Şimdi Ara

Fiat Fiorino---Peugeot-Bipper---Citroen Nemo Neden birbirlerini Kopyalamışlar??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  •  Fiat Fiorino---Peugeot-Bipper---Citroen Nemo  Neden birbirlerini Kopyalamışlar??

Fiat fiorino

Fiat Fiorino---Peugeot-Bipper---Citroen Nemo  Neden birbirlerini Kopyalamışlar??

Pegout Bipper

Fiat Fiorino---Peugeot-Bipper---Citroen Nemo  Neden birbirlerini Kopyalamışlar??

citroen nemo

hep çinlilere kızarız ya emek hırsızları kopyacılar diye peki bunlar ne çok merak ettim. bu köklü firmaların birbirlerini kopyalaması çokmu doğal..

• çünkü ortak çalıştılar ve bu konu forumda 1-2 kere daha açıldı.
    Xmax 250 ABS
  • Bende hep bu konuyu açmak istemiştim ama unutmuşum iyiki meğer ortak üretimmiş

Yıldız Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • Motorlar hariç neredeyse tüm parçaları ortak diye biliyorum. Kasa olarak Fiat fabrikasından çıkıyor. İçeriği değişiyor.
    3 yıl önce açıldı
    Renault Captur vs Toyota Auris
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet kopya ama firma sahiplerinin izni ile
  • Aynı durum Boxer, Ducato ve Jumper'da da var

Sunroof//Infinity Sound//Navi
  • Toyota Aygo - Peugeot 107 - Citroen C1.
    Renault Master - Opel Movano da aynı araçlar.
    Eskiden de olan şeylerdi bunlar, mesela Ford Festiva - Mazda 121 ve sonradan üretilen Kia Pride. Opel Kadett de sonradan hafif makyajla Daewoo Nexia olarak üretildi.
  • Evlenip kayınpeder ve kayınvalidenin üstündeki (veya altındaki) daireye taşınırsan evde yemek de yapmazsın, çocuklara bakacak birisi de her zaman olur, eve servis-sucu-elektrikçi vb. geldiğinde de telefonla kayınlara yönlendirirsin. PEUGEOT ve CITROËN de içgüveysi olmaya karar vermişler, FIAT'ın yanına taşınmışlar.

Kendi rakibini kendin üret: ARÇELİK-BEKO-ALTUS gibi, VOLKSWAGEN-AUDI-SEAT-SKODA gibi, PEUGEOT-CITROËN gibi.
  • Otomotiv Sektörünü yakından takip edenler bilir.Ben de bu projeyi büyük bir heyacanla beklemiştim
    Minicargo banttan indi Tofaş 10 yılı garantiledi

Türk otomotivinin kilometre taşlarından olan Minicargo"nun seri üretimi başladı. 380 milyon Euro"luk projede Tofaş; Fiat, Peugeot ve Citroen için üretim yapacak. Tofaş CEO"su Ali Pandır"ın ifadesiyle, Tofaş bu projeyle gelecek 10 yılı garantiye aldı

SADECE Tofaş"ın değil Türk otomotiv tarihinin de önemli bir dönüm noktası olan hafif ticari araç Minicargo"nun seri üretimi start aldı. Tofaş"ın Fiat ve Peugeot ile Citroen"in sahibi Fransız PSA için üreteceği Minicargo"nun üretiminin başlaması nedeniyle dün Bursa"da bir tören düzenlendi. Törene Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan"ın yanı sıra Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Fiat CEO"su Sergio Marchionne, Tofaş CEO"su Ali Pandır ve PSA CEO"su Christian Streiff katıldı. Törende konuşan Tofaş CEO"su Ali Pandır"Tofaş, son sürat gerçek anlamda uluslararası bir üretim merkezi haline geliyor. Tofaş, yeni projelerle önümüzdeki 10 yılını garanti altına aldı" dedi. Pandır, 2006 rakamlarına göre otomobil üretiminde Türkiye"nin İtalya"yı geride bıraktığını, 2010 yılında dünya araç üretiminde ilk 10"a girme yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

ÜÇ MARKALI ÜRETİM

TÜRK otomotiv sektörünün Minicargo projesi ile 3 uluslararası marka için otomobil üretme tecrübesine ilk defa sahip olduğuna dikkat çeken Pandır, şunları söyledi: "3 marka için üretimi yapılan bu proje ile vizyonumuzdaki en önemli hedeflerimizden birine ulaşmış bulunuyoruz. Minicargo"yu yılda 165 bin adet, ürün ömrü boyunca da 1 milyon adetten fazla üretmeyi planlıyoruz. Bu üretimin yüzde 95"ini ihraç edecek olan Tofaş, Türkiye"nin lider ihracatçısı konumuna gelecek."

ALIM GARANTİLİ

PROJENİN fikri mülkiyet haklarının Tofaş"a ait olduğuna işaret eden Pandır "Alım garantisi, yani "al veya öde" prensip anlaşması kapsamında gerçekleştirilen ve Tofaş için satış riski içermeyen kapsamlı ve sürekli bir ihracat projesi. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda Tofaş, gerçek anlamda uluslararası bir üretim merkezi haline geliyor" dedi. EKONOMİ SERVİSİ

Üç farklı marka ve isimle aralıkta yollarda

Yeni bir segment yaratma iddiasında olan araç Fiat, Peugeot ve Citroen logo ve isimleriyle dünyada ilk kez tanıtılmış oldu. Yeni araç aralık ayında piyasada olacak.

Minicargo"ya Fiat "Fiorino", Citroen "Nemo", Peugeot ise "Bipper" adını verdi.

