Şimdi Ara

Fiat Freemont aldım :) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
715
Cevap
19
Favori
160.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Ben BMW 3.20 tavsiye etmiştim bütün millet bana laf yaptı. Neymiş adama farklı segmentte bir araç tavsiye etmişim. Yav kardeşim bende biliyorum farklı segmentte araç tavsiye ettigimi. Bu arkadaşın aldıgı freemontu seneye sat yarı fiyatına satabilicek mi bakalım ? BMW aldıgın zaman zarar etmessin benim demek istedigim buydu. Millet parasını çöpe atıyor , müstehak bizim milletimize .

arabayı samak için mi alıyosunuz, kullanmak için mi ?
    Otomobil bir yatırım aracı değildir, bir tüketim malzemesidir!!!

kaç yıl kullanacaksın o aracı demek istiyor
    5 yıl kullanıcaksan tamam sorun yok
    amaseneye sıkılırsan yeni bişe için az para gelir diyor

• quote:

quote:

Ben BMW 3.20 tavsiye etmiştim bütün millet bana laf yaptı. Neymiş adama farklı segmentte bir araç tavsiye etmişim. Yav kardeşim bende biliyorum farklı segmentte araç tavsiye ettigimi. Bu arkadaşın aldıgı freemontu seneye sat yarı fiyatına satabilicek mi bakalım ? BMW aldıgın zaman zarar etmessin benim demek istedigim buydu. Millet parasını çöpe atıyor , müstehak bizim milletimize .

Türkiye için bu durum düşündüğünüz gibi değil malesef. Bu düşünceyle hareket eden kişiler mutlaka zarar etmeye mahkum olan kişilerdir. 3 kuruşluk arabalara yüksek vergilerle, Avrupadaki lüks bir aracın parası kadar para veriyoruz. En az zarara uğratacak şekilde hareket etmeye çalışıyor vatandaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 26 Ocak 2013; 11:13:54 >

• Arabamın tamponunu başarılı bir şekilde duvara sürtmüş durumdayım.

• quote:

quote:

Sen bu kafayla devam et.

• 7 kişilik araç alana coupe bmw önerip satarken görüşürüz diyen arkadaşlar Allah akıl fikir vermiş biraz düşünüp yazsak olmaz mı?

7 kişi ile benzin canavarı bir bmw de nasıl yolculuk yapıcaksınız?

kaldı ki bu araç daha önce dodge journey olarak ithal edildi . arayan ikinci elini de bulur. 75 bin civarlarına. niye yarıya satılsın 3 sene sonra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onican47

Arabamın tamponunu başarılı bir şekilde duvara sürtmüş durumdayım.

Onur Bey geçmiş olsun nazara geldi anlaşılan aracınız. O çiziğe benzer benim aracımda da plastik tampon kısmında bir çizik meydana gelmişti aynı sizinki gibiydi . Bu ürünle tamamen yok etmeyi başardım tavsiye ederim.

• quote:

Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızı kazasız belasız güle güle kullanmanızı temenni ediyorum. Mantıklı bir şekilde düşünüp,ihtiyaçlarınızı göz önüne aldığınızda bu aracın gayet uygun bir seçenek olduğu görülüyor.
    Diğer kişilerin söylediklerini fazla ciddiye almayın. Aracınızın tadını çıkarın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bende aracımı ilk aldığım gün arkasını arkadaşımın tamponuna sürtmüştüm :)

Böyle olması daha iyi oluyor boşverin ilk aldığınız gün bir yere sürtün sonra kafanız rahatlıyor aman o değecek buraya değicem diye strese gerek kalmıyor:)

Zaten fazla bir şey yok pasta cila ile hallolur orası olmadı rötuş boyası ki gerek yok koca araçta göze batmaz.

ancak aracınız siyah benimde aracım siyah ancak 80bini devirdiği için benim için çok geç sizin için erken

mutlaka kaput ve tamponlara şeffaf film çektirin. kaput korumada olur.

siyah araçta her prüz çok belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 26 Ocak 2013; 13:11:46 >

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Resimde siyah gibi çıkmış araba açık füme gibi,kurşun gri olarak geçiyor ruhsatta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Bu FREEMONT daha adı sanı piyasada yokken ben gittim Dodge Caliber ve Dodge Journey'i kısa bir süre kullandım. Dodge dede aynı fiatta olduğu gibi malzeme kalitesini düşük tutuyor ancak dayanıklı bir malzeme kullanıyor Dodge. Fiat hem kalitesiz malzeme kullandığı gibi hemde dayanıklılığı az malzemeleri tercih ediyor.

Dodge ile bu aracı kıyaslayanlar yanılıyorlar. Journey bir efsanenin markasıydı. Sac kalınlığı, boya kalitesi mükemmeldi. Herşeyden önce DODGE JOURNEY 2.0 TDI 140 HP LİK VOLKSWAGEN MOTORUNU KULLANIYORDU. Chreysler Sebring, Dodge Avenger, Dodge Caliber, Dodge JOURNEY, tüm bu marka modellerin hepsi dizel motorda 2.0 TDI Volkswagen motorunu kullanıyordu.

