Şimdi Ara

Fiat Egea LANDİRENZO Evo kitin Benzinden lpg'ye Geçiş Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce Fiat bayisinden sıfır olarak almış olduğum Fiat egea easy plus aracıma, yine aynı şekilde garanti şartları bozulmaması adına Serviste Fiat'ın önerdiği Landirenzo Evo kit taktırdım. yaklaşık 5 aydır lpg yakıt tüketimini takip ediyorum. Şöyle bir durum var, yaz aylarında bile hava sıcaklığı 36-37 derecelerde iken araç çalıştıktan yaklaşık 4 dk sonra Lpgye geçiyor, yada çalıştırıp hemen yola çıkarsanızda 2 km den aşağıya geçmiyor. Şu aralar hava sıkcalığı düştü(24 kasım 2023).


    Hava şartları 11 derecede iken araç çalıştırdıktan sonra 9 dk'da benzinden LPG'ye geçiyor. Düşünün araç 30 günde sadece bu geçiş farkından dolayı 16.5 litre benzin tüketti. Çok büyük problem bence. Bu durumu tekrar yetkili servisle görüştüğümde Landirenzo Firasının, Fiat garanti şartlarının devam edebilmesi için bu şekilde bir ayarda kalması ve bu değerlerin normal olduğu bilgisini aldım.

    Yani araç motor suyu ısısı veya herne ise o sıcaklığın 40 derece olmadan benzinden lpg ye geçmiyor olması ve eğer bu değer aşağı çekilirse, Landirenzo markasının bu sıfır km lpg takılan araca garanti verememesi.




    Şimdi soruyorum şu anki hava şartlarına göre yukarıdaki açıkladığım bilgiler eşliğinde araç Benzinde km'de 2,55 tl yakarken, lpg'de 2,25TL yakıyor(karışım olduğu için, yani benzinden LPG'ye geç geçerken yaktığı yakıtta dahil olduğu için)


    Bize bu değerleri LPG kiti takılırken detaylı bilgi verilemediği için mağdur olmak zorunda mıyız yada bunun neresi normal başına gelen varmı? Şimdiden herkeze teşekürler...








  • Aracınızın motor suyu sıcaklığı sisteminizdeki ayarlı olan dereceye gelmeden sistem devreye girmez.Söylediğiniz değerler normal

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.