Şimdi Ara

Fiber altyapıdan VDSL hizmet alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ADSL2+ altyapı kullanıyorum. Dün yakınıma ofsd saha dolabı koyuldu ve çalışan kişilere sorduğumda fiber olduğunu söylediler. Saha dolabı ile mesafem biraz uzak olduğu için büyük ihtimalle fiber hizmet alamayacağım ama sizce VDSL hizmet alabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiberde uzaklık fark etmez. Fiber saha dolabından DSL hizmeti alamazsınız. Apartmanınıza altyapı gelince kullandığınız servis sağlayıcıya başvurup altyapı dönüşümü yaptırabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiber hizmet öyle alınmıyor, gerçej Fiber olması için senin evine kadar gelmesi lazım ,sokağa konulan Fiber dolabından VDSL alınıyor.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Hocam zaten fiber hizmet almak istemiyorum.VDSL yeterli benim için.Şuanda ADSL kullanıyorum bu OFSD devreye girdiği zaman hattım VDSL olur mu?

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Hocam ama evimizin önünde kazı çalışması olmadı.Kurulan dolap evime 400 metre gibi bi uzaklıkta.

• y4g1zzz Y kullanıcısına yanıt
    Şimdi şunu netleştirelim konulan dolap OFSD mi yoksa Tip 7 kabinlerden biri mi? Eğer Tip 7 ise VDSL alınabilir kablo çekimi olmadan. Tabi o dolap aktif olacak ve sizin apartmanda oraya aktarılacak ki 400 metre uzaklıktaki dolaptan hayır beklememek lazım. Ha konulan dolap OFSD ise hiç bir DSL hizmeti alamazsınız sadece Fiber hizmeti alırsınız. Bunun içinde dolaptan apartmana kablo çekilmesi lazım. Sokağın durumuna göre de ya eski hatlardan sokarlar kabloyu ya kazı yaparlar ya da havai fiber dediğimiz yöntemle havadan getirirler kabloyu. Ondan sonra da apartmana kutu konur sinyal verilir altyapı aktif hale gelir sizde başvurur apartman içi kablolama halledilir ONT+Router kurulumu tamamlanır internet sevreye alınır prosedür bu. Bu arada neden Fiber hizmet almak istemiyorsunuz?

Kendiliğinden olmaz, sen 24 MBit ve üzeri bir pakete geçersen olur. Ama o kutunun aktif edilmesi sürer 3-4 ay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Fotoğrafı internetten aldım ama aynen bu şekilde bi dolap.Sağ üstünde Türk Telekom Fiber Dolabı gibi birşey yazıyordu.Şuanda ADSL2+ hizmetini 1400 metre uzaktan alıyorum.Biraz kırsal bir alanda yaşadığım için çok fazla internet kullanan yok.Fiber istemememin nedenide 50 mbps çok rahat yeter bide dediğim gibi evimin önünde kazı olmamasıydı ama dediğiniz gibi oluyorsa fiberde kullanabilirim.

• Dün dolaba kabloları yerleştirdiler.Aktif olduğunda nasıl anlayabilirim port dolmadan geçiş yapmak istiyorum.

Şimdi bu kutudan DSL hizmeti alamazsınız. Bu kutudan bölgeye fiber dağıtımı yapılır. Dediğim şekillerde artık nasıl olursa bu kutudan apartmanınıza kablo çekilmesi lazım. Sonrası zaten bir önceki mesajımda anlattığım gibi. Bölgeye ve gelirsw apartmanınıza Fiber gelmişken DSL'de kalmak akıl işi değil. Fiber geldi diye de yüksek hızlara geçme zorunluluğunuz yok. 50 mbps yetiyorsa 50 mbpslik bir pakete geçersiniz sorun kalmaz. Haa şimdiki mesele buradan sizin apartmana fiber gelecek mi proje içinde misiniz onu öğrenmek lazım onun için de bulunduğunuz yerin bağlı olduğu İlçe Telekom Müdürlüğüne gidip bilgi almanız lazım.

• Hocam fiber oluyorsa tabikide geçerim ama projenin içinde olduğumuzu sanmıyorum.Çünkü eve giden yola bir kazı çalışması yapılmadı.OFSD kutusunun sağındaki ve üstündeki yollara kazı çalışması yapıldı.Şimdi biz bu projeye dahil değilsek yine ADSL altyapıdan mı devam etmemiz gerekiyor?İnternetimin hat değerleri çok kötü 6.8 SNR Margin değeri alıyorum ve sürekli kopmalar oluyor.

Projeye sahil dwğilseniz mevcuttaki hizmetten devam edeceksiniz. Kesin bilgi almak için İlçe Telekom Müdürlüğüne gitmeniz lazım. Tekrar söuylüyorum kazı yapılmadı diye umutsuzluğa düşmeyin belki havadan getirecekler onu bilemeyiz. Alt yapınızda aıkıntı varsa imza toplayıp müdürlüğe verin zaten dikkatlerini çekin.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

• https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Adresinizi yazın ftth talep ettiğinizi söyleyin adsl ile vdsl ile uğraşmayın hazır ayağınıza kadar gelmiş ftth hizmetini ikametinize getirmek üzere başvurular yapın.

tuketicisikayet.btk.gov.tr adresinden de başvurular yapabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.