Ancak Fiat benim gözümde beş para etmeyen ama doblocuların ve astracıların pek sevdiği multijet motor kullanıyor.

Bu arada 112 bin TL lik bu FİAT a 2 yıl sonra 50 bin TL ye zor alıcı bulacağınızdan emin olunuz.

Hayırlı olsun

ya biraz araştır be kardeşim. bu motorlarla dünya litaretürüne girdi fiat. sürekli ödül alıyor. patenti olmasa bir çok marka bu sistemi kullanır. daha verimlisi yok gibi bir şey. ama ne fiat motoru? vizyonunuz ne kadar dar ya..

• quote:

quote:

quote:

Sen bu kafayla devam et.

tamam

• quote:

Merhaba arkadaşlar,uzun süredir foruma girmiyordum ama yeni bir araba aldım ve dayanamadım yine yazmak istiyorum :)

3 ay önce 2011 model Captiva'mı sattım ve bir süre etrafa bakınayım öyle araç alıyım diye bekliyordum,10 gün once bir arkadaşımın freemont aldığını gördüm.Ben eski bir linea kullanıcısıyım o yüzden fiata karşı sempatim vardı.

Arkadaşımın arabasına ilk bindiğimde çok hoşuma gitti,captivamdan sonra daha yüksek bir kalite hissi uyandırdı bende,derileri,göğüs kaplaması orta ekrandaki yazı karakterlerine kdr çok begendim. Yakıt tüketimi ortalaması ankara trafiğine 8.9 gösteriyordu ve arkadaşım aldığımdan beri hiç sıfırlamadığını söyledi.

Cuma günü bayiye gittim ve 2012 model Freemont 2.0 lounge awd pazarlığımızı yaptık,sunroof ve kurşun gri renk farkını ekleyince aracın fiyatı 114.000TLye çıktı. Sunroof ve metalik renkli model almak zorunda kaldım çünkü sunroofsuz modelde sıra vardı önümüzdeki ay teslim edebileceklerini söylediler. Diğer bir kaç bayiye telefonla ulaştım ve diğer bayilerdede durumun aynı olduğunu öğrendim. Bende biraz pazarlık ettikten sonra sunrooflu ve metalik renkli modele 112.000TLye el sıkıştık.

Dün sabah plaka/ruhsat işlemlerim tamamlanmış aracımı öğlen bayiden teslim aldım. Teslim alır almaz ilk dikkatimi çeken arabamın deposunu 4/3 dolu olarak teslim etmeleri,bu çok hoşuma gitti,küçük bir şey ama bu ufak jest çok iyiydi,çünkü captivamı ilk aldığımda depo en dipteydi ve bayiden çıktıktan 17 km sonra hep yakıt aldığım yere ulasamadan yolda kalmıştım.

Eşim arabadan çok anlamaz fiat jip aldım dediğim zaman çok laf etti,ne fiatı kalitesiz canımızı yolda mı bulduk demişti :) ancak arabaya binince hani fiat almıştın neden beni kandırdın fiat değil bu işte dedi :) Freemonta hayran kaldı,çok kaliteli olduğunu söyledi :)

Şimdilik gözüme batan tek kötü yanı ön direklerin çok kalın olması. Ara yoldan ana yola çıkışlarda dikkat etmezseniz küçük bir araca veya motorsiklete çarpabilirsiniz.

Deposu tam boşaldığında fullleyip ne kdr yaktığını hesaplıycam ama şu anda yol bilgisayarında ortalama veri 8.1 yazıyor, captivada şehir içinde 12.6'nın altına düşememiştim.
    Araç çok sessiz yolda sanki yağ gibi akıyor, dizel motorun gürültüsünün hiç duymuyorsunuz, captivada olan traktör havası yok.
    En çok hoşuma giden yönlerinden birisi ses sistemi, alpine muzik sistemi kullanmışlar,yüksek seste bile ses kalitesi bozulmuyor. Motor şanzıman uyumu çok başarılı hem 170 hp gücü sonuna kdr hissederken vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.

Bakalım,ilerki günlerde araçla ilgili bütün görüşlerimi olumlu olumsuz gördüğüm bütün herseyi sizinle paylaşıcam.

http://forum.donanimhaber.com/m_70826220/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70826220

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 2 Temmuz 2015; 16:47:01 >

• öncelikle hayırlı uğurlu olsun rabbim kazasız belasız binmeyi kullanmayı nasip etsin

iki gün önce hem tiguanı hem captivayı hemde freemontu test etme şansım oldu,izlenimlerimin kararsız arkadaşlara yardımcı olabiliceğini düşünüyorum

freemonttan başlayayım
    ,araç gerçekten sonderece heybetli hele cantlarına bayıldım :) bagaj çıtaları krom ve arka stopları ledli ancak ön işiklar normal, led,xenon yada halojen değil

,bagajı gayet yeterli bence sadece 7 kişilik koltuk açıkken azalıyor,yedek lastik aracın altına konumlandırılmış

,benim testettiğim araç sunroofsuz olanıydı forumda neden panaromik cam tavan yok diye sorulmuş bunun nedeni havalandırma sistemi arkadaşlar,arkadaki yolcular için sunulan 3. klimanın hem hava çıkışları hemde kontrolleri tavanda, bu özellik hoşuma gitti

