Şimdi Ara

Fiat Freemont aldım :) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
19
Favori
160.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • foto yok ben konunun doğruluğuna emin olamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

Fiatın en iyisinden daha kaliteli.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansay

Öncelikle hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Merak ettim, bu aracın kaskosu ne kadar çıktı??? Captiva'dan sonra arada ne kadar fark oluştu???

Sirket adina aldigim icin araci biraz yuksek cikti, birde allianz kasko yaptik. Bilirsiniz allianz diger firmalara oranla daha pahali. 3900tl tuttu.
    Captivadan sonra bayaa bi farkli. Gayet memnunum 1 gomlek daha ustun.
    Viraj hakimiyeti, performans, ve malzeme kalitesi ve yakit tuketimi bakimindan daha iyi.

Sadece captivada daha yuksek oturma pozisyonunda oturdugunuz icin sanki etrafa biraz daha hakim olunuyormus gibi bir his vardi.
    Onun disinda captivadan cogu konuda daha iyi.
    Bu arada arka yolcular icin olan klima kontrol elemanlari her gecen gun sinirimi bozuyor :) klima kontrol dugmeleri neden tavana koyulur ki her dikiz aynasina baktigimda gozume carpiyor, sabah konumunun resmini cekip sizede gostericem.
    Sacma sacma yorumlara gercekten cvp vermek istemiyorum, aracla ilgili bi soru olursa seve seve cevaplarim.
    İyi aksamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Passat 2.0 highline 120 bin lira olmuş hala pahalı diyenler var.

passat bence bu bahseliden araçlardan kat kat üstün
  • 2 gundur foruma girmiyodum, butun yazilari tek tek okudum. Dayanamiycam artik yazmak zorundayim :)

Daha onceleri ailem otomotiv sektorundeydi, laf olsun diye soylemiyorum kelimenin tam anlamiyla hemen hemen her tur her marka arabayi kullandim. Oyle icine binip fuarda bayide inceleyip veya arkadasin arabasinin direksiyonuna oturup kosedeki kavsaktan donmedim.

Bakin oncelikle ALTİNİ CİZEREK soyluyorum ben bu araba mukemmel fiat soyle harika diye bisey soylemiyorum. Her arabanin bi fiyat fayda orani vardir. Her arabanin guzelligi ve kotu yanlari vardir.

Gelelim sizin o cok ovdugunuz dogus grubu arabalarina...
    Esime aldigim audi araci 2 ay once bagajdan gelen ses sikayetiyle servise goturdum, seviste beklerken showroomu biraz dolasayim dedim. İcime bi kurt dustu satis danismaninin yanina oturarak arabamdan memnun olmadigimi degistirmek istedigimi soyledim. Tabii ki dediler aracimi takasta degerlendireceklerini soylediler.

14 ay once 178 bin liraya bana sattiklari 12.000kmdeki sdc on sol camurlugu boyali arabami TAKASta 115 bin liraya alabileceklerini soylediler.
    Bundan sonra hangi guc beni Audi almaya iter siz soyleyin?? Siz olsaniz alir misiniz??

Vosvoslardan hic bahsetmiyorum. Sirasiyla polo, golf, caddy, jetta, passat icine binin ayni gosterge ayni gogus takimi ayni dugmeler, disina cikin onden bakin birbirinin aynisi. Sanki benzin istasyonunda havanin onune yanastirmislar egzozdan hava basip sisirmislar arabayi.
    Dis ticaret yapiyorum, isim geregi cok fazla ulke gezdim gittigim ulkeler icinde sadece almanya ve turkiyede bu kadar cok vosvos gordum.
    Vosvos almak icin bayiye gidiyorsun 1.2 motorlu plastik jant kapakli arabaya 43 bin lira oduyorsun. Birde adam kalkmis sana renk secemezsin diyor, ne zmn istersek sana o zaman teslim ederim diyor. Bizde keriz gibi auuuuu vosvos cok saglam araba diyoruz.

