Bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum. Açıldıysa da bunu tekrarlamanın ayıp olacağını düşünmüyorum.
Turkmesh firması... 2 türkün kurduğu haliyle yüzde yüz türk sermayeli bir şirket. Fiber optik hızında interneti, radyo dalgalarıyla iletmeyi başarmışlar. Üstelik download, upload hızları da eşit. Ne kota var ne de bir şey.
Kurulumu için de herhangi bir altyapı gerektirmiyor. Bulunduğunuz ilçede bir radyo kulesi(buna benzer) ve evinizde bir "anten" olması yetiyor. Yani "kabloymuş, alt yapıymış vs." derdini de ortadan kalıdırıyor.
İsterseniz buradan sitelerinde göz gezdirebilirsiniz:
Bu teknolojinin bazı özelliklerini siteden alıntı yaparak yazayım:
Hızlı ve simetrik internet bağlantısı ihtiyacı olan kurumlara ve şirketlere 5 mb/s den başlayarak 200mb/s' e kadar kablosuz olarak, fiber hızında internet bağlatı hizmeti sunmaktadır.
- Altyapı gerektirmez. - Max 2 saat içerisinde kurulum yapılarak internet erişimi sağlanmaktadır. - Internet bağlantısı hava şartlarından (Kar, fırtına VS) etkilenmez.. - 7/24 Teknik destek.
Fiber Internet Bağlantısı
- Fiber omurgamız üzerinden fiber kablo çekilerek, müşterimizin istediği hız ve standartlarda kurumsal internet bağlantısı sağlamaktadır.
Çok Lokasyonlu Kurumlar İçin Intranet Bağlantısı -TM VPN Birden çok lokasyona sahip kurumların Intranet ihtiyaçlarına çözüm sunmaktadır. Özellikleri:
- Kurumlar verilerini, kendi aralarında hızlı ve kayıp olmadan taşır. - Veriler sanal ve kuruma özel ağ üzerinden gittiği için veri güvenliği güvence altındadır. - Hattın durumunu 7/24 izleme imkanı sunar.
Gerçekten gurur verici. Kullanımı daha yaygın hale gelir de TTnet den kurtuluruz inşallah...
Yukarıda yazdığım özellikler "kurumsal" hizmetlere ait.
Bunlar da bireysel hizmetler:
Toplu Konut Hızlı Internet Projeleri
Anlaşmalı olunan toplu konutlarda uygun fiyatlarla bireysel kullanıcılara internet erişimi sağlanmaktadır. Anten aracılığı ile binaya ulaştırılan internet hizmeti kablolar aracılığı ile dairelere ulaştırılır ve böylece müşteriye, yüksek hızda güvenli internet sağlanmış olur. Başakşehir’de uygulanmaktadır. 2012 Nisan ayı itibarı ile Kayaşehir’de de uygulamaya geçilmiştir. Özellikleri:
- 100mb/s 'e kadar bireysel kullanım hızı. - Adil kullanım kısıtlaması yoktur. 7/24 istenilen kadar yükleme (download) yapılabilir. - Ayrıca bir telefon hattı gerektirmez. - Herhangi bir kota uygulaması yoktur. - 7/24 Teknik destek.
Hotspot (Wi-Fi Şemsiyesi) Halka açık alanlarda bireysel kullanıcılara sağlanan 7/24 güvenli internet erişimidir. İstanbul’da Sultanahmet-Kapalıçarşı ve Tuzla sahilde hotspot uygulaması bulunmaktadır. Özellikleri:
- Kapsama alanımızdaki wireless (kablosuz bağlantı) donanımına sahip cihazlarla ( PC, Notebook, Akıllı Telefon) internete erişme imkanı sunar. - Hiçbir sözleşme gerektirmeden kredi kartıyla ödeme yapılarak satın alınır. - İhtiyaca göre 1 saat ile 3 aylık satın alma gibi esnek paket seçenekleri sunar.
40 kişi öylece bakmış... bir yorum yapın be! Twitterda face de yayın bunu... geleceğin türk sermayeli teknolojisi bu...
Amerikan ya da "ecnebi" bir teknoloji olsa hemen yorumlar gelir, "Adamlar yapmış be" denir..
Haydar Aliyev'in ünlü sözü: "benim halkım düzümlük halktır"...
sitesinde detaylı bilgi yok ki mesela hız profilleri fiyat yada bu teknolijin nasıl olduğunu gösterir video neyine yorum yapılacak anlamadım. ilerisi için iyi olur yolları açık olsun
yorum istiyonda sadece apatmanlara gidiyo bu hizmet benmi yanlış okudum s müstakil ev ler ne yapısn ayrıca herhangi bir ücret tairfe bilgisi göremedim onları gööresydim 24 ay tahüt yapardım
quote:
Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı
40 kişi öylece bakmış... bir yorum yapın be! Twitterda face de yayın bunu... geleceğin türk sermayeli teknolojisi bu...
Amerikan ya da "ecnebi" bir teknoloji olsa hemen yorumlar gelir, "Adamlar yapmış be" denir..
Kardeşim paylaşım için sağol dediğin gibi umarım hızla yaygınlaşır ve bizde kullanabiliriz bu hizmeti.
Bu konuyu birde ttnet bölümüne aç istersen haliyle oraya uğrayan kullanıcı sayısı bir hayli fazla bu bölüme oranla
Başlıkta şöyle olabilir mesala tt kurtulmak için bir umut....
quote:
Orijinalden alıntı: emo5313
quote:
Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı
Kardeşim paylaşım için sağol dediğin gibi umarım hızla yaygınlaşır ve bizde kullanabiliriz bu hizmeti.
Bu konuyu birde ttnet bölümüne aç istersen haliyle oraya uğrayan kullanıcı sayısı bir hayli fazla bu bölüme oranla
Başlıkta şöyle olabilir mesala tt kurtulmak için bir umut....
konu da kilitlenir böylece konun yeri burası, başka yere açılsa da buraya taşınacaktır.