Şimdi Ara

fiber altyapı getirtme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

benim bi sorum olacaktı mayısın 8 inde türk telekom bölgesel kampanyasına 100 mbit hıza abone oldum ve 24 mayıstada fiber altyapı için bölge müdürlügüne dilekçe verdim kayıt numarası verdiler ve ardından 1 hafta sonra projem cizildi ve genel müdürlüge bütçe onayına gönderdiler beklemedeyiz dediler o aradada müşteri hizmetlerini arayıp fiber altyapı içn ön başvuruda bulundum aradan zaman gecti beni 444 1 444 den arayıp 3 ay içinde fiber altyapının getirilecegini söylediler ytekrar bölge müdürlügüne gidip projemi sordugumda projeniz bütçe onayından ret cevabı yemiş dediler bu nasıl bir ıss dir anlamadım gitti her mecrayada başvurdum ama nafile hep hazır mesajlar veriyolar müşteri hizmetlerini aradıgımda konuyu anlattıgımda evet 3 ay içinde aktif edilecegini söylemişler size dedi ve konuyu araştıracagını söyledi ama daha dönüş olmadı

• Benim bi tanıdığım 3 sene bekledi. Demem o ki ilgilenmiyorlar ADSL/VDSL var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Halihazırda oturmaya devam ettiğim siteye 2016 yılında taşındım. O dönem bu sitenin desteklediği maksimum hız 16mbit bile değildi çünkü eski bakır kablo altyapı vardı. Araştırdığımda ise sitemize çok yakında bulunan TOKİ bloklarında (Ankara Karacaören TOKİ) fiber internetin mevcut olduğunu gördüm. TOKİ bloklarının çevresinde herhangi bir yerleşim yeri yoktu ve bizim sitenin önünden geçen yol dışında o bölgeye bir internet altyapısı çekilebilecek yol da mevcut değildi. Biraz araştırınca sitemizin hemen önünden geçen, yani binalara yaklaşık 20 metre mesafede olan yoldan bu bölgeye fiber internet altyapısı gittiğini öğrendim. O dönem için 100mbit olan maksimum hız 20 metre ilerimizdeydi ama ben 8mbit alabiliyordum. Konuyla ilgili o dönem Malumkom ve Malumonline firmalarına yazılı başvuru yaptım. Bununla birlikte altyapı onayı sürecinden belki yardımı dokunur diye Belediyelere de dilekçe verdim. Bu dilekçelerde site içerisine yapılacak her türlü kazı vs. altyapı işleminden doğacak ücreti karşılayabileceğimi (malum o dönem ekonomi şimdi olduğu gibi değildi ve biraz daha rahat nefes alıyorduk) bile dile getirdim. Ne oldu dersiniz? Tam tamına 6 yıl boyunca savaş verdim. 6 koca yıl boyunca 20 metre mesafeye altyapı çektiremedim. 6 yılın sonunda ulaştırma ve altyapı bakanlığı, malumkom ceo'su ve firma hesabı, belediyeler gibi pek çok yeri etiketleyerek bir tweet attım. Ve bu tweette "Bu yılın sonuna kadar bu 20 metreye internet çekmezseniz Kızılay'ın ortasında kendimi yakarım" dedim  Artık o mu etkili oldu yoksa insafa mı geldi bilmiyorum ama o yılın içerisinde altyapı çekildi ve şuan 1000mbit kullanıyorum.

Kısaca şunu demek istiyorum. Bürokrasiyi aşmak çok zor. Bir kapıdan aldığınız cevap başka bir kapıdan geri dönüyor. Bu çağda bile bu işler yürümüyor yürüyemiyor. Girişimlerinizi belediyeler ve bakanlıklar seviyesinde, cimer üzerinden vs. de sürdürün. Sadece dilekçe ile bırakmayın. Ayrıca mümkünse binanızdan veya sitenizden de başvuru yapılmasını sağlayın. Altyapı çalışması yapmadan önce firmalar gelir/gider kalemine çok bakıyor. Sabırlar diliyorum size. Zor bir süreç ama umarım sonunda mutlu olursunuz.

• Desicion kullanıcısına yanıt

türktelekom kullanıyorum kendı müşterisine yapmazlar böle diye düşünüyorum vdsl 100 mbit kullanıcısıyım ama ping dgerlerim çok yüksek oyunlarda sene sonuna kadar yapacaz dediler bakalım takib ediyorum süreci dedikleri sözde duracaklarmı

valla yazmadıgım merci kalmadı cimere yazdım olmadı açık kapıya yazdım olmadı btk ya yazdım olmadıkendi lerine bize ulaştan yazdım olmadı en son tüketici hakem heyetine yazdım bekliyorum orada olmazsa kdk ya yazacam en son bakalım inşallah verdikleri sözde dururlar

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.