O jettayi alacagima gider sedan focus alirim toyota corolla alirim.

Freemont aldim cunku toyota rav4'e 137 bin lira,freemonttan kat kat basit ve kucuk ix35e 90 bin lira verecegime, 4x2 malzeme kalitesinin 0 oldugu sehir icinde 12 litre yakan traktore 90 bin lira vermek istemedim.

Aldim arabami memnunum, almak isteyenlerede tavsiye ederim.
    Bu aractan daha iyi araclar olabilir ama ben paramin karsiligini aldigimi dusunuyorum. Kotu yanlari var yok degil.

Bu arada bi yorum okudum ona cevap vermek istiyorum.
    "112 bin lira verecek olsaydim daha prestijli bi araba alirdim"
    Cok sukur altimdaki arabayla prestij saglamaya ihtiyacim yok, ihtiyaci olanlar parayla prestij saglayabilir.
    Ben bir mal aldigim zaman karsiligini alabildim mi? Bana yeteri kdr haz verdi mi onu dusunurum.
    Bu araci almak isteyenlere gercek kullanici olarak goruslerimi bildirmek istedim vosvos fanatikleri baska yerlerde arabalarini ovebilirler, cok fazla yorum yapip sayfada kirlilik yapmaya gerek yok...
    Tesekkur ederim.

• aracın hayırlı olsun bir iki resim atabilirmisin acaba detaylı
  • Sabah yukliycem kardesim. Aksam park ederken tamponu duvara surttum :) onun resminide koyucam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 34Brs34

quote:

Gorustur, saygi duyarim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tismo

Önceki sayfalarda maserati ve ferrari gibi markaları karıştıranı da gördüm ya daha da bir şey demiyorum. Öncelikle VAG grubu ile Fiat grubunun karşılştırılmadığı bir anlaşılsın. Kimse buraya Audi Bugatti gibi markaları sokmadı. Konuda vw hakkında tek kelime edildiğinde yapılanlar ortada. Kimse gidip araba alacakken Golf ile Bravo arasında kalmaz.

aynen
    Bravo alır yola devam edersin
    Golf alıp DSG idi zart idi zurt idi uğraşmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Tamam beyler lancia bağımsız bir marka kimse ile iş birliği v.s. yapmıyor lüks sınıfında , 3000 cc motorlu aracı var sonuçta

Aynı çatı altında değil ama ne hikmetse aynı çatı altında temsiz ediliyor

Cevap verenlere teşekkürler

lancia bağımsız bir marka değil, tofaş çatısında da değil. fiat çatısında. sadece tofaş tarafından temsil ediliyor.

Bence bu sadece Türkiye'de böyle Ralli'lerde yıllarca lancia birinciliği bırakmadı ozamandan beri lancia'larda hep bir ışık görürüm bence segmentindeki araçlardan çok farkı yok ama hiç test etme fırsatım olmadı test eden veya sahip olan arkadaşlara başka bir konuda sormak lazım konu biraz sapmış sanki

• quote:

Bu FREEMONT daha adı sanı piyasada yokken ben gittim Dodge Caliber ve Dodge Journey'i kısa bir süre kullandım. Dodge dede aynı fiatta olduğu gibi malzeme kalitesini düşük tutuyor ancak dayanıklı bir malzeme kullanıyor Dodge. Fiat hem kalitesiz malzeme kullandığı gibi hemde dayanıklılığı az malzemeleri tercih ediyor.

Dodge ile bu aracı kıyaslayanlar yanılıyorlar. Journey bir efsanenin markasıydı. Sac kalınlığı, boya kalitesi mükemmeldi. Herşeyden önce DODGE JOURNEY 2.0 TDI 140 HP LİK VOLKSWAGEN MOTORUNU KULLANIYORDU. Chreysler Sebring, Dodge Avenger, Dodge Caliber, Dodge JOURNEY, tüm bu marka modellerin hepsi dizel motorda 2.0 TDI Volkswagen motorunu kullanıyordu.

