Şimdi Ara

Fiat Fiorino km'de kaç litre yakıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
22.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yolda km'de kaç litre yakıyor bu araç bilen var mı?
    Yahut ytl'ye vurursak hesabı. KM'de kaç ytl yakıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 6 Ağustos 2008; 13:03:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Fiorino Km'de Kaç Litre Yakar?

Fiat Fiorino, yakıt verimliliği konusunda dikkat çeken bir ticari araç modelidir. Fiorino'nun km'de yakıt tüketimi, sürüş koşulları, araç yükü ve motor seçeneğine göre değişkenlik gösterir.

Yakıt Tüketimi Bilgileri

Fiat Fiorino'nun resmi yakıt tüketimi verilerine göre;

• Dizel Motor (1.3 litre): Ortalama 4,6-5,0 litre/100 km
    • Benzinli Motor (1.4 litre): Ortalama 7,0-7,5 litre/100 km

Bu değerler, ideal sürüş koşullarında elde edilen ortalama tüketim değerleridir. Gerçek hayattaki yakıt tüketimi, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.

Km Başına Yakıt Maliyeti Hesaplama

Yakıt maliyetini hesaplamak için güncel yakıt fiyatlarını dikkate alabilirsin. Örneğin, Türkiye'deki ortalama dizel yakıt fiyatı 2023 yılı itibarıyla 25 TL/litre olarak kabul edilirse;

• Dizel Fiat Fiorino için km başına yakıt maliyeti: 4,6 litre/100 km x 25 TL/litre = 115 TL/100 km
    • Benzinli Fiat Fiorino için km başına yakıt maliyeti: 7,0 litre/100 km x 25 TL/litre = 175 TL/100 km

Yakıt Verimliliğini Artırma İpuçları

Fiat Fiorino'nun yakıt verimliliğini artırmak için şu ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Aracını aşırı hız yapmadan sür.
    • Ani hızlanma ve yavaşlamalardan kaçın.
    • Aracını düzenli olarak bakım yaptır.
    • Gereksiz yükleri aracından çıkar.
    • Lastik basıncını önerilen seviyede tut.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, Fiat Fiorino'nun km'de yakıt tüketimi sürüş alışkanlıklarına ve araç özelliklerine göre değişmekle birlikte, ortalama olarak dizel motor için 4,6-5,0 litre/100 km, benzinli motor için ise 7,0-7,5 litre/100 km aralığındadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Uzun yolda ne yakıyor bu araç bilen var mı?

Kısa yolda diesel yakıt yakıyor da uzun yolu bilmiyorum. Uzun yolda da diesel yakıt yakıyor olsa gerek.

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Uzun yolda ne yakıyor bu araç bilen var mı?

Kısa yolda diesel yakıt yakıyor da uzun yolu bilmiyorum. Uzun yolda da diesel yakıt yakıyor olsa gerek.

Kayın biraderimin ki ortalam kulanımda ortalama 14 lt hatta ş dışı çoğunluklu. ama fiorino klüp üyeleri bunun lt değil 1 lt ile alınan yol olduğunu yazdı

• FİORİNONUN YAKIT TÜKETİMİ ASLA FABRİKA VERİLERİNE UYMAZ.1 LİTRE İLE 15KM İLE 20 KM ARASINDA GİDER.EN NET HESAPLAMA BU ŞEKİLDEDİR.
  • bugun yaklaşık 700 km yaptım. depoyu fulledim ve 120-130 arası otoban da gittim depoyu tekrar doldurduğumda 455 km yapmıştım ve 141 tl (36,25 lt) aldı hesap edince 30.9 kuruş yakmış tl bazında
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy78

bugun yaklaşık 700 km yaptım. depoyu fulledim ve 120-130 arası otoban da gittim depoyu tekrar doldurduğumda 455 km yapmıştım ve 141 tl (36,25 lt) aldı hesap edince 30.9 kuruş yakmış tl bazında

6,5 LİTRE YAKMASI GEREKİYORDU.SİZİNKİ 1,5 LİTRE FAZLA YAKMIŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: agrilion

quote:

bugun yaklaşık 700 km yaptım. depoyu fulledim ve 120-130 arası otoban da gittim depoyu tekrar doldurduğumda 455 km yapmıştım ve 141 tl (36,25 lt) aldı hesap edince 30.9 kuruş yakmış tl bazında

valla ne yalan söyleyim, uyuz oldum arabama satacağım ilk fırsatta. 2009 60000 de emotion kasko ve uzatılmış garantisi devam ediyor 4 lastık sıfır taktırdım 25,500 tl istiyorum. iyi mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: agrilion

quote:

valla ne yalan söyleyim, uyuz oldum arabama satacağım ilk fırsatta. 2009 60000 de emotion kasko ve uzatılmış garantisi devam ediyor 4 lastık sıfır taktırdım 25,500 tl istiyorum. iyi mi?

Garantin varmış servise git şikayette bulun arızası neyse yaptırt derim.25,500 biraz fazla olabilir pazarlık payı ile anlaşılır.saglık olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.