Minicargo, alım garantisi, yani "al veya öde" prensip anlaşması kapsamında gerçekleştirilen ve Tofaş için satış riski içermeyen kapsamlı ve sürekli bir ihracat projesi.

Fikri mülkiyet hakları tamamen Tofaş"a ait olan araçtan yılda 165 bin adet üretilecek ve araçların yüzde 95"i ihraç edilecek.

Ürün ömrü boyunca da 1 milyon adetten fazla Minicargo üretilmesi hedefleniyor.

Üretilecek Minicargo"nun 3"te 2"sini PSA Grubu alacak.

Koç"un hedefi 1 milyon araç

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, topluluk olarak 2006"da Türkiye"nin otomobil üretimi ve ihracatının yüzde 45"ini yaptıklarını, 2010"da da 1 milyon araç üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Koç "Minicargo projesi, sağlayacağı büyüme ile vizyonumuzda kilit rol oynayacak. Bize yeni açılımlar sağlayacaktır. Ülkemiz ve Koç Topluluğu adına çok daha iddialı hedeflerimiz var" dedi.

ÇAĞLAYAN DA KATILDI

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tofaş"ı "Türk sanayicisi ve girişimcisi için dikkatle incelenmesi ve dersler çıkarılması gereken çok önemli bir olay" olarak nitelendirdi. Çağlayan, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç"a "Çünkü kusura bakmayın, Tofaş artık sadece sizin şirketiniz değildir. Tofaş, bu ülkeye yaptığı katkılarla ülkemizin, hepimizin şirketidir" dedi.

CEO"lar Tofaş"ı hayranlıkla izledi

PSA CEO"su Christian Streiff"Olağanüstü sonuç elde ettik. Tofaş ekipleri mükemmel çalıştı. Peugeot ve Citroen ekipleri de bunu hayranlıkla izledi" diye konuştu. Fiat Grup Ceo"su Sergio Marchionne de, Türkiye"de yabancı yatırım için son derece cazip bir ortam olduğuna dikkat çekerek "Tofaş tam anlamıyla artık ileri düzeyde endüstriyel merkez haline gelmiştir. Tofaş, mükemmeliyet merkezi olma durumunu pekiştirdi" dedi.

2 bin 700 kişiyi daha işe alıyor

TOFAŞ CEO"su Pandır, yeni araç sayesinde fabrikanın kapasite artırımına gideceğini belirterek, şöyle konuştu: "Tofaş"ın yıllık üretim kapasitesi 2008 yılında 360 bine ulaşmış olacak ve böylece Fiat"ın en büyük üçüncü üretim üssü haline gelecek. 2007-2009 arasında toplam yatırımımız 870 milyon Euro"ya çıkacak ve Tofaş, yeni üretimlerle yüzde 70"ten fazlası ihraç olan ve 400 bine çıkacak kapasitesinin tamamını kullanan dev bir şirket olacak. Sadece bu yılı 430 milyon Euro yatırımla kapatacağız. Bu rakamları belki telaffuz etmek kolay olabilir ama açıkçası bu yatırımlarla Tofaş içinde bir Tofaş fabrikası daha inşa ettik. Bu yeni projenin yeni istihdamlar yaratması da bizi ayrıca mutlu etmekte. Bu yıl sonuna kadar 2 bin 700 çalışan işe alarak 8 bin kişilik dev bir aile olacağız. Bu rakamların sektörde en yüksek rakamlar olması bize ayrı gurur veriyor.""

• bu araçlardan eğer biri seçilecekse o da G.M. imzalı 1.3mjet motora sahip+kardeşleri arasında ESPye sahip tek seçenek olarak fiat fiorino olmalı,+düz vites
    bkz:

ben nemoyu test sürüşünde denemiştim,motor çok sağır gibiydi,arka koltukta dimdik şekilde oturmaya çalışmak da cabası..
    maliyet o kadar ön plandaymış ki 3 modelde de aynı kadran(+logolar/motor hariç herşey aynı kullanılmış);hemi de benzinli araç gibi devir saati 7000de bitiyor,göreceği 4500 ancak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 16 Temmuz 2010; 22:16:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

bu araçlardan eğer biri seçilecekse o da G.M. imzalı 1.3mjet motora sahip+kardeşleri arasında ESPye sahip tek seçenek olarak fiat fiorino olmalı,+düz vites
    bkz:

ben nemoyu test sürüşünde denemiştim,motor çok sağır gibiydi,arka koltukta dimdik şekilde oturmaya çalışmak da cabası..
    maliyet o kadar ön plandaymış ki 3 modelde de aynı kadran(+logolar/motor hariç herşey aynı kullanılmış);hemi de benzinli araç gibi devir saati 7000de bitiyor,göreceği 4500 ancak..

süper, tarafsız bir test olmuş besbelli... ayrıca ESP li araç yine farkını ortaya koymuş....

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

bu araçlardan eğer biri seçilecekse o da G.M. imzalı 1.3mjet motora sahip+kardeşleri arasında ESPye sahip tek seçenek olarak fiat fiorino olmalı,+düz vites
    bkz:

Burda bir yanlışı düzeltelim 1.3 motor G.M imzalı değil. Fiat GM ortaklığı olan Powertrain şirketinin üretimidir. Yani ne General Motors üretti ne de Fiat tek başına üretti. İkisinin ortak malıdır 1.3 ve 1.9 motorlar.

• ortaklar hanesinde GM imzası var işte gm sağlamlığı,italyanların dizel uzmanlığı daha ne işte intercooler bile olmayan ESPsiz bi 1.4hdi motorlu nemo-bipper mantıksız duruyor,fio varken..
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.