Ancak Fiat benim gözümde beş para etmeyen ama doblocuların ve astracıların pek sevdiği multijet motor kullanıyor.

Bu arada 112 bin TL lik bu FİAT a 2 yıl sonra 50 bin TL ye zor alıcı bulacağınızdan emin olunuz.

Hayırlı olsun

Butun yazilarinizi okurken icimden tebrik ettim sizi. Helal olsun adama aldigim arabayi yanlis bir tercih olarak goruyor ancak bilincli ve dolu bir kisi olarak dusunuyodum.

Ta ki bu yazinizi okuyuncaya kadar.

Dodge journeye binmiste, o kalitesiz ama dayanikli malzemeymis, fiatin hem dayaniksiz hem kalitesizmis

Gercekten bu iki aracada binip incelediginizi dusunmuyorum
    Sahibinden.coma gir ikinci el bir journey sahibini ara araci gormek istedigini soyle, hatta anadolu yakasindaysan ben aliyim seni freemontla gidelim ikisini yanyana koyalim ikisinede bak. Malzeme kalitesi hangisinde daha iyiymis birlikte bakalim.

Ayrica bak kendi agzinla soyluyosun adamlar dodgede vosvos grubunun 2.0tdi motorunu kullaniyormus, satamamislar arabayi :) iflas etmisler :) sonra fiat gelmis dodgeyi satin almis mali krizden kurtarmis 2.0 multijeti koymus malzeme kalitesini yukseltmis. AVRUPADA 2012 YİLİNDA SUV SİNİFİNDA PAZAR LİDERİ OLMUS

Esimin aracinda da 2.0tdi motor var hem ic mekanda hem disarda multijet motorun daha sessiz olduguna kalibimi basarim.

Bak guzel kardesim, kimse parayi sokaktan toplamiyor, haram parada kazanmiyoruz, bir araca 112 bin lira verirken arastirdik,inceledik baktik. Tr ne zaman girmis? ne kdr satmis? peryodik bakim fiyatlari, en cok hangi rengi satiliyor? avrupada pazarda ne durumda,kasa dodgeden alinmis hangi parcalari yenilenmis? Hepsini tek tek inceledim.

2 aydir araba almiyorum, her bos zamanimda bayileri gezdim bakmadigim model FİAT'in KAPİSİNDAN GİRMEK AKLİMDAN GECEN EN SON SEY İKEN tesadufen bu araci gordum ve onyargilarim kirildi .Mantikli bir secenek olduguna karar verdim.

Tek akilli siz vosvos fanatikleri degilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onican47 -- 26 Ocak 2013; 1:33:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onican47

quote:

Bu FREEMONT daha adı sanı piyasada yokken ben gittim Dodge Caliber ve Dodge Journey'i kısa bir süre kullandım. Dodge dede aynı fiatta olduğu gibi malzeme kalitesini düşük tutuyor ancak dayanıklı bir malzeme kullanıyor Dodge. Fiat hem kalitesiz malzeme kullandığı gibi hemde dayanıklılığı az malzemeleri tercih ediyor.

Dodge ile bu aracı kıyaslayanlar yanılıyorlar. Journey bir efsanenin markasıydı. Sac kalınlığı, boya kalitesi mükemmeldi. Herşeyden önce DODGE JOURNEY 2.0 TDI 140 HP LİK VOLKSWAGEN MOTORUNU KULLANIYORDU. Chreysler Sebring, Dodge Avenger, Dodge Caliber, Dodge JOURNEY, tüm bu marka modellerin hepsi dizel motorda 2.0 TDI Volkswagen motorunu kullanıyordu.

Ancak Fiat benim gözümde beş para etmeyen ama doblocuların ve astracıların pek sevdiği multijet motor kullanıyor.

Bu arada 112 bin TL lik bu FİAT a 2 yıl sonra 50 bin TL ye zor alıcı bulacağınızdan emin olunuz.

