Şimdi Ara

Superonline kablosuz alan genişletici (fiber için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba duvar sayımız ve de evin şeklinden dolayı salonda internetim çekmiyor. O nedenle kablosuz alan genişletici almak istyorum ancak superonline bayisi yetkili kişi dışında bunun yapılamayacağını söyledi.

superonline fiber için bunu kendi alıp kullanan var mı ya da ben alsam fiber için kablosuz alanımı genişletme şansım olur mu ?

şimdiden teşekkür ederim.

bir de genişletici tavsiyesi verirseniz çok iyi olur 1-2 tane aklımda var ama tam emin olamıyorum.

Geçtiğimiz günlerde n11 üzerinden 119 tl ye aldım hem 5ghz hem de 2.4 ghz i genişletmek adına memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle bayi para kazanmak için sizi yanlış bilgilendirmiş (belki kendide bilmiyor olabilir ) söz konusu kablosuz alan genişleticilerinin bir standartı var hepsinde çalışır. mesela ben fiber de kullandığım ağ genişletici tp lik ürünü taşındıktan sonra ttnet hatta şuanda airfiber ile de kullanıyorum. çünkü standartları aynı. öneriye gelecek olursak bu evin durumuna göre değişir çok duvar varsa antenli bir ürün almanı önerebilirim. ayrıca unutmaman gereken bir şey var bu ürünler ölü sinyali diriltmez yani çalışması için sinyal alması gerekir , sinyal almazsa çalışmaz. tabi bu ürünler maddi durumunuza göre değişir.

Orijinalden alıntı: karasahinemre

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-10_RE200.html

Geçtiğimiz günlerde n11 üzerinden 119 tl ye aldım hem 5ghz hem de 2.4 ghz i genişletmek adına memnunum.

hocaqm bu ürünü 120 tl ye gelip takıyorlarmış sordum.

@igorparker

tam olarak internet sinyalim çok zayıf dedim onlarda bunu tavsiye ettiler. Ama bayi diye bende güvenemedim hocam.

@barmanbek
    alan genişletici bir nevi bilgisayar gibi giriş yapıp sonra alanı artrıyor değil mi hocam ? Hepsiburada çekim vardı linkteki ürünü 100 tlye alıyorum sizce nasıl ürün ? Sinyal içinde salon ile oda arasına koyacağım 5/3 diş gibi çekim gücü var.

cevaplar için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jervis -- 3 Ocak 2016; 13:54:54 >

• jervis kullanıcısına yanıt
    ben ürünü kullanmadığım için bir şey söylemek doğru olmaz. evet var olan sinayli genişletiyor.
  • Hocam bayadır yokum yeni konu açamadım helal edin altınıza sorumu yazıyorum. Şu superonline modemindeki wan ışığı sürekli yanmalı mı çünkü bende kesik kesik yanıyor ve arada bağlantı kopukluğu yaşıyorum duvara bağlayan kabloyuda değiştirdiysem nafile bi yardım edin lütfen

bayinin bu ürünü bu fiyata takacağını sanmıyorum düz 2.4 ghz genişletici takacaklardır. benim modemim hg255s olduğundan evde 5g üzerinden bağlandığım cihazlar var o yüzden bu ürünü seçtim.

Bağlantı olayı gayet basit modem ile salon arasında orta noktaya prize takacaksınız tabi modeme bağlandığından modemin çektiği bi yer olmalı ardından sadece wps ile bağlantı işlemini otomatik yapacak. Otomatik kurulumda modem ile aynı adı ve şifreyi alır ne olduğunu hissetmezsiniz ve hiç uğraşmazsınız. Yok eğer ben farklı isim vereyim edeyim derseniz arayüz ekranı bu gibi adımlar için gayet kullanışlı.

Evinizin genişliğini bilmiyorum fakat çekmeyeceğini düşünüyorsanız antenli ürünlerden tavsiye ederim ki onlar biraz daha tuzludur. Hiç olmadı hepsiburada üzerinden alır beğenmezseniz iade edebilirsiniz.

bayinin bu ürünü bu fiyata takacağını sanmıyorum düz 2.4 ghz genişletici takacaklardır. benim modemim hg255s olduğundan evde 5g üzerinden bağlandığım cihazlar var o yüzden bu ürünü seçtim.

Bağlantı olayı gayet basit modem ile salon arasında orta noktaya prize takacaksınız tabi modeme bağlandığından modemin çektiği bi yer olmalı ardından sadece wps ile bağlantı işlemini otomatik yapacak. Otomatik kurulumda modem ile aynı adı ve şifreyi alır ne olduğunu hissetmezsiniz ve hiç uğraşmazsınız. Yok eğer ben farklı isim vereyim edeyim derseniz arayüz ekranı bu gibi adımlar için gayet kullanışlı.