,orta konsolda kocaman bir ekran var neredeyse tüm kontrolleri buradan yapabiliyorsunuz navigasyonu geri görüş kamerası gayet iyi ,

araçta anahtarsız çalıştırma sistemi vardı güzel bir özellik bence,aracı anahtarsız acıp çalıştırıp kilitleyebiliyorsunuz

koltuklar siyah deriydi ama bu aracı iyice kasvetli hale getirmiş,krem renk seçeneğide var yalnız görevli arkadaş çabuk kirlenebildiği için getirtmedik dedi, bence kesinlikle krem şart,

ön koltuk altında ve arka ayak altlarında saklama yerleri mevcut, ayrıca arka koltuklar bir basit bir hareketle çocuk koltuğuna dönüşüyor çocuklu aileler için yararlı olacaktır

iç mekan ile ilgili aklımda bunlar kaldı yine soracağınız birşey olursa yanıtlamaya çalışırım

geleyim sürüşe ,araç büyük olmasına rağmen gerçekten torku hissettiriyor vites geçişleri sarsıntısız,frenler gayet iyi ,

süspansiyonlar yumuşaktı konforlu bir sürüşü var ama buna rağmen pek bir savrulma hissetmedim sanırım awd sisteminden kaynaklanıyor

araçta elektronik el freni yok onun yerine mercedesler gibi solda ayak freni koymuşlar

sürüş pozisyonu yüksek,ben görüşte bir sıkıntı yaşamadım

araç çok hoşuma gitti ancak beğenmediğim özellikler var
    -araçta xenon yada halojen farlar yok sadece arka stoplar ledli
    -siyah deri aracın içini kasvetli gösteriyor
    -ve en önemlisi arka tavanı elinizle ittiğinizde yukarı aşağı çok hareket ediyor ,satıcı arkadaş bunu kendilerininde merkeze bildirdiğini ancak bunun havalandırma borularından kaynaklandığını ve normal olduğunu söyledi yinede hoşuma gitmedi
    -ben yağmur sensörü göremedim (belki vardır bilemiyorum)
    -sunroof gerekli bir opsiyon ama 3000 tl bana fazla geldi
    -ön parkmesafe sensörü yok (sonradan takılabiliyormuş)
    sonuç olarak araç gayet iyi, büyüklük ve sınıf olarak captiva yada tiguanla kıyaslanamaz ve parasını hakettiği kanaatindeyim

freemont hakikaten bir suv,amblemi değiştirirseniz fiyat daha fazla olurdu bence, hem awd oluşu hemde heybetiyle suv isteyenleri tatmin edecektir,

captiva da tam bir suv olmasada güzel bir araç ancak önceden freemontu test ettiyseniz sizi büyüklük yönünden çok tatmin etmiyor,diğer yandan 400 tork aracı gayet iyi hızlandırıyor vites geçişlerini hissetmedim malzeme kalitesi orta halli,yeni kasanın hem iç kemde dışı eskisine göre daha güzel olmuş

tiguana gelince zaten onun test edecek bir dizel modelini bayide bulamadım(vw nin bu politikasını kesinlikle tasvip etmiyorum bugün özel yapım bir spor araba bile bir haftada uçakla temin edilebiliyorken şu anda dizel pasat için bir seneye gün veriliyor,ve bu bir seneyi bekleyenler var açıkçası anlam veremedim)
    bende benzinlisini test ettim,vw kalitesi kendini belli ediyor işçilik ve malzeme kalitesi gayet iyi ama suv değil freemonttan sonra onun yavrusu gibi kaldı ve her üç araç içinde en harika vites dsg oldu vitesin değiştiğini sadece devir ibresinden anladım ama fiyat çok yüksek, 140 lık dizel sport style versiyonunun panaromik cam tavan ve xenonlusu 100 ü geçti tabi koltuklar deri değil

captiva ise fiyat konusunda en avantajlısıydı en fulu artı yan basamak artı navigasyon 91 tl ye geldi

umarım yardımcı olabilmişimdir soru olursa cevaplamaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlisimetri -- 26 Ocak 2013; 16:20:35 >

• Hayırlı uğurlu olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi And After All -- 26 Ocak 2013; 16:39:57 >
  • quote:

yalnız burası aracın neresi oluyor bir türlü çözemedim.
  • Hayırlı olsun..4x4 araç alacak olsam ilk seçeneğim olurdu..Çok kaliteli ve şık duruyor.
  • Yorumlar öldürdü beni Hayırlı olsun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

fotograf dik olunca anlayamadim meger ekrani yan yatirmam gerekiyormus :-D

• Selamlar
    Oncelikle hayirli ugurlu olsun
    Son derece kalite akan bir araba

Ancak tipki forumdaki gibi devamli catlak sesler duyacaksin

Fiatmi temprami ahahhahahhah
    Diyenler olcak

Siz keyfinize bakin

Sahsi fikrim ise ben gider premium bi d sinifina ulasmaya calisirdim jip ve suv sevmedigimden

İyi surusler

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.