Hayırlı olsun

Butun yazilarinizi okurken icimden tebrik ettim sizi. Helal olsun adama aldigim arabayi yanlis bir tercih olarak goruyor ancak bilincli ve dolu bir kisi olarak dusunuyodum.

Dodge journeye binmiste, o kalitesiz ama dayanikli malzemeymis, fiatin hem dayaniksiz hem kalitesizmis

Sahibinden.coma gir ikinci el bir journey sahibini ara araci gormek istedigini soyle, hatta anadolu yakasindaysan ben aliyim seni freemontla gidelim ikisini yanyana koyalim ikisinede bak. Malzeme kalitesi hangisinde daha iyiymis birlikte bakalim.

Ayrica bak kendi agzinla soyluyosun adamlar dodgede vosvos grubunun 2.0tdi motorunu kullaniyormus, satamamislar arabayi :) iflas etmisler :) sonra fiat gelmis dodgeyi satin almis mali krizden kurtarmis 2.0 multijeti koymus malzeme kalitesini yukseltmis. AVRUPADA 2012 YİLİNDA SUV SİNİFİNDA PAZAR LİDERİ OLMUS

Esimin aracinda da 2.0tdi motor var hem ic mekanda hem disarda multijet motorun daha sessiz olduguna kalibimi basarim.

Bak guzel kardesim, kimse parayi sokaktan toplamiyor, haram parada kazanmiyoruz, bir araca 112 bin lira verirken arastirdik,inceledik baktik. Tr ne zaman girmis? ne kdr satmis? peryodik bakim fiyatlari, en cok hangi rengi satiliyor? avrupada pazarda ne durumda,kasa dodgeden alinmis hangi parcalari yenilenmis? Hepsini tek tek inceledim.

2 aydir araba almiyorum, her bos zamanimda bayileri gezdim bakmadigim model FİAT'in KAPİSİNDAN GİRMEK AKLİMDAN GECEN EN SON SEY İKEN tesadufen bu araci gordum ve onyargilarim kirildi .Mantikli bir secenek olduguna karar verdim.

Emin olun bu yazdıklarınıza verilecek cevabım mevcut ancak konuyu dahada uzatarak ve yaptığınız hatayı hatırlatarak sizi tekrar tekrar üzmek istemiyorum :):) Emin olun Journeyi ve ufak kardeşi Caliberi kullandım. Ancak Freemontu sadece inceleme fırsatım oldu. Freemont herhangi bir Fiat tan malzeme ve işçilik yönünden daha iyi olmadığı için verilen bu paranın yazık olduğu düşüncemi paylaştım. Adamların VW motoru takınca satamamaları diye birşeyde söz konusu değil. Machıavelli'nin bazı yöntemlerini Hegel şöyle özetler" Kangren olmuş uzuvlar lavanta suyuyla iyileştirilemez". İşte bu tanım Dodge ve Chevrolet ailesi için bire bir benzeşen bir örnek.

Her neyse alınan alınmış, satılan satılmış. Allah ağız tadıyla kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Not: Biz Vosvos fanatikleri olarak, biz gibi herkesin akıllı olmasını istiyoruz.

Hayırlı geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 26 Ocak 2013; 2:11:31 >

• quote:

quote:

Hayırlı olsun

Tokat gibi vermişsin cevabı daha da bişey yazmana gerek yok. Güle güle kullan hayrını gör .

fiat ın motor kalitesini de bilenler biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifsari -- 26 Ocak 2013; 2:46:32 >

• Konu amma karışmış. Hepsini de okumadım, sadece son sayfaya göz gezdirdim. Ne inciler var, ne inciler! Allahınızı severseniz, şu konuya bakın kaç sayfa olmuş. Eminim karpuz kabuğunu dolduracak kadar bilgi yoktur içerisinde. Boş boş inadına yapılan tartışmalar. Laftan anlamamazlık, bildiğinin yanlışlığı kanıtlandığı halde saçmalamaya devam etmeler, fanatizm! Tekmili birden bu konuda! Allah akıl fikir, biraz da yaş versin!