Evinizin genişliğini bilmiyorum fakat çekmeyeceğini düşünüyorsanız antenli ürünlerden tavsiye ederim ki onlar biraz daha tuzludur. Hiç olmadı hepsiburada üzerinden alır beğenmezseniz iade edebilirsiniz.

evim geniş değil ama U şeklinde ve küçük olunca çok fazla duvar griyor araya ve salon ile arasında 5 metre uzaklık olmamasına rağmen çekmiyor.
    http://www.superonline.net/super-servisler/kablosuz-ag-cozumleri/kablosuz-alan-genisletici
    takacakları ürün budur hocam aynısı gibi gözüküyor ama ben mi yanlış görüyorum ?

@yobazinho

hocam wan ışığı veri akışı olduğunda kıpırdaşıyor ama genelde yeşil devamlı olarak yanıyor eğer sönüyorsa modem arızalıdır benim başıma geldi önce çok ses çıkarttı ince ince tel sesi gibi sonra da koptu...

• quote:

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-10_RE200.html

""""""""""Her ne kadar kurulumu yaptıktan sonra tüm odalarda full çekiyor, ancak bilmiyorum belkide benim modemim kaynaklı 5ghz özelliğini kullanamadığım için hızınız yavaş kalıyor. Bunun dışında en büyük sıkıntı ise bilgisayarınızı her açıp kapatmanızda tekrar kurulum gerektirmesi... Aslında tekrar kurulum gerekmiyor ancak sürekli şu iki nedenden dolayı bağlantı sağlanamadığı için sizin kurulumunu tekrar yapmanız gerekiyor: a) DNS sorunu nedeniyle modeminiz veya kablosuz ağ bağdaştırıcınızı sıfırlayınız b) Kablosuz ağ bağdaştırıcınız geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil bu nedenlerden ötürü aslında iyi bir cihaz olmasına rağmen sürekli tekrar kurmanız gerektiği için bnde hayal kırıklığı yarattı."""""""""""

hocam şöyle bir yorum var hepsiburada.com da acaba her seferinde kurulum yapacak mıyım? bir de 5g nedir biraz aydınlatabilirmisnizi? şimdiden teşekkür ederim

• jervis kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam artık 1 haftadır gelmeden sorunu çözemeyen superonline düşünsün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    iPhone 7 Plus 32 GB -- MacBook Pro 2016 with Touch Bar -- Apple Watch 3
  • quote:

Evet cihaz bu benim evim tren gibi modem en uçta ben koridora koydum ve tüm odalarda çekmekte şu an 1 kere kurulum yaptım o da 30 sn sürdü ondan sonra herhangi bir işlem yapmadım

çok teşekkür ederim iyi akşamlar

Orijinalden alıntı: ce788

TP link 841ND router marka ve modelli cihazını hg255s modeme bir türlü başlayamadım. Lütfen yardım edermisiniz?

merhabla
    öncelikle ürünü kullanmıyorum ayrı konu açarsanız kullanan biri mutlaka görür diye düşünüyorum.

Şimdi ürünü yeni
    alıp mı kuramadınız yoksa elinizde bir süredir olup yeni modemem mi bağlayamadınız? Biraz daha açarsanız belki uzaktan yardım edebilirim.
    ancak kutunu içinden cd çıkıyormuş. bu cdyi takip edin diyor yazılarda.

Orijinalden alıntı: jervis

quote:

Orijinalden alıntı: ce788

TP link 841ND router marka ve modelli cihazını hg255s modeme bir türlü başlayamadım. Lütfen yardım edermisiniz?

merhabla
    öncelikle ürünü kullanmıyorum ayrı konu açarsanız kullanan biri mutlaka görür diye düşünüyorum.

Şimdi ürünü yeni
    alıp mı kuramadınız yoksa elinizde bir süredir olup yeni modemem mi bağlayamadınız? Biraz daha açarsanız belki uzaktan yardım edebilirim.
    ancak kutunu içinden cd çıkıyormuş. bu cdyi takip edin diyor yazılarda.

merhabalar. sorunum tam olarak süperonline nın verdigi hg 255s fiber modeme daha önce ttnet te iken kullandığım TP LİNK 841 ND model router u bağlayamamak. hg 255s modem çok dandik. wi fi ile bağlı iken kopmalar yaşanıyor bu yöntemle kopmalardan kurtulmak istemiştim ama hala çözemedim. bahsettiğiniz CD ile kurulum yapıyorum ancak parametreler hatalı uyarısı alıp kurulum yapılamıyor.yani hala çözüm arayışı içindeyim. konu hakkında yadıma ihtiyacım var...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.