< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fiber altyapıdan VDSL hizmet alınabilir mi?

-
-
Fiberde uzaklık fark etmez. Fiber saha dolabından DSL hizmeti alamazsınız. Apartmanınıza altyapı gelince kullandığınız servis sağlayıcıya başvurup altyapı dönüşümü yaptırabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiber hizmet öyle alınmıyor, gerçej Fiber olması için senin evine kadar gelmesi lazım ,sokağa konulan Fiber dolabından VDSL alınıyor.
-
Hocam zaten fiber hizmet almak istemiyorum.VDSL yeterli benim için.Şuanda ADSL kullanıyorum bu OFSD devreye girdiği zaman hattım VDSL olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ama evimizin önünde kazı çalışması olmadı.Kurulan dolap evime 400 metre gibi bi uzaklıkta.
Şimdi şunu netleştirelim konulan dolap OFSD mi yoksa Tip 7 kabinlerden biri mi? Eğer Tip 7 ise VDSL alınabilir kablo çekimi olmadan. Tabi o dolap aktif olacak ve sizin apartmanda oraya aktarılacak ki 400 metre uzaklıktaki dolaptan hayır beklememek lazım. Ha konulan dolap OFSD ise hiç bir DSL hizmeti alamazsınız sadece Fiber hizmeti alırsınız. Bunun içinde dolaptan apartmana kablo çekilmesi lazım. Sokağın durumuna göre de ya eski hatlardan sokarlar kabloyu ya kazı yaparlar ya da havai fiber dediğimiz yöntemle havadan getirirler kabloyu. Ondan sonra da apartmana kutu konur sinyal verilir altyapı aktif hale gelir sizde başvurur apartman içi kablolama halledilir ONT+Router kurulumu tamamlanır internet sevreye alınır prosedür bu. Bu arada neden Fiber hizmet almak istemiyorsunuz?
Kendiliğinden olmaz, sen 24 MBit ve üzeri bir pakete geçersen olur. Ama o kutunun aktif edilmesi sürer 3-4 ay.
-
-
Dün dolaba kabloları yerleştirdiler.Aktif olduğunda nasıl anlayabilirim port dolmadan geçiş yapmak istiyorum.
Şimdi bu kutudan DSL hizmeti alamazsınız. Bu kutudan bölgeye fiber dağıtımı yapılır. Dediğim şekillerde artık nasıl olursa bu kutudan apartmanınıza kablo çekilmesi lazım. Sonrası zaten bir önceki mesajımda anlattığım gibi. Bölgeye ve gelirsw apartmanınıza Fiber gelmişken DSL'de kalmak akıl işi değil. Fiber geldi diye de yüksek hızlara geçme zorunluluğunuz yok. 50 mbps yetiyorsa 50 mbpslik bir pakete geçersiniz sorun kalmaz. Haa şimdiki mesele buradan sizin apartmana fiber gelecek mi proje içinde misiniz onu öğrenmek lazım onun için de bulunduğunuz yerin bağlı olduğu İlçe Telekom Müdürlüğüne gidip bilgi almanız lazım.
-
Projeye sahil dwğilseniz mevcuttaki hizmetten devam edeceksiniz. Kesin bilgi almak için İlçe Telekom Müdürlüğüne gitmeniz lazım. Tekrar söuylüyorum kazı yapılmadı diye umutsuzluğa düşmeyin belki havadan getirecekler onu bilemeyiz. Alt yapınızda aıkıntı varsa imza toplayıp müdürlüğe verin zaten dikkatlerini çekin.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
Adresinizi yazın ftth talep ettiğinizi söyleyin adsl ile vdsl ile uğraşmayın hazır ayağınıza kadar gelmiş ftth hizmetini ikametinize getirmek üzere başvurular yapın.
tuketicisikayet.btk.gov.tr adresinden de başvurular yapabilirsiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X