Arkadaşım hayırlı olsun. Kazasız belasız günlerde kullan. Zırvalayanları da salla gitsin, onlardan ne köy olur ne de kasaba!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34Brs34

quote:

Hangi yönlerden üstün,bilgilendirirmisin?

• quote:

2 gundur foruma girmiyodum, butun yazilari tek tek okudum. Dayanamiycam artik yazmak zorundayim :)

Daha onceleri ailem otomotiv sektorundeydi, laf olsun diye soylemiyorum kelimenin tam anlamiyla hemen hemen her tur her marka arabayi kullandim. Oyle icine binip fuarda bayide inceleyip veya arkadasin arabasinin direksiyonuna oturup kosedeki kavsaktan donmedim.

Bakin oncelikle ALTİNİ CİZEREK soyluyorum ben bu araba mukemmel fiat soyle harika diye bisey soylemiyorum. Her arabanin bi fiyat fayda orani vardir. Her arabanin guzelligi ve kotu yanlari vardir.

Gelelim sizin o cok ovdugunuz dogus grubu arabalarina...
    Esime aldigim audi araci 2 ay once bagajdan gelen ses sikayetiyle servise goturdum, seviste beklerken showroomu biraz dolasayim dedim. İcime bi kurt dustu satis danismaninin yanina oturarak arabamdan memnun olmadigimi degistirmek istedigimi soyledim. Tabii ki dediler aracimi takasta degerlendireceklerini soylediler.

14 ay once 178 bin liraya bana sattiklari 12.000kmdeki sdc on sol camurlugu boyali arabami TAKASta 115 bin liraya alabileceklerini soylediler.
    Bundan sonra hangi guc beni Audi almaya iter siz soyleyin?? Siz olsaniz alir misiniz??

Vosvoslardan hic bahsetmiyorum. Sirasiyla polo, golf, caddy, jetta, passat icine binin ayni gosterge ayni gogus takimi ayni dugmeler, disina cikin onden bakin birbirinin aynisi. Sanki benzin istasyonunda havanin onune yanastirmislar egzozdan hava basip sisirmislar arabayi.
    Dis ticaret yapiyorum, isim geregi cok fazla ulke gezdim gittigim ulkeler icinde sadece almanya ve turkiyede bu kadar cok vosvos gordum.
    Vosvos almak icin bayiye gidiyorsun 1.2 motorlu plastik jant kapakli arabaya 43 bin lira oduyorsun. Birde adam kalkmis sana renk secemezsin diyor, ne zmn istersek sana o zaman teslim ederim diyor. Bizde keriz gibi auuuuu vosvos cok saglam araba diyoruz.

O jettayi alacagima gider sedan focus alirim toyota corolla alirim.

Freemont aldim cunku toyota rav4'e 137 bin lira,freemonttan kat kat basit ve kucuk ix35e 90 bin lira verecegime, 4x2 malzeme kalitesinin 0 oldugu sehir icinde 12 litre yakan traktore 90 bin lira vermek istemedim.

Aldim arabami memnunum, almak isteyenlerede tavsiye ederim.
    Bu aractan daha iyi araclar olabilir ama ben paramin karsiligini aldigimi dusunuyorum. Kotu yanlari var yok degil.

Bu arada bi yorum okudum ona cevap vermek istiyorum.
    "112 bin lira verecek olsaydim daha prestijli bi araba alirdim"
    Cok sukur altimdaki arabayla prestij saglamaya ihtiyacim yok, ihtiyaci olanlar parayla prestij saglayabilir.
    Ben bir mal aldigim zaman karsiligini alabildim mi? Bana yeteri kdr haz verdi mi onu dusunurum.
    Bu araci almak isteyenlere gercek kullanici olarak goruslerimi bildirmek istedim vosvos fanatikleri baska yerlerde arabalarini ovebilirler, cok fazla yorum yapip sayfada kirlilik yapmaya gerek yok...
    Tesekkur ederim.

