Gazetelerde Suzuki'nin yeni aracı olan SX4'ün reklamını görüyüorum bayadır.
araç Fiat Sedici 4*4 ile ortak platform;ortak parça;ortak tasarım. 1-2 küçük değişiklik var o kadar.
ama dikkatimi çeken husus şu;Sedici c sınıfı bir 4*4 olmasına rağmen;sx4'lerin ikisi de otomobil olarak tanıtılmış. ayrıca 4*4 özelliği de yok.
aslında sx4'ün de aynı özellikleri taşıyacağı söyleniyordu ama durum değişmiş sonra.fiyatlar arasında da fark var.sx4'lerin şansı sedici'ye göre daha fazla fiyat olarak.
Fiat Sedici 4*4:
Suzuki SX4 hb:
Suzuki SX4 sedan:
fıat gerekli tanıtımını yapamadı,fiyatınıda biraz makul yapsaydı iyi giderdi.suzuki daha başarılı olacak bu araçla.yani ortak tasarımı ve parçalarının uyması çok iyi.keşke bu sedıcı'lerde tutulsaydı piyasası olsaydı.aslında güzel makina sedıcı fakat olmadı olmadı...
ben de beğendim araç hoş gözüküyor
sediciyi hiç trafikte görmedim
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
sediciyi hiç trafikte görmedim
ben istanbul'da hem de şirinevler'de gördüm. yukardakinin aynısıydı rengi de.
suzuki'nin fiyat ortalaması sedici'den daha iyi gibi.
bu da tutulma oranını fazlalaştırıyor gibi.
Sediciyi bir arkadaş işi gereği (veteriner) kışın köy yollarına gitmek için aldı ve memnun. Ama aynı platforma sahip Suzuki SX4 hatcback fiyat olarak daha uygun. Buda suzukiyi daha makul kılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: mukeya
Sediciyi bir arkadaş işi gereği (veteriner) kışın köy yollarına gitmek için aldı ve memnun. Ama aynı platforma sahip Suzuki SX4 hatcback fiyat olarak daha uygun. Buda suzukiyi daha makul kılıyor.
yanlız şu da var sedici bir 4*4 ama sx4'ün internet sitesinde 4*4 olduğunu gösteren bir bilgi yok.
fiyatı belki bu yüzden ucuz olabilir diye düşünüyorum ben.
sx4 4x4 değil. sedanı da hatcbacki de bence türkiye için ii arabalar. aynı fiyatlarda olan fiat, kia,hyundai den bi eksiği yok.hatta hatchback modeli bir çok modelden güzel görünüyor. donanımı da gayet iyi.
4x4 denince nedense aklıma subaru geliyor... bu arada fiatla suzuki arasında çok fark var.. fark japon.....
fiat in bu 4*4 du sekil semal olarakda hos gozukmuyor. gerekli reklam ve tanitimi yapsalar bile tutmayacagi ortada idi. bu yuzden kendileride fazla reklam yapmadi. tutmayacagini biliolardi
quote:
Orjinalden alıntı: kartalaraz
4x4 denince nedense aklıma subaru geliyor... bu arada fiatla suzuki arasında çok fark var.. fark japon.....
motoru suzuki motoru 1.6 107 hp. 4*4 sistemi yine suzuki'nin. yürür aksam;o da öyle.
yani sedici'nin sadece markası fiat.
sx 4 hb hoş gözukuyor
Babam da tav oldu Suzuki SX4 HB'e ama Antalya bayisinde kalmamış 15 gün sonra gelicek. Eğer düşündüğüm modeli gelir ise SX4 alıcaz bizde Global sitesine girdim SX4HB'i Crossover olarak tanımlıyor sis farı üst yük kolları 16" jant vs. vs. çok güzel duruyor.
bu crossoverlar çok kullanışlı
sedici bence hayalkırıklığı
sedici mantıksız gelio bana yani bi kere dizeli de yok ne bilim içime sinmedi ve trafiktede cıktıgından beri 3 kere gördüm...
4*4 olması haricinde aynı araba FİAT da 42000 YTL, SUZUKİ de 28000 YTL....eee yuh artık yani bu kadarda olmaz!!!, kusura bakmasın ama FİAT artık insanları kazıklamaya çalışmaktan vazgeçsin bence...Bu arada SX4 HB alınası bir araç olmuş bencede...
Bende bir ara baktım fiatın 4x4 ü 4x2 den ucuz.İtalyan malı diye içim sinmedi.Suzukinin 4x4 ü varsa almayı düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: AN_KARA_KARTAL
Bende bir ara baktım fiatın 4x4 ü 4x2 den ucuz.İtalyan malı diye içim sinmedi.Suzukinin 4x4 ü varsa almayı düşünüyorum.
arkadaşım bu iki araç aynı zaten,suzuki üretiyor iki aracıda italyan falan degil. ama donanım ve çekiş farkından dolayı fiyatları farklı...
suzuki sx4 hb nin otomatiğini getirmemiş. büyük hata.....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme