Şimdi Ara

Fiat Egea'da otomatik vites için tarih belli oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
7.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    Yakıt değil ki hocam konu. Aracı alırken kafadan 30-40 bin tl fazla oluyor. Ayrıca biz genelde ikinci el tercih eden kesimdeniz. Dolayısıyla eski araçlarda da otomatik seçenek çok yok. Şuan kullandığımız araç 1.5 dizel. Aracımızın yalnızca 2.0 dizel versiyonunda otomatik seçeneği var. Bu da sırf otomatik için yüksek alım fiyatı, yüksek vergi ve yüksek yakıt tüketimini göze almak demek oluyor.

    Elbette manuel bir gün sona erecek ancak bunun da elektrikli araçlarla beraber olmasını isterim. Şahsen şehiriçi kulkanılmayacaksa manuel alınması taraftarıyım.

    İngiltere ile alakalı bir haber görmüştüm. Piyasadaki 10 aracın 7'sinin manuel olduğu yazıyordu. Az önce satış rakamlarına baktım. Sanıyorum onlar da Otomatiğe dönmüş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    30 bin TL ama sıfır araç için uzun vade vurursak gayet mantıklı Bi karar otomatik. Şimdi İstanbul 16m Ankara 9m İzmir 5m Bursa 4m Türkiye yarısı zaten 4 büyük şehirde Antep Urfa Konya kayseri gibi iller saymadım nüfus çoğu büyük şehir ve trafikte kısacası. İkinci el için demiyorum zaten sıfır araçlar hepsi otomatik olursa ikinci el piyasasına elbet düşecek o araba o anlamda yani opsiyon kalmaz. İngiltere için zamanında dolu dolu çok fazla Manuel olduğu için otomatik araba oranı düşük gözükebilir ama olaya yeni 2020 yılında satılan araca göre bakmak en güzeli. Elektrikli araba ile birlikte şanzıman sorunu kalmaz ileri geri boşta ve park 4 mod olacak o kadar. Uçakta kolu ileriye ittiriyor bitiyor o mantık olacak. Manuel eğlenceli falan değil. Zevk alınabilir pist yarış özel pistte drify falan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semihh16

    Zf şanzıman 2010 yada 2012 sonrası otomatik vites yakıt katili değil. Şehir içinde eziyet Manuel uzun yola giden Manuel alabilir. Revaçta derken Manuel ve otomatik vites araç satış sayısı gösterebilir misin İngiltere ait? Bir de D ve E segment zaten yıllardır otomatik BMW Mercedes audi yıllardır her araç otomatik Manuel opsiyonu yok yani a segment dahil. Artık c segment en alt paketler hariç onlarda otomatik. A ve B segment yarısı otomatik yarısı Manuel eee bu durumda nasıl Manuel sayısı fazla olabilir. Nasıl araba camı tuş ile aç kapat elektrik elektronikli ise aynı şekilde vites şanzımanı da öyle olacak 10 yıl sonra elektrikli olunca öyle dertler yok

    Kardeşim otomatik vites üretimi yapan bi firman falan mı var?Adamlar ben manuel de seviyorum demiş kendi zevk ini belirtmiş neden zorluyorsunki para veya muadili bir kazancın olsa tamam diyecemde ne bu gayret anlamadım?





  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt
    Manuel sevmek İnternete ne gerek var teknoloji ne gerek var metro ne gerek var diyen kafa ile aynı kafaya aittir. Airbag de gerek yok hatta demi... Kardeşim arabalar belli standart olmalı kolaylık olmalı her araç için. Millet Manuel otomatik niye baksın? Şanzıman üreten fabrikam yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    Bu konu da kişiden kişiye göre değişiyor anlaşılan. Bana kalırsa manuel bütçe dostudur. Alım fiyatı uygundur, bakımı ucuzdur, sorun çıkarması görece daha azdır.

    Elbette pahalı bir araç alacak olsam (D ya da E segmenti sedan gibi ) ben de otomatik tercih ederdim. Ancak B ya da alt C segment için boşuna otomatiğe gerek yok diye düşünüyorum. Yalnızca eğlenceli ya da değil gibi düşünmemek lazım.

    Spor bir araç tercih etsem kesinlikle manuel olur. O ayrı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otomatik araç iyidir, fiyatları uygun olsa çoğu kimse manuel almaz

  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Şöyle dersem konu net anlaşılır. 2001 porhse 911 gibi Über araçlar otomatik opsiyonu geldi. Şuan D ve E segment hiç bir araç zaten Manuel bulunmaktadır. C segment içinde paketin en alt değilse yine otomatik şanzıman mevcut. Bu artık opsiyon değil de klima olmasın demek ile eş değer öyle oldu. Eskiden klima lüks ve opsiyonlu olması gibi. Eskiden A b c segment otomatik opsiyonu yoktu şuan mevcut yakın zamanda tarih olacak Manuel opsiyonlar. Uzun süre değil en fazla 10 yıl dizel araçlarla (taksi) birlikte üretim biter

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    Eh göreceğiz hocam. Yine de manuele bu kadar yüklenmeyin. Yeni araçlarla kullanımı epey zevkli. Eski araçlar gibi değiller :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyledir zevk için olabilir ama yok ya kalsın. Evde c200d amg var şükür sorun yok ama hatta ileride 3 pedal değil tek pedal bile olabilir. Fren de kendi yepıgor volvo başlattı 60 km altında ise cart duruyor valla. Yakında fren de yapmaz millet araç kendi duruyor ama tesla şu otomatik park olayı kadın sürücüler için birebir teknoloji güzel yere gitsin böyle 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt
    Trafikte bir aracı kendinizin kontrol etmesi hep daha zevkli gelmiştir bana. Elbette kişiden kişiye değişiyor. Tek pedal da yanılmıyorsam Fiat 500e modelinde vardı.

    İyi günlerde kullanın aracınızı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bundan sonra üretilen araçların hiç birinde manuel vites olmaması lazım. 100 yıl önceki teklonoji bitsin artık boşa hamallık.

  • Allah sizlere daha iyisini nasip etsin maalesef benim değil pederin. Herkese sağlık sıhhat ve lütfen trafikte herkes birbirine saygı makas olmadan sinyal vererek Amin 🤲🏻 tek istediğim güvenlik önlemleri artsın arabada. Çok şükür hiç trafikte ölen tanıdık yok ama kimse ölme yaralama sakat kalma durumuna düşmesin. 3 pedal yerine 2 pedal birazda o yüzden insanlar karıştırabilir kontrol kaybeden var çünkü ne kadar almışsa da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye’de B sınıfı Fiat araç yok, punto tarzı araba lazım piyasay

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    Galiba bunların dct si diğer çift kavramalılar gibi çok sorun çıkarmıyor ?

    7 ileri Dsg gibi kuru kavrama ama 350 nm tork dayanımı var, daha uzun ömürlü ve sağlam. Magneti marelli-borg warner ortak üretimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç çıkarmasaydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay allahım ya ne diye benzinliye koymazlar otomatik anlamam ki kardeşim ben hem binlerce lira fazla para verip traktör sesi çekmek zorundamıyım ya bakımı parçası hem masraf ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Tamam da 250 nm tork ile çalışmasına rağmen birçok arıza veriyor. Dsg’nin tek artısı hızlı olması başka bir artısı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 25 Ağustos 2021; 7:46:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emisyon değil pandemi ve çip krizi etkisi. Otomatik şanzıman üretiminde sıkıntı var.

  • Denorath kullanıcısına yanıt

    Pandemi ve çip krizi yüzünden. Otomatik şanzıman üretiminde sıkıntı var

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.