Çok güzel araç, ALLAH C.C. kaza bela vermesin inşaallah, söylenenlere kulak asma, ileride almayı planladığım 4x4 olarak bu paralara ilk seçenek olacak gibi kesinlikle...

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: tismo

Önceki sayfalarda maserati ve ferrari gibi markaları karıştıranı da gördüm ya daha da bir şey demiyorum. Öncelikle VAG grubu ile Fiat grubunun karşılştırılmadığı bir anlaşılsın. Kimse buraya Audi Bugatti gibi markaları sokmadı. Konuda vw hakkında tek kelime edildiğinde yapılanlar ortada. Kimse gidip araba alacakken Golf ile Bravo arasında kalmaz.

aynen
    Bravo alır yola devam edersin
    Golf alıp DSG idi zart idi zurt idi uğraşmazsın.

Tebrik ederim Bravo'da tek bir sorun dahi yok değil mi? Ayrıca DSG'nin sorunlar çıkarsa da (ki yeni Golf'ler ile birlikte çözüldü.) nasıl bir şanzıman olduğu hakkında en ufak bir bilgin yok sanırım. Bu kadar kafadan sallama yorumlar ile konuşmayın bence elinizin altında internet var. Ve emin olun VW gibi bir marka olduğu için sorunlar bu kadar gün yüzüne çıkıyor çünkü VW alan biri ona göre bir standart bekliyor Fiat alan biri ona göre. Bunu kimse inkar edemez. Bana kalırsa sorunlar çözülene kadar DSG sorunu dışında da rakiplerinden hiç bir eksisi yoktu VW'nin ki zaten bir şey sıfırdan yapılırken ve geliştirilirken tabiki de sorunlar çıkar. Kaldı ki VW zorla sana DSG al demiyor. Tabi senin bir araç alırken tek kriterin bu ise onu bilemem.

Not: çevremde ki dsg kullanıcılarından biri dışında (2010 a3 bozuk yollarda ses yapması) hiç biri bir sorunla karşılaşmadı. Merak edenler için: Scirocco, eski/yeni passat, eski/yeni jetta, yeni polo ve Golf6.

Bu arada 98'den beri vw'nin içindeyim ve Allah bir daha göstermesin ama çeşitli kazalar geçirdim ne Fiat ne Renault ne de Peugeot ile kıyas kabul etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

"Kangren olmuş uzuvlar lavanta suyuyla iyileştirilemez"

Senin sorununu şimdi daha iyi anladım.

Bir otomobil karşılaştırmasını yada tartışmasını şahsileştirecek kadar cahil bir insan değilim kusurabakmayın.
  • Ben BMW 3.20 tavsiye etmiştim bütün millet bana laf yaptı. Neymiş adama farklı segmentte bir araç tavsiye etmişim. Yav kardeşim bende biliyorum farklı segmentte araç tavsiye ettigimi. Bu arkadaşın aldıgı freemontu seneye sat yarı fiyatına satabilicek mi bakalım ? BMW aldıgın zaman zarar etmessin benim demek istedigim buydu. Millet parasını çöpe atıyor , müstehak bizim milletimize .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Ben BMW 3.20 tavsiye etmiştim bütün millet bana laf yaptı. Neymiş adama farklı segmentte bir araç tavsiye etmişim. Yav kardeşim bende biliyorum farklı segmentte araç tavsiye ettigimi. Bu arkadaşın aldıgı freemontu seneye sat yarı fiyatına satabilicek mi bakalım ? BMW aldıgın zaman zarar etmessin benim demek istedigim buydu. Millet parasını çöpe atıyor , müstehak bizim milletimize .

arabayı samak için mi alıyosunuz, kullanmak için mi ?
    Otomobil bir yatırım aracı değildir, bir tüketim malzemesidir!!!
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.