Şimdi Ara

Fiber den cat 6 ya dönüşüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk telekomun 24mbps 35gb akn li fiber tarifesine geçtim henüz bağlanmadı ama apartmanın kutusuna baktım fiber kablo girip evlere cat6 kablo dağılıyor. Sorum şu ben online oyunlar oynuyorum lol rainbow6 csgo pubg gibi bu cat 6 kablo yüzünden ping sorunum olur mu? Akn doluncada 8mbps ye düşüyor yine ping sorunum olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ISS'in yaptığını savunmak gibi bir derdim yok ama Cat6 ile sonlanan fiber olur.
    Bizim ISS'lerin evlere dağıttığı fiber sadece kablo olarak fiberdir, hatta PON denilen pasif optik network kullanılır. Ucuz bir dağıtım şebekesi olup, aktif cihaz maliyetinden tasarruf edilen yöntemdir.
    Eve fiber uç geldi diye çok sevinmenin, gelmedi diye üzülmenin Türkiye'de pek bir önemi yok.
  • Pingin alakasi yok kabloylan.

• AMC kullanıcısına yanıt
    Peki neyle alakalı herhangi bi kaybım olacak mı eve kadar fiber kablo çektirmek şartmıdır

• Ethernet kablolarının uzunluk sınırı vardır, Cat5/6 için 100 metre sonrası (sinyal kalitesi ve veri) kayıplar yaşanır.
    Aynı zamanda bakır içerikli olmasından dolayı ethernet kabloları manyetik alanlardan etkilenir, elektrik kabloları yakınında sinyalde bozulmalar ve veri kayıpları yaşanabilir.
    Bu yüzden mesafe veya diğer etkenler sebebiyle fiber kablo kullanılmaktadır.
    Bina içi kutu ve daireler arası dağıtım 100 metreyi geçmiyorsa (kabaca 25-30 katlı binaya tekabul eder) ethernet hatlarla dağıtım yapılabilir.
    Alternatif olarak fiberle dağıtım da yapılabilir,
    Misal: Benim oturduğum apartmanda hem TT hem SOL var, TT bakırla dağıtıyor, SOL fiber ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cat6 ile fiber mi olurmus allah askina.

Fiber dedigin evine kadar fiber kablo olur ozel fiber odur digerleri olsa olsa cakma fiber olur(VDSl diyenilir miyiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 6 Mart 2018; 13:43:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    ISS'in yaptığını savunmak gibi bir derdim yok ama Cat6 ile sonlanan fiber olur.
    Bizim ISS'lerin evlere dağıttığı fiber sadece kablo olarak fiberdir, hatta PON denilen pasif optik network kullanılır. Ucuz bir dağıtım şebekesi olup, aktif cihaz maliyetinden tasarruf edilen yöntemdir.
    Eve fiber uç geldi diye çok sevinmenin, gelmedi diye üzülmenin Türkiye'de pek bir önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 6 Mart 2018; 15:27:23 >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    @Meke'nin söylediği doğru, zira günüzmüzde FTTC bile performans olarak G.fast GigaDSL gibi modülasyonlar ile FTTH'yi yakaladı. Dandik bir erişim altyapısı ile FTTH vermek tamamen gösteriş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 6 Mart 2018; 15:41:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu çok gereksiz olmuş ne sorulduğu belli değil.

• ping olayında evine giden kablonın pek bir önemi yok.

ev ile santral arasındaki kablo önemli değil. Santralden önce neler oluyor o önemli.

kullanılan ip , yurt dışı çıkış kapasitesi falan filan

8 mbps adsl ile aldığın ping değerlerini 24 mbps fiber internet ile alamayabilirsin. Bir ara online oyun oynayanlar binasında 100 mbps kablotv alt yapısı olmasına rağmen sırf ping için superonline adsl seçiyordu.

• Haklısınız, Cat6'nın kaç damarı kullanıldığını bilmeden yorum yapılamaz ki ?

2 damar kullanılacak ise Binaya kadar fiber sonrası bakır Vdsl'dir
    8 damar kullanılacak ise Binaya kadar fiber sonrası ethernet ve router da sonlandırma yapılır (Superonline fiberin kullandığı yöntemlerden biri)

Benim binamda Tip11-A TT fiber kabin var. Fiber sonrası 2 telli bakır tesisat. Türknet 75/2 kullanıcısıyım Lol de Superonline Fiberden (bina 3 firmanın fiberi var TT - Sol - Türksat) daha düşük ping alıyorum

Yani hayır o kablonun tipi pingi etkilemez; öncelikle kullanıcı tarafında sonra bina içi tesisat daha sonra o kabin ve iss tarafında sıkıntı olmaz ise ping sorunu yaşanmaz

• Cevaplar için teşekkürler bi çoğu beni aşıyor ama olsun sonuç olarak bağlattım ve benim eski fiber olmayan internetten bi farkı yok sadece ağa başkalarının bağlanmasından bi nebze daha az etkileniyor. Ama kardeşim lol oynuyor ve ping en az 20 düştü.

• Sonuçta bilgisayar kasasına fiber kabloyu sokamadığımız için dünyanın en iyi internet erişimine de sahip olsanız bakır kablo ile internete gireceksiniz.

Superonline ve Türk Telekom'un bazı yerlerde kullandığı sistem dünya genelinde de kullanılan yaygın mantıklı bir çözüm. Binanın altına kadar fiber sonrasında 1 Gbps bile aktarabilen Cat6 kablo ile eve bağlantıdan bahsediyoruz sonuçta.

Türk Telekom bi ara T11 kutusu koyup sinyali VDSL'e çevirip hizmet veriyordu bu yöntem tartışılır tabi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    bi ara değil hala fttb vdsl vermeye devam ediyorlar t11 sadece kabinlerden biri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.