o kadar. Amaç performans ölçmek. Hele bir otursunda bütün sistem, rötuşları sonra atarız

Her türlü eleştriniz bizim için çok değerli. Fibonacci algoritması bir sürü algoritmalar içinden çalışma mantığı, yük bindireceği kısım ve gelecekte bu benchmark hakkındaki planlarımıza en uygun olanıydı. Eğer kullanabileceğimiz ve işe yarayacağını düşündüğünüz farklı algoritmalar var ise absolutezero@octeamturkiye.com adresinden kontak kurup fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Programda farkettiğimiz bazı hatalar mevcut. Örneğin comboboxtan herhangi bir seçim yapmadan başlata basarsanız program hata veriyor. Bunu ortadan kaldıracağız. Şimdilik basmamanızı öneririz

• PHP'ye ömrümüzü verdik, her türlü veritabanı, web programlaması desteği sunarım takıma.. Haberiniz olsun
  • Eksik bilgiler ilk mesajima eklendi
  • quote:

Orjinalden alıntı: powersystemultimated

program süper peki güvenlğini nasıl yapıcaksınız (SONUÇ KONTROL) biraz daha bilgi verirseniz seviniriz

Sonuç kontrol alınan skorun bir nevi şifrelenmiş hali. Su anda bir sayfa yapmaktayız. Siz skorunuzu yayınladığınızda herhangi birisi bu sayfaya girip aldığınız elde ettiğiniz zamanı yazıp, sonuç kontrol kısmınada sonuç kontrol kodunu yazarak onaylaya basacak, skorun doğru olup olmadığını size söyleyecek. Bu "Sonuç Kontrol" mekanizması photoshop ile oynamaları minimuma indirmek için hazırlandı. İleride farklı mekanizmalarda eklenebilinir güvenliği arttırmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 1 Temmuz 2007; 11:14:21 >
  • bizden birilerindende böyle bişey görmek çok hoş

program işlemciyi super pi ye göre daha çok kasıyor buda kısa zamanda stabiliteyi ölçmek ve değer almak için daha iyi olmuş

sabah sabah bi deneme yapalım dedik bu sıcakta işlemci 70+ derece
    program değerleri anlamadığım için yorum yapamayacağım iyimi kötümü diye siz yorumlarsınız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combata -- 1 Temmuz 2007; 12:56:26 >

• PD 935 (3200Mhz=Default)
    Asus P5B
    512mb 533Mhz (4-4-4-12)

• ALLAH ALLAH

Bu testin bir garipligi mi olustu yoksa Benim D935 de mi bir sorun var?

P4 bile 7 sn daha iyi cikti yaf
  • @combata

Program değerlerinin nasıl olduğu birçok kişi katılınca ortaya çıkacak. Şu andaki skorun Core 2 Duo T7400 @ 2160MHZ ile aşağı yukarı aynı değerler. Bende laptop ile kurcalıyordum sistemi..

Sistemimin normal açık hali. AVG Antivirus, msn, steam, virtual drive programları, java virtual machine, firefox, wireless, bluetooth ve ek olarak birsürü temel windows servisi açık halde

76.890sn

Açık olan servisleri, programları ve explorerı kapattıktan sonra

72.375sn

En son ram timinglerini biraz indirdikten sonra

70.406sn

Eğerki dolu bir windows ile test alırsanız arka arkaya aldığınız testlerde zamanlamalarınızda dalgalanma olacaktır.

• quote:

ALLAH ALLAH

kardeş clock düşürürsen öyle olur . neden beni aşağılıyorsun anlamdım?
    bir söz : insanları küçümseyenler gün gelir kendisi küçük düşer
  • quote:

Orjinalden alıntı: powersystemultimated

quote:

ALLAH ALLAH

kardeş clock düşürürsen öyle olur . neden beni aşağılıyorsun anlamdım?
    bir söz : insanları küçümseyenler gün gelir kendisi küçük düşer

Assagilamak mi?

Estagfirullah ya kesinlikle öyle bir sey demek istemedim. Bende mi bir problem var diye sordum sadece.

CPUZ 2400 görünmesinin nedeni Speed-step in acik olmasindan. Testi calistirdigim zaman normal degeri olna 3200Mhz ye cikiyor. O yönden bir sorun yok.

Acaba 512Mb ramdan olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzakall -- 1 Temmuz 2007; 12:12:08 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.